Aile içi taciz yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatta babamdan öyle birşey beklemem diyor haytta şuan birlikte okuyoruz. Tabi morali bozuluyor
Ya böyle aile içi taciz olayından intihar eden genç bir çocuk vardı annesine olanları anlatırken kurdugu Bi cümle var hiç unutmuyorum annesine "anne sen beni her kötülükten korudun ama evdeki kurttan koruyamadın" demişti her şey en yakınlardan geliyor çünkü uzak olanlara zaten o fırsat verilmeyip çocuk korumaya alınıyor uzak tutuluyor ki size şunu söyleyim insan babasını bile tanıyamaz herkes degişir herkes herşeyi yapabilir yeterki uygun şartlar oluşsun ki bunu bizzat kendi babasından yaşamış biriyim hayatta yapmaz dediğim şeyleri yaptığını görüp büyük yıkım yaşamıştım eşiniz adına üzgünüm ama babası bişeyler yapıyor yazılanlardan ben bile emin oldum siz konduramıyor olabilirsiniz ama çocugu koruyun!!!

valla bu konularda babama güvenmem! kızım 2.5 yaşında birgün acilen çocuğun gitmemesi gereken bi yere gidecektim resmî kurum kv ben şu an başka yerdeyim kp bırak dedi. bırakmadım. aldım gittim yanımda. ben bu konuda çok paranoyak biriyim. hele instagramdan ucim ve kurucularını takip etmeye başladıktan sonra paranoyam kat kat arttı. kv bakıyor ben okuldayken ama hep aklıma geliyor acaba kp ile yalnız kalıyor mu diye
olayın üzerine gidin

Şuan tartışıyoruz mesela. Burdan asla tasinmam diyor. Bende sen otur o zaman biz gideriz diyorum halen burda.oturabilmek fikri var. Kapımızı kaparmisiz onu gormezmisiz. Şaka mı ya . Ben mi abartiyorum. Ben mi sorunluyum
bir baba böyle davranırsa ne olur size söyleyeyim mi çocuğunuz daha çok herkese hedef olur babanın duruşu olmalı baba dediğinin bir duruşu ağırlığı olur kapı gibi durur dışarıdan gelecek her türlü tehlikeden korumak için
o çocuk kendisi olsaydı kendisi ellenseydi ister miydi aynı apartmanda olmak acaba?
o çocuk büyüyecek göze görünecek gelişecek o zaman nasıl olacak o dedeyle ?

aklını başına alsın insanın tepesini attırmasın bir lafınıza bakar ağzınızı açarsanız istesede oturamaz o evde.

Dedenin evine nasıl kamera taksınlar hadi taktılar kanıt için çocuğun aynı şeyleri yaşaması çokta iyi fikir değil.
Haklısınız sanırım çocuğun aynı şeyleri yaşaması konusunda .
Ama hep bir şüpheyle de ben yaşayamazdım.
Acabası bile kötü .
Çocuğumun dedikleri içimi kemirip bitirirdi benim.
Öylece kapanmasına izin vermezdim konunun.
Bir şekilde doğrusunu öğrenmesi gerekir annenin .

bana da ogretmen kamera onerdı ben kızımı tekrar onunla yalnız nasıl bırakırım .
Bu öğretmenle olacak iş değil, çocuk psikiyatrist ile ilerlemeniz gerek.
Hukuk bilgim sınırlı ama adli vakalarda psikolog yerine psikiyatrist tanıları baz alınıyor, diğeri önermede kalıyor diye aklımda kalmış.
Böyle bir durumda hukuki boyutu düşünerek ilerlemeniz, alacağınız sonuç ile de ne yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.
Bu sebeple sessiz ve derinden kimseyi zan altında bırakmadan çocuğunuza ne olduğuyla alakalı kesin güven duyacağınız bir hekim seçmelisiniz.

bana da ogretmen kamera onerdı ben kızımı tekrar onunla yalnız nasıl bırakırım .

Ögretmen bu konuda zaten tavsiye verecek kisi degil. Doktor ve pedagog ile görüsün. Onlar sizi zaten yönlendirecektir. Esim hastanede calisirkem maalesef böyle durumlarla da ilgilenmek zorunda kaliyordu. Türkiyede islemler nasil bilmiyorum, ama madem böyle bir süphe var sonuna kadar gidilmeli

Tekrar aynı şeyleri yaşatmak çocuğa zarar vermez mi? Bana yanlış bir yol gibi geldi kanıt toplamak için.
Olayın gerçek olup olmadığını nasıl anlayacaklar ? 3 yaşında ki çocuğun ahlak doğru yanlış kavramı gelişmemiştir tam olarak anlayamaz yani dedesinin ne yaptığını bilmiyoruz. Yanında soyundu mu dokundu mu yoksa ileriye mi gitti bilinmiyor kanıtlanmadan söylediği herşey gelini suçlu çıkarır çocuk anlatamaz ve anne güçlü olmazsa yardım edemez. Eğer olurda kanıtlanırsa bakın bakalım ne oluyor

poposu ve genıtalı .
mesela aksam da sorduk babasıyla. kızım baban senı severken nerelerıne dokunuyor . heryerı gosterıyor popo ve genıtal harıc ama dedeyı sorunca genıtalı ıle poposunu gosterıyor
Mesela bana bu da tuhaf geldi.
Yahu yavrumun ben totişini de severim, yeri gelir cinsel organını da gel düzelteyim diye ellemiş bulunurum.
Eşiniz için o da evlat ve kızınıza teması olmak zorunda.
Bundan kaçmasının bir sebebi olabilir mi acaba?
Çocuklar mahremiyeti anne babaya olmaz diye öğrenirler, cinsiyetlere göre değil.
Anne baba izni gerekir başkası ellemesi için ama bir çocuk yok babam hiç popoma dokunmadı diyorsa da tuhaf yahu, değil mi?

ben cocuguma oralarına dokununca bagırmayı ve kacmayı ogrettım . bana dıyor kı buraya dokundu ben bagırdım , dede karnıma vurdu . kactım ben dıyor .
çocuk daha ne desin ağlıcam artık ya mideme ağrı girdi

uzman yardımı ile anlayacaklar.
çocuklarını tekrar taciz ettirerek değil.

babam popoma hıc dokunmadı demıyor zaten tam olarak bu sekılde cumle kuramıyor. kızım baban nerelerıne dokunuyor dıyoruz gosterıyor. tabı bız neselı neslı soruyoruz aaaa oyle mı yaa felan. sonra dedeyı soruyoruz neselı neselı dırek genıtal ve poposınu gosterıyor .

Kızınız dedenin yanına gitmekten rahatsız hissediyor mu? Çocuklar böyle şeyleri bilmese de içten içe rahatsızlık hissedeler. Siz de uyarmışsınız belirli bölgelerine dokulmaması gerektiğini.

Tavsiyem, kızınızla bir daha bir araya getirmeyin. Kızınızı bir uzmana götürün. Eğer kamera kullanacak iseniz de olumsuz bir durum olursa müdahale edebilmek için izin aldığınız bir gün online takip etmeniz. Kamera taktığımızda bunu tekrar etmek zorunda değil. Bir kere dahi yaklaşmış olması önemli. O yüzden esasen uzmana götürmeniz daha doğru olur. Ancak dediğim gibi daha fazla siz soru sormayın. Vakit kaybetmeden gereğini yapın. Bunları yapmadan aile bireylerine bahsetmeyin.

Aile reddedecektir muhtemelen . Net bi şekilde çocuğunuz tacize uğruyor. Yani yanına bile yaklaştırmayın . Yazık dile gelmiş çocuk. 0-3 yaş yaşananlar çocukların hayatlarının travması olabilir. Kızınız ilerde vajinusmus olabilir mesela veya asosyal olabilir herkesten korkup .Acil destek almalısınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…