• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

[QUOTE="KudrAlobar, post: 64036962, member: 920632 15 kişilik yemekler de veriyorum. 8 senedir hiç eksiklik duymadım. Eskiyenin yerine yenisini alıyorum eskiyen gidiyor. Az eşya çok huzur.
[/QUOTE]
Gonul isterse 2 tencereyle kimler kimler agirlanir,yeter ki niyet olsun,samimiyet olsun.Cocuklugumuzda komsu teyzeler 2 yumurtanin biriyle kek,digeriyle pogaca yapardi,bir baskasi patates salatasi getirirdi,bahcelerde ne senlikler olurdu gule oynaya.
Simdi imkanlar genisledi,gonuller daraldi.
Esyalar fonksiyoneldi,bir borcamda kek te cirpabilir,salata da doldurur,firinda tepsi olarakta kullanirdiniz.
Esyalarda tembellesti artik:)),her birisi isini yapiyor,cekiliyor koseye,isgal ettigi yer,harcanan para,temizlemesine harcanan vakitte cabasi...

Di mi ya. Anne baba olmak demek çocuğuna kul köle olmak demektir. Yıllarca yemez yedirir, giymez giydirirsin. İmkanının el verdiği en iyi okullara, kurslara gönderirsin, sosyal aktivitesine, sanat eğitimine, sporuna paralar saçar, ordan oraya taşırsın. Üniversite döneminde yurdu, kirası, yemesi, içmesi, dersi kitabı verirsin de verirsin ama yetmez çünkü gencimiz sosyalleşmeli bir de sosyal hayatı kültürel etkinlikleri için verirsin. Okul bitti vermek bitti mi tabi ki bitmedi, iş bulması için kendini hala geliştirmesi lazım biraz daha ver. İş buldu aman parasını harcamasın biriktirsin çünkü evlenecek, biriktirmiyorsa da sevgilisine falan borç versin anne baba nasıl olsa ihtiyaçlarını karşılar. Düğün zamanı geldi para biriktirmişti galiba ama o para kenarda dursun, harcanmasın ilerde ev falan alır. Hem anne baba ne güne duruyor, versin. Eşyayı da alsın düğünü derneği de yapsın. Çünkü onlar anne baba, anne babalık bitmez. Dur dur hala bitmedi bi de bunun torun faslı var. Ya hastane ücretini ödersin ya oda takımı falan alırsın. Boru mu torun veriyorlar sana. Torun çok önemli, küçük bir pirems ya da piremses o çünkü. Merak etme onu da sen büyüteceksin, çünkü anne baba olmak bunu gerektirir. Anne babalıktan emekli olunmaz. Ölene kadar evladına vermek zorundasın. Ama dikkat et elden ayaktan düşme, düşersen orda biter işte anne babalık.
+1000000

Ben de yorum yapanlara nazaran küçük yaşta birine bu şekilde hakaret vari aşağılayıcı üslupla yorum yapanları kaba buluyorum. Emoji kullanmakta da özgürüm hoşlarına gitmeyen bir durum varsa güzellikle izah edebilirler diye düşünüyorum.
Konuştum konuyu her hangi bir verimli cevap alamadım. Yazlık almalarına karşı da değilim sadece şuan doğru zaman mı onun kaygısındayım. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum sadece.

Mantıklı düşünmek değil sizinki cikarlariniz doğrultusunda sonuç almak istiyorsunuz sadece. Ki ailenizin aldığı yazlık yine cikariniza da neyse.

Ailem mahçup olmasın cümlesi nedir bir de yav? Aileniz olsa olsa sizin gibi düşünen bir çocuğu olduğu icin ele güne mahçup olur

Şu an dogru zaman mi sorusuna ise eğer geçmiş krizlere bakarsak evet doğru zaman gibi gozukuyor. Konut kredileri en son ne zaman bu kadar düşüktü?

Anladığım kadarıyla emeklilikleri de yaklaşmıştır. Biraz da olsa çalışırken borcu hafifletip ikramiye ile de borcu bitireceklerdir.
Elbette çalışıp bir şeyler yapacağız gönlümüze göre olsun diye. Ailelerimiz de bizi düşünüyordur ama eğer biz çalışmıyorsak illa ki onların öngördüğü kadar harcama yapabiliriz. Ama unutmayın onların da bir hayatı ve kendilerince düşündükleri bir ödeme planı vardır.

Yazlığın kıymetini anlarsınız sonra.
Bizimkiler de yazlık yaptırdılar, o zamanlar (Ortaokuldaydım) elbette sıkılmıştık bir miktar, 5 ayakkabım değil 2 oluverdi; 5 tişörtüm değil 3 oluverdi ama bir şeyler kalıcı oldu. Şimdi canımız istediğinde bağın bahçenin içinde gezebileceğimiz inziva bir köşemiz var. Gittiğimizde eşimle çocuğumla kalacağımız bir oda daha var, çocuğun salıncağını kurduğumuz, mevyesini yediğimiz ağaçlarımız var.

Sonradan anlarsınız bir kapının daha kıymetini, bir güvencedir, varken biriksin olsun. Kimin olacak yazlık, yine size, kardeşinize yatırım. Sanki gidip kumarda yiyorlarmış gibi parayı, çok gereksiz bu siteminiz.

Eşimle evlilik kararı aldığımızda henüz üniversitede ogrenciydik. Sonrasında eşim de, ben de okullarimizdan mezun olup çalismaya basladık. Sözlendik, nişanlandik, nişanlılık döneminde evimizin ihtiyaçlarını birlikte karar vererek satın aldık 1 yıl nişanlılık sürecinde borclarimizi ödedik ve evlendik. Annem ve babam hiç yardım etmediler diyemem ama tüm yükü onların üzerine bırakmadım keza eşim de öyle. Sizin şimdiden annem babam beni evlendiremez düşüncesine girmeniz beni çok şaşırttı doğrusu. Son yaşadığımız sürece de bakarsanız üç günlük dünya, anneniz ve babaniz bugüne dek kim bilir sizi yetistirmek için ne fedakarliklar yaptılar. Size önerim; okulunuzu bitirin, çalışma hayatına geçin ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Sevgilinden ayrilirsan yazlik evinize gider soguk deniz sularina atarsin kendini :halay:

Yazlik iyidir candir.
Ayrica bu bazi genclerin ailelerini sömürmelerine hayretle bakiyorum herdefasinda.
Ben evlensem suan ceyiz vs altina kadar kendim alabilirim. Yani altin dahi kendim alir aileme veririm bana taksinlar diye. Asla zora sokmak istemem.
Hatta tatillere götüyorum onlari.
Sagolsunlar cocuk iken burnumdan salya sümük dahi akmadan tertemiz ve saglikli bir sekilde büyüttüler beni. Asla haklarini ödeyemem.
Ben keyif yapacagima onlar yapsin diye bakiyorum herdefasinda.
Ben onlara öyle bakarken onlarda ayni gözle bakiyor bana .. istesem herseylerini verirler bana mesela.

Gencler ailelerinin kiymetlerini bilmeli.
Anne babaniz sadece annelikten ve babaliktan ibaret degil unutmayin onlarda insan onlarin da istekleri var.. ki siz bebek iken kendi zevklerinden seve seve mahrum kaldilar sizler icin. Öpün öpün basiniza koyun...serbest birakin kendi keyiflerine baksinlar hatta siz elinizden geldigince firsatlar yaratin onlar icin.

İnşallah anne babanız sizi dinlemez de yıllardır çalışıyor olmanın karşılığı kendilerine bir yazlığı çok görmezler.

Evlenirken de siz kredi çekip kendi ihtiyaçlarınızı karşılayın. Aileniz bunca yıl çalışmış yazlık da hakları kusura bakmayın.insanlar çocukları olunca kendi hayatlarından fedakarlık edip her seyi çocuğa göre planlıyor ama bu doğru değil. Sizi aç açık birakmamislar okutup bugünlere getirmişler bundan sonrasını da bırakın onlar yaşasın. Hem ilerde size de faydası olur. Pandemi sebebiyle müstakil tatil ortamları kesinlikle daha cazip artik.

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Yıllar sonra o yazlık da kocanızla keyif yaparken bu konunuzu okuyun 😉

ona sesi çıksın parasını istesin yook koca kaçar mazallah :KK70: eski konularına bakmamıştım bilmiyorum ama eğer böyleyse o beyle 2-3 seneye kesin evlenir maşallah gül gibi ilişki.hatta öyle adamı yolda bulursanız yapışın müthiş koca.Ama ana baba köle, hep hizmet edicekler, kul köle olucaklar kendilerine bir çöp almıycaklar, hanım kızımızın refah seviyesini düşünecekler :KK70:
Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!

Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!
Valla burda yazan herkes haklı kusura bakma. Umarım ailenize baskı yapıp vazgecirmezsiniz.

Olmamış şeylerle ilgili yorumlar döşemeyin az önce @KudrAlobar ın yaptığı gibi. Belki konu sahibi bu zamana kadar hep ekonomik yaşadı, ailesini zora sokmamak için keyiflerinden giyinmesinden kıstı, ekstra hiçbir şey istemedi, herkes okul çıkışı eğlenmeye giderken gitmedi... bunların hiçbirini bilmiyoruz ki. Keza ben okurken yurtta kaldım, mezun olunca hemen atandım, kendi paramla eve çıktım, araba aldım, evlendim, bakıcıya para verdim... çünkü ailem fedakardı ve ben de öyle olmalıydım. Kendi işimi kendim halletmeyi, becerikli olmayı , yük olmamayı, gayreti onlardan gördüm. Torunlarına hediye alırlar alma desem de dinlemezler ama her ihtiyacı bize ait, ben anne babamdan talep etmedim hiçbir şeyi. Çünkü gördüğüm ilginin hakkını veririm
Aynen o şekilde ben onlar zorlanmasın diye devletten kyk borcu yapıyorum ilerde de kendim ödeyeceğim borcunu onlardan da fedakarlık bekliyorum anne babanın çocuğu için fedakarlık yapması garip bişeymiş herhalde

Aynen o şekilde ben onlar zorlanmasın diye devletten kyk borcu yapıyorum ilerde de kendim ödeyeceğim borcunu onlardan da fedakarlık bekliyorum anne babanın çocuğu için fedakarlık yapması garip bişeymiş herhalde
Zaten fedakarlık yapmışlardır. Sizi de okutuyorlar. Ben de kendim ödedim kyk borcunu. Kına gecesi salonumu da ödedim. Çeyizimi de aldım. Kinami bile aldım en küçüğü vs. Ve bunları ücretli öğretmenlik maasimla yaptım. At gözlüğü takmış gibi her yorumu görmezden geliyorsunuz.

Back