Ailem açık giyinmeme izin vermiyor

Onlar senin iyiligin icin oldugunu saniyorlar ama zorla bise olmaz aileni karsina al ve konus benim babam kiz kardesimin kapali olmasini istiyordu bunu onun iyiligi oldugu icin istiyordu tam o donem kiz kardesim baska bi ilde hukuk fakultesini kazandi gidecekti yani kardesim babami karsisina aldi ve baba sizden gizli bisey yapmak istemiyorum orda nasil giyindigimi bilemeyeceksin ben size bunu yapmak istemiyorum dedi ve babam da anlayis gosterdi.

Her muhafazakar aile karışmıyor çocuklarına . Bazıları kendi seçimleri , nasıl mutluysa evladım öyle yaşasın diyor. Bazıları da çok baskıcı. Ben ne dersem o diyor.
Benimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.

Benimkiler biz ne dersek o'ydu maalesef. Hatta bizimkilere muhafazakar demek bile az ve basit kalır.
Onlar muhafazakar değil yobaz. Gerçek muhafazakar diğer insanların da hayat tarzına saygı duyandır. Ben de yaşadım ergenken . Kabul etmedim dayatmalarını. Kendi aklımız var , kendi namusumuzu da kendimiz koruruz çok şükür. Kimsenin korumasına ihtiyacımız yok🙏

Vayyy 12 14 yaşlarında sevgili yapmasına neden karışıyorsun ? Vay isterse cinsellik de yaşar korunmayı öğret yazanları da gördü bu gözler burada eski yıllarda 😂🙈İsteyen istediği hayatı yaşasın. Ama dayatma yapmasın kimse kimseye

Kadın olmak zor başlıbaşına bu ülkede. Hep bizler kendimizi korumak zorundayız. Erkeklere herşey serbest 🙈
oyle valla ama Allah var benim ailem ben nasil istersem oyle davrandilar hic giyimime karismadilar hatta babam tek destekçimdi ama karisan izin vermeyen baski kuran aileler de var illaki kotu niyetli degiller tabi ama iste baski hic bir zmn iyi bisey degil

Buradan bakınca çok da düzgün kararlar alabilen bir genç kızmış gibi görünmüyorsunuz.
Ne giydiğiniz önemli değil, zihninizi ne kadar süslediğiniz önemli.
Yaş gereği bu tip şeylere heves olması kadar normal bir şey yok ancak bu konu yüzünden aileye düşman olma ya da aileden uzaklaşma yoluna girmeyin. Yaşınız çok küçük, ortalık çakal dolu. Bence siz büyüdükçe aile de bir şeyleri kabul etmeye başlayacaktır.

Buradan bakınca çok da düzgün kararlar alabilen bir genç kızmış gibi görünmüyorsunuz.
Ne giydiğiniz önemli değil, zihninizi ne kadar süslediğiniz önemli.
Yaş gereği bu tip şeylere heves olması kadar normal bir şey yok ancak bu konu yüzünden aileye düşman olma ya da aileden uzaklaşma yoluna girmeyin. Yaşınız çok küçük, ortalık çakal dolu. Bence siz büyüdükçe aile de bir şeyleri kabul etmeye başlayacaktır.
Söyler misiniz hangi cümleden düzgün karar alamayacağımı düşündünuz ?
Kıyafet vb şeyler önemli değil tabi ama en çok kadınlar sever bunları tabi herkesin sevdiği şeyler çok farklı ama ben severim giyinmeyi kendime bakmayı
Ben ailemi düşman bilmedim :D
Hatta yorumlarda da yalan söylemem diyorum aileme
Çakal herkese dolu ablacım açık giyinen sadece cakalara raslanmiyor el kadar bebekler tesettürlü kızlar da rastlıyor

Düzeldi tabiki seninde düzelecek savaşmayı bırakmazsan. İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım. Sen onları, ama onlarda seni.

Mağazada olanlar sallamasyon gelse de ailenize hak vermedim siz haklısınız insanlar istediği gibi giyinmekte özgürdür bir an önce siz şehir değiştirin
He 18 yaşın da evden kaçsın tabi saçma sapan akıllar vermeyin daha ergenlikten Yeni çıkan bir genç

Yanlış yollara sapabilir az sabır etsin okusun

Para kazanmaya başlayıp kendini geliştirince kimse zaten karışamaz

Söyler misiniz hangi cümleden düzgün karar alamayacağımı düşündünuz ?
Kıyafet vb şeyler önemli değil tabi ama en çok kadınlar sever bunları tabi herkesin sevdiği şeyler çok farklı ama ben severim giyinmeyi kendime bakmayı
Ben ailemi düşman bilmedim :D
Hatta yorumlarda da yalan söylemem diyorum aileme
Çakal herkese dolu ablacım açık giyinen sadece cakalara raslanmiyor el kadar bebekler tesettürlü kızlar da rastlıyor
Yaşınız çok çok genç
Liseyi bırakmak çok ama çok büyük bir hata
Sizin geçtiğiniz yollardan geçmediğimizi mi sanıyorsunuz?
Ortalık çakal dolu derken tesettürlü olup olmamaktan bahsetmedim, buna dair en ufak bir lafım yok. Aileyi ardında bırakmaktan bbahsettim.Ailenin baskısından kurtulayım diye yanlışa düşmekten bahsettim.
Niye yerleri döve döve güldüğünüzü de anlamadım.
Kalpten gelerek genç bir kıza fikrimi söyledim. Belli ki benden akıllısınız. Yolunuz açık olsun.

yaşın kaç bilmiyorum ama küçükse evden ayrılana kadar sabretmek gerekiyor. okuyacaksan eğer üniyi başka şehire yaz yurtta kal. veya işe gir şimdiden ayaklarının üzerinde durmaya çalış

He 18 yaşın da evden kaçsın tabi saçma sapan akıllar vermeyin daha ergenlikten Yeni çıkan bir genç

Yanlış yollara sapabilir az sabır etsin okusun

Para kazanmaya başlayıp kendini geliştirince kimse zaten karışamaz
Ne saçma sapanı be şehir değiştirin demekle kaçın aynı şey mi saçma sapan akıl fikir hangisi ? Ben evden kaçıcam diyene bile kaç diye akıl vermem öfkenizi doğru kanallara iletin

Yaşınız çok çok genç
Liseyi bırakmak çok ama çok büyük bir hata
Sizin geçtiğiniz yollardan geçmediğimizi mi sanıyorsunuz?
Ortalık çakal dolu derken tesettürlü olup olmamaktan bahsetmedim, buna dair en ufak bir lafım yok. Aileyi ardında bırakmaktan bbahsettim.Ailenin baskısından kurtulayım diye yanlışa düşmekten bahsettim.
Niye yerleri döve döve güldüğünüzü de anlamadım.
Kalpten gelerek genç bir kıza fikrimi söyledim. Belli ki benden akıllısınız. Yolunuz açık olsun.
Liseyi bırakmak benim kendi kararım pişman değilim bıraktığım için hatta aksine daha da huzurluyum okulu sadece siz değil birçok kişi soruyor söylememe rağmen halla hata olduğunu söylüyorsunuz.
Ben zorbalık gördüğüm için bıraktım
Tabiki herkes benim geçtiğim yollardan geçmiştir ama hepimiz aynı hayatı yaşamıyoruz.
Ben bedensel engelliyim üzerine bir de zorbalık gördüğüm kaldiramadım
Bedensel engelli açıkçası söylemek hiç istemiyordum ama ben memnun olduğumu söylememe rağmen çokça hatta keşke yapmazsınız deniliyor.
Güldüğüm kısım ben ailemi arkamda bırakmıyorum hatta yorumlarda bazı örnekler verildiğinde benim için yalan söylemek ölmek gibi diyorum çünkü ben ailme asla yalan söylemem
Yorumunuz için teşekkürler ☺️

Ne saçma sapanı be şehir değiştirin demekle kaçın aynı şey mi saçma sapan akıl fikir hangisi ? Ben evden kaçıcam diyene bile kaç diye akıl vermem öfkenizi doğru kanallara iletin
18 yaşında ki kız nasıl şehir değiştirecek alışverişe annesi götürüyor parası yok işi yok bırakın ya kendi kızınız başka sebebten o yaşta ev şehir değiştirebilir miydi hiç zannetmiyorum en deli dolu en saf zamanları

Aileni malesef değiştiremezsin lisede okul formam kısa kollu olduğu için annem üzerine uzun gömlek giydirip öyle gönderirdi hatta liseye kapalı gitmem için çok baskı yaptı. Sürekli psikolojik baskı yaptı, üniversitede kesin yapacaksın yoksa sana bokunu yediririz dedi, kazansan da göndermeyiz tarzı baskılara maruz kaldım sonunda artık yeter deyip lisenin sonuna doğru hadi ben kapanayım dedim ve açık liseye geçip dershaneye devam ettim. Sonra üniversiteyi kazandım, kapalıydım. Tesettürü sevmeye çalıştım sonra mesleğimi aldıktan sonra açılacak oldum, çok tepki gösterdiler ama açıldım . Malesef böyle yanlarında yine çok açık giyiniyorum ama çalıştığım yerde istediğim gibi giyiniyorum bazen nefret ediyorum onlardan ama sonra affediyorum onlar öyle öğrenmiş diye.
Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli

Okuyorum ama üzüldüm noktalar çok var üniversite gidersem yalan söylemek istemem yalan söylemek zorunda bırakacaklar çoğu şeyi durumu saklayacağım gibi görünüyor
Herşeyi bıraktım ailem benimle üniversiteye gelirse ne yapacağım ? Yine aynı durumları yaşayacağım çokça düşünüyorum olduğundan fazla acaba onları böyle kabul edip böyle mi devam etsem
Anlıyorum gençsin ama sadece olayı aile baskısı değil de Rabbimizin emri olarak kabul etsen iyi olmaz mı. Seni kapalı olmaktan soğutan arkadaşlarından uzak dursan belki daha kolay kabullenirsin. Ayrıca kimse özgür değil bu dünya da. Özgür olsaydı kimse ölmek ve toprağın altına girmek istemezdi. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezebilir
Öyle mi öğrenilmiş yoksa Allah mı emretmiş. Ölüsü bile üç kat kefene sarılan dinin dirisi çıplak gezmemeli. Herkes özgür olsaydı ölmezdi demek ki kimse özgür değil. O hâlde Rabbin emrine boyun eğilmeli

mi.

Back
X