Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani sanırım bir tek bu mesaja tam olarak katılmıyorum neden diyecek olursaniz, annesinin yaşayış şekline ve istediklerine uygun olmayan şeyler onun için sorun olmuyor. Misal biz birlikte denize gireriz, ya da birkaç kadeh bir şeyler içeriz. Bunlar erkek arkadaşıma ters gelen şeyler değil ama ailesi kendi ogullarinin alkol aldığından haberi yok annem bilse beni evlatlıktan reddeder diyor

Alkol aldigini annecigine soylemeyecek adamla aile kurmayi dusunuyosun oyle mi?

Her defasında ailesinden farklı olduğunu dile getiriyor. Bir tek aynı düşündüğüm şey kimse istiyor diye değil açık giyinmeni ben kendim istemem diyor. Ki ben zaten açık saçık giyinen bir tip değilim ama onlara göre fazla geliyor o ayri. Ama dikkatimi çeken bir şey bizi kimsenin tanımadığı farklı bir şehirde benim giyimime vs hiçbir seyime karışmaz hatta birlikte denize bile gireriz. Tek korkusu ailesi ve sülalesi laf etmesin bana öyle geliyor

Ah be çocuğum, şu kurduğun cümle nedir ? " hatta birlikte denize bile gireriz" zaten normali bu değil mi? Beraber denize gidemeyeceğin adamla ömür mü geçer?
Sana sayfalarca onlarca kadın bunu anlatmaya çalıştı, sorun aile değil erkek arkadaşın diye , bak kendin yazmışsın işte, erkek arkadaşın ailesinin aklıyla hareket ediyor , daha ötesi yok

Alkol aldigini annecigine soylemeyecek adamla aile kurmayi dusunuyosun oyle mi?
Annesi bunu kaldıracak biri değil baygınlık gecirir artı evlatlıktan reddeder ona göre bu tahmin ettiğinizden de büyük bir şey. Bana da saçma geliyor. Fakat anlayış denen kavram yok ki. Kendi bilir kendi günahı vs böyle kavramlar yok. Benim evladım böyle bir şey yapamaz. O da bilmesine gerek yok onu da ilgilendirmez zaten diyip yapacağını yapıyor maalesef. Aynı şekilde en yakın kız arkadaşım da bu şekilde yaşıyor. Neden oruç tutuyormuş gibi rol yapıyorsun bu seni ilgilendirir diyorum içtiğim suyu burnumdan getirirler ne soyleyecegim böyle bir anlayış yok bizde diyor. Yani anlayacağınız bazı ailelerle her şey paylaşılmiyor sanırım.. kotu bir durum

Ah be çocuğum, şu kurduğun cümle nedir ? " hatta birlikte denize bile gireriz" zaten normali bu değil mi? Beraber denize gidemeyeceğin adamla ömür mü geçer?
Sana sayfalarca onlarca kadın bunu anlatmaya çalıştı, sorun aile değil erkek arkadaşın diye , bak kendin yazmışsın işte, erkek arkadaşın ailesinin aklıyla hareket ediyor , daha ötesi yok
Birlikte denize bile gireriz derken kesinlikle normal olan bu zaten. fakat ailesine ters olan bir durumdan bahsettim orada, yoksa evet bunda bir şey yok sıradan olması gereken bir durum.
Erkek arkadaşım ailesinin aklıyla hareket ettiği sürece bu iş yaş maalesef çok üzülerek söylüyorum ki..

insanın mayası değişmez,
kişi ailesinin aynasıdır,
armut dibine düşer,
eşinizi (sevdiğiniz adamı) ailesinden kayıramaz, ayrı düşünemezsiniz.net
burda iş size düşüyor, başka x kişiyle de evlenmiş olsanız, 3.şahıslar devrede olucak, sorunlar yaşayacaksınız.
Aile kavramının yükünü de çekeceksiniz, hakkını da vereceksiniz. ama hangi seviyede, bu karar sizin.
Kendinizden ne kadar ödün verebilirsiniz, eşiniz veya ailesi bu farkı ne kadar tolere edebilir.

uzun bir paragraf yazmışsınız daha 'evli' bile değilsiniz, bence evlilik risk alınabilecek bir değişiklik değil.
evdeki koltuğu değişmeye benzemiyor, özellikle çocuk olup, bağ kurulduktan sonra herkes söz sahibi..
O evladı 'sen' doğurmuş olsan bile.. başkasına da can-ciğer oluyor o evladın. kan bağından bahsediyorum.

Bana pek iyi geçmedi bu hikaye ama umarım istediğin gibi olur.

Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
Çocuk olunca o seçenek de bir şey ifade etmiyor. Onların babaannesi dedesi oluyor. Çocuğu tek göndersen endişe ediyorsun ya kötü niyetli cümleler kullanırlarsa çocuğa diyorsun. Ya sen gideceksin ya çocuk tek gidecek. Hele uzak mesafede bir hafta gidip senden uzak kalması mümkün değil.
Özetle o seçenek çocuktan sonra yol.

Ama annesinden cekinmesinin yanı sıra ailesinden büyük maddi destek görüyor kendi işi gücü olsa da. Sanırım ailesiyle arayi bozup imkanları kaybetmek istemiyor da olabilir.
Altlı üstlü oturma,
Oğluna aşırı düşkün bağımlı anne,
Kapanmanı isteyen aile,
Birbirine taban tabana zıt iki aile,
Oğluna, dediğini kabul etmediği halde bir şekilde yaptıran anne,
Daha tanışmadan etmeden kıyafete karışan anne...
Ben de konu sahibinin durumunda neyi eksik yazdım diye kara kara düşünüyordum. Teşekkürler bu ilave için. Hani alıp başımızı gidelim deseniz cebinde parası pulu da yok. Kendi işi olan adam niye anasından babasından maddi destek görsün, ellerine bakıyor desenize şuna. Ay neresinden tutsam elimde kalıyor ama sizdeki bu inada ve teslim olma arzusuna karşı ben pes ediyorum. Gidin evlenin ne yaparsanız yapın ya, milletin dilinde tüy bitti. Sabır sinir testi mi yapıyorsunuz burada. Tecrübelisi, tecrübesizi, aynı durumu yaşadım diyeni, ben kızımı bu halde görsem kahrolurum diyeni... Herkes tek cevap oldu yakmayın başınızı diyor, siz hala ama öyleydi ama böyleydi, bana kıyamaz, gözlerinin içi gülüyor bla bla bla.

Yalnız ben son mesajlarınızda suçluluk duyduğunuzu hissettim, ayrılırsam mahvolur diyorsunuz. Olmaz merak etmeyin, en fazla 6 ay sonra annesinin istediği gibi bir kızla evlenir, siz de nasıl ya, nasıl yapar diye şok geçirirsiniz.

Annesi bunu kaldıracak biri değil baygınlık gecirir artı evlatlıktan reddeder ona göre bu tahmin ettiğinizden de büyük bir şey. Bana da saçma geliyor. Fakat anlayış denen kavram yok ki. Kendi bilir kendi günahı vs böyle kavramlar yok. Benim evladım böyle bir şey yapamaz. O da bilmesine gerek yok onu da ilgilendirmez zaten diyip yapacağını yapıyor maalesef. Aynı şekilde en yakın kız arkadaşım da bu şekilde yaşıyor. Neden oruç tutuyormuş gibi rol yapıyorsun bu seni ilgilendirir diyorum içtiğim suyu burnumdan getirirler ne soyleyecegim böyle bir anlayış yok bizde diyor. Yani anlayacağınız bazı ailelerle her şey paylaşılmiyor sanırım.. kotu bir durum
Eşimin ailesi alkolden nefret eder. Eşim ve ben içeriz. Saklamayız da. İlk evlendiğimizde kayınvalide bari sosyal medyadaki fotoğraflara dikkat edin. Evde ortalıkta alkol standı olmasın diyecek oldu. Eşimle birlikte sert tepki gösterdik. Rahatsız olan gelmesin silsin dedik.
Yani özetle bu sınırı çizemeuen sevgiliniz evlenince sizi çok zorlar

Sen de kendine uygun zibilyonlarca erkek dururken bir kerecik yasayacagin omrunu bu basiretsizle gecireceksin demek. Her zaman sorun yasayacaksin bir omur. Ailenin verdigi sana kattigi ne kadar degerin varsa çöp edilecek. Onlarin sana dedigi ogrettigi her seyi bir erkek icin ezip gececeksin. Elin karisi evine, giyimine her seyine karisma haddini kendinde gorecek. Sen de "o yasli ve uzulmesin aslinda iyilgiimizi dusunuyor' ayagina manipule edilip sesini cikaramayacaksin. Gunden gune eriyeceksin. İcten ice hep bileceksin gercegi, dogruyu.
Senin ailenin yerinde ben olsam kendimden utanirim boyle mi yetistirdim diye. Bir erkek ne kadar onemliymis su dunyada ben bunu bu forumda gordum.

Birlikte denize bile gireriz derken kesinlikle normal olan bu zaten. fakat ailesine ters olan bir durumdan bahsettim orada, yoksa evet bunda bir şey yok sıradan olması gereken bir durum.
Erkek arkadaşım ailesinin aklıyla hareket ettiği sürece bu iş yaş maalesef çok üzülerek söylüyorum ki..
Nereye kadar saklayacakmış peki sordunuz mu? Ya da siz nereye kadar bunları saklayacağını düşünüyorsunuz? Evlendikten sonra tatile, gezmeye, bara pavyona gizli gizli mi gideceksiniz?

Sen de kendine uygun zibilyonlarca erkek dururken bir kerecik yasayacagin omrunu bu basiretsizle gecireceksin demek. Her zaman sorun yasayacaksin bir omur. Ailenin verdigi sana kattigi ne kadar degerin varsa çöp edilecek. Onlarin sana dedigi ogrettigi her seyi bir erkek icin ezip gececeksin. Elin karisi evine, giyimine her seyine karisma haddini kendinde gorecek. Sen de "o yasli ve uzulmesin aslinda iyilgiimizi dusunuyor' ayagina manipule edilip sesini cikaramayacaksin. Gunden gune eriyeceksin. İcten ice hep bileceksin gercegi, dogruyu.
Senin ailenin yerinde ben olsam kendimden utanirim boyle mi yetistirdim diye. Bir erkek ne kadar onemliymis su dunyada ben bunu bu forumda gordum.
Kesinlikle katılıyorum.
Aşk sevgi önemli ama ortak payda da önemli.
Benim kırmızı çizgilerim vardı. Muhafazakar biriyle aşkından ölsem sevgili olmam mesela. İki tarafa da eziyete gerek yok derim. Alkol mesela kırmızı noktamdır. Karışanla devam etmem. Mayoma bikinime laf edenle de olmaz, giyimime karışanla da. 10.5 yıldır aynı insanla beraberim bir gün bu etek de olmamış o pantolon çok mu düşük yakanı azıcık kapatsan mı dedirtmem. Kendim aynaya bakınca oldu diyorsam karıştırmam.
Kadınların bu aşk kılıfına uyup da her şeyden taviz vermelerine hayret ediyorum.
En yakın arkadaşım 37 yaşında bekar, aynı aile yapısındayız. O da şimdi aşırı dindar ilahiyatçı bir ailenin oğluyla flörtleşiyor. Adını koyarsak kapanmam olur biter diyor. Ben de ona ailenin sandığından daha çok etkileyeceğini anlatamıyorum mesela. Adam alkollü mekana girmiyor e tatil yerinde otelde kalamayacaklar o zaman mesela. Kapsamlı mı düşünemiyorlar evlenince değiştiririz mi diyor iki tarafta anlamıyorum

Ben de konu sahibinin durumunda neyi eksik yazdım diye kara kara düşünüyordum. Teşekkürler bu ilave için. Hani alıp başımızı gidelim deseniz cebinde parası pulu da yok. Kendi işi olan adam niye anasından babasından maddi destek görsün, ellerine bakıyor desenize şuna. Ay neresinden tutsam elimde kalıyor ama sizdeki bu inada ve teslim olma arzusuna karşı ben pes ediyorum. Gidin evlenin ne yaparsanız yapın ya, milletin dilinde tüy bitti. Sabır sinir testi mi yapıyorsunuz burada. Tecrübelisi, tecrübesizi, aynı durumu yaşadım diyeni, ben kızımı bu halde görsem kahrolurum diyeni... Herkes tek cevap oldu yakmayın başınızı diyor, siz hala ama öyleydi ama böyleydi, bana kıyamaz, gözlerinin içi gülüyor bla bla bla.

Yalnız ben son mesajlarınızda suçluluk duyduğunuzu hissettim, ayrılırsam mahvolur diyorsunuz. Olmaz merak etmeyin, en fazla 6 ay sonra annesinin istediği gibi bir kızla evlenir, siz de nasıl ya, nasıl yapar diye şok geçirirsiniz.
Sabır sinir testi falan yaptığım yok. Karşılıklı sohbet havasında olsun diye cevap yazmaya çalışıyorum herkese, olan biten duygularim düşüncelerim daha net anlaşılsın diye gerekçeleriyle birlikte yazıyorum ve cogunluk herkese de hak verdiğimi bin kere belirttim. Amacınız ne anlamiyorum kimseyi memnun etmeye çalışamam içimden ne geliyorsa saygı çerçevesinde yazıyorum. Bana sabırla yazanlara da teşekkürlerimi sundum. Kimsenin sabrını falan sinadigim yok. Ne bekliyorsunuz? Kimseye cevap yazmayayım hiçbir ayrıntı vermeyeyim, haklısınız az önce mesajla ayrıldım falan deme mi bekliyorsunuz? Rahatsız olan yazmaz zaten kimse bana yazmak zorunda değil, ama çoğunluk bir arkadasi ablası kardeşi gibi görüp sağ olsun ilgilendiler ben de herkesten almam gerekeni aldım merak etmeyin. Bu tavırda yazanlar hiç hoşuma gitmiyor ben buraya tartışmaya gelmedim inanın hiç gücüm de yok zaten

Kesinlikle katılıyorum.
Aşk sevgi önemli ama ortak payda da önemli.
Benim kırmızı çizgilerim vardı. Muhafazakar biriyle aşkından ölsem sevgili olmam mesela. İki tarafa da eziyete gerek yok derim. Alkol mesela kırmızı noktamdır. Karışanla devam etmem. Mayoma bikinime laf edenle de olmaz, giyimime karışanla da. 10.5 yıldır aynı insanla beraberim bir gün bu etek de olmamış o pantolon çok mu düşük yakanı azıcık kapatsan mı dedirtmem. Kendim aynaya bakınca oldu diyorsam karıştırmam.
Kadınların bu aşk kılıfına uyup da her şeyden taviz vermelerine hayret ediyorum.
En yakın arkadaşım 37 yaşında bekar, aynı aile yapısındayız. O da şimdi aşırı dindar ilahiyatçı bir ailenin oğluyla flörtleşiyor. Adını koyarsak kapanmam olur biter diyor. Ben de ona ailenin sandığından daha çok etkileyeceğini anlatamıyorum mesela. Adam alkollü mekana girmiyor e tatil yerinde otelde kalamayacaklar o zaman mesela. Kapsamlı mı düşünemiyorlar evlenince değiştiririz mi diyor iki tarafta anlamıyorum

Bu oldurma cabasi ne ben de anlamiyorum. Bir suru insan var yahu etrafta kitliktan cikmis gibi en olmayacak en eziyetli insanlarla bir birlikte olma cabasi. Ama bu caba hep erkek tarafina dogru bir caba! Kadinin degismesi ve uyum saglamasi uzerine. Aksi dusunulemez zaten.

Nereye kadar saklayacakmış peki sordunuz mu? Ya da siz nereye kadar bunları saklayacağını düşünüyorsunuz? Evlendikten sonra tatile, gezmeye, bara pavyona gizli gizli mi gideceksiniz?

Alt katlarinda otururken giderler gizli gizli. Heyecan olur hem. Belki annesi apartmanin girisinde uflettirir bunlara kac promil cikacak diye.

Bak konu sahibi dalga gectigimi falan dusunme ama cidden cok sinir bozucu. Senin yasinda kiz kardesim var bilsem ki boyle bi iliskinin icinde bak tuylerim diken diken oldu suan. Aklina basina al diye yaziyoruz. Simdi birak bir gun agla her gun aglayacaksin yoksa.

Bırakın arkadaşım, hakaret etmek için demiyorum yanlış anlamayın;ama deli misiniz? Evlendiğinizde ailesiyle de evleniyorsunuz, bakın bu yadsınamaz bir gerçek. Siz açık görüşlü, modern bir aileden sonra bu insanlarla uyum sağlayabileceğinizi gerçekten düşünüyor musunuz? Siz uyum sağlarsınız da onlar sağlar mı sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz, hayatınızın hatası olur. Hayat tarzınız, kıyafetiniz sorun olacak, çalışmanız, attığınız adım, çocuğunuzu yetiştirme biçiminiz, aileniz, dışarıya çıkmanız bile laf edilecek. Daha da kötüsü yuları muhafazakâr ailenin elinde olan eş adayı. Başınıza belâ arıyorsunuz buyrun, aksi hâlde KAÇIN.

İyi niyetinizi anlıyorum aynı zamanda teşekkür de ederim, fakat bir erkek ne kadar önemliymiş bunu forumda gördüm demek herkesin faturasını bana kesmek oluyor. O zihniyette bir kız olsaydım şuan her şey daha farklı olurdu emin olun. Çok rahatsiz edici ithamlar. İnsanlar burda dertlerini açıyor ve anonimiz diye belden aşağı vurmak hiç doğru değil. Her yoruma okeyim ama kırıcı ve alaycı olanlar hiç hoş değil gerçekten. Ve özellikle mesajlarımı başından beri okuduysaniz hiçbir şekilde savunma yapmadım hatta çoğunluk herkese hak verdim bunun böyle gitmeyecegini de yazdım.

İyi niyetinizi anlıyorum aynı zamanda teşekkür de ederim, fakat bir erkek ne kadar önemliymiş bunu forumda gördüm demek herkesin faturasını bana kesmek oluyor. O zihniyette bir kız olsaydım şuan her şey daha farklı olurdu emin olun. Çok rahatsiz edici ithamlar. İnsanlar burda dertlerini açıyor ve anonimiz diye belden aşağı vurmak hiç doğru değil. Her yoruma okeyim ama kırıcı ve alaycı olanlar hiç hoş değil gerçekten. Ve özellikle mesajlarımı başından beri okuduysaniz hiçbir şekilde savunma yapmadım hatta çoğunluk herkese hak verdim bunun böyle gitmeyecegini de yazdım.

Bana kirilman kizman sinirlenmen hic onemli degil. Kardesime ne yorum yapacaksam sana da onlari yazdim. Sen yeter ki gor, kurtul bu isten gerisi onemli degil.

Evet boş konuşuyor boyle bazen demişti erkek arkadaşım da.
Tek boş konuşan babası mi?
Sen annesini tanımıyorsun,babasını tanımıyorsun ama alttan alta çocuk aba altından sopa göstermiş, annem babam kisvesi altında sana ultimatomlari verip duruyor
Babası gelini kinasa ,kendi bileceği iş. Oğlu bunu niye sana anlatıyor? Sen o gelinliği deneme diye.
Annesi kampa kimle gitti demiş, çocuk yalan söylemiş. Bunu niye sana anlatıyor? Bir daha gitme, gitsen de hoş karsilanmayacagini bil diye .
Ve daha milyon tane ornek... Hala daha sorun çocuk değil,ailesi diyorsun ya. Aşkın gözü bu kadar mı kör cidden?
Bir de ayrılırsam mahvolur diye düşünüyorsun,yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Tez elden ailesinin bulduğu biriyle evlenir, derin bir oh çeker. Seni de gençlik aşkı diye maziye gömer. Neden mahvolsun ki? Asıl siz evlenseniz sen ve ailesinin arasında kalınca mahvolur
Ama ayrılıp ayrılıp barisirsan değil,o zaman ikna yollarına girer. Komple gemileri yak, asla dönmeyeceğini anlasın, işte o zaman güzelce hayatına bakar.herkes için en doğrusu da bu olur

Tek boş konuşan babası mi?
Sen annesini tanımıyorsun,babasını tanımıyorsun ama alttan alta çocuk aba altından sopa göstermiş, annem babam kisvesi altında sana ultimatomlari verip duruyor
Babası gelini kinasa ,kendi bileceği iş. Oğlu bunu niye sana anlatıyor? Sen o gelinliği deneme diye.
Annesi kampa kimle gitti demiş, çocuk yalan söylemiş. Bunu niye sana anlatıyor? Bir daha gitme, gitsen de hoş karsilanmayacagini bil diye .
Ve daha milyon tane ornek... Hala daha sorun çocuk değil,ailesi diyorsun ya. Aşkın gözü bu kadar mı kör cidden?
Bir de ayrılırsam mahvolur diye düşünüyorsun,yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Tez elden ailesinin bulduğu biriyle evlenir, derin bir oh çeker. Seni de gençlik aşkı diye maziye gömer. Neden mahvolsun ki? Asıl siz evlenseniz sen ve ailesinin arasında kalınca mahvolur
Ama ayrılıp ayrılıp barisirsan değil,o zaman ikna yollarına girer. Komple gemileri yak, asla dönmeyeceğini anlasın, işte o zaman güzelce hayatına bakar.herkes için en doğrusu da bu olur
Sorun çocuk değil ailesi diye bir şey yazmadım. Dik duruş sergileyemedigi için hatalı dedim hep.. diğer yazdıklarınıza gelirsek hak veriyorum zaten, bu iş böyle yurumez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X