- 21 Mayıs 2014
- 766
- 307
- 123
İyi akşamlar sevgili kk üyeleri hem bir nebze rahatlamak hem de gerek tecrübeler gerekse yaşanmışlardan tavsiyeler öneriler almak veruhuma iyi gelmesi yeni konumu açıyorum. Asıl akıl danışmak istediğim konu maalesef ailem evli değilim covid sebebiyle evdeyim. Gidebilecek yerlerim var evet ama kimseye yük olmak istemiyorum hem hastalık yüzünden bilinçli olmaya çalışıyorum ve insanlardan uzak duruyorum diyebiliriz. O yüzden baş etmek ve yüzleşmekten başka çarem yok. Şimdi durumu şöyle açıklayabilirim. Hem annem hem de babamla ciddi sorunlarımız var. Bunlar bir olaya bağlı değil genel hali bu. Psikoloji her zaman ilgimi çekmiştir. Ve sorunların çözmek için bizzat farklı psikologlardan destek aldım. Hatta ilk önce acaba bende mi bir sorun var diye testler görüşmeler.. sonunda herhangi bir bozukluğum olmadığına karar verildi. Bir nebze içime su serpildi. Ama ailemde ciddi sorunlar var. Genel olarak çok sinirliler ve her şeyde beni suçlama eğilimindeler ama bunlar işte senin yüzünden kadar basit değil maalesef mesela örnek vericek olursam yere çatal düştü bardak kırıldı sen beceriksizsin zaten okuduğun bölüm de bir halta yaramadı seni kim alırdan tutun sen şişmansın yok öylesin böylesin uzar gider liste sadece bu da değil şimdi yaşım büyük evet ama küçüklüğümde bir kız çocuk olarak az şiddet görmedim sebepleri neler biliyor musunuz okumayı geç öğrenmem gibi şimdi düşünüyorum da kim döver ki kendi çocuğunu hadi sıgara içerken garip garip maddeler kullarken görsem diyorum belki dürterim ama yani o da sadece korkumdan benimki öğle değildi kötü alışkanlıklarım da yoktu odam dağınık olurdu mesela öle sudan sebeplerden.. Şiddet unutulur da söylenen sözleri asla unutamam hep çınlar kulağım. Şimdi geldim kaç yaşına gidemiyorum da kaldım bu evde bir sene. Sudan sebeplerle kavgasız bir günümüz geçmez. Kendimde de fark ediyorum değişimi daha saldırgan olmaya başladım. Küçük eleştirilere iyi olanlara bile tahammülüm yok. Şu yaşıma geldim bir kez bile özür kelimesini kullanmadılar. Gerçi duysam ne fayda neler söylenmiş her gün ya her gün... kilo alırım bu ne böle zayıflarım yok işte oran buran sarkmış. Küçükken insanların yanında yaparlardı hatırlarım da garip garip bakarlardı.
Kitaplar okudum bilir insanlara danıştım. Zehirli ebeveyn deniyormuş tam da bu duruma insanları yıllarca etkiliyormuş. O kadar doğru ki aile sana sevgiyi desteği vermesi gerekir ama görmedim ki ben. Hiç bir defa iyi yapmışsın denmedi. Şimdi ise kişiliğime saldırılar devam etmekte eskiden dini kullanırlardı kendilerine göre hiç duymadığım şeyler uydururlardı şarkı dinlemek günah gibi dini inancımı kaybedeli oldu baya artık bunlar etki etmiyor ama kişiliğime yapılanlar ne yapmalıyım bilmiyorum. Konuşmaya çalışınca kendini bizden üstün mü görüyorsun sen hiçbir şeysin.. ortada bir bencillik göremiyorum ama bencil ve kişiliği bozuk ilan ediliyorum. Ve son zamanlarda aklıma takılan çok önemli bir şey var annem eskiden derdi sen bizim ölmemizi istiyorsun ki yani öle bir düşüncem de yoktu sadece kaçmak istiyordum o zaman anlam veremiyordum ta ki bu yıla kadar annem itiraf etti ben küçükken ailemin ölmesini isterdim diye sonra dank etti. Beni kendi gibi görüyordu. Bunu niye söyledim çünkü başka bir şey daha derdi SEN BENİ KISKANIYORSUN. Düşünüyorum lan acaba diyorum gerçekten mi ama yok yani kıskanmıyorum da hiç aklıma uyduramıyorum. Acaba benim mi kıskanıyor dersiniz ? Anne çocuğunu kıskanır mı diye düşünüyorum ama sonra şey dediğini hatırlıyorum işte geldin 20 yaşına bak işte geldin 22 yaşına sende yaşlanıcaksın 30a ne kadar kaldı ki... bir insan niye bunu der ki ????
Kitaplar okudum bilir insanlara danıştım. Zehirli ebeveyn deniyormuş tam da bu duruma insanları yıllarca etkiliyormuş. O kadar doğru ki aile sana sevgiyi desteği vermesi gerekir ama görmedim ki ben. Hiç bir defa iyi yapmışsın denmedi. Şimdi ise kişiliğime saldırılar devam etmekte eskiden dini kullanırlardı kendilerine göre hiç duymadığım şeyler uydururlardı şarkı dinlemek günah gibi dini inancımı kaybedeli oldu baya artık bunlar etki etmiyor ama kişiliğime yapılanlar ne yapmalıyım bilmiyorum. Konuşmaya çalışınca kendini bizden üstün mü görüyorsun sen hiçbir şeysin.. ortada bir bencillik göremiyorum ama bencil ve kişiliği bozuk ilan ediliyorum. Ve son zamanlarda aklıma takılan çok önemli bir şey var annem eskiden derdi sen bizim ölmemizi istiyorsun ki yani öle bir düşüncem de yoktu sadece kaçmak istiyordum o zaman anlam veremiyordum ta ki bu yıla kadar annem itiraf etti ben küçükken ailemin ölmesini isterdim diye sonra dank etti. Beni kendi gibi görüyordu. Bunu niye söyledim çünkü başka bir şey daha derdi SEN BENİ KISKANIYORSUN. Düşünüyorum lan acaba diyorum gerçekten mi ama yok yani kıskanmıyorum da hiç aklıma uyduramıyorum. Acaba benim mi kıskanıyor dersiniz ? Anne çocuğunu kıskanır mı diye düşünüyorum ama sonra şey dediğini hatırlıyorum işte geldin 20 yaşına bak işte geldin 22 yaşına sende yaşlanıcaksın 30a ne kadar kaldı ki... bir insan niye bunu der ki ????