Ailem Beni İstemiyor

sevgili konu sahibi,

annenizle alakali konunun detaylarini bilmiyorum. profilinizde yasinin19 yaziyor, bu gercek ise babasini uyandiracak kadar buyuk bir cocuk yapmaniz icin resit degilken evlenmeniz gerek. boylesi bir durumda kizini cocuk gelin-anne yapan bir annenin cok bilincli olmadigini dusunerek, yaptigi seyleri normal karsilarim.

diger yandan...

benim annem evinde insan sevmez. benim esim, beni disarida istemistir annemden. gorev geregi yurt disindayiz. istanbul'a gittigimizde esim annemle disarida gorusur, ben aksam anneme tek donerim, esim de annesine gider. annemin kendince kurallari vardir, biz bu kurallara uyariz. bizim kurallarimiza annem uyar.

fazla umursamayin, esinize elbet malzeme vermeyin ama annenizle iliskinizi resmilestirin.

Canim 93 doğumluyum dün gece üye oldum bu konu üzerine ve doğum günümü rast gele yaptım Özür diliyorum duzeltecegim

Annemle konuştum dedim zorla kaldık gibi oldu istemedin pek kalın falan demedin hiç dedim cevap olarak yanlış anlamışsın belki sende haklısın sağlık olsun dedi

Evet benziyorum babama
Benim tahminim annenin babana duydugu kin. Varsa aralarında bir husumet , eskilerden kalan olaylar sana baktıkça babanı gördüğü için olabilir. Sadece senden faydalanma odaklı yaşıyor sanki. Senin evinde kalıyor aMa sen ona gidince istemiyor.

Annemle konuştum dedim zorla kaldık gibi oldu istemedin pek kalın falan demedin hiç dedim cevap olarak yanlış anlamışsın belki sende haklısın sağlık olsun dedi
Fazla pasifsiniz.
Zorla kaldik gibi oldu demek nedir ?
Yerde yatirdin anne koltuklarina layik goremedin torununu , bir daha da kalmayiz diyeceksiniz olacak bitecek.
Boyle kivir çevir laflarla hicbir zaman gercek duygularinizi ifade edemezsiniz ve hep mutsuz olursunuz.

Elin adamı için evladindan soğuyan ANNEcik seni yerde yatirmasina şaşmamak gerek . Üzüldüm senin adına böyle bir anneye sahip olmak çok üzücü ama ben olsam o mesajı okuduktan sonra bile yüzüne bakmazdim . Bide hanfendi herseferinde yapıyor ediyor sonra olabilir böyle şeyler modunda , ne kadar olgunlaşmamış bı kişilik malesef bazı insanlari anne baba olmak bile karakter sahibi edemiyor . Bı anne için bunlari söylemek çok üzücü ama onun sana yasattiklari dahada üzücü..

Sağlık olsun dedi ha? Hiç gönlünüzü almadı yani? Kusura bakmayın, ben sizin yerinizde olsam bir daha gitmem.

Yanlis anlamayin lutfen yadirgamak yada kinamak maksatli yazmiyorun ama durumunuz biraz tuhaf geldi bu durum sizin icin hic sorun olmadi mi yada esiniz bu durundan rahatsiz olmadi mi hic

Birde cocuk falan olursa nadil yapmayi dusunuyorsunuz

Birde merak ettim avrupai tarzda mi buyudunuz merakimi mazur gorun lutfen sadece merak ettim

Canım benim ya! çok üzüldüm. Diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten.

Benim kizimda evin tek torunuydu.Benim de babam yok.Annem biz annemin yanina gidince jendi yatagini verirdi.o yuzden annenizin yaptigi cok tuhafima gitti.ne guzel esiniz dogal bir sekilde yatakta uyumus.Kalkamamis kendisinin kal demesi gerekirdi.
Bence her seyi acik konusun.

Ben olsam bir daha gitmem.
Sizin bu kadar pasif olmanız da geçmişten beri size psikolojik şiddet uyguluyor olması gibi geldi. Sindirmiş sizi sanki.
Erkek arkadaşına kötülemesi filan, çok acı.

Gitmeyin, size yatak açmayı bile çok gören gitmeyince üzülecek değil ya.
Siz de annesiniz, yapar mısınız böyle?

İki çocuğum var, avrupai tarzdan kasıtınızı anlamadım. Açabilir misiniz?

İki çocuğum var, avrupai tarzdan kasıtınızı anlamadım. Açabilir misiniz?
Hani avrupa yasantisinda genelde cok resmi yasanilir ya en yakin akrabalarla bile belli bi mesafe olur

Mesela biri anlatmisti avrupada buyumusler arkadasinin evine gittoginde yemek saati geldi biz yemek yiyicez diyorlarlarmis yani bi nevi yemek yediklerinde kimseyi masada gormek istemiyorlar arkadasi onlara geldiginde yemek zamsni yemek masasina davet ettiklerinde arkadasi duygulanip aglamis

Yani avrupa yasantisinda genelde gelenwk gorenek ayip vs olmax ya onun gibi

Mesela annemin damadini evine kabul etmemesi birakin ailede bulundugumuz ilde sansasyon olurdu

Kendi hauatimizla degerlendirdigimizde farkli geldi ondan dedim

Evet, en yakın akrabalarımla mesafeliymdir. Ailemde emrivaki diye bir kelime yoktur mesela. Bizim mesafeden anladığımız, kimseye emrivaki yapmamaktır.

"Gelenek görenek Ayıp vs olmaz" için şunu diyebilirim, ben eteğimi kıvırmadım mesela evden çıkıp, çünkü eteğin estetik sınırlar içerisinde olacağı kadar minisini giymeyi de öğretti annem, şarabın üzümüne göre hangi yemekle yenileceğini de öğretti. Erkek arkadaşımla buluşmak için ayşelere gidiyorum dedirtmeden ikinizi yemeğe götürüp, hesabımızı ödeyip karşı masadan "gözüm sende delikanlı" diye de baktı. AMA üniversite 2'ye geçene dek annem kaşımı aldırtmadı. Habersiz bir kere saçımı boyattım diye akşam kuaför açtırıp, eski rengine boyatarak eve geri soktu.

Özetle gelenek görenek ile büyğnedim evet. Ama en gelenekçi aileden çok daha "ayıp" nedir bilerek yetiştirildim.

Evine birini sokup sokmamak bir tercihtir. Benim annem evinde biri olduğunda huzursuz olup, beraber olmanın keyfini süremeyeceksek; ailecek dışarıda zaman geçirmeyi tercih etmemiz bu sebeple normaldir.

Haklısın ama diyemedim işte denmiyor yok söyle böyle bile demedi sağlık olsun dedi boşuna daha fazla konuşmamın anlamı yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…