Ben Karadeniz'de yaşıyorum ve Tekirdağ'da üniversite okumak istiyorum ama ailem orası uzak diye göndermek istemiyor. Birey olarak kendi ayaklarımın üzerinde durup hayattan tecrübe kazanmak ve istediğim bölümü okumak istiyorum ben de ama gelip gidip yaşadığın şehirde 2 senelik sağlık okuyup memur olacaksın diye zorluyorlar. parası iyi olsa da istemediğim bir meslekle hayatımı sürdürmek istemiyorum. Yaşadığım şehir de küçük bir şehir ve ailemin beni hala çocuk gibi görüp karışmasını da artık istemiyorum. Ders çalışırken kendi düzenimi oturtup yemeğimi, temizliğimi yapabilirim ama aile evindeyken yap dendi mi yapılmak zorunda olması, dersimin bölünmesi, eve misafir gelmesi gibi şeylerle de uğraşmak istemiyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. İnat edip listeye istediğim üniversiteyi yazabilirim ama yollamazlar diye de korkuyorum. Psikolojim o kadar bozuldu ki bu konuda kavga etmekten. Yardımcı olun lütfen
dil okumak istediğim için ayt sınavına çalışmamıştım o yüzden dil nerde varsa orayı yazmayı düşündüm de iç anadolu ya da halihazırda doğu tarafındayım zaten o yüzden oralarda olmak istemiyorumTekirdağ yerine başka hangi şehirleri yazabiliyorsun sıralamam nereye yetiyor?
Birde uzak olması dışında yurt, yemek vs hepsi masraf, eğer ailene bu maddi konuda destek olacağını ispatlayabilirsen yazın çalışmak gibi mesela belki izin verirler
ailemin parası var ama bana harcamak istemiyorlar gibi düşünüyorum. her şeye parayı bulup bana gelince yok diyorlarSizin kenarda paranız vs var mı? Yoksa atın kenara baktınız gondermiyolar basar gidersiniz evlatlıktan reddedecek halleri yok ya. Sonra illa ki destek olurlar.
lisede sağlık meslekte okudum ve stajdan dolayı hastanede çalışmaktan nefret ediyorum. aklım olsaydı da sağlık mesleğe de gitmeseydim diyorum. dil okumak istiyorum sadece. eğlendiğim bir şey ve hayatıma bununla devam etmek istiyorumŞimdi ablacım uzakta okumak tonla masraf demek. Hevesini anlıyorum ama barınması hem pahalı hem acılı yurt murt bulunmuyor artık hepsi dolu.
Öte yandan seçtikleri meslek de gayet iyi. Asla açıkta kalmazsın. Sen ne okumak istiyordun?
ya kendince haklılar ama aile evinde durmak tabi bazı yönlerden kolay da burada durmak benim psikolojimi bozuyor. çok da sağlıklı bir ailem yokAileniz de kendi açısından haklı. Kolay değil başka şehirde çocuk okutmak. Kendi ayaklarınızın üzerinde kendi paranızı kazandığınızda durabilirsiniz ancak bu durumda. Siz ne okumak istiyorsunuz?
altın ve araba aldılar. bana gelince de paralarının olacağını düşünüyorum ama çok pahalı diyip duruyorlarBu devirde il dışında çocuk okutmanın aylık 10 bin maliyeti var. O da şu zamanında yaşadığımız sürünerek okumanın maliyeti.
Karşılayamayacak durumda olabilirler mi?
ya kendince haklılar ama aile evinde durmak tabi bazı yönlerden kolay da burada durmak benim psikolojimi bozuyor. çok da sağlıklı bir ailem yok
Neden Tekirdağ?Ben Karadeniz'de yaşıyorum ve Tekirdağ'da üniversite okumak istiyorum ama ailem orası uzak diye göndermek istemiyor. Birey olarak kendi ayaklarımın üzerinde durup hayattan tecrübe kazanmak ve istediğim bölümü okumak istiyorum ben de ama gelip gidip yaşadığın şehirde 2 senelik sağlık okuyup memur olacaksın diye zorluyorlar. parası iyi olsa da istemediğim bir meslekle hayatımı sürdürmek istemiyorum. Yaşadığım şehir de küçük bir şehir ve ailemin beni hala çocuk gibi görüp karışmasını da artık istemiyorum. Ders çalışırken kendi düzenimi oturtup yemeğimi, temizliğimi yapabilirim ama aile evindeyken yap dendi mi yapılmak zorunda olması, dersimin bölünmesi, eve misafir gelmesi gibi şeylerle de uğraşmak istemiyorum. Ne yapabilirim bilmiyorum. İnat edip listeye istediğim üniversiteyi yazabilirim ama yollamazlar diye de korkuyorum. Psikolojim o kadar bozuldu ki bu konuda kavga etmekten. Yardımcı olun lütfen
Ben sizin istediğinizi yaptım ve yanınızda okuyorum o yüzden dersimi bölüp size hizmet edemem misafirlerinize yalandan gulemem diyeceksin ve odaya kilitleyeceksin kendini. Yabancı dili kurstanda internette de ogrenirsin. Hayallerine kavusman için para gerekli .keşke bu zamana kadar çalışıp kenara para atsaydinDers çalışırken kendi düzenimi oturtup yemeğimi, temizliğimi yapabilirim ama aile evindeyken yap dendi mi yapılmak zorunda olması, dersimin bölünmesi, eve misafir gelmesi gibi şeylerle de uğraşmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?