- 27 Nisan 2012
- 15.395
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi nazaarboncukk
-
çekip gitmek için neyi bekliyorsunuz o zamanHayir meslegim yok malesef. Ama burda cok imkanlar oldugu icin zorluk cekmem.
Anlıyorum. Çok üzüldüm size inanın. Allah yardımcınız olsun.Hayir meslegim yok malesef. Ama burda cok imkanlar oldugu icin zorluk cekmem.
Savcılığa gidip uzaklaştırma karari çıkarabilirsiniz eşiniz size yaklaşmasın diye. Bundan sonra size şiddet uygulansa darp raporu alın, polis çağırın gerekirse.
çekip gitmek için neyi bekliyorsunuz o zaman
ya da önce işe girin para biriktirmeye başlayın
çok sağlam korunun sakın çocuk falan da yapmayın
çocuksuz hayat çocuklu hayattan daha kolay emin olun
Yazdıklarınızdan az buçuk anladığım kadarıyla şu an yalnızsınız ayrılmışsınız. En iyisini yapmışsınız inanın ki. Şimdi güçlü olma zamanı. İş bulup çalışın hayatınızı düzene sokun. Bunlar kolay değil ama sonu güzel olacak emin olun.
Aileniz boşanma durumunda akrabalık ilişkilerinin bozulmasından endişe duydukları için bu evliliği yürütmesini istiyor olabilir. Ancak şiddet gördüğünüzü ispatlayabilirseniz kızlarının bu çileyi çekmesine oar da razı gelmeyecektir. Ailenizin bir evliliği yürütmek için anlaşamamanın da tek başına yeterli bir sebep olduğunu alması gerek, ki sizde şiddet bile var. Zamanla onlar da size hak verecektir.Suan zaten Güven altindayim.
Ailem arkamda olmadigini bilmek zoruma giti.
Evet aile olmadan zor. En çok güvendiğiniz kişiler sonuçta onlar. Ama yapacak bir şey yok. Umarım en kısa zamanda toparlanırsınız. Psikolojik destek alın mutlakaCok Tesekür ederim.
Zor cok zor ailesiz Devam yasamak.
Güclü olma zamani okadarda kolay olmiyor bazen.. Ama olucak.
Bana umut verdiniz, cok sevindim.
20 yaşında evlenecek kadar cesursunuz , 26 yaşınızda bu zulumden kurturmayacak kadar korkak. aileniz sizin arkanızda durmak zorunda değil, bu karar sizin, sizin hayatınız . ayaklarınızın üstünde durun daha çok gençsiniz.6 seneniz bu şekilde gitti ise diğerlerini kurtarın.Selamlar Hanimlar..
Gecen Hafta Hic iyi degildim, cok agladim cok düsündüm, Acaba dogru bir Karar mi aldim.. Bilmiyorum
Birazcik Moral'a ihtiyacim var, Hic kimsem yok. HIC KIMSE.
Kiza birseyler yazmak istedim, cok Detaili yazamam suan uzun olur diye, ilerdeki zaman yazarim insallah.
Ben 26 yasindayim, 6 yil evliydim halada evliyim aslinda.. Kuzenimle evlendim, bu 6 yil nasil gecirdigimi bilmiyorum, sonradan anladigim su ki cok Sabirli biri oldugumu. Baskasi okadar dayanirmiydi sanmiyorum
Psikolojik Siddet, Güvensizlik, 3 kaynimin dügünü yapmak, bir nedenle psikiyatri de yatirmak, vs vs
Son olayimiz Social Media yüzünden olmustu..bir hesap actim kendime ayit karsi geldi dayak vs en cokta psikolojik siddet. Sonradan yok bu kiz kafasina ... girdi bir hoccaya gösterelimde birsey ictirsin okutsun vs, ki bu hocca Kuran Kerim onun önünde oldugu halde Sigara icip bizimle konusiyordu, yani siz düsünün nasil bis yere götürdüler diye, birsey aklimda kalmisti "yok bir kadin adama köle olmali, kadin bir adamin isteklerini yerine getiremiyorsa, adam 7 es üstüne getirebilirmis vs." Cok seyler yasadim.
Neyse..
Bosanmak istedim..Ailem arkamda kalmadilar.
Elalem duyar.. Milletimize kötü örnek oliyorsun.. ne olmus adamin ne kumari ne ickisi nede aldatmasi var.. bizde bosanmak yoktur.. mecbur katlanicaksin, kaderindir yapicaksin velan, vs.
Onlarin önünde benim mutsuz oldugumu görmediler mi diyorum kendime..
Kocaman Dünyada Nefes alamiyor oldum, yorgundum.
Kirginligimi ifade edecek bir Cümle dahi bulamadigim Günlerim oldu.
Sonradan baktimki kimse arkamda olmadi bunca zaman herkezden sessizce gitim..
Suan Hic iyi degilim, konuda cok giremiyorum, biliyorum öyle kiza kiza'da anlatilmaz, sizde Belki birsey anlamadiniz Ama benim icimi dökmem gerekiyordu..
Suan zaten öyle yapiyorum. Korkar degilim, sadece bosanmak isteyip ailemin yaninda olmak istedim, arkamda olupta Biz seni destekleriz her konuda demediler, veya diyip bekle kizim, bakalim ne olucak.. söyleyip susturdular.20 yaşında evlenecek kadar cesursunuz , 26 yaşınızda bu zulumden kurturmayacak kadar korkak. aileniz sizin arkanızda durmak zorunda değil, bu karar sizin, sizin hayatınız . ayaklarınızın üstünde durun daha çok gençsiniz.6 seneniz bu şekilde gitti ise diğerlerini kurtarın.
Bence de hocaya gidin ama Türkçe hocasina
Suan zaten öyle yapiyorum. Korkar degilim, sadece bosanmak isteyip ailemin yaninda olmak istedim, arkamda olupta Biz seni destekleriz her konuda demediler, veya diyip bekle kizim, bakalim ne olucak.. söyleyip susturdular.
Bir Aile kendi Kizinin arkasinda durmazmi?
Günler gectiginde anladimki kimse arkamda oldugu yok. Hayatimi kurucam elbet fakat Ailesiz oldugunu bilmek cok zor.
Bazi insanlar elalem korkusu ile yasar, elalem korkusu ile ölür. Sahsen elaleme bakmam, Allah a yaptigimin hesabini verebilirmiyim ona bakarim. Mesela ben evladimi mutsuz ve huzursuz oldugu hicbir ortamda birakmam. Allah bosanma hakkini tanimis, kula ne oluyor ki. Ailenizin arkanizda durmamasi üzücü, onlarda kendi korkularinin esiri. Bunu kabullenmek zor, cünkü destek duydugunuz zaman yanlarinizda degiller. Ama onlar bu kafa yapisi ile size destekden cok sorun olurdu diye düsünüyorum sahsen. Siz bundan sonraki hayatiniza odaklanin. Olur ya ilerde evlenirsiniz, evlatlariniz olur. O zaman siz onlara sahip cikarsiniz gerektigi gibi. Gecmis nesilleri degistiremeyiz. Ama kendimizi ve cocuklarimiz icin birseyler yapabiliriz. Allah yardimciniz olsun
Cok Tesekür ederim, malesef öyle.
Düsününki bir ara isten gec saate eve geldim bir aile tartisma yüzünden "esimden" evden kovuldum, aileme gidip sikinti cikartmak istemedim.. o gece arabanin icinde
( kapali otopark) sabahladim. Hic aramadi.. merak etmedi.. sabah olunca kapiyi acti. Allah yaninda bunu birakmaz diyip odama gectim. Meger "esim" Beni kovduktan sonra babasiyla konustu iftira atti. Babasida mahalleye duyurtu küfürler dedi vs. Mahaledeki insanlarda annemi arayip anlatiyorlar. Annem hemen yanima geldi, ve nasil babasi bizim hakimizda öyle konusabilir dedi. Bende anneme anlatiklari iftira oldugunu söyleyip, Yasananlari anlatim.
Ve nazik ki Hic sormadi, sok'a girmedi nasil disarda kaldin diye. Inanirmisin Hic birsey demedi, acimadi.
Sadece "esim " babasini arayip hersey iftira oldugunu desin ki elalem konusmasin.
Bir kadını böyle zorlayanlara ne kadar kötü laf desem yine yetmez. Aile sevgiyle değil de zorlamayla kurulursa sonuç bu olabiliyor ne yazık ki.
Neyse ki başınıza bir iş gelmeden oradan çıkmayı başarmışsınız. Şimdi aileniz de kocanız da fellik fellik arıyordur sizi, görüşecekseniz de güvenli bir ortamda görüşün lütfen. Belirli bir süre ayrı olmak kendi başına boşanma nedeni olabiliyor, tabi hukuki olarak danışmanız lazım. Öncelik güvenlik.
Maddi gelir sağlamanız şart, işiniz olmadığı halde geçinebiliyorsanız muhtemelen işsizlik maaşı alıyorsunuzdur, o da bir yere kadar. Bu dönemde bir para getirecek pratik bir yetenek (kuaför, manikür vb ) edinebilirseniz çok güzel olur.
İyi aile ne yazık ki bir şans, bahtınıza ne çıkarsa. Sizi ezmeye çalışmak yerine size akraba kızımızı gönderdik sahip çıkın iyi davranın diye baskı kursalardı eşiniz de kolay kolay böyle davranamazdı. Aile dağılmasın diye korkarken aslında dağılmasına katkıda bulunmuşlar.
Günün sonunda doğuma da ölüme de yalnız gidiyoruz, siz önce kendinizi kurtarın ailenizle sonra yüzleşirsiniz.
Çocuğu yokmuş da bu ne şiddet, celal.. SakinKuzeninizle evlenerek çok doğru birşey yapmışsınız. tebrik ederim. en azından çocuğunuz yok, yavrunun kanına girmemişsiniz. sakın çocuk yapmayın kuzeninizden. daha gençsiniz. boşanın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?