Eşimde yaa şimdi değiştin oluyor diye yine söylendi ailesine. biz bu gelinlerin adı çıkmışkafa yorman gereksiz. zaten lafi da yemissin "ayy onceden hic boyle degildi" diye. esine bir iki kere nasihat et kusmek olmaz vs diye ,gerisine de karisma
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşimde yaa şimdi değiştin oluyor diye yine söylendi ailesine. biz bu gelinlerin adı çıkmışkafa yorman gereksiz. zaten lafi da yemissin "ayy onceden hic boyle degildi" diye. esine bir iki kere nasihat et kusmek olmaz vs diye ,gerisine de karisma
Evet o canım. Kız bi kere bu bizi işe giderken gördü abi bana bak akşam gelince işten döner slcan dedi. Biz birlikte geliyoruz ya da eşim erken geliyor bensiz yemek yemek ne alaka bir dur yani. Saygısız hiç demediler geline ayıp olur diye neden abi kardeş. Bunların hepsinide söylemek istiyorum ama neyse geçmişte kaldı unutayım ağzımdan falan kaçarAman yok niye adım atacaksınız. Ayy gorumceyi de hatırladım sanki başka konu daha vardı böyle çocuk gibi istiyordu olmayinca bağırıyordu o mu?
Hiiicccc karışma. Onlar barışır eninde sonunda bosver
Aa yok görümcem gidince kayınpederim kız haklı benden neden istiyorsun dedi. Eşimde ben senden ilk kez istemedim kaç kere o kız istedi senden gitmiceksem gitmicem dersin o niye ötüyor dedi. Kayınvalidem de damada düşmez diyince eşim söylendi ben onlara giderken sipariş veriyorlar ama ben isteyince niye böyle yaptınız dedi. Ki çokta haklı.Dok kinini mi kimse kimseye bişey almak bakmak zorunda değil ne münasebet kocası var alsın o almıyorsa babası alsın. Çok güzel insan kayiriyorlar. Olayı bu kadar büyütüp dillendiler büyükler yani sessiz kalsalarmis kardeşler bidahaki yüzyüze gelişinde bişey yokmuş gibi davranirlardi zaten.
Ne cok bilenmiasiniz. Herseyin hesabini yapip kinini tutmussunuz. Bir hamburger bile listenizde. Oyle ufak tefek seyler ki bu yazdiklariniz: siz resmen sorun ariyorsunuz.Şöyle söyleyeyim. Biz ilk evlendiğimiz de eve pasta aldığımızda kayınvalidem görümceme söylerdi abin sana almamış diye. Hop görümcem bana da alcaksın neden almadın tacizleri. Biryere gidiyoruz kardeşinde gelicek tacizleri. Borcumuz var yeğenine alıcaksın dayısın lafları.
Yeni evliyim oğlum bize düşkündür ailesine laf söylemez karısı için diye gülüp bana laf sokmaları. Paramız yok görümcemin hamburger istekleri. Allahım dedim ya bilerek yapıyorlar sana havale ediyorum. Çünkü hiçbirinin karşılığınıgörmedim. Bakın çok birşey değil gelirken size tatlı aldıkta olur. Yemek ısmarlayalım öncesinde siz ısmarladınız da olur. Yok ama.
Sonra işte bir çikolata aldılar diye neler yaptılar. Kayınvalideme göre abiymiş almak zorundaymış. Kusura bakmasınlar da ben abi kardeş ayırmam abim alırsa bende alırım abime bizde böyledir. Akşama kadar görümcemin isteklerini yapmak için işe gitmiyorum ki.
Haklı olduğunu bildiğimi biliyor. Onlar hep öyle. İlk sene devam etti ben tepki gösterdim. 30 yaşındaki kadınının hareketlerinin saçma olduğunu bana saygısızlık olduğunu evli olduğumuzu söyledim. Zamanla benim sınırıma uydu. He yeri geldi ben aldım. Ben söyledim. Ama öyle 3 günde 15 kere istek yok yani.Şimdi çocukluktan bu yana böyle yetismisler. Kimi erkek evlenince gözü açılıyor. Kimi de aynı tas aynı hamam devam.
Sen karışma ama sen haklısın, o gün iş daha da karışmasın diye sessiz kaldım, canını sıkma de. Şimdi orada sen susunca esin de yalnız kalmış gibi olmuş.
Merhametliyim kuzum. O an diyebilirdim tamam abartma bağırma abine yemek yiyoruz diye iş çığrından çıkardı. Ki ben bağırmaya gelemem bakmam suratına benden özür dilemem seviyeliyimdir.Konu sahibinin sinsiligi beni benden aldi yalniz ahahhshshs, nasil durdun laf etmeden? Bir de kavga devam ederken oturmus yemek yemis, ben duramazdim herhalde. Takdir ettim, bu sakinlikte devam.
Merhametliyim kuzum. O an diyebilirdim tamam abartma bağırma abine yemek yiyoruz diye iş çığrından çıkardı. Ki ben bağırmaya gelemem bakmam suratına benden özür dilemem seviyeliyimdir.
Kız ben ne yapayım yemesem dahada gerilicek kayınpederimde bi yandan içecek dolduruyor ye kızım diye. Kaynanam yanımda kocama laf ediyor. Eşim dolu yorum yapsaydım ki alasını yaparım öyle bağırarakta değil kelimelerimi iyi seçerek. Kızının yaptığının saygısızlık olduğunu sinirli olduğunu destek alması gerektiğini iletirdim. Eşim zaten dolmuş bir de ben saydırırdım. Üzüldüm kadına annedir yani. Karışma bırak seninde annem baban var dedim sustum.
Keşke sadece hamburger olsa. Babamın aldığı kokumlar vardı evde eşime bana neden getirmedin getirsene diye darlardı. Yav babam almış ? Pasta istiyor her hafta alıyoruz öf bu ne istediğimden değil.hediye alıyoruz bu ne parada ver.bunlara tabi kavga çıkarmadım eşime bazen ekonomik olarak uymadığını söylerdim. Abartı olduğunu bilir karışmazdım mümkün mertebe.Ne cok bilenmiasiniz. Herseyin hesabini yapip kinini tutmussunuz. Bir hamburger bile listenizde. Oyle ufak tefek seyler ki bu yazdiklariniz: siz resmen sorun ariyorsunuz.
Ay güldürme ksjdjdjd bende tam öyle yaptım herhalde. Oluyormu böyle şeyler bana garip geliyor yaşanmaması gerek bence. Eşim çünkü annesinede sende yapıyorsun bir oluyorsun kızınla diyince kadın daha da üzüldü. Kadın bana salamura almış gardım düşüktü boşluğuma geldiİyi yapmışsın, ben eşimle annesi tartışırken ölü balık taklidi yapıyorum, dikkatleri dağılmadan devam etsinler diye fkfkfkföckv
Uzulecekse yapmayacak. Adil olacak. Kızım avını darlama diyecek.Ay güldürme ksjdjdjd bende tam öyle yaptım herhalde. Oluyormu böyle şeyler bana garip geliyor yaşanmaması gerek bence. Eşim çünkü annesinede sende yapıyorsun bir oluyorsun kızınla diyince kadın daha da üzüldü. Kadın bana salamura almış gardım düşüktü boşluğuma geldi
Hahaha ben böyleyim böyle olmasam şuan eşim ailesiyle görüşmezdi. Çok tatlıyımdır kaosa mümkün mertebe girmem. Doktor asistanıyım meslek icabi sakinimdir. Cevap vericeksemde düzgün tonla söylerim ya da muhatap olmam.Butun kaos beklentimi bir anda sondurdun.
Ay güldürme ksjdjdjd bende tam öyle yaptım herhalde. Oluyormu böyle şeyler bana garip geliyor yaşanmaması gerek bence. Eşim çünkü annesinede sende yapıyorsun bir oluyorsun kızınla diyince kadın daha da üzüldü. Kadın bana salamura almış gardım düşüktü boşluğuma geldi
Eşimde öyle dedi. Madem öyle kızına sus diyeceksin atın çöpe çikolatayı dedi. Babası sus dedi ama görümcem bi dakka susmicam diyip dahada bağırdı.Uzulecekse yapmayacak. Adil olacak. Kızım avını darlama diyecek.
Sakın karışma olayı sana mâl ederler , sen sessizliğini koru ve eşinden yana ol , eşin herşeyin farkında zaten , Kayınvalidenin eseri bunlar, kızını bu kadar pohpohlayıp oğlunu ezdirmeseydi, kızına sus demeyi bilseydi bunlar olmazdı, yuh yani görümcen eşini karı koca sömürdüler , eşin bişey istedi diye mi bunları yaptı, eğer bu saatten sonra onların tek istediği biseyi yaparsanız suç sizde olur , uzak durmalısın ki eşinin farkındalığı artsın, asla yorum yapma uzak dur ...Hayırlı akşamlar kızlar. Evliliğimin 3. Yılında birlikteyiz. İlk yılını çok zorlanarak geçirdiğim bir evliliğim oldu. Gerek iletişim problemi gerekte eşimin alıştığı aile düzeninden kaynaklı mutsuz bir yıldı. Çok şükür eşimle iyiyiz. Çok yol katettik kendi sınırımı çizerekte kayınvalide ve görümce sorunlarımda %2 olarak kaldı diyebiliyoruz. Hatta kayınvalidem bana düşkün olmayada başladı bahsetmişimdir. Görümcemde biz senle görüşmedik bayadır dicek kadar da özlüyor sanırım. Ben kendi çizgimdeyim.
İlk yıllarda görümcemin eşime haftanın her günü birşeyler istemesi sonucu çok rahatsızlık duyardım. Misafirliğe gideriz sipariş verir bize gelirler onu al diye taciz eder almayız bağırır işe giderken yolda görür akşam şundan alcaksın der böyle 30 yaşındaki kadının saçma sapan istekleri. Eşimde alışmış tabi ailesinin kardeşine al kardeşin ne isterse yap söylemlerine yanlış olduğunu söylesemde kardeşiyle kendi arasında olduğunu söylemişti. Gelelim ilahi adalete. Uzatmayacağım görümcemin tacizlerine sayfalar yetmez. Evimizdeki pastanın hesabına kadar sorardı. 100 lira harçlığımız varken çocuğuna isteklerini mesajlar atardı.
İlk yılımız da yaşanan bir tartışma oldu eşimle aile tarafında. Kayınpederim iyidir onu saf dışı bırakıyorum. Bu tartışmada günde 2 kere görüştüğümüz için yemeğe işlerimden kaynaklı geç gitmemden ötürü gerilen kaynanam ve görümcem eşime kılıbık imalı laf sokmuştu. Görümcemde abisine bi işe yara da şunu ver tarzında birşeyler söylemişti. Eşim o akşam sert konuşma yaptı. Haddinizi bilin kendinize gelin saygısızlık yapmayacaksın dedi kardeşine. Uzamasın asıl konuya gelelim.
1 hafta öncesine kadar kayınvalideme uğradım. Yemek yapmış kızıda orda birlikte yiyelim dediler. Görümcemde seviyor herhalde beni hediye almış. Tamam geliriz dedik. Ay demez olaydım. Benim eşim takılır babasına arkadaş gibidir birşey istedi babasından marketten alması için. Kardeşi de söylendi kaç yaşındaki adamdan isteme diye. Ki görümcem defalarca babasını bakkala gönderip kendisi evdeyken siparişler veren biri. Sana almaz bana alır diye de laf söyledi abisine. Sanırım eşimde görümcemin eşinden istemiş. Ben bardakları getirirken eşimin sinirlenip kardeşine veririz parasını sus dediğini duydum. Görümcem benim arsızdır biraz bağırdı abisine konu para değil sus beni sinirlendirme diye. Kocası getirincede al geldi isteğin diyede masaya vurdu.
Sıkılmamanız için akışkan anlatmaya çalışıyorum umarım devam ederseniz çünkü ip burda koptu. Eşim sakindi kardeşine sus laf söylüyorsun birşeyler ima ediyorsun bende evladım sen karışma desede görümcem dahada bağırdı sesin çıkmasın al şunu diye. Benim eşim normalde kinci değildir 2 dakkaya söner siniri sabırlıdır ciddileşme işi son noktadır. Kalktı masadan. Kardeşi bağırdığı içinde bi kaç kelime kullandı küfür değil. Manyak mı bu tarzında. Görümcemde bağırıp çağırıp gitti.
Eşime yüklendi ailesi. Sen alsaydın damada düşmez diye. Babasıda kız haklı dedi. Biz damadın her işini yapıyoruz bu arada. Araba da veriyoruz eşim onun adına kredide çekiyor işi olduğunda dışardan malzeme alındığında alıyorda. Yani samimiler alınan çikolatanın lafı olmaz.
Eşim daha çok sinirlendi. Ben uyardım onu aynı saygısızlığı 2. Kez yapıyor susturmuyorsunuz anne sende yapıyorsun dedi. Bunca zaman benden istediği herşeyi aldım nankörlermiş dedi. Tabi kaynanam çok üzüldü siz böyle mi olucaksınız anlaşamıyorsunuz diye gözleri doldu. Doldu da hala eşime kardeşindir alcan diyor. Eşim benim bu zamana kadar farkında olup söyleyemediğim rahatsız olduğum herşeyi döktü ortaya 2 saat. Benden isteyince ayıp değilde ben isteyince mi ayıp bundan sonra benden hiçbirşey istemeyecek dedi. Kızlar bir yandan da üzüldüm ailedir geçer sinirleri yine alır görüşülür ama o ortamda ben napıcağımı bilemedim. Tek kelime etmedim konuya karışmadım. He abisine saygısızlık yaptı demeyii isterdim ama çok zararlı çıkardım. Ne bileyim ya da eşim haklı onca şey yaptık ettik bir istekte ne oldu diye ama onlar barışır gelin fitne fesat olur. Eşim söylendikçe kaynanam ağladı. Ben evlat ayırmıyorum sen değiştin demeye. Eşimle biz tartıştığımızda normalde 5 dakka sonra gelip özür diler ya da hata yaptım anladım der sarılır. Özür dilemesede unutur hatırlamaz ciddi kızgınlığı olmadıysa. Olduysa da sabaha unutur. O günden beri uğramadı eşim yanlarına ki biz aynı binadayız. Bakardı haftasonu girerdi iş çıkışları yok. Şuan bende ne yapsam bilmiyorum konuyu hiç açmadım. Demekki herşeyin farkındaymış eşim.
Yinede birşey desem kendisi söyleyince dokunmaz ama benim dokunur diyede konuşmadım. İyi birşeyler de söylesem nasıl olur bilemiyorum. Kayınvalimlede konu açıldığında kendi fikirlerimi kaçırırım diyede korkuyorum açıkcası tam bir yaprak dökümü olur :)
Ben şimdi ne yapayım ? Eşim 1 2 gün sinirliydi ama bana değil tabi şimdi iyi keyifliyiz lakin ailesiyle limoni olması enerjisinide etkiler diye düşünüyorum. Ben anlamıyorum görümcemin kimsesi yok birşey bilmez etmez yapayalnız aileside memlekete gidince ne yapıcak abisiyle didişiyor. Abisine böyle yapan bana neler yapmaz iyiki bu zamana kadar yüzgöz olmamışım. Saç başa girerdik herhalde.
İlk tartışmadan sonra kaynanam hastanelik olmuştu öyle konuştular şimdide iyi değildir eminim. Çok korkardı evlatlarının arasının açılmasından. Öyle yetiştirmiş kimse umrunzda olmasın siz bir olun. Banada çok laf dokundurmuştur aralarına kimseyi sokmazlar diye. Korkusu başına geliyor çünkü kardeşlik bu değil. Hepimizin ailesi var kardeş sevgisini böyle bağımlı baskılarsan bir noktadan sonra çığrından çıkar. En çokta benim yanımda oldu eşim kardeşine kötü konuştu diye üzülmüştür. Bende üzüldüm açıkcası ama görümcem bunu çoğunlukla yapıyordu zaten
Sıktımsam uzun olduysa kusuruma bakmayın çok daha uzunda da sığdıramıyorum.
Sinirlerim bozuldu masada da tek yemek yiyebilen bendim bir de kp ndnd adam çok açtı hem konuştu hem yedi kuzum o tartışma normal bu baya kötü oldu ya. Hepimiz tartışırız. Kayınvalidenin istikrarlılığına bayıldım zndnxnznznznYani aslında olmasa daha iyi tabi, netice itibariyle gelin-damat yabancı, ailenin daha dikkat etmesi gerekiyor.
Benimkiler genelde kayınvalidemin her şeye karışmasından dolayı tartışıyorlar, eşim söyleniyor annesi susuyor fkfkf 5 saniye sonra yine karışmaya başlıyor djfkf salamura mı dkfkfkfkfkfm
Eşinizin şu anda barışması çok kötü bir fikir. Daha da sağlam durması lazım. Yılların alışkanlıkları ile başa çıkmak zor.Eşimde öyle dedi. Madem öyle kızına sus diyeceksin atın çöpe çikolatayı dedi. Babası sus dedi ama görümcem bi dakka susmicam diyip dahada bağırdı.
Hahaha ben böyleyim böyle olmasam şuan eşim ailesiyle görüşmezdi. Çok tatlıyımdır kaosa mümkün mertebe girmem. Doktor asistanıyım meslek icabi sakinimdir. Cevap vericeksemde düzgün tonla söylerim ya da muhatap olmam.
Ama o gün hiç bu kadar konuşmak istememiştim. Sanki benim içimdekileri Allah eşimle söyletmiş gibi. Benim kayınvslidem kızına tapıyor. Böyle normal değil. Biri laf etse yıkar ortalığı. Asla laf söyletmez kardeşler arasınada aynı. O yüzden de mesafe koydum yüzgöz olmadım. Yoksa çoktan ben bundan rahatsızım derdim.
Sakın eşini geçme, eşine göre davran sessiz kal cnmAdım atayım mı uğrayıp hal hatır sorayım mı yoksa eşime göremi hareket edeyim şuan ?