• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile nedir ki ??

Demek istediğinizi anladım destek aldığım tüm insanlar okuduğum tüm kitapların özeti bu aslında olayları kişileştirmeyin siz değil başka bir çocukları olsaydı yine aynı şeyleri yapacaklardı. Şu sıralar harry potter serisine başladım. Başka bir dünyaya alıp götürüyormuş gibi iyi de geliyor bana dediğiniz kitabı çok duydum ama hiç okumadım.
Dediğinizi ben de çok düşündüm ama sonra dedim ki ben de mutlu bir ortamda yetişmedim. Kendi evimde bu tarz davranışlar istemediğimi o kadar çok düşündüm ki. Çocuğuma nasıl davranmalıyım diye kafa patlattım hep. Nasıl düşünemediklerini hayret ediyorum. Bazen konuşuyoruz. Ben seni dövdüm ama sen de okumayı bir türlü öğrenememiştin. Ben seni dövdüm ama sende böyleydin. Hiç doğru gelmiyor. Hani diyorum çocuğum okumayı geç öğrense neden döveyim yardim edip anlamaya çalışırım. Destek olurum belki bir araştırırım bir sorun mu var diye. Çok üzücü bir durum.
İşte o senin aile, anne olma anlayışın ama onlarda o bilinç yok demek ki:/ gerçekten çok üzücü bir durum. Ben de başka türlü sıkıntılar yaşadım ailemle, kardeşlerimle..şu an benim için sadece kelimeden ibaretler, o kadar diyim..insan zamanla bu fikre de alışıyor, zaman geçtikçe..içselleştirip, dünyanı karartma daha fazla, kendini kurtarmaya bak🌸

Anne çocuğunu kıskanır net.
Kardeş kardeşi de kıskanır.
Baba oğlu kıskanır mi bilmiyorum pek şahit olmadım ama yüksek ihtimal kıskanır.
Kesinlikle bana inan.
Benim de ailem seninkilere benzer. Ama daha fenası.
Bizde bu aşağılama harici bağırma çağırma vardı.
Mesela annem herhangi bir konuda babamı bana kötülerdi,ve beni tutardı. Ornek vereyim basit bir örnek ama;ben cep telefonu istiyorum diyelim. Tabi kizim alsin. Alacak. Kendisi içki içmesini biliyor sana da alacak.
Sonra babama diyordu ki "Alma telefon ne işi var. Zaten derste çalışmıyor. Sen simarttin bu çocukları "
Kac kez duydum boyle kapı dinlerdim. Aşırı şok oluyordum. Bir insan nasıl boyle ikili oynar çocuğunun menfaatini nasil kollamaz.
Bizimkiler de başkasının önünde rencide edici konuşurdu.
Ama herkes ektiğini biçer. Sen neden doktor a gittin ki kuzum gitmesi gereken varsa,psikiyatra psikolga onlar. Belli ki ciddi problemleri var. Ama böyle insanlar bunu kabul etmezler. Onlar cocuk doğurduğu icin ona istediği şekilde davranmayı kendilernde hak görüyorlar ne yazık ki

Sonuç. Ben evlendim. Cocugum oldu. Bana dediler ki anne olunca anlarsin o senin annen. Cennet annenin ayakları altında. Seni bu yasina kadar büyütmüş bla bla bla. Şehir efsaneleri Hep aynı hikayeler.. simdi diyorum ki evet ben anne oldum ve anneme bin kere yazıklar olsun.
Esime bakiyorum babama yazıklar olsun diyorum.
Yani ne deyim ki. Allah bir yerden alıyor bir yerden veriyor gercekten

Sana nacizane tavsiyem;onların sana söylediği seyleri kafana takipte icsellestirme. Dış görüntünle ve ya okulundaki başarısızlıklarınla ilgili seyleri. Onlara inanırsan kendini bir süre sonra gercekten öyle zannedersin. Bu bir psikoloji oyunudur. Odanda takıl uzak dur. Az görüş. Ben seni cok iyi anladım.
Samanyolu dizileri olur ya hani kötü bir şey yapanın başına çok trajik bir şey gelirdi. Artık nasıl bir hale gelmişsem hayırsız evladım kişiliksiz kötü biriyim başıma kesin kötü bir şey gelicek sanırdım zaten deprem olurdu mesela sen şöle şöle yaptın ya ondan.... öle beklerdim başıma ne gelecek diye. Anne olunca anlarsın senin çocuğunda senin gibi olsun sen kimsin ki mutlu olasın ah ah
İkili oynamaları daha bugün yaşadım bir konu vardı babam hem annem hem bana o konuda kötü davranmıştı. Babamla konuşmaya çalıştım. Düşünebilen bir insan olduğuma inanmadığı için ciddiye alınmadım. Evde patron annemdir annemle konuştdum dedim anne babam da sana bu konuda kötü davrandı değil mi dedim. Annem de evet öle yaptı böle yaptı kötüledi durmadan. Sonra babama bu konuyu tekrar açtım bu sefer yanımda annem de var bekliyorum ki evet biz bu konuda rahatsızız diyecek. Demez mi babanın bir suçu yok hepsi senin suçun demediğini bırakmadı ikisi birleşti tüm suçun bende olduğuna karar verildi. Ama daha az önce demedin mi diyorum hayır diyor nasıl olabilir böyle bir şey hayret ediyorum. Ya bari yalan söyleyeceksin azıcık düşün mantıklı olsun. Madem babamın haklı olduğunu düşünüyorsun o zaman başında öyle olduğunu söyle.
Kendi arkadaşlarının yanında bana demediğini bırakmadı işte ne biçim bir çocuk bıktık artık. Sonra ben hastalandım. Kustum. Bizzat arkadaşları anneme gelip şöyle dedi sen hak ettin. Bunun üstüne insan düşünmez mi ?
Sadece bana da değil arkadaşlarım gelirdi eve onlarla konuşurdu ah işte kızlar siz ne olacaksınız polis olmak isteyen bir arkadaşım vardı. Ona diyor ki ne güzel umarım olursun. Kız gitti kaldık baş başa diyor ki bana o kız asla polis olamaz. O kadar çirkin ki ve annem olduğunu bilmek de çok üzücü arkadaşlarım severdi annemi ne kadar tatlı hep bize destek oluyor derdi sonra bana davrandığı haliyle gördüler bana şey derlerdi annen evde ise gelmeyelim.
Sürekli benim bir suçum olmadığını tekrar ediyorum sadece bana değil kim çocukları olsa bunu yaparlardı. Ama aile insanin ilk güvendiği insanlardır. Yuvasıdır. Bu duygular sürekli içimde karşı karşıya geliyor. Bazen diyorum komple benim annem de babam da yok desem daha inandırıcı olur gibi geliyor

Benim annem de babama hep öyle derdi. Babam onu idare etti. Babamda peygamber sabri var. Ama babam ne yaptı onun ailesini asla kaale almadi. Saygısızlıkta yapmadı. Geldiklerinde guzel ağırladı vs ama annem hep böyle seyler derdi onun ailesine.bazen soyleyemediklerini de arkasından söylerdi.
Bir de utanmadan bana akıl verirler akraba cok önemliymiş onlar bizi her zaman severmiş falan filan :) kendileri amcaoglunun evinin yerini bilmez mesela. Bak bir de boyle bir yönleri vardi
Babam kitap okumazdı ama bize kitap okuyun derdi
Sigara içerdi ama biz sigara içiyoruz diye kızardı :KK70:
Aileni aileme benzettim gerçekten de.
Ah bir de sigara durumu var astımım rahatsız ediyor ama ikisi de pofur pofur evin içinde içerler gerçi mutfakta içiyorlarmış bana gelmiyormuş ama mutfağın kapısı açık ben yemek yiyorum. Geliyor biliyorum evimiz küçük bir ev. Ve de şey hep beni suçlarlardı senin yüzünden içiyoruz bize yaptığına bak senin yüzünden. Halbuki benden önce de içerlermiş.

İşte o senin aile, anne olma anlayışın ama onlarda o bilinç yok demek ki:/ gerçekten çok üzücü bir durum. Ben de başka türlü sıkıntılar yaşadım ailemle, kardeşlerimle..şu an benim için sadece kelimeden ibaretler, o kadar diyim..insan zamanla bu fikre de alışıyor, zaman geçtikçe..içselleştirip, dünyanı karartma daha fazla, kendini kurtarmaya bak🌸
Hani derler ya bir tek şu dünyada seni önemseyen ailen var başka kimsen yok doğru değil değil mi ? Şimdiden başlasam zamanla alışırım herhalde hiç alışamazmışım gibi geliyordu ama siz şimdi söyleyince fark ettim insan zamanla her şeye alışıyor denir. Bağımlı ve sağlıksız bir ömür geçirmektense şimdiden kendimi alıştırmaya çalışmalıyım.

Hani derler ya bir tek şu dünyada seni önemseyen ailen var başka kimsen yok doğru değil değil mi ? Şimdiden başlasam zamanla alışırım herhalde hiç alışamazmışım gibi geliyordu ama siz şimdi söyleyince fark ettim insan zamanla her şeye alışıyor denir. Bağımlı ve sağlıksız bir ömür geçirmektense şimdiden kendimi alıştırmaya çalışmalıyım.
İnsanlar bağlamında değerlendirdiğinde “aile önemli” evet ama kendi ailen daha önemli..yani kendi kurduğun, yavrularının olduğu..umarım sana da nasip olur, zamanı geldiğinde..şu an benim için kendi çekirdek ailemden, kızlarımdan daha önemli birşey yok..Allah gönlünü ferahlatsın🌸

İnsanlar bağlamında değerlendirdiğinde “aile önemli” evet ama kendi ailen daha önemli..yani kendi kurduğun, yavrularının olduğu..umarım sana da nasip olur, zamanı geldiğinde..şu an benim için kendi çekirdek ailemden, kızlarımdan daha önemli birşey yok..Allah gönlünü ferahlatsın🌸

Teşekkür ederim..

:KK200::KK200::KK200:

Samanyolu dizileri olur ya hani kötü bir şey yapanın başına çok trajik bir şey gelirdi. Artık nasıl bir hale gelmişsem hayırsız evladım kişiliksiz kötü biriyim başıma kesin kötü bir şey gelicek sanırdım zaten deprem olurdu mesela sen şöle şöle yaptın ya ondan.... öle beklerdim başıma ne gelecek diye. Anne olunca anlarsın senin çocuğunda senin gibi olsun sen kimsin ki mutlu olasın ah ah
İkili oynamaları daha bugün yaşadım bir konu vardı babam hem annem hem bana o konuda kötü davranmıştı. Babamla konuşmaya çalıştım. Düşünebilen bir insan olduğuma inanmadığı için ciddiye alınmadım. Evde patron annemdir annemle konuştdum dedim anne babam da sana bu konuda kötü davrandı değil mi dedim. Annem de evet öle yaptı böle yaptı kötüledi durmadan. Sonra babama bu konuyu tekrar açtım bu sefer yanımda annem de var bekliyorum ki evet biz bu konuda rahatsızız diyecek. Demez mi babanın bir suçu yok hepsi senin suçun demediğini bırakmadı ikisi birleşti tüm suçun bende olduğuna karar verildi. Ama daha az önce demedin mi diyorum hayır diyor nasıl olabilir böyle bir şey hayret ediyorum. Ya bari yalan söyleyeceksin azıcık düşün mantıklı olsun. Madem babamın haklı olduğunu düşünüyorsun o zaman başında öyle olduğunu söyle.
Kendi arkadaşlarının yanında bana demediğini bırakmadı işte ne biçim bir çocuk bıktık artık. Sonra ben hastalandım. Kustum. Bizzat arkadaşları anneme gelip şöyle dedi sen hak ettin. Bunun üstüne insan düşünmez mi ?
Sadece bana da değil arkadaşlarım gelirdi eve onlarla konuşurdu ah işte kızlar siz ne olacaksınız polis olmak isteyen bir arkadaşım vardı. Ona diyor ki ne güzel umarım olursun. Kız gitti kaldık baş başa diyor ki bana o kız asla polis olamaz. O kadar çirkin ki ve annem olduğunu bilmek de çok üzücü arkadaşlarım severdi annemi ne kadar tatlı hep bize destek oluyor derdi sonra bana davrandığı haliyle gördüler bana şey derlerdi annen evde ise gelmeyelim.
Sürekli benim bir suçum olmadığını tekrar ediyorum sadece bana değil kim çocukları olsa bunu yaparlardı. Ama aile insanin ilk güvendiği insanlardır. Yuvasıdır. Bu duygular sürekli içimde karşı karşıya geliyor. Bazen diyorum komple benim annem de babam da yok desem daha inandırıcı olur gibi geliyor
Insan ailesine çocukken güveniyor. Büyüyor biraz daha yine güveniyor yani güvenmek istiyor aslinda. Inanmak istemiyor annesinin babasının oyle biri olduğuna. Çünkü çocuklar böyledir. Cennet kalplidir. Ailesini de sorgusuz sualsiz sevmek ister. Sevilmek ister. Bence annen babandan çekiniyor biraz. Inanması güç ama bazı insanlar kocalarını ve ya karılarını çocuklarından daha cok sever.Sen yine de üzülme. Arkadaşlarına karşı rezil oldum diye düşünme. Evet malesef rezil ediyorlar. Ben burada suçu baba da degil de anne de bulurum.
Çünkü anne birleştiricidir. Ara yapıcıdır. Bir evin çekip çevireni anneler ortamı yumusatmalidir. Ne bileyim ben hep öyle gördüm cevremde. Kendi annem hariç tabi o fitneyi tercih ederdi..

Tek soyleyebilecegim imisi de normal degil. Senin de ruh dengeni bozmuslar. Bence baska bir sehirde is bulyp kendibe yeni duzen kur.

İnsallah kendi hayatını kurar ve cok mutlu olursun insanın küçükken yaşadıkları bütün hayatını etkıledigi icin aslında yetıskınken yaşadıklarımızdan cok daha yıkıcı oluyor onarması bir ömür sürüyor ınsallah bunları bir daha dusunmeye bile vaktin olmayacak kadar mutlu bir yaşamın olur

Herkesin toksik ailesi var aslında. Herşeyi dikte eden, başka düşünce ve fikirlere saygısı olmayan, bağımlı, hastalıklı, düşüncesiz, ilgisiz vs. Kabullenmeleri gereken ilk şey eğitim farkı ve aradaki yaş farkı. Senin gördüklerinle ve eğitiminle, yaşam biçiminle onlarınki aynı değil. Onlar yarın öbürgün ölücekler ve biz çocukları olarak yalnız hayata devam edicez. Bu ülkede en iyi eğitim almış birinin ailesine baksan toksik görürsün muhtelemen. Bu artık bizim toplumumuzun yaşam biçimi olmuş. İnsanlar evleniyor bir an önce ki onların yaşayış biçimlerinden uzak kalsın diye. Yani evliliği bile bir nevi kurtuluş olarak görüyorlar. Bazı insanların onlar ölene kadar rahatı huzuru olmayacak belki de. Kimse böyle toksik insanları çekmek zorunda değil, bence ilk önce yada ilk adım olarak, alıştırma olarak kendini suçlu hissetmeyi bırakmak ve vicdan muhasebesini kesmek. Acımamak, acımayı bırakmak, başkasının sorumluluğunu üstlenmemek, kendi ihtiyaçlarına öncelik vermek gibi gibi o yükü üstünden atmak. Bunun suçlusu sen yada biz değiliz. Ayak uydurmak zorunda da değiliz kimseye. Giden onca seneye dönüp bakınca anlıyor insan herşeyi. "Şimdi ki aklım olsa" diyoruz ya hep. Bence toplum olarak önce bunları yapabilsek level atlayacağız ama :) Şiddetin her türlüsü çok kötü ve size bir kitap daha önerecegim, "kibar olma gerçek ol" kelly bryson bunu şiddetsiz iletişim internet sayfasından sipariş verebilirsin. Bu kitap diğer kişisel gelişim kitaplarından çok farklı ve okuyup kendime yakın bulduğum bir kitap. Hiç bir kitap bana bu kitap kadar yakın gelmemişti.

Evin tek çocuğu olanlar genelde el bebek gül bebek büyütülürler diye bilirdim. Kendini o kadar iyi ifade ediyorsun ki belki de onların sana tek faydası kendini gerçekleştirebilmek olmuştur. Kalbindeki kırıklıkları hissettim adeta. En erken vakitte mutlu olacağın bir hayat yaşaman dileğiyle ❤️

Back