Aile içi taciz yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acaba yanlişmı anladımki
Dediğiniz gibide olabilir
Arkadaşın kafası çok karışık doğal olarak, dolayısıyla kesik kesik karışık yazmış bazı yerlerde.
Bende kp rahatlığına takıldım, ne demek evin içinde bornoz havluya dolanmak gelin torun varken
Ben kendi babamı bilmem duş sonrası havluyla gezdiğini.
Benim de kafam karıştı bu kadar makul bir insan herhalde çocuğu odada birakmamistir diye düşünmek istiyorum . Ya kayinbaba ve kayınvalide zaten belli ki hiçbir şey olmasa bile aşırı rahatlar

Ben olmasa da burda durma taraftarı değilim. Bı kere ben görmeye tahammül edemiyorum. Ama bu süreç isteyecek.sonucta bu kız büyüyecek. Ben kızın sürekli peisnde mi dolancam. Ruh hastası mi olacağım. Ama şimdi hemen değil. Sessiz ve mantiklica gitmemiz lazım. Sonuçta ev bizim hakkımız ama tapu bizim degil
Ne evi hanımefendi şu saatten sonra o ev hiç olmasa bile takacağınız en son konu bu. Şoktasınız sağlıklı düşünemiyorsunuz. Yıkılsın evleri batsın denilecek durumda ev hakkımız bilmem ne diyorsunuz.

O noktayı ben şöyle zannetmistim doğru okumamışim demek ki genel olarak dikkat eder diye . Odaya götürürken görmüş mu o an konu sahibi bunu anlamadım . Eğer görmüşse ve kv böyle birşey saçmalamışsa o an cidden oturup beklememek gerekir e çocuk orda görmüş olabilir yani cinsel organını sonuçta adam çocuk aynı odafayken üstünü giyiyor bir yerde gözünü kapa dedi açtığımda gördüm demiş çocuk belki de o sırada yaşandı gözünü kapa arkanı dön falan deyip adam odada üstünü giydi cildirmalik olay gerçekten
bu olay kızım 2 yasındayken oldu ve zaten orda bırakmadım cocugu . aldım seslene seslene cıkmasını sagladım

Ev bizim hakkımız ama tapu bizim değil demiş konu sahibi hala bı de çocuğu kayınpederi üstünü giyinecekken odadan çıkarmış ama sonra çocuğa baktirmaya onlara bırakmaya devam etmiş.Ben direkt konu sahibinin cümlelerini yazdım.Baska bişey söylememe gerek yok sanırım.

Hera , bence bir uzmandan yardım al anksiyitelerin endişelerin ile ilgili. İnan ki bu gittiğin yol yol degil. benim 30 yaşında çocukluk arkadaşım var. O da pamuklara sarmalaya sarila büyütülen,annesinin devamlı başına bir şey gelecek diye endişe ettiği bir kız. İnan kız o kadar dünyadan bihaber, o kadar boş bir hayat yaşıyor ki. Ne yanına birini almadan bir yere gidebiliyor,ne insanlara guveniyor. Sanki herkes kötüymüş de ona zarar verecekmiş gibi hissediyor. Öğrenci evim varken onu kendi şehrime çağırmıştım, "apartmanda erkek öğrenci var mı" demişti. "Yani tabii vardır elbet,kaç katlı apartman" dedim diye gelmedi. Yine yıllar önce her şeyden bunaldigini söylediği vakit beraber tatile gitmeyi teklif ettim, önce heveslendi sonra vazgeçti, bilmediğimiz yerde kalmakla ilgili. "ne olacak ki,otel orası" dedim, "ne mi olacak? Tecavüz edebilirler mesela" dedi 🙈🙈
Demek istediğim öyle annelerin böyle cocuklari oluyor.
Nasil yaparsın bilmiyorum ama kendini rahatlat, çocuğuna bu kötülüğü yapma. Bırak da doya doya yasanmis bir ömrü olsun hem çocukluğunda hem gencliginde.
Camdaki kız Nalan gibi tabii o daha Bi üst seviye bir olay ama bu çocuklar er yada geç ele karışacak hiç kimseye güvenmeyen biri nasıl yuva kuracak nasıl sosyal hayata adapte olacak çalışacak iyilik yapayım derken aslında çok sağlıksız Bi ortam oluyor annem beni hiçbir arkadaşıma kalmaya yollamazdı ama babaannem hastayken anneanneme bırakıp gidiyormuş ne yapsın dedem de var evde hatta birde büyük dedem de vardı çünkü onlar benim canım ciğerim Di konuşurdu hep anlatırdı eğriyi doğruyu tabiii bu gözü kapalı herkse bırakacaksın değil gözün hep üstünde olacak çocuğunun zaten her halinden anlarsın ters bişey olduğunu ve annenin ne olursa olsun yanında olacağını bilmeli korkmamalı çocuk herşey dozunda olmalı şimdi herkezi sapık ilan edip eve mi kapatalım kendimizi

Konu sahibi herkes şu noktaya takılmış siz dede içerde yarım havluyla gezerken cocugun odada kalmasına izin mi verdiniz gerçekten ?
Hangi sayfada olduğunu hatırlamıyorum ama "tabi ki bırakmadım kapıyı tıklatıp çocuğumu aldım" tarzı bir şey yazmıştı diye hatırlıyorum.
Annede şu anda travma yaşıyor, böyle hassas konularda tekrar tekrar sorup daha da germeyelim kadını.

Üşenmedim, 37 sayfayı tek tek okudum, beğendim, üzüldüm, beğenmedim kullandım, emojilerle katılarak desteklediğim ve desteklemediğim öneriler oldu, katılıp yazamadım, çünkü aşırı öfkeleniyorum çocuklu konularda ve o öfkeyle yanlış bir şeyler söylememek için sadece okuyucu olarak kalmayı tercih ettim ilk etapta. Oyun terapisi en doğru seçim, tekrar anlattırıp ya da kamera kullanarak aynı ortamda aynı şeylere maruz bırakarak (bir istismar varsa) bunu daha da derinleştirip, sürekli travmatize etmek sadece çocuğunuza zarar olacaktı.

Umuyorum ki, dedenin umursamazlığı/üşengeçliği sonucunda kazara cinsel organını görmekle kalmış olsun hal, ancak okuduklarım istismarın olduğunu hissettirdi maalesef. Yanılmayı çok istiyorum.

Konunun sonlarına doğru ise, gelen yorumlara şaşırdım. Aslında şaşırmadım da daha ne kadar bokunu çıkarabilirler ki dediğimde daha da bokunu çıkaran biri mutlaka bulunuyor sitede. Geçtiğimiz günlerde, eşiyle ciddi sinirli tartışmalar yapan, evin eşyaların dağıtıldığı bir konuda, kadının şok halini umursamayıp analığını eleştirenleri okudum. "Canınızı verseydiniz de çocuğunuzu bırakmasaydınız babasına!" diyenleri... Kadın sayfalarca yazmış, adam hasta, saldırgan, gücüm yetmedi, ne yapacağımı bilemedim vs vs... Gelmiş o müko anneler (Ki kendi konularını açıp okuyunca annelikleri hakkında bir fikir edinebiliyorsunuz da ses etmiyorsunuz hadi haddim değil diyerek ama onlar kendilerine bakmadan millete analık dersi veriyor), kadını o hengamenin "Napabilirim yol gösterin, nasıl alabilirim çocuğumu?" telaşesinin içinde, kışkırtarak banlatmışlardı.

Bu konuda da görüyorum ki bir benzeri var. Siz şoktasınız, kondurmakta zorlanıyorsunuz (Anlayabiliyorum, oğlum anneanne-dedesi ile kalır sık sık ve kendi babam konusunda böyle bir şüphe içine düşseydim, beynim patlardı, donardı ilk etapta muhtemelen, reaksiyon alamazdım. Anlamaya, netleştirmeye çalışmak için profesyonellere danışmayı beklerdim), bir yandan çocuğunuzun anlatımları kalbinizi sıkıştırıyor... Gelmiş burada yine klavyesinin başındaki tipin biri annelik sorgusu yapıyor. Tepki görünce de üzerine küfür kıyamet.

İyi ki o an görmemişim o üyeyi, küfür nasıl edilirmiş ediverirdim ona. Öfkeden ağzımın ayarı değişebilen, bozulabilen bir insanımdır, ama neye öfkelendiğini de görmesi gerek insanın. Şu konuda, bir hırs dedeye küfrü basanı anlarım da, dön dolaş size, size yüklenilmesinin önünde durmaya çalışan ve empati gösteren alakasız üyelere küfredilmesi, artık bu forumda iyi bir temizliğe gidilmesi gerektiğini gösteriyor çünkü bu benim şahit olduğum kaçıncı, kaçıncı can havliyle konu açan anneye bu yapılıyor, sıktı artık.

Umarım çocuğunuz için en güzeli, en doğrusu olur; siz de annesi olarak başındasınız, arkasındasınız. Umarım bu cendereden hasarsız çıkarsınız.

Camdaki kız Nalan gibi tabii o daha Bi üst seviye bir olay ama bu çocuklar er yada geç ele karışacak hiç kimseye güvenmeyen biri nasıl yuva kuracak nasıl sosyal hayata adapte olacak çalışacak iyilik yapayım derken aslında çok sağlıksız Bi ortam oluyor annem beni hiçbir arkadaşıma kalmaya yollamazdı ama babaannem hastayken anneanneme bırakıp gidiyormuş ne yapsın dedem de var evde hatta birde büyük dedem de vardı çünkü onlar benim canım ciğerim Di konuşurdu hep anlatırdı eğriyi doğruyu tabiii bu gözü kapalı herkse bırakacaksın değil gözün hep üstünde olacak çocuğunun zaten her halinden anlarsın ters bişey olduğunu ve annenin ne olursa olsun yanında olacağını bilmeli korkmamalı çocuk herşey dozunda olmalı şimdi herkezi sapık ilan edip eve mi kapatalım kendimizi
bende 4 dayının oldugu anananeye bırakıldım yıllarca , ama allaha sukur hepsı mukemmel ınsanlardı.
kendi babanız da bir süre sizinle birlikte yaşamış. hangi dede olduğundan emin misiniz?
geçirdiğiniz şoktan mı emin değilim ama böyle bir konuda ev bizim hakkımız demeniz olmadı gibi. kendi babanız olabilir mi?
Evde gözüm olduğu için değil kızıma ekonomik olarak gelecek düşündüğüm için.
Kızım benm babama ismiyle hitap ediyor. Atıyorum kemal dede gibi. Ya da memal

Üşenmedim, 37 sayfayı tek tek okudum, beğendim, üzüldüm, beğenmedim kullandım, emojilerle katılarak desteklediğim ve desteklemediğim öneriler oldu, katılıp yazamadım, çünkü aşırı öfkeleniyorum çocuklu konularda ve o öfkeyle yanlış bir şeyler söylememek için sadece okuyucu olarak kalmayı tercih ettim ilk etapta. Oyun terapisi en doğru seçim, tekrar anlattırıp ya da kamera kullanarak aynı ortamda aynı şeylere maruz bırakarak (bir istismar varsa) bunu daha da derinleştirip, sürekli travmatize etmek sadece çocuğunuza zarar olacaktı.

Umuyorum ki, dedenin umursamazlığı/üşengeçliği sonucunda kazara cinsel organını görmekle kalmış olsun hal, ancak okuduklarım istismarın olduğunu hissettirdi maalesef. Yanılmayı çok istiyorum.

Konunun sonlarına doğru ise, gelen yorumlara şaşırdım. Aslında şaşırmadım da daha ne kadar bokunu çıkarabilirler ki dediğimde daha da bokunu çıkaran biri mutlaka bulunuyor sitede. Geçtiğimiz günlerde, eşiyle ciddi sinirli tartışmalar yapan, evin eşyaların dağıtıldığı bir konuda, kadının şok halini umursamayıp analığını eleştirenleri okudum. "Canınızı verseydiniz de çocuğunuzu bırakmasaydınız babasına!" diyenleri... Kadın sayfalarca yazmış, adam hasta, saldırgan, gücüm yetmedi, ne yapacağımı bilemedim vs vs... Gelmiş o müko anneler (Ki kendi konularını açıp okuyunca annelikleri hakkında bir fikir edinebiliyorsunuz da ses etmiyorsunuz hadi haddim değil diyerek ama onlar kendilerine bakmadan millete analık dersi veriyor), kadını o hengamenin "Napabilirim yol gösterin, nasıl alabilirim çocuğumu?" telaşesinin içinde, kışkırtarak banlatmışlardı.

Bu konuda da görüyorum ki bir benzeri var. Siz şoktasınız, kondurmakta zorlanıyorsunuz (Anlayabiliyorum, oğlum anneanne-dedesi ile kalır sık sık ve kendi babam konusunda böyle bir şüphe içine düşseydim, beynim patlardı, donardı ilk etapta muhtemelen, reaksiyon alamazdım. Anlamaya, netleştirmeye çalışmak için profesyonellere danışmayı beklerdim), bir yandan çocuğunuzun anlatımları kalbinizi sıkıştırıyor... Gelmiş burada yine klavyesinin başındaki tipin biri annelik sorgusu yapıyor. Tepki görünce de üzerine küfür kıyamet.

İyi ki o an görmemişim o üyeyi, küfür nasıl edilirmiş ediverirdim ona. Öfkeden ağzımın ayarı değişebilen, bozulabilen bir insanımdır, ama neye öfkelendiğini de görmesi gerek insanın. Şu konuda, bir hırs dedeye küfrü basanı anlarım da, dön dolaş size, size yüklenilmesinin önünde durmaya çalışan ve empati gösteren alakasız üyelere küfredilmesi, artık bu forumda iyi bir temizliğe gidilmesi gerektiğini gösteriyor çünkü bu benim şahit olduğum kaçıncı, kaçıncı can havliyle konu açan anneye bu yapılıyor, sıktı artık.

Umarım çocuğunuz için en güzeli, en doğrusu olur; siz de annesi olarak başındasınız, arkasındasınız. Umarım bu cendereden hasarsız çıkarsınız.
Tesekkurederim. Biz yolumuzu aldık. Bı kaç seans surebilirmis. Öncelikle psikiytarla goruscez randevunuzu aldık. O bizi oyun terpaistiyle hareket edecek eğer pskiyatr uygun görürse. Bu aşamada ayrıca okulda ki psikologumuz ilgilenmek kızımla. Dranislarini kontrol edecek. Bu süre zarfında kimseyle görüşmeyecegim. Belirtmek isterim baba benimle aynı fikir ve doğrultuda. Sonuçlanmasını bekliyoruz.

❤️❤️❤️

Tesekkurederim. Biz yolumuzu aldık. Bı kaç seans surebilirmis. Öncelikle psikiytarla goruscez randevunuzu aldık. O bizi oyun terpaistiyle hareket edecek eğer pskiyatr uygun görürse. Bu aşamada ayrıca okulda ki psikologumuz ilgilenmek kızımla. Dranislarini kontrol edecek. Bu süre zarfında kimseyle görüşmeyecegim. Belirtmek isterim baba benimle aynı fikir ve doğrultuda. Sonuçlanmasını bekliyoruz.
Çok sevindim sizin adınıza.
Yineliyorum umarım hepimiz fesatızdır, kızınız dalgınlık, cahillik, aman ne olacak çocuk işte diye davranılan bir lüzumsuzluğa maruz kalmıştır en fazla.
Bu süreçte hiçbir şekilde o karı kocanın adını bile anmayın olumlu olumsuz şekilde de olsa, eşiniz de bunu yapmasın, ev içinde onlarla konuşmasın telefon dahi olsa.
Ben nacizane yine de babanın da terapi almasından yanayım, ola ki haklıysanız kendisi hatırlamasa da bir şeyler görmüş veyahut yaşamış ama silmiş olabilir.
En basiti insan babası hakkında böyle bir şüpheyle yaşarken duygudurumu inanılmaz karışık ve öfkeli olabilir, eşinizin durumu gerçekten daha da zor.

Çok çok istiyorum yanılmayı, sizlere sabır ve güç diliyorum.

Şu zamanda dedeye ona buna hiç kimseye güven olmaz 1 2 saatte olsa kimseye çocuk emanet edilmez. Kayınpederin senin karşına bile havluyla çıkıyorsa demekki terbiyesiz arsız mahlukatın teki. Ya şu çocuklarınızı bırakmayın kimseye güvenmeyin neler duyuyoruz. Madem başında duramıycaksınız ne diye doğuruyorsunuz. Hayatı boyunca unutamayacağı yaralar alıyor böyle çocuklar. Kanım dondu ya

Öncelikle çok üzgün olduğumu belirteyim ama hatanın en büyüğü sizde bir kaç yorumda demişsiniz ki dedesi bakıyordu yahu arkadaş nasıl güvenip bırakabiliyor sunuz? Sizin evleriniz de TV yok mu daha bir kaç ay önce dedesi tecavüz edip öldürülen 3 yaşında ki çocuğu ( daha sonra tecavüz eden dede aslında babası çıktı) şimdi lütfen bana ama o dedesidir tabiki sevecek tabiki yalnız kalacak demeyin ha diyorsanız da sonuçlarına katlanacaksiniz hayatta yapmaz dediğimiz insanların neler yaptıklarını hiç mi tahmin etmiyorsunuz hiç mi aklınıza gelmiyor anne baba olarak o çocukları gerekirse eslerimizden gerekirse en yakınından koruyacağız yaşadığımız bu lanet çağ bunu gerektiriyor yüksek ihtimalle kızınız tacize uğramış hanımefendi aynı çağlarda ebeveyniz çok çok üzgünüm lütfen o adamdan uzak tutun bir saniyeyi geçin bir salise dahi yakınına yaklastirmayin

Bırakmayacak arkadaşım bırakmayacak en yakınına dahi guvenmeyecek mi evet arkadaşım guvenmeyecek sen hala dededir amcadir avut kendini 3 yaşında ki çocuk penis nedir bilmez o çocuklar doğruyu yanlışı anlayana kadar kimseye kimselere birakmayacagiz bu işin eğitimini almış olan kurumlar var ne güne duruyorlar

Bende anneyim benimde bir kızım var. Geçim sıkıntısıda çektiğim oldu çok çalışmak da istedim yapmak istediğim çok seyim vardı ve hala da var ama hepsine bir sünger çektim anneme kayınvalideme bile bırakmıyorum gözümün önünde herzaman. Tabiki okula gidiyor gidecekte gitmesi gerektiği yarlere ama benim takıldığım konu çok farklı. Benim kayınpederim duştan çıkcak belinde havlusuyla ben o pisliğe kızımı emanet edicem ya bikere benim karşıma böyle çıkan edepsizden ben herşeyi beklerim. Yok yani bunu nasıl anlamaz bi insan adam terbiyesizin teki zaten besbelli. Ya nasıl yüzüne bişey olmaz kalsın der ve bu konuyu normal birşeymiş gibi anlatması:

Kınamıyorum ama yani okadar beyefendi bi kayınpederim varki bırakmıyorum bence bırakılmamalıda bana yanlış geliyor. Tamam zor durumda kalmışsınızdır çalışmanız gerekiyodur belki ama dedeye bırakcağınıza keşke evde iş yapsaydınız. Evlere işler veriliyor. Çocuk daha çok küçük dedeye bırakmanız bana çokkk saçma ve sorumsuzca bi davranış gibi geliyor. Ve yazınızdan anladığım kadarıyla adamı sizde tam olarak tanımıyorsunuz önceden iyiydi şimdi böyle oldu falan diyorsunuz yani siz tanımıyorsunuz bu adamı bence. Adam bişey olmaz kalsın çocuk diyor ve sadece yok durmasın alıyım çocugu demeniz saçma geliyor bana

Hanımefendi sizde birşeyleri saklıyorsunuz sanki bakın ekran görüntüsü aldım yemin ederim şu saatte giderim karakola dizide buldururum gerekirse o çocuğu da aldırana kadar uğraşırım sabah işe gideceğim ama yatamıyorum başka bir üyenin sorusuna bir kaç kötü birşey anlatıyor demişsiniz ne anlatıyor bu çocuk dedem orama dokundu mu diyor ne diyor kafayı yiyeceğim senin yavrum 3 yaşında 3 anlat bize doğru düzgün başka ne anlatıyor kızın sen şuan nasıl bu kadar rahatsin nasıl hala polise gitmedin kızın ne anlattı eksiksiz bir şekilde hepsini bize anlat

Peki siz bilirsiniz o çocuk sizin elinizden alınsın da o zaman görün ihmallerle çocuk büyütmek nasıl oluyormuş ben bunu görüp okuyup yetkililere haber vermezsem eğer insanligimdan şüphe duyarım

Bakın ben sizi kınamıyorum aksine şuan okadar kötü oldumki anlatamam böyle şeyler duyunca kan beynime sıçrıyor. Tavrınıza kızıyorum hala buraya yazmanıza hiçbirşey yapmamanıza. Ve gerçekten o pisliği bile doğru düzgün tanımıyorsunuz yapmışsınız bir hata bırakmışsınız diyemiyorum çünkü o hata o çocuğa belkide ömür boyu yara olarak kalıcak. Eşiniz birsey demiyormu yani insan babasını tanımazmı. Nasıl durabiliyorsunuz

Evet kimseye güvenmiycez, dediğiniz gibi taciz eden babalar bile var nasıl güvenelim. Önceden iyiydi efendiydi şimdi böyle terbiyesizleşti tarzı konuşmasına kızdım ben yani kendi bile tam olarak tanımıyor bence, ben mükemmel bir anneyimde demiyorum ama kayınpederimi çocukluğumdan beri tanırım melek gibi bir insan yinede bırakmıyorum, evet robot anneyim hayallerimden kariyerimden gezmemden tozmamdan herseyimden vazgeçtim kızım doğunca kimseye bırakamıyorum güvenemiyorum. Okadar çok şey duyuyoruzki ben yapamıyorum bırakamıyorum

Eğer o çocuk oradan kurtulacaksa facia da çıksın kavga da çıksın bu insan müsveddesi üst katta oturuyor çocuğunun celladı bir üst katında oturuyor bu olay bugün saat kaçta öğrenildi neden hicbirsey yapılmadı o çocuğun başına ne geldi bu kadarıyla mi sınırlı bakın ben şuan kendime engel olamıyorum ağlamaktan annesi bu kadar sakinken ben şuanda tüm yetkili mercilere ulaşıyorum eşim de benle birlikte oturduk gecenin şu saatinde o masum yavrunun başına ne geldi ne yaşadı da o cümleleri kullanabiliyor diye kahroluyoruz

O konu sahibi daha çocuğunu taciz eden kayinpederi olacak serefsizden şikayetçi olmuyor sabahı bekliyormuş neyini bekliyor sabahın devletin her daim nöbetçi çalışanları yok mu sanıyorsunuz siz neyin şoku bu kayinpederim önceden iyiydi sonradan kötü oldu vs vs bakın ortada sevgiliden ayrilma durumu yok 3 yaşında minicik savunmasız bir kız çocuğu var daha bebek o bebek dedemde de var bundan dediği şey cep telefonu değil PENİS anlıyor musunuz şimdi beni

Sen varya insan bile olmadan ana olmuşsun sen insan olsan benim çocuğum için aynı şeyi dilemezsin neyse ki ben senin gibi sorumsuz anacık değilim aç da kalsam çocuğumu güvenli kurumlara bırakıyorum saati saatine ayarlı bir şekilde büyütüyorum kimsenin ona aile bağımız olsa dahi kucağına alıp sevmesine izin vermiyorum senin gibi çıplak kayinpederimle çocuğumu oda da yalnız başına bırakmam ben ana ol ana

Siz nasıl bir insansınız ya söylediğiniz lafa bakın Allah sizi aynı yerden kırsın ne demek çocuklarımıza nasıl böyle bir beddua edersiniz. Allah kimsenin yavrusuna yaşatmasın. Siz vicdan yoksunusunuz, baştan beri anneliğinizden şüphemde yanılmamışım bu beddu yı eden hiçbir insan anne olamaz olmamalı. Rabbim korusun evladınızı sizin gibi başka insanların evladına beddua eden insanlardan anne olmaz. Masum melek onlar yazdığınıza dikkat edin
En mükemmel anneler sizsiniz bu da madalyanız.🏅🏅🏅🏅🏅
Kadını kışkırtıp çıldırtıp çıldırtıp beddua etti diyorsunuz birde👏👏👏👏
Ne sanıyorsunuz kendinizi, eleştirininde adabı var. Gidin egonuzu ayna karşısında tatmin edin!!!

Arkadaşlar
Kızım diyor ki
Tabi bunu böyle süt limn konuşur gibi anlamayın burda ben düzgün yazıyorum kızımdan parça parça alıyorum

Öğretmenine diyor ki
Ben gözümü kapadım dede kapa dedi . Ama açtım gordm. Bu da dediklerinden biri.
Oyun terpaistinde ins. Herşey çıkacak.

Güncelleme yaptım lütfen ilk sayfanın en altına bakın. Tesekkurederim
Giyinirken bakmaması için demis olabilir bunu.
Ama dokunma mevzuları yine de hoş değil. Oyun terapisi doğru olacaktır olayın anlaşılması açısından.
Zaten artık gerekli tedbiri alırsıniz konular netleşene kadar.
Öte yandan bu terapi sonrası taciz ile ilgili bir durum çıkmazsa bile aile büyükleri ile konuşun.
Hatta okulda öğretmeni farketti,siz yanında giyindiğiniz,tuvalete onuda götürdüğünüz icin(kayınvalidenizdi sanırım tuvalet yaparken çocuk yanındaymış)çocuk okulda konuştu bunları sorun yaşadık,okul terapiste yönlendirdi vs diye korkutun bence biraz,dikkat etsinler cocuğun yanında hareketlerine. Hicbirşey olmasa bile bu rahatlık hoş değil,evde yabancı kimse yok ben popoma havlu dolayıp dolaşmıyorum kendi evimde. Alıyorum giysimi banyoya,giyinip cıkıyorum. Onlarda dikkat etsin yani çok zor değil.
Size yaşattıklari şu korku için, hicbirşey olmadıysa da taciz anlamında,yukarıdaki konusmayı lütfen yapın.
Allah korktuğunuza uğratmasın.

Çok sevindim sizin adınıza.
Yineliyorum umarım hepimiz fesatızdır, kızınız dalgınlık, cahillik, aman ne olacak çocuk işte diye davranılan bir lüzumsuzluğa maruz kalmıştır en fazla.
Bu süreçte hiçbir şekilde o karı kocanın adını bile anmayın olumlu olumsuz şekilde de olsa, eşiniz de bunu yapmasın, ev içinde onlarla konuşmasın telefon dahi olsa.
Ben nacizane yine de babanın da terapi almasından yanayım, ola ki haklıysanız kendisi hatırlamasa da bir şeyler görmüş veyahut yaşamış ama silmiş olabilir.
En basiti insan babası hakkında böyle bir şüpheyle yaşarken duygudurumu inanılmaz karışık ve öfkeli olabilir, eşinizin durumu gerçekten daha da zor.

Çok çok istiyorum yanılmayı, sizlere sabır ve güç diliyorum.

Çok ihtimal var konu içinde, babaannenin bir şeylere şahit olup, örtbas edebileceği ihtimali de dahil. İnsan düşündükçe sonu gelmiyor. Babanın da annenin ve evladının yanında durması çok önemli, neler görüyoruz "Asla böyle bir şey olmaz!" deyip kestirip atabilirdi ve kadını, babasına iftira atmakla suçlayıp olayı daha berbat hale de getirebilirdi. Bu kez, karı-koca karşı cephelere düşer, ayrı savaşlar verir ve çocuk daha çok hırpalanabilirdi.

Ben de sevindim eşlerin bir arada adım atmasına, birlikte yol alıp doğru yoldan gitmelerine valla Film.
O şüphe kemirir insanı, emin olmak ister ya insan. Bir yanda evladı, bir yanda babası... Anne için apayrı zor, ancak baba için çok, çok daha zor. Eğer böyle bir durum varsa, katılıyorum, baba da kesinlikle ayrıca terapi görmeli, psikolojik destek almalı.

Size güç kuvvet diliyorum umarı buradan iyi haberlerinizi paylaşırsınız
Bundan sonra hep güzel günleriniz olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X