Ailelerin tanışmasından önce olanlar , yardım !

kendini adama yamamak için yapmadığın şey kalmamış
bana da bu kadar baskı yapılsa evleneceğim varsa bile asla evlenmem
adam kurtulmuş resmen
Ben kimseye kendimi yamamadım. Eğitim, maaş, maddi imkanlar ve diğer açılardan ondan daha üst durumdayım. Güzellik göreceli olduğu için yorum yapmayım. 7 sene sonunda evliliği uzatan adam da sorun yokta ben mi yamanmış oluyorum el insaf.

adam en başından beri zorluk çıkarmış her şeyi binbir baskıyla yaptırmaya çalışmışsın
bak bunlar senin cümlelerin
ailemle tanıstırmak istedim. İşlerin ciddiye döneceğini düşündüğü için neden ailene söyledin bizim daha düzgün bir ilişkimiz yok bile dedi.

Zaman geçiyordu kendisi asla ailesine benden bahsetmiyordu , sosyal medyada paylaşmıyordu. 1. Senenin sonunda artık işi ciddiye dönüştürmeliyiz diye baskı yaptım

Ailemle tanışması için eve davet ettim, binbir bahane sundu. Ona göre doğru bana göre yanlış olan. Bayağı kavga dövüş ailemle tanıştı.

Sonraki adım onun ailesi ile tanısmaktı. Yine bir sürü tartışma ile evlerine davet etti. Sürekli bu ciddi ama basit işleri zorlaştırıyordu.

Şimdide aileler tanıssın diye bana tarih verdi. O tarih gelince hafta içine erteleyelim dedi.

O hafta perşembe günü laf arasında ailenle konuştun mu dediğimde ilişkimizde sorunlar var o yüzden onları aşmadan konuşmayacağım dedi .
dünya üzerinde başka adam kalmamış gibi sürekli sen ısrar etmişsin
sen organize etmeye çalışmışsın
adamın hiç gönlü yokmuş
sana bu kadar gönülsüz bi adamla sündüre sündüre 7 sene ilişki yaşayıp
bitmesine rağmen şimdi ne yapmalıyım diye sormak
yamamak değilse ben bişey bilmiyorum demektir
madem her açıdan ondan daha iyi durumdasın
niçin seninle evlenmek istemediğini bu kadar belli eden birine bu kadar ısrar ettin?
aslında adamın neden ailene söyledin bizim daha düzgün ilişkimiz bile yok dediği anda
tekmeyi basman gerekirdi
sana şu cümleyi kuran adama hala gurursuzca
kendi anlattığın şeyleri yapmak neyin nesi?
adam senin ailenle kavga dövüş tanışmış
sen kendini binbir tartışma ile zorla adamın ailesinin evine davet ettirmişsin
belli ki o senin suratına karşı ben senle evlenmek istemiyorum diyebilecek adamlıkta değilmiş
peki sen neden istenmediğini anlamamakta bu kadar ısrar ettin?
ailenle tanışmak istememesi ne demek?
ailesiyle seni tanıştırmak istememesi ne demek?
bu kadar aşağılayıcı durumları nasıl yedin yuttun onu anlamadım
bundan sonra yapman gereken tek bişey var
bu adamı rahat bırakmak, asla iletişime geçmemek
mutlaka düzgün bir insansındır, güzelsindir vs
bundan bin kat daha iyisini bulursun
evlenip yuva da kurarsın
ama nolur gözünü seveyim o ilişkide şu üstte alıntıladığım şeyleri yapma bence
evlenmek istemende hiçbir yanlış yok
bu en doğal hakkın
ama karşındakinin de istemesi lazım

ben de zamanında beni sevmediği her halinden belli olan birini
hayatımda tutmak için kırk takla attım
kendimi çok saçma sapan durumlara düşürdüm
1 sene sonra beni seven biriyle ilişkim başladığında
dank etti o dönem yaptığım yanlışlar
meğer o insan sahiden beni sevmemiş ben anlamak istememişim
her hareketi ve her cevabıyla bağırmış aslında bana, ben seni istemiyorum diye
ben duymamışım
sen de bunun evlilik açısından benzerini yaşamışsın
ben ders çıkardım sen de çıkar diye sert konuşuyorum
üslubum sert olabilir ama sen çok haksızsın kabul et
tıpkı benim bi zamanlar o insana karşı haksız olduğum gibi
şimdi dönüp baktığım zaman ben de o dönem o insana kendimi yamamaya çalışmışım
farkına vardım sonradan
umarım anlatabilmişimdir

Ortada bariz evlenmenize engel bir sebep yokken sürekli ötelemesi,evlenmeyi istemiyor diye düşündürttü bana.
Hastalık olur,işsizlik olur ne bileyim bir sorun olur bu hallolsun sonra yapalım denir beklenir bunu anlarım ama halihazırda sebepsiz geçiştirmiş /ertelemiş hep. Demek ki sizin kadar istemiyor evlenmeyi.
Size de açik davranmıyor tabi bu süreçte.
Belki gerçek hislerini söylese siz diyeceksiniz "ne sen çal hayatımdan ne de ben seninkinden,ayrılalım"ona da yanaşmiyor.
Açık olamayan insanlardan hoşlanmam şahsen. Hayırsa hayır,sebebi ile açıklar ikna olurum olmam o benim sorunum ama kalkipta istiyorum ama şimdi istemiyorum,şu zaman yapalım deyipte o zamanda bile ertelemek falan çok sevimsiz. Bu bilr soğuma sebebi.

Gercekten tam da durum bu biliyor musunuz ? Yani ben ona hep açık olmasını söyledim. Sürekli hem seni çok seviyorum, seninle evlenmek istiyorum dedi hem de net olamadı. Beni sürekli anlayıssızlıkla suçladı. Beni anlamıyorsun dedi.
Ben aşırı dobra ve net bi karakterimdir. Ayrıca bana seni istemiyorum dese aşkımdan ölsem devam etmezdim. Ama hem istiyorum diyip hem bu noktaya getirmesi beni çok yordu.

Ciddi konuları açana kadar mutlu mesuttuk son 2 senedir ciddiyet konusunda sorun yaşıyoruz. Bana göre bahaneler ona göre anlayışsız olmam. Evet ilk andan üzerini çizebilirdim ama ben kolay kolay sevdiğim birinin üzerini hemen çizemiyorım. Belkide kararlı olup acımamak lazım insan harcamakta kendi iyiliğimiz için ama bu da ders oldu. Teşekkür ederim öneriniz için.

bence sen ilk başta geri adım atsaydın
senin peşinden koşan o olurdu
biraz kaybetme korkusu yaşatmak lazım
gerekirse göğsüne taş basıp geri adım atmamak lazım
bak sen ne diyorsun
ben en başından beri nettim takılmalık ilişki istemediğimi söyledim diyorsun
ama adam sana daha ilişkimiz bile yok ortada dediği anda
aa öyle mi, peki o halde birbirimize uygun değiliz demek ki, sana en başından söylemiştim takılmalık değil ciddi bişey aradığımı
yollarımıza başkalarıyla devam edelim hadi güle güle deyip mutluluk dileyip ortadan kaybolmalıydın
çünkü hem ciddi ilişki kafasında olup karşı tarafa da bunu yansıtıp hem de adam sana ilişkimiz bile yok dediği anda onunla devam etmen ciddi bi çelişki

Ya ne istedigini bilmiyor ya da kararsız bence ama size hak veriyorum ben zira en başında evlenmek niyetinde olduğunuzu ifade etmişsiniz,istemiyorsa evlenmek,ben yakın zamanda evlenmek istemiyorum diyebilirdi. Yakasına yapışacak degildiniz benimle evlen diye.
Ne bu naz niyaz ben anlamadım.

Valla ben de ne istediğini anlamadım, kafasında ne yaşadı ne kurdu. Yoksa evlenmek istemiyorum deseydi bende onunla ilişkiyi bu noktaya getirmezdim. Zorla kimse kimseyi bir ilişkide tutabilir mi bir de 7 sene. O da istiyordu ama sanırım yeterince değil. Ya da hazır değildi. Bilmiyorum. Çünkü şehir dışından iş teklifi geldiği halde evleneceğiz gidemem diyordu ve benim bulunduğum şehirde kaldı, hem de para biriktiriyordu evleneceğiz diye. Ev alma planı yapıyorduk. Bilmiyorum gerçekten…

Yani bende aynı fikirdeyim. Koca 7 sene kimsenin başına silah dayamadım. Bu konuyu açarken bana göre sıkıntılı noktaları anlattım onun fedakarlıkları ve çabalarını anlatmadığım için mi ben istenmiyor oldum da o çok istenen oldu. Ben benim penceremden yaşadığım sıkıntıları aktardım. O da plan yapıyordu evlenmek için ama ben mi çok sık bogaz ettim soğuttum yoksa onun gerçekten hiç mi gönlü yoktu bilmiyorum

Ama net olmak kötü birşey değil ki.
İnsan isteklerini söyleyebilir hayat arkadaşım olacak bu dediği insana pekala. Söylemeli de. Atıyorum evlenmek mi istiyor,çocuk mu istiyor yakın zamanda evlilik düsünmüyor mu vs. 7 sene ilişkide bunların konuşulması çok normal. Sonuçta en başında evlenmek niyeti ile birlikte olduğunuzu söylemişsiniz. Istemiyorsa ben yakın zamanda evlenmek istemiyorum diyebilir. Sonucta 7 sene bir 7 sene daha takılırız sonra duruma bakarız diyerek birlikte olmadınız siz. Her zaman netmişsiniz evlilik konusunda.
Net olmayan ,kaçak dövüşen karşınızdaki kişi. Ha istemeyebilir en doğal hakkı ama sizinde bilip ilişkiyi sürdürecekmisiniz yoksa ayrılacakmısınız karar verme hakkınız vardı. Bu hakkınızı elinizden almış.
Ben size hak veriyorum,ne istediğini bilen,dile getiren taraf olmakta bir sakınca da görmedim. Sonucta karşınızdaki yetişkin biri , baskı yapma istemiyorum,şu anda istemiyorum vb cümleler kurabilir pekala.
Hem karnım doysun hem pastam dursun kafası sevgilinizin kafası.

Neden zorlama ile iş yaptırmaya çalıştınız ?

Neden zorlama ile iş yaptırmaya çalıştınız ?
Çünkü annem baskı yapmaya başlamıştı ve ben bu baskıyı bi süre sonra yönetemediğim için sevgilime aktardım durumu. O beni bırakmak istemedi ama sanırım yeterince de hazır değildi. Son olayda ben artık o kadar hassas bir süreç yaşıyordum ki onun en ufacık olumsuz söylemi beni oyalıyor hissettirdi. Sonuç bu oldu. Kendince birikim yaptığını vs söylüyordu ama bana göre yetersiz bi çabaydı. Yani ben ben baskı yaptım evet ama o da süreci iyi yönetemedi maalesef.

Adam hem nişanla düğün arası uzun olmasın demiş hem de evlenmeye yanaşmıyor ben anlamadım valla sizi
Ciddiyet ve uzun seromonilerden hoslanmıyordu, bana yıllardır nikah ile evleneceksek ben bugün tamamım hadi evlenelim diyordu. Ben düğün ve salonda nişan istediğim için bekledim bunca zaman. Ama gerçekten iş ciddileşince yapması gerekenleri yapamadı / yapmadı. Yani düğün vs gibi şeylerin külfetli olması da korkutmuş olabilir

Ben net olmayı her zaman seven biriyim, zaten yapı olarakta diğer türlü olamıyorum. Taleplerim netti ama ona göre belki bir miktar fazlaydı. O düğün nişan vs çok uğraşmadan evlenmek istedi. Ben diğer şeyleri talep edince korktu sanırım bilmiyorum. Ama söyledikleriniz çok doğru, hem vazgeçemedi hem de gereken sorumlulukları yerine getiremedi. Sorun tam olarak burda patlak verdi

Ailesiyle tanıştıran her erkeğe güvenilmez ama ailesiyle taniştirmayan bütün erkekler güvenilmemesi gereken kişilerdir bence. 7 senelik ilişkide hala taniştirmak istememesi bence evlilik istemediğini, ciddiyet istemediğini gösteriyor.

Ben de ciddiyet istemediğini düşünüyorum

Ben de ciddiyet istemediğini düşünüyorum
Bu şekilde evlenseniz bile mutlu olamazdınız zaten. Eğer ki sevgilinin korkularinin düğün gibi masraflı şeyleri ödeyemeyecek olmasından korkması vs gibi şeyler olduğunu düşünüyorsan bence seviyorsan dugunsuz de evlenebilirsin.

Baştan beri bütün sinyalleri görmezden gelip ısrarla devam etmişsin. ciddiyet istemediği bariz ortadayken hala neden zorla oldurmaya çalışıyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…