• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem bana ve eşime küstü

zeynepokcuy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
36
-2
1
34
Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden

Odaya kapı calmadan dalması o an sizin öyle tepki vermenize sebeb olmuş belki kapı calınsa ve gir sesi beklenseydi o anda nefes kontrolü yapabılıcektınız belkıde . Ama bizde bi laf vardır misafir varken kavga etmek evdeki misafiri dövmeye benzer die sizin yaptığınız da hoş olmamış .

siz cahillik etmişsiniz anne baba ayrı cahillik etmiş gece yarısı çekip gitmek nedir sanki düşman evi .

Başkalarının yanında kavga etmek -en yakınınız dahi olsa- karı kocanın yapacağı en kötü şeylerden birisi. Yıllaaar önce dayım ve yengem akrabaların yanında kavga etmişti. 10 yıla yakın bir zaman oldu millet hala anlatıyor. Annenize bir şekilde ulaşıp bize anlattığınız gibi açık yüreklilikle mevzuyu anlatırsanız bir süre sonra yumuşar. Ancak karı koca ettiğiniz kavgalar unutulmaz. Sizin için ufak tefek bir kavga olsa da, genelde iyi olsanız da onlar kavgaya işbirliği olunca eşinizi hep kötü bilirler. O yüzden milletin içinde daha dikkatli davranın.

Bir de gittiklerini duymadınız mı? Kavgadan sonra hiç odadan çıkmadınız mı nasıl siz görmeden duymadan bir anda çekip gittiler?

Son düzenleme:
Herkese iyi günler arkadaşlar size birşey danışmak ayrıca biraz da içimi dökmek istiyorum
Ailem bize gelmişti (başka bir ilde yaşıyorlar) kalmaya onları güzelce agirlamaya calistik, 7 ay önce bebeğimiz doğdu eşimle bebeğimizi çok seviyoruz fakat 4 aylık olana kadar esiminde benimde sinirleri yıprandı kolik bebekti çok ağlıyordu zorlandık ve ara ara tartışmalarımiz oluyor aslında iyi anlaşıyoruz fakat bazı şeyleri büyütüyoruz gereksiz eleştiriler sudan sebepler derler ya hani 2-3 gün önce ailem de bizde kalmaya gelmişken kavga ettik eşimle odamizda gereksiz bir sebepti sinirlenmistik ve seslerimiz yükselmişti ailem duymuş annem odamıza geldi kötü birşey soylemedi aslında endişe etmişler hayırdır çocuklar dedi ben de o anki sinirle anne cikarmisin dedim, eşimde sesini yükselterek anne cikarmisin dedi, annem buna küsmüş gece yarısı evi terketmisler, kaç kere aradik, annem engellemiş heryerden beni ve eşimi, eğer sabahı bekleselerdi özür dileyecektik annemden, kalbini kirdik istemeden de olsa ses yükselterek fakat bilinçli yapmadık çekip gitmişler evden haberimiz olmadan, çok üzüldük, annem bana da bizi unut dedi, ikinizle de konusmuyacagim dedi babamda eşimle konusmayacagini söyledi siz ne düşünüyorsunuz kusulecek birşey var mı teşekkürler simdiden
Her evlilikte olan ufak tefek atışmalarsa (dayak küfür kıyamet hariç yani) annenin odaya girmemesi lazımdı. Karışılmaz ayıp etmiş.
Ama sizin de kavga etmeniz yanlış, başkasının yanında kavga edilmez. Ne oldu şimdi siz barıştınız eşiniz hep kötü kalacak akıllarında.
Bırakın araya zaman girsin. Her iki taraf da hatalı

Başkaları varken kavga etmek kötü olmuş ama bişey diyemeyeceğim insanlık hali illaki olur. Anneniz hatalı odada kocanla tartışıyorsun sizlik bisey yok ne diye müdahale edip üstüne küsüyorsun çok gereksiz abartılmış kayın aile olsa neyse de kendi ailen

İyide siz çocuk değilsiniz ortada bir bebek var sinirler yıpranmış ortada şiddet yok birşey yok annenizin odaya dalarak karışması saçma.Odadan cikarmisin cevabını duymak istemiyorsa ortada polislik bir durum yokken araya girmeyecek .Karı kocanın arasına.Evden çekip gitmesi ayrı saçmalık.Ben olsam kizimin odasına dalmam.Ortada büyük bir sorun olursa kızım anlatır zaten.Ayrica eşinizle konuşmama kararlari saçma.Aileniz herşeye burnunu sokarmi özellikle anneniz.Yani yaşı büyük anne diye bunu kullanıyor hiç hoş değil.Ona sorun bakalım kendi kocasıyla kavga ederken kaynanası odaya gidip hesap sorsa napar.Ben eşinizin yerinde olsam özür dilemem küfür etmemiş bardak kurmamış odamızdan Yatak Odası bakın dikkat buraya özel alan öyle dalamazsin.cikarmisin demiş o gerginlikte ses bir oktav yukarı olabilir.Kendi etmiş kendi bulmuş anneniz hoş değil sizler küçük çocuk değilsiniz top kavgası yapan sevmiyorum kızının oğlunun aile olduğunu kabul edemeyen uygun davranmayanlari ben

yani ilk olarak evde misafiriniz varken sizin kavga etmemeniz lazımdı ikincisi anneniz sizi düşünüp gelmiş, tabi karışmamak daha iyi olurdu ama demek ki huzursuz edicek kadar bağrışmışsınız ki kadın odaya gelip bakmak mecburiyetinde hissetmiş kendini üçüncüsü de evi terk etmeleri üstüne her yerden engellemeleri biraz abartı gelse de yaşlı insanlar alıngan oluyor evinize davet etmişsiniz üstüne ikiniz de bağırıyorsunuz çok ayıp yani

Ailenizin yanında sinirlerinize hakim olup diğer odalardan duyulacak kadar bağrışmasaydınız.
Zamana bırakın elbet barışırlar
Haklısınız sinirlerimize hakim olmak gerekiyor kavga etmek çok yorucuyken annem ve babam varken etmemiz hiç hoş olmadı ama bazen insanın sinirleri yıpranıyor

merhaba odanıza girmeleri yanlışbir davranış olmuş bence.
Her evlilikte problemler oluyor ailenizi alttan alıp arayı düzeltmesi gerekirdi.
Biz de ertesi sabahı bekleyip özür dileyecektik gitmişler ve engellemiş annem eşimi daha sonrasında özür dilemek için yazdığımda beni de engelledi

İyide siz çocuk değilsiniz ortada bir bebek var sinirler yıpranmış ortada şiddet yok birşey yok annenizin odaya dalarak karışması saçma.Odadan cikarmisin cevabını duymak istemiyorsa ortada polislik bir durum yokken araya girmeyecek .Karı kocanın arasına.Evden çekip gitmesi ayrı saçmalık.Ben olsam kizimin odasına dalmam.Ortada büyük bir sorun olursa kızım anlatır zaten.Ayrica eşinizle konuşmama kararlari saçma.Aileniz herşeye burnunu sokarmi özellikle anneniz.Yani yaşı büyük anne diye bunu kullanıyor hiç hoş değil.Ona sorun bakalım kendi kocasıyla kavga ederken kaynanası odaya gidip hesap sorsa napar.Ben eşinizin yerinde olsam özür dilemem küfür etmemiş bardak kurmamış odamızdan Yatak Odası bakın dikkat buraya özel alan öyle dalamazsin.cikarmisin demiş o gerginlikte ses bir oktav yukarı olabilir.Kendi etmiş kendi bulmuş anneniz hoş değil sizler küçük çocuk değilsiniz top kavgası yapan sevmiyorum kızının oğlunun aile olduğunu kabul edemeyen uygun davranmayanlari ben
Annem çoğu şeyi merak eder hayatımızla ilgili, eşim normalde böyle anneme bagiracak bir insan değil zaten herhangi bir saygısızlığı olmamıştır sadece kavga ederken sesini yükseltip cikarmisin anne dedi buna alınıp küstüler. Evet odamızda kavga ediyorduk, son zamanlar çocuk olduktan sonra uykusuzluk, yorgunluk mental sağlığımızı etkiledi bu sebeplerden dolayı tartıştık. Babam annemi göndermiş odaya endileşenmişler ama bir sesimizi yükseltip cikarmisin demekle onları kovmaktan beter etmişiz biz de cok uzulduk eğer gitmeselerdi sabah özür dileyecektik fakat onlar kavgadan hemen sonra yanlarına gelip sorunlarımızı anlatmamizi ve özür dilememizi beklemişler

Back
X