Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu platformdaki sorunlu evliliklerin cogu ailesine karsi dik durus sergileyemeyen koca kaynaklı.
Tutundugun tek dal uzakta otursak acaba olur mu ? Eee deneyin görün.Oyna kumarı gör ozaman.
Ben en çok ailene üzüldüm.Bilseler nasıl bir aileye gelin olacağını kahrolurlar.
Annesi kısmen biliyormuş,her şeyi daha net bilmiyor.

Ne güzel bir annesiniz
Ne kadar güzel yazmışsınız kız annesi olarak.Kutlarım sizi.Bu akıllı gençte inşallah ders alır bunlardan bu ikiliyi çıkartır hayatından..
Sadece annelikten değil, adaletli insan olmanın gerekliliğini, saygı ve sevginin hak edilen şeyler olduğunu bilen her insan bunları düşünerek hareket etmeli.
Birde oğlum var aynı şeyler onun içinde geçerli. Bir kızın isteği olmadan elini omzuna bile atamazsın derim. Yada görevlerini savsakladığında yarın öbür gün karından bekleyemezsin bunları, evde iki kişi yaşıyorsa ikiside işin ucundan tutacak diye sokarım kulağına.
Ne haklarını yedirsinler nede başkasının hakkına girsinler.
Benim kızım, oğlum kıymetlide başkasının ki ana kuzusu değil mi diye düşünmeli her evlat sahibi.

Yukarıda yazdıklarımla kalmam ayrıca. Çocuğumu aklı sıra istediği şekle sokmak isteyene haddini bildiriririm. Tüm çabama rağmen evladım kendi değerlerinin arkasında durmuyor kabul ediyorsa da ayılacağı günü beklerim üzüle üzüle. Kapım her daim açık, elim kolum üstünde diyerek.

Bir gün sinirle keşke beni değil de annenin daha uygun göreceği türbanlı daha muhafazakar birini bulsaydin hem huzur da kacmamis olurdu. Beni bulduğun, sevdiğin halimi değiştirmeye çalışamaz kimse dedim.. Erkek arkadaşım oradan girdi buradan çıktı bir şekilde cevaplariyla tatmin etti beni. Ama annesinden cekinmesinin yanı sıra ailesinden büyük maddi destek görüyor kendi işi gücü olsa da. Sanırım ailesiyle arayi bozup imkanları kaybetmek istemiyor da olabilir. Tabii bu benim düşüncem böyle bir şeyi dile getirmedi kendisi

Bu
Bir de konuyu açarken yazmadigim bir şeyden bahsetmek istiyorum.. Bu ilişkide seni tutan ne derseniz eğer. Erkek arkadaşımın bana olan sevgisinden eminim yani dile getirmesinden vs bahsetmiyorum 8 yıldır bunu hep hissettirdi bana en zor gunumuzde bile. Her an her seyime destek olur. Saçımın teli kopsa dert edinir. Gözlerimin içine bakarken gözlerinin içi gülüyor her gördüğünde hala heyecanlaniyor. Ve en önemlisi beni kırmaktan çok korkuyor. Ne tartışma yaşarsak yaşayalım saygımızı hiç kaybetmedik birbirimize karşı daha bana 'lan' dememiştir. Vsvs uzun uzun anlatabilirim. İnanın hal böyle olunca kestirip atmak hiç kolay değil. İlk ve tek sevgilim oldugundan mıdır bilmiyorum ama kendimi başka biriyle hayal dahi edemiyorum. Tabiki bunda alışkanlığın da etkisi var bunu kabul ediyorum. Fakat onun yanında kendimi çok güvende hissediyorum. Anlayacağınız benim işim çok zor
bunlar zaten olmasi gereken seyler, ekstra degil.

İlişkinize dair tek olumlu birşey yazmamişınız ama olmayacagina dair yuz sey yazmişinız siz kafada bitirmişiniz ilişkiyi ama buradan da duymak istiyorsunuz. Ayrilın kesinlikle. Zararın neresinden donerseniz kardir. Evlilik hata olur cocuk ayri hata olur.

İlişkinize dair tek olumlu birşey yazmamişınız ama olmayacagina dair yuz sey yazmişinız siz kafada bitirmişiniz ilişkiyi ama buradan da duymak istiyorsunuz. Ayrilın kesinlikle. Zararın neresinden donerseniz kardir. Evlilik hata olur cocuk ayri hata olur.
Tam da bunu aciklamak için daha sonrasında yazdım ama diğer mesajların içinde kayboldu haliyle. Tabiki de olumlu düşüncelerim de mevcut yoksa tüm bunlara rağmen bunca sene çok zor. Ama hata konusunda haklı olabilirsiniz çünkü şimdiden bir müdahale söz konusu

bence saf değil , kendi düşüncelerini annesi gibi aktarıp sizi istediği kıvama sokuyor . aslında oda öyle düşünüyor. önce seni bağladı sonra gerçek yüzüznü ortaya çıkarıyor
Her defasında ailesinden farklı olduğunu dile getiriyor. Bir tek aynı düşündüğüm şey kimse istiyor diye değil açık giyinmeni ben kendim istemem diyor. Ki ben zaten açık saçık giyinen bir tip değilim ama onlara göre fazla geliyor o ayri. Ama dikkatimi çeken bir şey bizi kimsenin tanımadığı farklı bir şehirde benim giyimime vs hiçbir seyime karışmaz hatta birlikte denize bile gireriz. Tek korkusu ailesi ve sülalesi laf etmesin bana öyle geliyor

Benim bunca ailesel şeye rağmen kopamamamin altında yatan psikolojik bir neden olduğunu düşünüyorum. Psikolojiye çok ilgiliyim ve her davranışın her kararın altında insanlarının karakerinin yanı sıra psikolojik nedenler de olduğunu düşünüyorum. Kendim cozumleyemiyorum tabiki, en yakın zamanda bu konuyla alakalı destek almak istiyorum..

Bir gün sinirle keşke beni değil de annenin daha uygun göreceği türbanlı daha muhafazakar birini bulsaydin hem huzur da kacmamis olurdu. Beni bulduğun, sevdiğin halimi değiştirmeye çalışamaz kimse dedim.. Erkek arkadaşım oradan girdi buradan çıktı bir şekilde cevaplariyla tatmin etti beni. Ama annesinden cekinmesinin yanı sıra ailesinden büyük maddi destek görüyor kendi işi gücü olsa da. Sanırım ailesiyle arayi bozup imkanları kaybetmek istemiyor da olabilir. Tabii bu benim düşüncem böyle bir şeyi dile getirmedi kendisi
Canim bak ailesine normalde karsi koymayan biri evlenince mucize olup karsi koymaya baslamaz. Zaten tavrini degistirse evlenince Eşi degistirdi deyip seni suclarlar.

Aşkından ölmüyorsan arkana bakmadan kaç.
Bunu hiç yazmamıştım bu arada biz hiç ayrılık yaşamadık fakat benim ayrılık girişimlerim oldu tabiki. Her defasında çok kötü oluyor onun o hallerini görmek de beni çok kotu yapıyor. Ağlamamak için kendini sıkması ama gözlerinin dolu dolu olması, uzun uzun konuşmaları, bana yazdığı mektuplar vsvsvs ne oluyorsa bir şekilde eski halimize dönmüş buluyorum kendimi. Ama bir netlik şart tabiki bu böyle gitmez farkındayım

Bunu hiç yazmamıştım bu arada biz hiç ayrılık yaşamadık fakat benim ayrılık girişimlerim oldu tabiki. Her defasında çok kötü oluyor onun o hallerini görmek de beni çok kotu yapıyor. Ağlamamak için kendini sıkması ama gözlerinin dolu dolu olması, uzun uzun konuşmaları, bana yazdığı mektuplar vsvsvs ne oluyorsa bir şekilde eski halimize dönmüş buluyorum kendimi. Ama bir netlik şart tabiki bu böyle gitmez farkındayım

Ama bu söylediğin acıma duygusu aşk değil. Bak hayatım evlenirsen çocukta yapacaksın ve dönülmez bir girdaba kapılacaksın. Her zaman kendine şunu soracaksın. Ben neden böyle bir tercih yaptım.? yapmasaydım hayatım şu an nasıl olurdu acaba ?

Canim bak ailesine normalde karsi koymayan biri evlenince mucize olup karsi koymaya baslamaz. Zaten tavrini degistirse evlenince Eşi degistirdi deyip seni suclarlar.
Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?

Sana benden baskasi karisamaz da ne demek?
Yahu ailesinin karismadigi etmedigi kizlarin boyle erkeklerin pesinden gidip kendine karistirtmasina deli oluyorum.
Demek ozellikle kapali sectin o elbiseyi? Ne oldu madalyani takti mi bari kv adayi?
Ya biri bana cok gezmesin cumlesini kursa kahkahayi patlatir tekmeyi basarim.
Alt metinde zaten bunlari kabullenecek biri oldugun dikkatli uyelerin gozunden kacmamistir sadece ilk sayfalari okudum.
Bu is olmazzzzz.

Ama bu söylediğin acıma duygusu aşk değil. Bak hayatım evlenirsen çocukta yapacaksın ve dönülmez bir girdaba kapılacaksın. Her zaman kendine şunu soracaksın. Ben neden böyle bir tercih yaptım.? yapmasaydım hayatım şu an nasıl olurdu acaba ?
Maalesef ki haklısınız

Peki son bir şeyi sormak istiyorum. Sizi alintilayarak soruyorum ama gören herkes cevap verebilir. Sıkıntılı bir durumda ben ailesi ile görüşmeyi tamamen kessem, sadece erkek arkadaşım ailesiyle görüşse. (Bu durum normalde hiç istemeyecegim bir şeydir keşke küslük vs olmasa ama diyelim ki öyle olması gerekti..) benim gorusmemem, onların bize gelmemesi vs bunlar etkili olur mu sizce?
Problem ailesinden çok erkek arkadaşın ama zaten. Aileyle görüşmemek senin içinde bulunduğun durumu düzeltmez ki. Burda hep açılır eşimin ailesi diye konular, içeriğe bakarsın aslında sorun sünepe bir eştir, aile ikincil sorundur. Senin de sorunun aile değil, erkek arkadaşın. Bunu kabullenirsen bakış açın daha net olur.

Sana benden baskasi karisamaz da ne demek?
Yahu ailesinin karismadigi etmedigi kizlarin boyle erkeklerin pesinden gidip kendine karistirtmasina deli oluyorum.
Demek ozellikle kapali sectin o elbiseyi? Ne oldu madalyani takti mi bari kv adayi?
Ya biri bana cok gezmesin cumlesini kursa kahkahayi patlatir tekmeyi basarim.
Alt metinde zaten bunlari kabullenecek biri oldugun dikkatli uyelerin gozunden kacmamistir sadece ilk sayfalari okudum.
Bu is olmazzzzz.
Haklı bir yere deginmissiniz fakat o tam olarak öyle degil. Ben kendime karıştırmiyorum ya da kimseden izin almıyorum, sadece sectigim insanın aile yapısıni göz ardı edemem hür irademle sectigim için, kendimce orta yolu bulmaya calismistim o zamanlar. Ama şuan olsa onu da yapmam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X