Bir kelime uğruna...

Aslında ilk mesajınızı okuduğumda aslında bu iş bitmiş dedim ama elim gitmedi yazmaya.. Sonra cemaatel ilgili kısmı okuduğumda geri dönülmez bir yola girdiğinizanladım. Her boşanma travmatiktir.Bunu ne kadar isterseniz isteyin. Ama hayat 1 tane ve onu ancak siz yaşayabilirsiniz. Hiçkimse için gününüzü kötü geçirmeye değmiyor inanın.. Eve küçük bir yavrunuz var (benim kızım da 5 yaşındaydı)çok zorlanacağınız zamanlar da olacak. Dilerseniz bir pedagogdan yardım alın. Yavrunuza nasılsa küçük anlamaz muamelesi yapmayın sakın. Onu annesinin de babasının da çok sevdiğiniz sürekli söyleyin. Ama anne ve babanın artık birbirleriyle anlaşamadığını birbirlerini daha fazla üzmemek için böyle bir karar aldıklarını açıklayın.Asla ve Asla siz de babası da birbirinizi çacuğunuza kötülemeyin. Bence bir boşanmada çocuk varsa en önemli hususlar bunlar. Benim kızımilk zamanlar zorlansa da bu süreci hafif atlattı. Elimden gelen her yardımı yapabilirim.. Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..

Eliniz varmamış ama görünen köy kılavuz istemiyor zaten. Bu 5 gün içinde, daha konuşmadan öncesinde bile ben bunu derinden hissettim. Çıkmaza girildiğini yani. Ama bu kadar çabuk gerçekleşeceğini tahmin etmemiştim sadece.
Gelelim oğluma. Daha durumu izah etmedim. Şimdi yuvada. Sadece halasının rahatsız olduğunu, babasının da bir kaç gün orada kalacağını söyledim sabah. Dilim varmadı. Biraz böyle oyalamaya çalışmalı sanırım. Onsuz yatmaya, onsuz kalkmaya birazcık alışsın istedim önce. Ben asla babasını kötülemedim. Daha önce de ayrılık sürecimiz olmuştu ama aksi gibi babası aramasa ben arayıp konuşturuyordum onları. Hatta babasınn gelmemesine sinirlenip defalarca telefonu reddettiği olmuştur bitanemin. Konuşmak istemese bile ben yağlayıp ballayıp bir şekilde konuşturmaya, kapattıktan sonra da olumlu telkinlerde bulunmaya hep özen gösterdim. Ama babasının böyle davranmayacağını biliyorum. Hakkımda konuşacaktır mutlaka yanında da. Her türlü şeye katlanırım da üzgün üzgün "babam neden gelmiyor anne" dediğinde nasıl ağlamadan durabileceğimi hiç bilmiyorum. Tek çaresiz kaldığım nokta bu...

Aslında ilk mesajınızı okuduğumda aslında bu iş bitmiş dedim ama elim gitmedi yazmaya.. Sonra cemaatel ilgili kısmı okuduğumda geri dönülmez bir yola girdiğinizanladım. Her boşanma travmatiktir.Bunu ne kadar isterseniz isteyin. Ama hayat 1 tane ve onu ancak siz yaşayabilirsiniz. Hiçkimse için gününüzü kötü geçirmeye değmiyor inanın.. Eve küçük bir yavrunuz var (benim kızım da 5 yaşındaydı)çok zorlanacağınız zamanlar da olacak. Dilerseniz bir pedagogdan yardım alın. Yavrunuza nasılsa küçük anlamaz muamelesi yapmayın sakın. Onu annesinin de babasının da çok sevdiğiniz sürekli söyleyin. Ama anne ve babanın artık birbirleriyle anlaşamadığını birbirlerini daha fazla üzmemek için böyle bir karar aldıklarını açıklayın.Asla ve Asla siz de babası da birbirinizi çacuğunuza kötülemeyin. Bence bir boşanmada çocuk varsa en önemli hususlar bunlar. Benim kızımilk zamanlar zorlansa da bu süreci hafif atlattı. Elimden gelen her yardımı yapabilirim.. Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..

Yardım teklifiniz için de çok teşekkür ederim.
Msn adresinizi mesaj atarsanız, tıkandığım noktalarda danışmak isterim. Çok makbule geçer...

Eliniz varmamış ama görünen köy kılavuz istemiyor zaten. Bu 5 gün içinde, daha konuşmadan öncesinde bile ben bunu derinden hissettim. Çıkmaza girildiğini yani. Ama bu kadar çabuk gerçekleşeceğini tahmin etmemiştim sadece.
Gelelim oğluma. Daha durumu izah etmedim. Şimdi yuvada. Sadece halasının rahatsız olduğunu, babasının da bir kaç gün orada kalacağını söyledim sabah. Dilim varmadı. Biraz böyle oyalamaya çalışmalı sanırım. Onsuz yatmaya, onsuz kalkmaya birazcık alışsın istedim önce. Ben asla babasını kötülemedim. Daha önce de ayrılık sürecimiz olmuştu ama aksi gibi babası aramasa ben arayıp konuşturuyordum onları. Hatta babasınn gelmemesine sinirlenip defalarca telefonu reddettiği olmuştur bitanemin. Konuşmak istemese bile ben yağlayıp ballayıp bir şekilde konuşturmaya, kapattıktan sonra da olumlu telkinlerde bulunmaya hep özen gösterdim. Ama babasının böyle davranmayacağını biliyorum. Hakkımda konuşacaktır mutlaka yanında da. Her türlü şeye katlanırım da üzgün üzgün "babam neden gelmiyor anne" dediğinde nasıl ağlamadan durabileceğimi hiç bilmiyorum. Tek çaresiz kaldığım nokta bu...

Konu çocuk olunca insan gerçekten kendini çaresiz hissediyor. Yapabileceğiniz en büyük şey onun üzüntüsünü paylaşmak ve bıkmadan defalarca sizin ve babasının onu çok sevdiğini söylemek. Bu dönemde hemen hergün telefonla iletişim kurabilirlerse çok iyi olur aslında. Benim kızımın da geceleri uyanıp üçümüz beraber yatalım dediği, bazen ağladığı çok olmuştur.

Size naçizane tavsiyem- eğer ayrılmaya kendi ruh sağlığınız için kesin kararlıysanız- kesinlikle sadece çocuk için yeniden denemeyin. 15 sene sonra inanın dönüp "bana ne ben mi barışın dedim" diyecek. Çocuklarımız birgün mutlaka gidecek ve biz yine kendimizle kalıcaz ya da hiç istemediğimiz hayatımızı mutsuzlukla bezemiş biriyle. Çocuklarımız için tabii ki gerekirse canımızı veririz, bir çok şeyden üstün tutarız. Ama önemli olan sizin mutlu olacağınız bir yaşam şekli,. İnanın siz mutlu oldukça ve çocuk da bunu gördükçe bir bakacaksınız en büyük yardımcınız olmuş. Zorlu bir süreç biliyorum ama emin olun geçecek. Eşinizle durumunuz kesinleşince bir pedagogdan yardım almanızı öneririm. Hatta isim de önerebilirim.

Evet doğru olanı yaptım. Aldatıldığım, bir sürü yalana mağruz kaldığım, bu ilişkide güven kadar önemli bir duygudan bile mahrum kaldığım halde, bildiğim şeytan bilmediğim şeytandar iyidir deyip oğlum babasıyla büyüsün diye sürdürmeye çalıştığım bir evlilik için aslında kaçınılmaz sondu bu. Bari keşke "tü kaka" kadın etiketi yemeseydim. En azından buna hakkım vardı. Ama çoğu kişi, özellikle onun ailesi "kocası doğru yola girince işine gelmedi" gibi yakıştırmalar yapacak. Etrafa karşı ne de kolay temizledi onca hatasını. Kaka insan ben oldum!
İnşallah dediğniiz gibi olur. Sizin gibi güzel insanların yaşıyor olduğunu bilmek, anlaşılmak umut veriyor. Teşekkür ederim.
öncelikle ben teşekkür ederim güzel sözlerin için evet aynen dediğin gibi olucak sen kötü olcaksın seni suçlayacak herkes belki ama ne önemi var sen kendi yaptıklarını biliyosun en önemlisi allah biliyor gerisi vızz gelir boş ver insanlar ne düşünürse düşünsün olmayınca olmuyor sen elinden geleni yapmışsın oğlun için sürdürmeye çalışmışsın ama olmamış hiç kendini rahatsız hissetme canım varsın bu dünyada seni kötü bilsinler bende böyle senin gibi güçlü yere sağlam basan kadınlar gördükçe gururlanıyorum inan en azından çocuğum için katlanıyorum her şeye diyenlerden değilsin oğlunla daha mutlu huzurlu bir hayat seni bekliyor canımyerimseniben

Evladınız için bir kaç şey söylemek isterim...
Benim annem-babam geç kalmış bir boşanma süreci yaşadılar.
Geç kalmışlar diyorum çünkü annem 23 sene cesaret edemedi..

Ben 4-5 yaşlarında ve annem bize sorunlarını yansıtmadığını düşündüğü bir dönemdeyken dahi onun üzgünlüğünü,kırgınlığını anlardım..Çocuklar hisseder. Ben zaman zaman o dönemki olumsuzlukların sonçlarıya boğuşmak zorunda kalıyorum..Ki Sizin evladınız erkek babasının eşine olan tutumunu bir nebzede olsa model alacak...Bazı sorunlar çözülemez bunu ben yaşadım. Bir kısır döngü olur..Annemle babamın boşanmasını dört gözle bekledim ben ve babamlada şuan gayet güzel bir ilişkim var..Annem zaten canım..İkisi bir arada yanlışlardı....Bu yüzden Patafix ben Sizin ve çocuğunuz için olumlu buldum kararınızı. Çocuğunuz umarım artık gözlerinizde güzel bir ışıltı görecek, enerjinizi tamamen ona kanalize edeceksiniz.Birlikte yol alacaksın..Umarım güzel olur her şey..

6 yıl. Verilen onca emek, onca fedakarlık. Hepsi tarih oldu, içimde kaldı. Boşandım...

6 yıl. Verilen onca emek, onca fedakarlık. Hepsi tarih oldu, içimde kaldı. Boşandım...

hem oğluşun hem de senin için hayırlı olan buymuş demek ki arkadaşım. umarım bundan sonra hayatta herşey senin-sizin iyiliğinize olur. tazminat vs gibi konuları nasıl halettin arkadaşım?

hakkınızda hayırlısı olsun. artık emekleriniz ve fedakarlıklarınız hak eden kişiye gidecek içiniz rahat olsun... oğlunuza :emir_bebek:

Teşekkür ederim. Geçen yıl yine ayrılma kararı almıştım. Anlaşmalı boşanma için ikna ettim ama hiç bir şey talep etmemiştim. Duruşmaya çıktık ama karar onaylanmamıştı. Geçen ay tekrar başvurduğumda, boşanmamızın artık sadece bir imzaya kaldığını öğrendim. Yani tazminat vs. de hayal oldu. Hiç bir şekilde tekrar dava açamayacağımı söylediler. Sadece nafaka bağlandı oğlum için küçük bi miktar. Kafamı kullanamadım işte kabahat benim...

cok cok gecmis olsun... Insallah oglunuzla birlikte yeni hayatinizda huzurlu ve mutlu olursunuz...

namaz kalpteki kini sertliği yumuşattıgı gibi huzura yöneltir..namazı kalpten kılmıyor demekki.. herşeyi senin dediğin gibi hokkabazlık.. konuyla ilgisi birebir yok özür dilerim ama sinirlendirdi beni adam yaa..

allah senin bebeğin hakkında en hayırlısın versin cnm benm..

Son düzenleme:
namaz kalpteki kini sertliği yumuşattıgı gibi huzura yöneltir..namazı kalpten kılmıyor demekki.. herşeyi senin dediğin gibi hokkabazlık.. konuyla ilgisi birebir yok özür dilerim ama sinirlendirdi beni adam yaa..

allah senin bebeğin hakkında en hayırlısın versin cnm benm..

Amin. Özür dilemenize hiç gerek yok, doğru söylemişsiniz.
Bayramda yeğeni arayıp "uzun uzun konuştuk. Çok pişman görünüyor ayrıldığına. Başını kapatmayı kabul edersen herşeye yeniden başlamak istiyor. Yeni bir ev, yeni eşyalar, başka bir semt. Bunlar size çok iyi gelebilir" dedi. Şart koşmuş beyefendi kapanacakmışım :) Sanki ayrılmayı isteyen oymuş gibi. Tam komedi. "Gitsin, hazır kapalısından bulsun kendine, hiç uğraşmasın bence. Ayrıca biz resmen boşandık. O çocuk olabilir ama ben oyuncak değilim" dedim. Boşandığımızı söylememiş, kız çok şaşırdı. Dengesiz ve son derece kıskanç biri. Bu dini yönelme bence tamamen kıskançlığından. Beni kapatıp artık kıskanmaya gerek bırakmayacak bir yöntem. Hokkabazlık yani. Bana uzak olsun artık...

Son düzenleme:
sanırım yaşadığınız hayat koşulları hem sizde hem eşinizde tahammül bıırakmamış...
kendi arabanızı çarptıysa bir arabanız varsa bence onun yerine daha yaşanacak bir eve geçin.
tabi ben tam olarak maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama sorunun kessinlikle o ev ortamından kaynaklandığını düşünüyorum.

Öncelikle yasadiginiz sorunlardan dolayi cok üzüldüm. Bir yuvanin yikilmasini kimse istemez tabi ki. Ama durumunuz bunu gerektirmis. Taktiri ilahi. Hayirlisi olsun. InsaAllah oglunuzun babasi, sizden bosanmis olsa dahi, evlandindan asla bosnamayacagini bilir ve babalik görevlerini yerine getirir diye dua ediyorum. Onun disinda dini konularada deginilmis müsadenizle iki cift sözüm olacak. Namazi sadece Allah rizasi icin kilmak gerekiyor. Tesettüre sadece Allah rizasi icin bürünmek gerekiyor. Malesef ki memleketimde örf adet gerecesiyle örtünen kardeslerimiz var. Basörtünün hükmünü bilmeden örtünenler var. Esiniz namazi icten mi kildi yada desinler icin mi kildi onu ancak Allah bilir. Buna yorum yapmak bize düsmez. Allah herkesin niyetini bilir. Eger desinler icin yapiyorsa Allah islah etsin. Sizin kapandiginiz taktirde sizinle tekrar birlesecegine dair mesaj göndermiyormus. Bunun kadar sacma bir sey olamaz. Basörtüsümü evliliginizi kurtaracak? Siz isteksiz olarak basörtüsüne bürünseniz sadece kocaniz istedi diye sevaba girecek yerde Allah muhafaza günah islemis olacaksiniz cünkü Allah rizasi icin degil bir kul icin bunu yapmis olacaksiniz. Esiniz bunu anlayamiyor sanirim. Yazik. Ama lütfen rica ediyorum bu yorumumu okuyan tüm bayanlardan. Namazini kilan tüm erkekler böyle degil. Namaz kilan tüm erkekler eslerini zorla kapanmalarini istemiyorlar. Namaz kilan ama basi acik hanimlari olan erkeklerde var. Lütfen bu hanim ablaminizin sorununu genellemeyin. Zaten etrafta din düsmanlari o kadar yaygin ki nerede ufak bir konu olsa hemen dinimize karsi adim atiyorlar. Bu yüzden rica ediyorum. Bizim dinimiz cok güzel bir din. Dinimizde asla zorlama yoktur. Herkesin dini anlayisi ayni degil olay bundan ibaret. Eger esiniz biraz daha ilim sahibi olsaydi size zaten 'basini kapan bana dön' diye sözler kullanmazdi. InsaAllah hakkinizda hayirlisi olur. InsaAllah bir gün tesettüre bürünürseniz bunu sadece siz istedigniz icin imaniniz geregi Allah rizasi icin yaparsiniz. Ve insaAllah Rabbim bundan sonra sizi hayirli bir insanla karsilastirsin. Önemli olan mal mülk degil. Yine ayni sekilde dört duvar arasinda yasasaniz bile esiniz size ve siz esinize deger verirseniz ve bu durumda cocugunuzada babalik görevini yerine getirecek bir insan oldugu taktirde ister bir sarayda yasayin ister kutu gibi bir evde. Yorumum cok uzun oldu af edersiniz. Ama bunlari söylemek istedim. Hakkinizda hayilirisi insaAllah :KK48:

sanırım yaşadığınız hayat koşulları hem sizde hem eşinizde tahammül bıırakmamış...
kendi arabanızı çarptıysa bir arabanız varsa bence onun yerine daha yaşanacak bir eve geçin.
tabi ben tam olarak maddi durumunuz nedir bilmiyorum ama sorunun kessinlikle o ev ortamından kaynaklandığını düşünüyorum.

Araba babasınındı. Ayrıca bir ilişkinin vadesi dolduysa, gerekçe gibi görünenler aslında bahane oluyor. Bizimkinin vadesi dolmuş demek. Aynı kısıtlı imkanları, ev ortamını ben de yaşadım eski eşimle beraber. Ama bir arayış içine giren kendisi oldu. Kendimi her durumda onun seçimlerini onaylamak ve ortak hayatımıza dahil etmek zorunda görmüyorum. O yüzden yaptığı seçimi tek başına yaşayacak. Köklü kararlar alırken, eşler birbirine danışmak durumunda bence. Sonuçta bitti gitti işte...

Öncelikle yasadiginiz sorunlardan dolayi cok üzüldüm. Bir yuvanin yikilmasini kimse istemez tabi ki. Ama durumunuz bunu gerektirmis. Taktiri ilahi. Hayirlisi olsun. InsaAllah oglunuzun babasi, sizden bosanmis olsa dahi, evlandindan asla bosnamayacagini bilir ve babalik görevlerini yerine getirir diye dua ediyorum. Onun disinda dini konularada deginilmis müsadenizle iki cift sözüm olacak. Namazi sadece Allah rizasi icin kilmak gerekiyor. Tesettüre sadece Allah rizasi icin bürünmek gerekiyor. Malesef ki memleketimde örf adet gerecesiyle örtünen kardeslerimiz var. Basörtünün hükmünü bilmeden örtünenler var. Esiniz namazi icten mi kildi yada desinler icin mi kildi onu ancak Allah bilir. Buna yorum yapmak bize düsmez. Allah herkesin niyetini bilir. Eger desinler icin yapiyorsa Allah islah etsin. Sizin kapandiginiz taktirde sizinle tekrar birlesecegine dair mesaj göndermiyormus. Bunun kadar sacma bir sey olamaz. Basörtüsümü evliliginizi kurtaracak? Siz isteksiz olarak basörtüsüne bürünseniz sadece kocaniz istedi diye sevaba girecek yerde Allah muhafaza günah islemis olacaksiniz cünkü Allah rizasi icin degil bir kul icin bunu yapmis olacaksiniz. Esiniz bunu anlayamiyor sanirim. Yazik. Ama lütfen rica ediyorum bu yorumumu okuyan tüm bayanlardan. Namazini kilan tüm erkekler böyle degil. Namaz kilan tüm erkekler eslerini zorla kapanmalarini istemiyorlar. Namaz kilan ama basi acik hanimlari olan erkeklerde var. Lütfen bu hanim ablaminizin sorununu genellemeyin. Zaten etrafta din düsmanlari o kadar yaygin ki nerede ufak bir konu olsa hemen dinimize karsi adim atiyorlar. Bu yüzden rica ediyorum. Bizim dinimiz cok güzel bir din. Dinimizde asla zorlama yoktur. Herkesin dini anlayisi ayni degil olay bundan ibaret. Eger esiniz biraz daha ilim sahibi olsaydi size zaten 'basini kapan bana dön' diye sözler kullanmazdi. InsaAllah hakkinizda hayirlisi olur. InsaAllah bir gün tesettüre bürünürseniz bunu sadece siz istedigniz icin imaniniz geregi Allah rizasi icin yaparsiniz. Ve insaAllah Rabbim bundan sonra sizi hayirli bir insanla karsilastirsin. Önemli olan mal mülk degil. Yine ayni sekilde dört duvar arasinda yasasaniz bile esiniz size ve siz esinize deger verirseniz ve bu durumda cocugunuzada babalik görevini yerine getirecek bir insan oldugu taktirde ister bir sarayda yasayin ister kutu gibi bir evde. Yorumum cok uzun oldu af edersiniz. Ama bunlari söylemek istedim. Hakkinizda hayilirisi insaAllah :KK48:

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aynen sizin söylediğinizi söyledim ben de. Eğer onun için kapanmayı kabul etseydim vicdanım rahat etmezdi. Ayrıca bunu sadece biri istiyor diye içselleştiremem. Allah için yapılırsa bir anlamı olur kapanmanın. Adam sıkılmış şartlardan bahane üretiyor işte. Salladım gitti...

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Aynen sizin söylediğinizi söyledim ben de. Eğer onun için kapanmayı kabul etseydim vicdanım rahat etmezdi. Ayrıca bunu sadece biri istiyor diye içselleştiremem. Allah için yapılırsa bir anlamı olur kapanmanın. Adam sıkılmış şartlardan bahane üretiyor işte. Salladım gitti...

Rica ederim. InsaAllah bundan sonra ki hayatinizda güzelliklerle karsilasirsiniz. Peki suan evladinizin ve babasinin iliskisi ne durumda? Sormama müsade varsa..

X