Ailem Canımı Çok Yakıyor :-'(

aslinda cocuklarida ailelerinden koruyacak bir kanun getirmeli
cocuk hayir demeyi ögrenmeli ailesi olsa bileeee
ben senelerdir yurt disindayim annem taaaaaa türkiyeden morali bozup beni yönetiyorduuu
taki bende bir anne oldum sorumluluklarim var diyip kafama dankkkk edinceye kadar
kendine güveniyorsan ayaklarin üstünde durabileceksennn ayri eve cik anne babanada hayir demeyi ögren
birde doktora git inanki faydasi olurrrr sorunlarini anlat yoksa her kezzzzzz ezerrrrrr

28 yasindasin.artik gecmisi birakarak gelecege bakmalisin..sözlenmisin.Insallah evlenir mutlu olursun.Kimsenin cocuklugu muhtesem gecmemistir inana bana..hayat bu.Cok sükür meslek sahibisin..bir psikologa gidebilirsin.gerci türkiyede bunlar biraz zor ama..ben burada yilar sonra gitmeye basladim almanya1dayim.güvensizlik ve korkular had safhada.Insan bazen elindekileride kaybedebiliyor.benim öyle oldu.Sükretmeyince sükredilmeyen seyler kaybedilebiliyor.bence önce her seye sükrederk bakmaliyiz.slinda söyle bir kagit kalem al eline inan sükredebilecegin en az 20 sey bulursun.ama ben diyorum ki daha fazlasini bile bulabilirsin.allah yardimcin olsun.

Canım niye üzülüyorsun hasta olan sen değilsin Ailen. bence sen onları unut inanki onlar seni unutmaz hayatını mahvetmişler ya ne biçim şey

o ev sana iyi gelmio bu ortada inşallah güzel mutlu br evlilik yaparsn.... eminim ki ailenin san ayaptığınıçocuklarına yapmayacaksın:):)

Bence sen kendini hic okadarda üzme cünkü kimse sana acimaz üzülüyorsun diye daha cok ezerler olan sana olur..sen her ne olursa olsun saygini sevgini eksik etme..cünkü gün gelecek onlar cok pisman olacak her senin yüzüne baktiklarinda..benimde annemle önceden aram pek iyi degildi ama nisanlandiktan sonra olaylar degisti..nisanlimin yanina felan gittigimde ariodu beni cok..simdide 2 ay sonra dügünüm olacak ve 1 senedir sanki bambaska biri olmus bana karsi..iyi ama sevgisini göstermez ve hep tam tersini gösterirdi..bazen oda siddet uygulamaya calisirdi..

bizim kültürümüzde bazen genc kizlar gencligini yasama gibi bi özgürlükte bulunamiyor malesef..eger iyi bir ese denk gelirsen onunla yasaya biliyor bazi bayanlar gencligini diye düsünüyorum..

sanirim ailene biraz ayrilik korkusu olsa biraz degisebilir ama tabi insandan insana degisiyor bilemiyorum..

ama sen kendini üzme hersey zaman buda ALLAHIN bi sinavidir sabrini siniyordur sen sabirli ol eminki kazanacaksin

konuya cevap yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. bayağı zamandır foruma giremiyordum. malum kar kış, hastalıkla boğuştum bir süre.

evdeki cehennemle ilgili olarak, bir süre uzak kalmaya çalıştım. mümkün olduğunca annem ve babamla muhatap olmamaya çalıştım. ruhi sağlığım için bunu yapmam gerekiyordu. işten çıktıktan sonra mesaiye mi kalmadım, kendime iş mi icat etmedim... tek çabam eve geç gitmek ailemle az muhatap olabilmekti. çünkü en ufak normal bir sohbetin sonu bile kavgayla bitebiliyor, olan benim sinir sistemime oluyor.

ben böyle mesafe koyunca annem baya bozuldu. evde soğuk rüzgarlar esti durdu. laf edip durdular. sonra ben hasta oldum soğuklardan, annemin şefkati kabardı o ara. bir ara pek dokunmadılar bana, sık sık odama girmeye çalışmadılar mesela. benim ruhi durumum birascık toparlanır gibi oldu bu esnada.

ama dün akşam "kabus geri döndü" dedim arkadaşlar. mutfakta yemek yerken annemle sohbet etme gafletinde buldum. sohbet annemin bana laf sokma çabaları ve gerginlikle bitti. ne kadar muhatap olmamaya çalışırsam çalışayım, zamanında yüzgöz olmuşuz bir kere, mesafe koymaya bile çalışsam bu mesafeyi ezip geçmeye çalışıyorlar. haa, bu arada babam da sanki farklı bir bağlamda söylüyormuş, konuyla hiç ilgisi yokmuşçasına bana takılan gurur kırıcı lakabı yine söyledi!!!!! ne kadar üzüldüğümü anlatamam. belki direk olarak bana hakaret etmek için değil, başka birşey için demiş gibi yaptı ama benim psikoloji yine yerlerde tabi.

dünden beri mahvoldum. gözlerim devamlı sulanıyor. hani bağışıklığı kötü olan hastalar vardır en ufak mikroptan hasta olur. benim de psikolojim öyle maalesef, her söz, ima beni mahvetmeye yetiyor. bugün leyla gibiydim işyerinde. işin kötüsü arkadaş çevrem de sınırlı.

akıl vermek falan istemiyorum.Çünkü sen ne kadar iyi olursan ol karşındakide senin gibi iyi olmaz! Ama sana bir tavsiyede bulunabilirim.Tamam ailen onlar annen baban onlar ama bence söylediklerini davranışlarını falan hiç umursamamalısın! evet okuduğumda çok sinirim bozuldu ailen gerçekten seni çok üzüyorlar ,ama bence sende fazla abartıyorsun.kafana takmazsan daha iyi bir hayatın olur.Ve ailenin yaptıkları yüzünden kurtulayım die evlenmeye çalışma yoksa bu hayat evlendiğindede devam edebilir! çok üzgünüm

ne olur kendine değer ver,sen herşeyden kıymetlisin bunu unutma.Bir an önce zemin hazırla ve evden ayrıl.Huzuru ancak böyle bulabilirsin.Sen ne yaparsan yap onlar değişmeyecek.Ama böyle devam ederse de sende yanacaksın onların yanında.aNNEN BABAN OLSA DA SENİ BÖYLE ÜZMEYE VE HAYATINI MAHVETMEYE HAKLARI YOK.önce evden ayrıl.Zor olacaktır ama hergün ölmektense bir gün ölmek iyidir.

O ortamdan uzaklaşmak içinde evlenmeye kalkma sakın.Yağmurdan kaçığ doluya tutulur gibi olma.Önce hayatın bi düzene girsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…