Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karadenizliler de baskın olurlar evet çevremde görüyorum. Ama şuan hamilesiniz sanırım kimseye aldırış etmeyin lütfen bebisinizi düşünün bence bu hayattaki en güzel şey anne olmak.. sağ saglim kucağınıza alırsınız inşallah
Ahhh buna da fırsat verirler ise kendimi de bebişimide düşüneceğim 🙈

Size bir öneri yaparsınız yapmazsınız siz bilirsiniz
Arkadaşınızla rahat konuşacağınız bir yerde buluşun Onunla konuşacağınızı aklınıza takılan şeyler olduğunu söyleyin Buradan size sunulan önerilerden mutlaka faydalandınız
Önce evinizde neler konuşacağınızı yazın ( burada yazamadığım çok şey var demiştiniz)
Açık ve net konuşun Ailesi ile daha yüzyüze tanışmadığınızı ancak buna rağmen pek çok sorun yaşadığınızı bu yüzden şimdiden bu konuşmanın yapılması gerektiğini
Daha yüzyüze bile tanışmadan kendisine pek çok konuda karışıldığını bunun gelecek günlerin habercisi olduğunu
Yarın isteme söz oldu nişan düğün olacak
Bu günlerden birinde nişan gelinlik farketmez alacağınız giysiye karıştıkları o olmaz böyle olmalı şeklinde bir cümle duyduğunuzda o an nerede olursa olsun alışverişi bitirip orayı terkedeceğinizi
Giydiğinize gezdiğinize veya benzer şekilde konuşulup bunları yapmasın diye bana seninle bir haber gönderdiklerinde nişan ise nişanı atacağınızı Evli iseniz evi terketmenizi isteyeceğinizi ( bakın ben terkederim değil ondan evi terketmesini isteyeceğinizi) ve bu işin geriye asla dönüşü olmayacağını
Aileme giydiğine içtiğine her hangi ima dahi edildiğinde aynı cevabı alacaklarını
Bunları kararlı olarak açık ve net anlatın
Karşınızda asla duygu sömürüsü yapmasına izin vermeyin
Cevabını net olarak isteyin
Şu anda sadece ben konuşacağım şu anda cevap istemiyorum
Düşün taşın bir kaç gün sonra cevabı isteyin
Asla yapmamanız
Ben de aslında açık bilmem ne giyinmem demeyeceksiniz
Ben de bazı şeyleri evet onlardan saklarım demeyeceksiniz
Kesinlikle tam olarak ben de bunu yapmayı planiyorum. Ayriyeten teşekkür ederim bir ablammiscasina,arkadasimmiscasina, dostummuscasina destekleyici akıl verici mesajlar

Demek ailesi kapalı gelin istiyor. 😁

Müstakbel kaynananıza bu konuyu okutun. 🤣

Bu bana annesinden bahsettiği şeyler(gezmeyen,titiz vs) yeni değil iliskimizin ilk zamanlarindaki muhabbetleri. Yani o da küçüktü ben 18 o 20 idi. Şimdi hiç o tarz şeylerden bahsedilmiyor ve sana benden baska kimse karışamaz düşünme bunlari diyor. Ama annesi maalesef gercekten çok sıkıntılı biri, ki kolay kolay kimseyi yargılamam. Mutlu anne olma konusunda çok haklısınız, buna gerçekten önem veriyorum. Anne mutlu değilse ev komple mutlu olamaz, farkındayım..
Oooo adam konuyu kilitlemiş. Bu adam sana benden başkası karışamaz diyorsa bilin ki sülalesi karışacak size . :) Sadece yol ve vasıta farkı olacak.

Tüm sayfaları okudum. Her detay ekleyişinizde ruhum biraz daha daraldı.

Uzakta olmak aileyle görüşmemek asla çözüm ya da rahatlama sağlayacak şeyler değil bundan emin olabilirsiniz.

Sizinle tatile geldiğini bile ailesine söyleyemeyecek kadar basiretsiz ve ailesinin güdümünde bir adamı gerçekten nasıl kolunuza takıp gezeceksiniz?

Mesela bu adam sizinle içki içiyor tatillere gidiyor. Ama ben adım gibi eminim ki ileride kendi kızı olursa ne içki içmesine müsade edecek ne erkek arkadaşı olmasına. Kaldı ki ay kızım sevgilisiyle tatile gitsin desin.

Bir kadının kendi eliyle özgürlüğünü vermesini anlayamıyorum . Bende açık biriyim kapalı bir aile tam sizin durumunuz ama bir kez olsun kıyafetimle ilgili yorum almadım . Bunu size söyleyen erkek arkadaşınıza dikkat edin bence annesi üzerinden mesaj veriyor . Şimdiden oturacaginiz yer bile seçilmiş . Bu adamla evliliğiniz bir yılı bulmayacak çok mutsuz olacaksınız yazık ediyorsunuz

Birbirinize deliler gibi aşık da olsanız evlilik kararının bir ayağı mantığa oturmalı, sizin ilişkide mantık devreden çıkmış sadece kalp kalmış o da maalesef bir evliliği sürdürmek için yeterli olmuyor. Bugün hiçbir şeye karışamaz annem diyen sevgili yarın annesini ön plana alan her dediğini ikiletmeden yapan iradesiz bir kuklaya dönüşüyor. Yol yakınken, henüz aileler işin içine girmemişken bitirin derim. Benim de 6 7 yıllık bir sevgilim vardı üniversite bitti atandik iş evlenme olayına gelince oturup düşündüm, deli gibi seviyordum ama babasının elinde kukla olmuş, dizinin dibinden ayrılmayan her dediğini yapan birisi vardı eğer evlenseydim hayatım zindana dönecekti bundan o kadar emindim ki gözyaşlarım kuruyana kadar gecelerce ağladım ama yine de ayrılma kararımdan vazgeçmedim. Zamanında o kararı vermemiş olsaydım muhtemelen şimdi babasının sözünü dinleyen eş ile kavga gürültü bir evlilik sürdürüyor ya da boşanmış kendi hayatına bakan bir kadın olarak devam ediyordum. Bu tür hikayelerin sonu maalesef hiç iyi bitmiyor, düzelir amaaann alışırım amaann bir şey olmaz amaannn eşim dengeyi sağlar tesellileri evlenene kadar seninle oluyor sonrası hüsran. O sebeple enine boyuna düşünüp öyle karar verin. İçinizde bir acaba'nız bir şüpheniz bir kaygınız varsa emin olun boşa değildir

Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
Bence erkek arkadaşının bağımsız bir karakteri olmadığı için yalnız giderse orada her ne soylendiyse ona ikna olur ve sana da bu fikirleri empoze etmeye çalışır. Adam daha kendi ickisini soyleyemiyor ailesine...Ben daha ergenken gerekirse dayagimi yer yine de yapacağımı saklamadan yapardım...Bi süre sonra tarzımı kabul ettiler. Senin erkek arkadaşın daha kendi tarzını kabul ettirememis tabiki oraya her yalnız gidip geldiğinde sana onların ağzıyla konuşacak.
Ayrıca bu durum ailesinin maddi yardımından kaynaklaniyorsa bu daha kötü...yani erkek arkadaşınız parasal destek için kendisine yanlış gelen fikirleri ve tutumları da kabul ediyor demek ki...böyle bir adama para vererek her şey yaptirilabilir...sizce karakterli bir davranis mi?
Valla bence uğraşmaya gerçekten degmez ayrılın gitsin...ilerde sukredersiniz.

Okuyunca Şeyma Subaşı Palu ailesine gelin gidiyor zannettim..Anlattiginiz haliyle her yönden o kadar sacma ki ilişkiniz , konu fake gibi geldi bana
Maalesef konu fake değil bizzat aynı şekilde zıt bir aileye gelin oldum . Bizde herkesin siyasi görüşü farklıdır evin içinde . Ben açığım eşimin ailesi aşırı muhafazakar ama kapanmiyacsgimi hep biliyorlardı yengesi saçma salak konuştu sevgiliyken onu da susturdum üç yıldır tanırım bir kez olsun yorum yapılmaz giydigimde orda elbise de giydim çok uzun da değildi . Saçım boyalı giderim makyajımi da yaparım . Ama esim hiçbir zaman ordan laf taşımadi mecbur saygı duyacaksınız dedi . Böyle laf taşıyan annem kıyafeti açık buldu ,alt katta oturmamızi istiyor diyen adamdan da yol olacagini sanmıyorum .

Tüm söylediklerime rağmen evliliğimin ilk üç ayı kabus gibi geçti

Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
Bu şekilde bir evliliğin yürümesi mümkün olmuyor. Siz evlenene kadar iletişim kuracaksınız sonra birden keserim diye düşünüyorsunuz ama evleneceğiniz kişi kabul ediyorum dese bile yine huzursuzluk çıkacak

Yani sanırım bir tek bu mesaja tam olarak katılmıyorum neden diyecek olursaniz, annesinin yaşayış şekline ve istediklerine uygun olmayan şeyler onun için sorun olmuyor. Misal biz birlikte denize gireriz, ya da birkaç kadeh bir şeyler içeriz. Bunlar erkek arkadaşıma ters gelen şeyler değil ama ailesi kendi ogullarinin alkol aldığından haberi yok annem bilse beni evlatlıktan reddeder diyor
Ahh safım vahh safım...

Maalesef fake falan değil, neden böyle bir şey yapayim
Ailesi size hayatı zehir edecek, olasılık filan değil apaçık belli siz de farkındasınız, sevgiliniz de 95 yaş ruha sahip , taban tabana zitsiniz anlattiginiza göre...eeee? Fake değilseniz bu ilişkide motivasyonunuz nedir tam olarak? Para mı? Çok çok çok yakışıklı mı? Gerçekten merak ettim.

Demek ailesi kapalı gelin istiyor. 😁

Müstakbel kaynananıza bu konuyu okutun. 🤣
Konu kötüymüş yaşayan arkadaşa Allah sabır versin.
Okuyunca aklıma geldi, bazen ona bir gün biz diye bir şey kalmazsa hep mutlu olmasını, beni unutmasını, hayatına odaklanmasını söylüyorum. Evlensem çoluk çocuğa karissam yaşlanıp dede olsam ben seni unutamam diyor

Okuyunca aklıma geldi, bazen ona bir gün biz diye bir şey kalmazsa hep mutlu olmasını, beni unutmasını, hayatına odaklanmasını söylüyorum. Evlensem çoluk çocuğa karissam yaşlanıp dede olsam ben seni unutamam diyor
Bıraksın bu arabesk lafları.
He unutamaz tabi tabi.
Sizin duygusal yanınizi anlamış ordan vuruyor.
Hani son seçenek bile olamaz o kadar vahim durum.

canim uzul diye demiyorum ama birisini hemen bulurlar. sonucta bir suru guzel kizlar var herkesin memleketinde, ailesine uyacak birisi olsa belki adam da daha mutlu olur.

Ailesi size hayatı zehir edecek, olasılık filan değil apaçık belli siz de farkındasınız, sevgiliniz de 95 yaş ruha sahip , taban tabana zitsiniz anlattiginiza göre...eeee? Fake değilseniz bu ilişkide motivasyonunuz nedir tam olarak? Para mı? Çok çok çok yakışıklı mı? Gerçekten merak ettim.
Cocukluk aşkım, ilk aşkim, birlikte büyümek, alışkanlık, anılar, güven ve huzur duygusu vs

Unutamaz tabii, senin gibisini nerde bulacak bı daha?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X