aile tanışması

bende onların evine girip çıkıyorum bana çok saçma geliyor annesi de benle aynı fikirde nişan falan olmadan gelmesin diyo oğluna ama sevgilim ne bei ne annesini dinliyor

anlamıyorsunuz beni erkenden çok samimi olmak işin suyunu çıkartıyo

Anlamadım.

Annesi ve siz aynı fikirdesiniz bu samimiyet olaylarında.

Annesi "nişan olmadan gelmesin" diyor, siz aileleri tanıştırmak istemiyordunuz ama nişanlınız ikinizi de dinlemeyip bildiğini okuyor.

Ne yapıyor, zorla kolunuzdan tutup evlerine mi götürüyor?
Annesini arabaya bindirip zorla mı size getirdi?

Anneniz gider mi gitmez mi bilemem, o kendisinin kararıdır.

Fakat sizin fikirlerinize, isteklerinize saygı duymayıp bildiğini okuyan bir adamla evliliği aceleye getirmeyin bence.

Benim babam annemin gittiğini duysa kızardı mesela. Annem de babamdan gizli iş yapamaz. Aile yapınıza bağlı biraz da bu işler. Gidilip konuşulmasında bi zarar olmaz heralde. Nasıl olsa tanışmışlar.

Anlamadım.

Annesi ve siz aynı fikirdesiniz bu samimiyet olaylarında.

Annesi "nişan olmadan gelmesin" diyor, siz aileleri tanıştırmak istemiyordunuz ama nişanlınız ikinizi de dinlemeyip bildiğini okuyor.

Ne yapıyor, zorla kolunuzdan tutup evlerine mi götürüyor?
Annesini arabaya bindirip zorla mı size getirdi?

Anneniz gider mi gitmez mi bilemem, o kendisinin kararıdır.

Fakat sizin fikirlerinize, isteklerinize saygı duymayıp bildiğini okuyan bir adamla evliliği aceleye getirmeyin bence.
ona laf anlatmak zordur biraz kafasının dikine gider

bi çok kişi hala benim gibi düşünüyo inanın
Inanıyorum.ama mantıksız. Çukuru iki ailenin hanımı tanışır anlaşırsa evlilik süreci mutlu geçer. Biri naza bağlarsa senin annen benim anneme döner. Diyelim dönmedi. Birkaç zaman sonra siz bize gelmediniz bizde size geliyoruz derler. Siz arkadaşınız ile papaz olursunuz.

benim annemde gitmedi. geldiler istediler söz oldu öyle gitti. asla gitmem dedi gitmedide yüzğk takılmadan

O zaman annesi de gelip, anneniz ile tanışmayacaktı.
Koca kadın, oğluna diyemiyor mu resmiyet olmadan gidilmez.
Bu işlerin yolu yordamı var diye, bilemedim yani.
Erkek arkadaşın niye zorla tanıştırma derdinde onu da çözemedim, işin zor gibi.
Ayrıca evlerde tanışmak gerekmiyor, bence ilk tanışma için dışarda bir yerler daha uygun.

sızı cagırdıgında gelmek ıstemıyorum cunku kendımı agırdan alıcam kız tarafıyız mı dıceksın
bu nsan ılıskısı gıder gelır gorusursun olursa olur olmazsa olmaz gıdıp gelmezsen uygun olup olmadıgını anlamazsın
dısarda bulusabılırsınız

2,5 yıllık ilişkim var evlenme kararı aldık annesi geldi annemle tanıştı

şimdi annesi benim annemi davet ediyor ama ben isteme nişan falan olmadan annemin o eve gitmesini istemiyorum kız tarafıyız ağır olmalıyız diye düşünüyorum

ama sevgilim anlamıyor 1950 lerde kaldı bu düşünce diyo bense Amerikalı aile miyiz biz diyorum ortaık karışıyo ne yapcam bilmiyorum annesi çağırdığında ne yapacam
bu seferde insanlari kucumsuyorsunuz gibi olmazmi ben oyle dusunurdum begenmediler burunlari havadalar gelmiyorlar derdim.sonucda gidip gorse duzenlerine tavirlarina baksa daha iyi olur.

Ya bu kadar kasmayın bence.
Kadına da ayıp. Kadıncağız nezaket etmiş sizi çağırmış gitmeseniz ayıp olur. Ben üzülürdüm açıkçası. Bu kadar da stratejik davranmayın. Değer vermeyecek insan zaten vermez, dedikodu edecek insan da zaten bahane bulur.Ama kadının nazik bir davetine hayır demek ağırdan almak olmaz kabalık olur bence. Ben çağırsam gelmese gelin adayım bozulurum soğurum açıkçası.
Ben eşimin annesiyle onun evinde tanıştım ve tek başıma gittim mesela. Hem de iki kere. Sonra anneler tanıştı. Gayet de kayınvalidem kıymet verir bana hiç öyle ay annesiyle tanışmadan geldi muhabbeti olmadı asıl gitmesem kırılırdı

bende onların evine girip çıkıyorum bana çok saçma geliyor annesi de benle aynı fikirde nişan falan olmadan gelmesin diyo oğluna ama sevgilim ne bei ne annesini dinliyor

anlamıyorsunuz beni erkenden çok samimi olmak işin suyunu çıkartıyo
Bence abartiyosun.madem oyle senin o evde ne isin var nisan soz yokken

vallahi benim annem "kimse kapima dunur diye gelmesin" dedi, esim beni annemden sik bir restoranda tek basina istedi :KK47:

hic lakayit olmayan, son derece de despot biridir ustelik annem. adetleti vs gecin, siz kendi kendinizin adetletini olusturun damat namzeti ile. yoksa cok basiniz agrir. haziran22 haziran22

Annesi ayağınıza gelirken samimiyet batmıyordu ama? Siz kız tarafıysanız onlar da oğullarını evlendirecekleri kızı merak ediyorlar bir zahmet. Çağırmasalar tenezzül edip davet bile etmediler dersiniz.
Ağır olalımmış..
Ağır olacaksanız nişan söz olmadan o eve girip çıkmayacaktınız en baştan.
Hayret bir şey.

Kendinizi ağırdan satmak gibi bir niyetle annenizi bı davete göndermek istemiyor iseniz, bir kaç yıldır sevgililik yaparak zaten ağırlığınızı kaybetmişsiniz.

Yani sevgilinizin annesi, davetime icabet etmediler, ne kadar da hoş ağırbaşlı bir davranış diyeceklerine, kızı da oğlumla yıllarca gezdi diyebilir.

Bugünki düşüncenizle, yıllarca yaptığınız arasında bir çelişki var bence.

Üstelik davete gitmemek ayıptır. Kadın kadına oturup tanışıp kaynaşmalarında bence bir sorun yok.

Annenizle beraber gidin derim ben...gitmezse belki kirilir kadin.agirdan alma mevzuna gelince iki tarafa birbirini seviyorsa bence bunlar mevzu degilki..

Valla sevgiline katılıyorum. Kız tarafı ağır olacak da erkek tarafı kamu malı mı yani. Gelmiş işte annesi, iadei ziyaret çağırmışlar ne var gitse. Birbirlerini tanımadan nişan yapacaksınız nişanda anlaşmazlık çıkarsa nişan atmış bir insan olacaksınız.
Artı Amerikalıların hepsi hafif insanlar değil. :KK70:

Back
X