Üşenmedim, 37 sayfayı tek tek okudum, beğendim, üzüldüm, beğenmedim kullandım, emojilerle katılarak desteklediğim ve desteklemediğim öneriler oldu, katılıp yazamadım, çünkü aşırı öfkeleniyorum çocuklu konularda ve o öfkeyle yanlış bir şeyler söylememek için sadece okuyucu olarak kalmayı tercih ettim ilk etapta. Oyun terapisi en doğru seçim, tekrar anlattırıp ya da kamera kullanarak aynı ortamda aynı şeylere maruz bırakarak (bir istismar varsa) bunu daha da derinleştirip, sürekli travmatize etmek sadece çocuğunuza zarar olacaktı.
Umuyorum ki, dedenin umursamazlığı/üşengeçliği sonucunda kazara cinsel organını görmekle kalmış olsun hal, ancak okuduklarım istismarın olduğunu hissettirdi maalesef. Yanılmayı çok istiyorum.
Konunun sonlarına doğru ise, gelen yorumlara şaşırdım. Aslında şaşırmadım da daha ne kadar bokunu çıkarabilirler ki dediğimde daha da bokunu çıkaran biri mutlaka bulunuyor sitede. Geçtiğimiz günlerde, eşiyle ciddi sinirli tartışmalar yapan, evin eşyaların dağıtıldığı bir konuda, kadının şok halini umursamayıp analığını eleştirenleri okudum. "Canınızı verseydiniz de çocuğunuzu bırakmasaydınız babasına!" diyenleri... Kadın sayfalarca yazmış, adam hasta, saldırgan, gücüm yetmedi, ne yapacağımı bilemedim vs vs... Gelmiş o müko anneler (Ki kendi konularını açıp okuyunca annelikleri hakkında bir fikir edinebiliyorsunuz da ses etmiyorsunuz hadi haddim değil diyerek ama onlar kendilerine bakmadan millete analık dersi veriyor), kadını o hengamenin "Napabilirim yol gösterin, nasıl alabilirim çocuğumu?" telaşesinin içinde, kışkırtarak banlatmışlardı.
Bu konuda da görüyorum ki bir benzeri var. Siz şoktasınız, kondurmakta zorlanıyorsunuz (Anlayabiliyorum, oğlum anneanne-dedesi ile kalır sık sık ve kendi babam konusunda böyle bir şüphe içine düşseydim, beynim patlardı, donardı ilk etapta muhtemelen, reaksiyon alamazdım. Anlamaya, netleştirmeye çalışmak için profesyonellere danışmayı beklerdim), bir yandan çocuğunuzun anlatımları kalbinizi sıkıştırıyor... Gelmiş burada yine klavyesinin başındaki tipin biri annelik sorgusu yapıyor. Tepki görünce de üzerine küfür kıyamet.
İyi ki o an görmemişim o üyeyi, küfür nasıl edilirmiş ediverirdim ona. Öfkeden ağzımın ayarı değişebilen, bozulabilen bir insanımdır, ama neye öfkelendiğini de görmesi gerek insanın. Şu konuda, bir hırs dedeye küfrü basanı anlarım da, dön dolaş size, size yüklenilmesinin önünde durmaya çalışan ve empati gösteren alakasız üyelere küfredilmesi, artık bu forumda iyi bir temizliğe gidilmesi gerektiğini gösteriyor çünkü bu benim şahit olduğum kaçıncı, kaçıncı can havliyle konu açan anneye bu yapılıyor, sıktı artık.
Umarım çocuğunuz için en güzeli, en doğrusu olur; siz de annesi olarak başındasınız, arkasındasınız. Umarım bu cendereden hasarsız çıkarsınız.