• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile nedir ki ??

Çok haklisin , her insan ister zor zamaninda ailesine siginabilmeyi ama olmayinca da olmuyor iste , inan tek degilsin dunyada , sen de ileride kendi aileni kuracaksin , sadece simdi hayatini kurmaya odaklan
çok teşekkür ederim mesajlarınız için bir şekilde başaracağım :KK49:

Bugün Nihan Kaya'nın iyi aile yoktur kitabına başladım.
Şu kısımlar tam senin annenle iliskini anlatiyor sanki.
Daha baslarindayim ama sana da tavsiye ederim,belki bazı seyleri kafanda oturtmaya yardımcı olur
IMG_20200830_004932.jpg

IMG_20200830_004854.jpg

IMG_20200830_005009.jpg

Daha baslarindayim ama sana da tavsiye ederim,belki bazı seyleri kafanda oturtmaya yardımcı olurEki Görüntüle 2682561
Eki Görüntüle 2682562
Eki Görüntüle 2682563
Bu kitabı edineceğim ben de Susan Forward zor bir ailede büyümek kitabını okumuştum. İlginizi çekerse öneririm. İnsanı derinden etkileyen öyle kısımları vardı ki. Teşekkür ederim.

Boşluk hissi, olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları böyle birkaç kitap daha vardı sorunlu ailelerin cocuklarına verdikleri zararlarla ilgili, en iyisi kendinize ayrı bir hayat kurmak, ayrı ev, bir aile kurmak, zorunlu görüşmeleri mümkün olduğunca kısa tutmak ve bunun onların yanlışı olduğunu her seferinde kendinize hatırlatmak, konu değiştırmek..

İnsan bunca sene onlarla geçen vaktinin boş olduğunu düşünüyor değil mi :) sen de bunu düşünüp kendine kızma. Bazı insanlar ne gördüyse karşısındakine de ondan fazlasını vermiyor. Kendini suçlama. Seni manipüle ettikleri için sorunu kendinde ariyorsun ve onlarında amacı bu zaten. O tuzağa düşmemek lazım, zor bir ailede büyümek kitabını oku. Çok kapsamlı bir şekilde ele almış toksik anne ve babaları. Üzerinde yük etme onları ve kabul et, sınır koy onlarla arana ve ilişkini o şekilde sürdür o zaman daha rahat edersin. Onlar senin kadar kafa yormuyordur emin ol. Ellerine kitap alip okusalar, geliştirmek icin uğraşsalar keşke ebeveynlik bizim toplumumuzda tv karşısına geçip dizi izlemekten ibaret. Iyi aileye sahip olmak bizim ülkede lükse giriyor artık. İletişim sıfır çünkü, şiddetsiz iletişim kurmayı bilmiyorlar.

Toksit insanlar böyledir en güzeli arayip sormamak uzak mesafe candır gerçektende. Hayır bugün mesela toksit bir insanla görüşmek zorunda kaldım telefonda inanın keşke açmasaydım dedim evine gitmem gelmem telefonla bile arayip sormam normalde ama işte hastanede basimda bekldi ( ben cagirmadim esim cağırdi) birde annemin ameliyatında yine yanımızdaydı ( aslında onun kalmasına gerek yoktu anneme ben yeterdim ve kendi istedi) boyle bir kaç iyiliği oldu bugün telefonda duyduklarim ben size öyle miyim niye arayip sormuyorsunuz (oglu covid oldu )insan bir gecmis olsun der bilmem ne ayrica hastaneden çıkarken de sonra hastalanırsan bir daha kapıma gelme demisti sanki ben çağırmış gibi onu ya yaptı bir iki iyilik onuda başıma kalkıyor gerçekten zor durumda olmasaydım onu çağırmazdi esim ( ben öleceğimi bilsem çağırmazdım) bugun dua ettim telefndan sonra Allhim beni bu insanın eline diline koyma dedim cenazenede dugunumede gelmesin dedim Allah kurtarsın böyle insanlardan gerçekten yapacak birşey yok

Daha baslarindayim ama sana da tavsiye ederim,belki bazı seyleri kafanda oturtmaya yardımcı olurEki Görüntüle 2682561
Eki Görüntüle 2682562
Eki Görüntüle 2682563
Kadınlar kızlarına erkekler de oğullarına eziyet ediyorlar bu durumda değil mi? Bunu gözlemlemiştim ama sebebini bilmiyordum ilginç 🧐...
Konu sahibi tek çocukmuşsun zaten o evden ayrılana kadar odandan fazla çıkma ve iletişimi kes bence

Kadınlar kızlarına erkekler de oğullarına eziyet ediyorlar bu durumda değil mi? Bunu gözlemlemiştim ama sebebini bilmiyordum ilginç 🧐...
Konu sahibi tek çocukmuşsun zaten o evden ayrılana kadar odandan fazla çıkma ve iletişimi kes bence
Eziyet eder demeyelim de kendi çocukluk travmalarini bir şekilde yansıtır diyelim

Kendi düzenini kurup o evden çıkma ihtimalin yok mudur ya? Çok üzüldüm. Eğitimin, mesleğin nedir? Yerinde olsam kendimi şartlar, çalışır, çabalar bir yerlere gelirdim. Sonra da kavga gürültüsüz ayrılırdım ordan

Psikolojiye yonelerek bence de cok iyi etmissiniz ruh hastasi ana babalarin hasta ettigi cocuklarin en iyi nefes alma yoludur zaten. Ben bencil miyim ben kotu muyum ben beceriksiz miyim, acaba ayip mi ettim gercekten dusuncesiz biri miyim, keske onu kirmasaydim buna boyle demeseydim... sizin oz sevginizi ozguveninizi azaltmis olabilirler ama sizde gercekten durumu farkindalik kendini kurtarmak icin cok buyuk bir istek ve guc var. Bence cok cok guclu bir kadinsiniz o ortamda boyle kalabildiginiz icin ve cok degerli bir insansiniz satirlarinizdan farkindalik zeka vicdan empati butun bu ozelliklere sahip oldugunuz hissediliyor evet sayili gun cabuk gecer ve sandiginizdan daha guclusunuz uzaklasip guzel bir hayat kuracaksiniz bence.

Yani eziyet biraz ağır kaçtı da anladınız siz onu. Biraz fazla eleştirel yaklaşmak diyelim

Benim de sizinkine benzer bir ailem var ben cözümü su sekilde buldum ama yillar yillar sonra. O beni egitim konusunda elestiriyor mu ben de karsiligini veriyorm dogru siz cok sey basarmissiniz biriniz ev hanimi biriniz bilmem ne olmus diye. Onlarin beni elestirmeye baslicagini hissettigim an ben onlari elestiriyorm milletin anne babasi söyle diye. Biraz degistiler simdi. Napayim yillardir özgüvenimin icine ettiler sira onlarda.

Boşluk hissi, olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları böyle birkaç kitap daha vardı sorunlu ailelerin cocuklarına verdikleri zararlarla ilgili, en iyisi kendinize ayrı bir hayat kurmak, ayrı ev, bir aile kurmak, zorunlu görüşmeleri mümkün olduğunca kısa tutmak ve bunun onların yanlışı olduğunu her seferinde kendinize hatırlatmak, konu değiştırmek..
Bu tarz kitaplar okuman iyi geliyor hele bazıları yaşanmış olaylardan yola çıkarak anlatıyor ya şimdi boş ayna kitabını sıparış ettim. Onu bekliyorum yalnız olmadığımı hatırlatıyor. Sanırım tek çare olabildiğince uzak durmak yazık gerçekten aile sonuçta :cry:

İnsan bunca sene onlarla geçen vaktinin boş olduğunu düşünüyor değil mi :) sen de bunu düşünüp kendine kızma. Bazı insanlar ne gördüyse karşısındakine de ondan fazlasını vermiyor. Kendini suçlama. Seni manipüle ettikleri için sorunu kendinde ariyorsun ve onlarında amacı bu zaten. O tuzağa düşmemek lazım, zor bir ailede büyümek kitabını oku. Çok kapsamlı bir şekilde ele almış toksik anne ve babaları. Üzerinde yük etme onları ve kabul et, sınır koy onlarla arana ve ilişkini o şekilde sürdür o zaman daha rahat edersin. Onlar senin kadar kafa yormuyordur emin ol. Ellerine kitap alip okusalar, geliştirmek icin uğraşsalar keşke ebeveynlik bizim toplumumuzda tv karşısına geçip dizi izlemekten ibaret. Iyi aileye sahip olmak bizim ülkede lükse giriyor artık. İletişim sıfır çünkü, şiddetsiz iletişim kurmayı bilmiyorlar.
Evet geçen onca sene elde ne var sevgi bile hissedemiyorum. Sadece boş olsa yine iyi zarar ziyan.. O dediğiniz kitabı okudum çok güzel bir kitaptı ama dinlene dinlene bitirebilmiştim bazı olaylar o kadar kötüydü ki. Kabul etmek sanırım en doğrusu ama bir yandan da değişirler diye umut edip konuşuyorum tabiki suçlu yine ben oluyorum ama işte aile ya kondurmak istemiyorum

Toksit insanlar böyledir en güzeli arayip sormamak uzak mesafe candır gerçektende. Hayır bugün mesela toksit bir insanla görüşmek zorunda kaldım telefonda inanın keşke açmasaydım dedim evine gitmem gelmem telefonla bile arayip sormam normalde ama işte hastanede basimda bekldi ( ben cagirmadim esim cağırdi) birde annemin ameliyatında yine yanımızdaydı ( aslında onun kalmasına gerek yoktu anneme ben yeterdim ve kendi istedi) boyle bir kaç iyiliği oldu bugün telefonda duyduklarim ben size öyle miyim niye arayip sormuyorsunuz (oglu covid oldu )insan bir gecmis olsun der bilmem ne ayrica hastaneden çıkarken de sonra hastalanırsan bir daha kapıma gelme demisti sanki ben çağırmış gibi onu ya yaptı bir iki iyilik onuda başıma kalkıyor gerçekten zor durumda olmasaydım onu çağırmazdi esim ( ben öleceğimi bilsem çağırmazdım) bugun dua ettim telefndan sonra Allhim beni bu insanın eline diline koyma dedim cenazenede dugunumede gelmesin dedim Allah kurtarsın böyle insanlardan gerçekten yapacak birşey yok
Evet bu tip insanlar hayatlarımızdan uzak olmalı ne yazık ki benim bu yıl için böyle bir şansım yok sayılı gün elbet geçer. Sonrasında da araya mesafe koymak istiyorum. Bunu çok iyi bir şekilde ayarlamalıyım. Çünkü ne zaman yelkenleri indirsem saldırıya geçtiklerini hissediyorum. Mesela bir konuda mutsuz olduğumu dile getiriyorum. Tabi ben böle bir evlat olduğum için hak etmişim. Düşünüyorum da onlar neyi hak etti ??

Bu bir 'toxic parents' ornegidir. Cidden o evde nasil kala biliyorsunuz? Akli dengenizi kaybettirir boyle anne babalar. :( uzaklasin ordan hemde bir an once.

Eziyet eder demeyelim de kendi çocukluk travmalarini bir şekilde yansıtır diyelim
Haklısınız çoğu aile aslında bunun onu iyiliği için olduğunu düşünüyor bana da ara ara bu cümleyi kullandığı oluyor. Ama maalesef yöntem o kadar yanlış ki Kendince doğruları var ve bunlar yalan söylememek gibi değil daha kişisel mesela öğretmen olmak gibi ne kadar ben cocukları okul ortamını sevmiyorum desemde senin için en iyisinin bu olduğu düşünülüyor. ve çizgiden çıktın mı dünyadaki en kötü insan sen oluyorsun

Kendi düzenini kurup o evden çıkma ihtimalin yok mudur ya? Çok üzüldüm. Eğitimin, mesleğin nedir? Yerinde olsam kendimi şartlar, çalışır, çabalar bir yerlere gelirdim. Sonra da kavga gürültüsüz ayrılırdım ordan
Üniversite okuyordum ama üniversite bölümümü tam olarak evdeki kaostan kaçmaya çalışıp ilk gördüğüyle evlenen gibi seçtim. Yargılamıyorum ama bizim toplumumuzda bu olaylar yaşanıyor bazen evlendiğinle mutlu oluyorsun iyi insan çıkıyor bazen sorunlar daha da artıyor. Ben de üniversitede sorunlarımın daha fazla arttığını gördüm. İstediğim bölümde değildim güzel bir üniversitenin güzel bir bölümüydü ama istediğim bu değildi. Şimdi hastalık da başlayınca eve döndüm online eğitime geçilince de dedim ki acaba bir daha mı girsem sınava denesem !! Yolumu kendim çizsem..

Psikolojiye yonelerek bence de cok iyi etmissiniz ruh hastasi ana babalarin hasta ettigi cocuklarin en iyi nefes alma yoludur zaten. Ben bencil miyim ben kotu muyum ben beceriksiz miyim, acaba ayip mi ettim gercekten dusuncesiz biri miyim, keske onu kirmasaydim buna boyle demeseydim... sizin oz sevginizi ozguveninizi azaltmis olabilirler ama sizde gercekten durumu farkindalik kendini kurtarmak icin cok buyuk bir istek ve guc var. Bence cok cok guclu bir kadinsiniz o ortamda boyle kalabildiginiz icin ve cok degerli bir insansiniz satirlarinizdan farkindalik zeka vicdan empati butun bu ozelliklere sahip oldugunuz hissediliyor evet sayili gun cabuk gecer ve sandiginizdan daha guclusunuz uzaklasip guzel bir hayat kuracaksiniz bence.
Bir de çocukluğumu görseniz kötü bir çocuktum yaramaz gibi değil ama içimde neden olduğunu bile bilmediğim nefret vardı. Sınıftaki arkadaşlarıma öğretmenlerime.. hani şu kızla arkadaşlık yapmayın denir ya ha o bendim. Biri de çıkıp bu kızın neyi var demedi ya !! Sonra bir gün başka bir aileyle tatile gitmiştim. Ondan sonra oldu değişim. Başka bir aile görmüştüm. Sonra da zamanla psikolojiye merak salıp bu halime geldim. İnsanlar bu tür olaylar yaşadıklarında genelde iki seçenekleri olurmuş ya ailelerine benzer ya da ders çıkarıp kendi çocuklarına yapmazlarmış. Bazen çok sinirli oluyorum. Ama her zaman ikinci seçenekte durmaya çalışıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bazı şeyleri tekrar düşünmeme sebep oldu.. Düşüne düşüne bulacağız artık yolumuzu

Sizin dediğiniz zehirli ebeveynlerin başka bir türü sanırım. Okumuştum bunu kadınlar kendi kızlarının gençliğini güzelliğini gibi konulardan sevinmek ben onun annesiyim demek yerine bir yarışa girip kızlarını özellikle başka erkeklerin yanında aşağılama erkeklerin ise zamanla cinselliğini kaybettiğini oğlunun bu konuda daha iyi olduğunu düşünüp aynı şekilde aşağılama isteği olduğunu sanırım susan forward zor bir ailede büyümek kitabında okumuştum. Ben de acaba mı diye düşünüp şimdi de kızlarla annelerinin tam da bu sağlıksız ilişkisini konu alan boş ayna kitabını sipariş ettim.

Back