Ailelerin tanışmasından önce olanlar , yardım !

Ben kimseye kendimi yamamadım. Eğitim, maaş, maddi imkanlar ve diğer açılardan ondan daha üst durumdayım. Güzellik göreceli olduğu için yorum yapmayım. 7 sene sonunda evliliği uzatan adam da sorun yokta ben mi yamanmış oluyorum el insaf.
Kendinizi yamadığınızı düşünmüyorum ben. Ama adamla farklı şeyler istiyormuşsunuz ve bunu görmek istememişsiniz. Kendinizi kandırdınız sanırım ilişki uzun olunca evleniriz, evlenmek gerek artık diye. Evlilik beklentiniz normal ama adam sizinle evlenmek zorunda değil, bir söz vermemiş. Alacaklı gibi yazmanıza gerek yok.
Adamdan habersiz ilişkinizi ailenizle paylaşmanız hiç doğru değil mesela. Emrivaki yapmış oluyorsunuz. Buna ortak karar vermeniz lazımdı. Adam evlilik için hazır olmadığını size her fırsatta hem söylemiş hem de belli etmiş. Siz adamı dinlememişsiniz. Kendinizi nahoş bir konuma sokmuşsunuz. Zorla aile ile tanışmak vb., bunları adamın hatalarını anlatmak için yazmışsınız ama bence burada hatalı olan sizsiniz. Sevgilinizin size karşı böyle yükümlülükleri yok, ailesi ile tanıştırmak ya da evlilik yoluna girmek zorunda değil. Ha siz de böyle biri ile sevgili olmak zorunda değilsiniz. Beklemek istemiyorsanız saygı içinde yolları ayırırsınız. Onun evlenmek istememesi de sizin istemeniz de kötü değil. Farklı beklentileriniz varmış, ayrılmışsınız. Burada bir mesele göremedim. Ben olsam ben de ayrılırdım, sizi tebrik ediyorum bu konuda.

Bu şekilde evlenseniz bile mutlu olamazdınız zaten. Eğer ki sevgilinin korkularinin düğün gibi masraflı şeyleri ödeyemeyecek olmasından korkması vs gibi şeyler olduğunu düşünüyorsan bence seviyorsan dugunsuz de evlenebilirsin.
Ben bunu istemiyorum, o bana nikahla evlenmek istersen hemen yaparız ama düğün istiyorsan beklemelisin dedi. Düğün istediğim için bekletiyor para biriktiriyormuş. Şuan ikimiz bir iki aylık maaşlarımızı koysak bile gayet güzel düğün yapabilecek durumdayız. Ama o sürekli bahanelerle öteliyor

Kendinizi yamadığınızı düşünmüyorum ben. Ama adamla farklı şeyler istiyormuşsunuz ve bunu görmek istememişsiniz. Kendinizi kandırdınız sanırım ilişki uzun olunca evleniriz, evlenmek gerek artık diye. Evlilik beklentiniz normal ama adam sizinle evlenmek zorunda değil, bir söz vermemiş. Alacaklı gibi yazmanıza gerek yok.
Adamdan habersiz ilişkinizi ailenizle paylaşmanız hiç doğru değil mesela. Emrivaki yapmış oluyorsunuz. Buna ortak karar vermeniz lazımdı. Adam evlilik için hazır olmadığını size her fırsatta hem söylemiş hem de belli etmiş. Siz adamı dinlememişsiniz. Kendinizi nahoş bir konuma sokmuşsunuz. Zorla aile ile tanışmak vb., bunları adamın hatalarını anlatmak için yazmışsınız ama bence burada hatalı olan sizsiniz. Sevgilinizin size karşı böyle yükümlülükleri yok, ailesi ile tanıştırmak ya da evlilik yoluna girmek zorunda değil. Ha siz de böyle biri ile sevgili olmak zorunda değilsiniz. Beklemek istemiyorsanız saygı içinde yolları ayırırsınız. Onun evlenmek istememesi de sizin istemeniz de kötü değil. Farklı beklentileriniz varmış, ayrılmışsınız. Burada bir mesele göremedim. Ben olsam ben de ayrılırdım, sizi tebrik ediyorum bu konuda.
Fakat ben tanıstıgım ilk gündem beridir evlenmek istediğimi dile getiriyorum, daha ayrılana kadar hayır ben istemiyorum evlilik demedi, bazen hayal kurdu, gelecek planlamasını bana göre yaptı. Sadece ben son zamanlarda baskı yaptığımda bana uyum sağlamak yerine zorluk çıkardı, bana göre bahane ona göre geçerli sebep. İlişkinin başında dediğiniz gibi ben evlilik istemiyorum dese haklısınız ama son güne kadar ben seninle evlenmek istiyorum dedi gerekli olan sorumlulukları yerine getiremedi. Umarım doğru aktarmısımdır. Ben olayın içinde olduğum için zaten analiz yeteneğimi sanırım kaybettim. Kusura bakmayın

Bir adamın sizi istemediğini anlamanız için daha ne gerekiyor acaba?
En başından belli olan şeyi hayatınızı yakarak zorlamışsınız, ailenizi dinleyin.

Fakat ben tanıstıgım ilk gündem beridir evlenmek istediğimi dile getiriyorum, daha ayrılana kadar hayır ben istemiyorum evlilik demedi, bazen hayal kurdu, gelecek planlamasını bana göre yaptı. Sadece ben son zamanlarda baskı yaptığımda bana uyum sağlamak yerine zorluk çıkardı, bana göre bahane ona göre geçerli sebep. İlişkinin başında dediğiniz gibi ben evlilik istemiyorum dese haklısınız ama son güne kadar ben seninle evlenmek istiyorum dedi gerekli olan sorumlulukları yerine getiremedi. Umarım doğru aktarmısımdır. Ben olayın içinde olduğum için zaten analiz yeteneğimi sanırım kaybettim. Kusura bakmayın
Ayrıca ailemin yanına döndüğümde karşımdaki insanla görüşürken aileme neden yalan söyleyim, yıllarca yalan mi söyleyecektim. Onlarla hayatımda biri olduğu bilgisini paylaşmamda ne gibi bir sakınca var ?
Bir de ciddiyet konusunda ve evlilik konusunda yıllardır konuşuyoruz , yani ben istemiyorum diye neden yıllardır söylemiyor, gayet ben de evlenmek istiyorum seninle diyordu

Bir adamın sizi istemediğini anlamanız için daha ne gerekiyor acaba?
En başından belli olan şeyi hayatınızı yakarak zorlamışsınız, ailenizi dinleyin.
Karşımdaki insan son konuşmamızda bile ben seninle evlenmek istiyorum ve seni seviyorum diyordu. Ağzı ile söylediği şeylere mi inanmaliydım yoksa kendim çıkarım mı yapmalıydım ? Hangisi daha sağlıklı sizce? Ben kestiremedim çünkü

Estagfurullah, ne kusuru. Demek ki beyefendi ne istediğini bilmiyorumuş. Sadece belli sinyalleri vermiş evliliğe hazır olmadığına dair. Çünkü yazdıklarınız açıkça gösteriyor evlenmek istemediğini. Ailenize ondan habersiz ilişkinizi söylediğinizde zaten ikiniz de niyetinizi belli etmişsiniz. Siz onun açıkça iletişim kurmasını beklemişsiniz. Beklemeyin, sizi değersiz hissettiren, sizin isteklerinizi sormayan, kendi derdini güzelce açıklamayan adamlar için hiçbir şey beklemeyin. "İstemiyorum" demesini beklerken kendinizde onun için bahaneler üretmeyin ("şimdi iyi değil", "para biriktirecek" gibi bahaneler). Umutlanmayın. Durup düşünmeyin bile, geri gelirse de kabul etmeyin. Belki demesi kolay diyeceksiniz ama umudu tamamen kesseniz çok güzel unutursunuz bu adamı. Bazen dışarıdan bakanlar daha iyi görüyor bir şeyleri, bence ayrıldığınız gerçekten sizin için hayırlı olmuş.

Karşımdaki insan son konuşmamızda bile ben seninle evlenmek istiyorum ve seni seviyorum diyordu. Ağzı ile söylediği şeylere mi inanmaliydım yoksa kendim çıkarım mı yapmalıydım ? Hangisi daha sağlıklı sizce? Ben kestiremedim çünkü
Hayatınız boyunca söze değil davranışlara bakacaksınız.
Sevmek, sevilmek hisle olan şeylerdir, sözler ise daima geçicidir.
Bu benden bir abla tavsiyesi olsun, duvardaki tablomu çok seviyorum ama ona olan faydam ne benim?

Estagfurullah, ne kusuru. Demek ki beyefendi ne istediğini bilmiyorumuş. Sadece belli sinyalleri vermiş evliliğe hazır olmadığına dair. Çünkü yazdıklarınız açıkça gösteriyor evlenmek istemediğini. Ailenize ondan habersiz ilişkinizi söylediğinizde zaten ikiniz de niyetinizi belli etmişsiniz. Siz onun açıkça iletişim kurmasını beklemişsiniz. Beklemeyin, sizi değersiz hissettiren, sizin isteklerinizi sormayan, kendi derdini güzelce açıklamayan adamlar için hiçbir şey beklemeyin. "İstemiyorum" demesini beklerken kendinizde onun için bahaneler üretmeyin ("şimdi iyi değil", "para biriktirecek" gibi bahaneler). Umutlanmayın. Durup düşünmeyin bile, geri gelirse de kabul etmeyin. Belki demesi kolay diyeceksiniz ama umudu tamamen kesseniz çok güzel unutursunuz bu adamı. Bazen dışarıdan bakanlar daha iyi görüyor bir şeyleri, bence ayrıldığınız gerçekten sizin için hayırlı olmuş.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim , sağolun dinlemeye çalışacağım zor olsa da benim için.

Hayatınız boyunca söze değil davranışlara bakacaksınız.
Sevmek, sevilmek hisle olan şeylerdir, sözler ise daima geçicidir.
Bu benden bir abla tavsiyesi olsun, duvardaki tablomu çok seviyorum ama ona olan faydam ne benim?
Aslında enteresan olan şey şu biliyor musunuz, ben onun beni sevdiğinden emindim. Yani hissedersiniz ya, sadece hazır olmadığını düşünüyorum. Çünkü ciddiyet konusunda bocaladı. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ayrıca şuan tamamen çıktım hayatından gerçekten seviyorsa zaten öyle ya da böyle çabalar, çaba yoksa dediğiniz gibi her şey yalanmış.

Merhabalar bende sizlere kısaca sıkıntımı aktarmak isterim. Benim 7 senedir ilişkim vardı. Bunun 4 senesi uzaktan 3 senesi ise yakın mesafe ilişkisi olarak sürdü. Ben onun yanına gelebilmek için işimi değiştirdim ve evlilik hayaliyle hem kendi ailemin hem de onun yanına geldim. Karşımdaki insan evlilik için erken olduğunu söylesede gelmemden memnundu. Sonrasında her dışarı çıkarken yalan söylememek için aileme söyledim ve ailemle tanıstırmak istedim. İşlerin ciddiye döneceğini düşündüğü için neden ailene söyledin bizim daha düzgün bir ilişkimiz yok bile dedi. Neyse dedim ilişkimiz devam etti . Zaman geçiyordu kendisi asla ailesine benden bahsetmiyordu , sosyal medyada paylaşmıyordu. 1. Senenin sonunda artık işi ciddiye dönüştürmeliyiz diye baskı yaptım bana nişan ve düğün için iki tarih verdi, fakat o tarihler yaklasınca maddi olarak yeterli olmadığını hazırlık yapması gerektiğini ileterek bir sene sonrasının tarihlerini verdi . Bende makul bularak kabul ettim. Zaman geçti artık bahsedilen zaman için aksiyon almamız gerekiyordu. Ailemle tanışması için eve davet ettim, binbir bahane sundu. Ona göre doğru bana göre yanlış olan. Bayağı kavga dövüş ailemle tanıştı. Ailem beğendi olumsuz bir durum yoktu. Sonraki adım onun ailesi ile tanısmaktı. Yine bir sürü tartışma ile evlerine davet etti. Sürekli bu ciddi ama basit işleri zorlaştırıyordu. Şimdide aileler tanıssın diye bana tarih verdi. O tarih gelince hafta içine erteleyelim dedi. Neyse dedim tamam. O hafta perşembe günü laf arasında ailenle konuştun mu dediğimde ilişkimizde sorunlar var o yüzden onları aşmadan konuşmayacağım dedi . Bende açtım ağzımı yumdum gözümü. Sağlam kavga ettik. Bitti. Şuan ben üzülüyorum ama ailem olmamasının daha hayırlı olduğunu söylüyor. Lütfen bana öneri sunar mısınız? Bu arada o kendince ilişki icin her şey yapmış ama ben takdir etmiyor sürekli eleştiriyormuşum gibi sorunlardan bahsediyordu, ayrıca sinirlenince ona sorumsuz ve rahatsın demem kızdırmış. Onun dışında ayrıl barış ilişkisi olsa da mutluyduk. Yeni Ayrıldık engelledik birbirimizi ama ben mutsuzum, kendimi hatalı hissediyorum. Ne yapmalıyım
Belli ki seni istemiyor bir insan gerçekten değer verip deseydi evlilik düşünseydi bu kadar yokuşa sürmezdi 7 sene olmuş Siz tanışalı daha tanıyamamış mı seni veyahut da kafasında hala bir şey oturtamamış mı hayatında başka birileri de olabileceğini düşünüyorum ya tutarsa diye işleri Acele diye getirmemeye çalışıyor bence

Ciddiyet ve uzun seromonilerden hoslanmıyordu, bana yıllardır nikah ile evleneceksek ben bugün tamamım hadi evlenelim diyordu. Ben düğün ve salonda nişan istediğim için bekledim bunca zaman. Ama gerçekten iş ciddileşince yapması gerekenleri yapamadı / yapmadı. Yani düğün vs gibi şeylerin külfetli olması da İyi de sen de hep ciddiyet

Ciddiyet ve uzun seromonilerden hoslanmıyordu, bana yıllardır nikah ile evleneceksek ben bugün tamamım hadi evlenelim diyordu. Ben düğün ve salonda nişan istediğim için bekledim bunca zaman. Ama gerçekten iş ciddileşince yapması gerekenleri yapamadı / yapmadı. Yani düğün vs gibi şeylerin külfetli olması da korkutmuş olabilir
İyi de sen başka yorumlarda hep adamın ciddiyet istemediğini yazmışsın beni sevmiyor beni oyalıyo vs. Ama adam da nikah olursa bugün evlenirim demiş bu ne çelişki? Düğün masraflarından korkuyor falan filan diyorsun birbirinizin ne düşündüğünü ne hissettiğini bile bilmiyorsunuz sadece kendi varsayımlarınla konuşuyorsun burada bence sevmiyordur bence oyalıyordur korkuyordur vs. Yani adam ciddi olmasa nikahla evlenelim demez zaten öf ne bileyim ya anlaşılmaz bir şeysiniz siz de 😴😒 bence bir kere daha oturup adam gibi konuşun anlaşın ne istediğini net bir şekilde sor sevgiline sonra da ona göre bir karar ver. Böyle belirsizliklerle bu ilişki yürümez

Erkek cinsi kişisi(adam diyemiycem) siz ondan ayrılın diye her şansı denemiş yine de devam ettirmişsiniz. Sakın bidaha barışmayın

Bunu defalarca sordum , bana net davran istemiyorsan Şuan biter dedim fakat bana ben seni seviyorum seni istiyorum dedi. Ben kimseyi ailemle tanıstırmadım seni tanıstırdım dedi. Bırakmadı da emekte vermedi :KK43: ailemde sizinle aynı fikirde
Hic bir erkek acik acik seni oyaliyorum demez ki.

X