Aile içi taciz yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyun terapisi online yapılamaz arkadaşım çünkü terapide oyun odası ve oyuncaklar kullanılıyor.
Yetişkinlerde online terapi olabilir ama çocuklarla olmaz yapıyorum diyen varsa da ben o terapinin işe yarayacağından emin değilim.
Oyun terapisinde çocuk bu iş için özel olarak temin edilmiş oyuncaklarla oynarken psikolog gözlem yapar, soru sorar, yansıtma yapar.
Psikologun takip ettiği ekole göre değişir yaklaşımı.
Ben çocuk merkezli / yönlendirmesiz oyun terapisi uyguluyorum mesela…

Uzman degilim, ne kadar etkili olacagini bilemem ama benim yasadigim ulkede online oyun terapisi uygulaniyor.

Yorumların hepsini okumadım ama konunuzu dünkü hali ile okumuştum.
Bir pedagog/psikiyatris ile yolunuza devam etmeniz en doğrusu.
Belki de korktuğunuz gibi bir durum yoktur çünkü eski insanlar bazen çocukları severken (kötü niyetle olmasa bile) bu tarz konulara dikkat etmeden sevebiliyor ve ya yanlarında dikkat etmeden konuşabiliyor.
Çok denk geldim hanimiş oğlumun pipisi, kızımın memişleri var memişleri diye seven babanne/dede/anneanne vs çok gördüm. (onayladığım ve hoşlandığım bir durum değil ama olabiliyor ne yazık ki küçükken şahsen beni de böyle seven birileri oldu ama kesinlikle başka bir durum yaşamadım.)
Belki sizinkilerde bu unsurla sevmekte, yanında dikkat etmemekte beis görmeyen insanlardır sadece ve çocuğun etkileneceğini düşünmeden bu tarz yaklaşımlarda bulunmuş olabilirler ki inanın canı gönülden sadece böyle olmasını umuyorum.
Diğer türlüsü düşünmek bile istemediğim bir şey.

ALLAH yardımcınız olsun. Hem çocuğunuz hem de eşiniz ve sizin için gerçekten böyle bir şeyi umuyor/ihtimalini bile düşünüyor olmak zaten çok zordur.
Bende böyle düşünüyorum. Yani yaciz değil dikatsizlik bence de. Dedenin cocugun yanında nasılsa küçük diye giyinip soyunması olayı.

Ben bunu da yanlış buluyorum çocuk nasıl dedenin cinsel organını görebilir . Çoğumuz evde erkekle büyüdük değil mi ben hiç kimsenin cinsel organını görmedim . Durum her ne olursa olsun normal değil istismar olmasa bile bir arada bırakılacak bir adam olmadığı çok açı

Ayy gerçekten iki ucu b. değnek olayı . Bilmiyorum umarım o çocuk büyük bir istismar yaşamamiştir. 😔
Ben asla doğru bulmuyorum. Fakat bir hocam şöyle demişti. Çocuk yanlışlıkla görürse telaşa kapilmayin normal gibi davranın.
Belki çocuk görünce dede telaş yaptı. Umarım öyle bir şeydir. Çok hassas bir konu. Konu sahibi bence tekrar çocuğunu birakmayacak. Fakat şu an hassas davranarak çok doğru yapıyor diye düşünüyorum.

Arkadaşlar
Kızım diyor ki
Tabi bunu böyle süt limn konuşur gibi anlamayın burda ben düzgün yazıyorum kızımdan parça parça alıyorum

Öğretmenine diyor ki
Ben gözümü kapadım dede kapa dedi . Ama açtım gordm. Bu da dediklerinden biri.
Oyun terpaistinde ins. Herşey çıkacak.

Güncelleme yaptım lütfen ilk sayfanın en altına bakın. Tesekkurederim

Arkadaşlar
Kızım diyor ki
Tabi bunu böyle süt limn konuşur gibi anlamayın burda ben düzgün yazıyorum kızımdan parça parça alıyorum

Öğretmenine diyor ki

Dede yanında giyinmiş olabilir ki bu bile hiç normal değil

Birşekilde ortada anormal bir durum var.
İhtimal içinde dahi olsa zaten bundan sonra çocuğunuzu yalnız onlarla bırakmayacaksınızdır. Bunun sizin anneliğinizle bir alakası yok, insan çocuğunu dedesiyle babaannesiyle 2 saat bırakamayacak mı, bunun neresi anormal. Evet dikkatli olmak zorundayız, uyanık olmak zorundayız.
Çocuğunuza cinsel bilgileri siz vermediyseniz, çocuğunuz bu konuda nerden bilgi sahibi bunu öğrenmeniz lazım, kreş böyle bir eğitim vermiş mi mesela.
Açıkçası direk anlaşılan ve akla gelen taciz ama emin olmalı ve net şekilde gerekeni yapmak lazım. Umarım akla ilk gelen yaşanmamıştır ama ola ki yaşanmışsa o dedeyi kimse elimden alamaz heralde.
Allahım korktuğunuzdan uzak eğlesin inş.

Çocuğun yaşadığı olayı bile kadının çalışmasına bağlayanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bu ülkede tek maaşla ev geçinmez tabii kocanız fabrikatör falan değilse. Nasıl layıkıyla eğitim alacak, kursa özel derse nasıl yazdıracaklar ileride? Eşinin maaşı 10 bin bile olsa geçinmez o ev. Peynir olmuş 100 tl süt olmuş 20 tl.

yakında anne oldun çocuk yaptın da bunlar başına geldi bile diyecekler
insanlar çok garip
Konu sahibi görmüşken yazmak istedim. Rica ediyorum bu hanımefendinin tavsiyelerini dikkate almayın. İnanın bilenler biliyor, çok geçerli sebeplerim var böyle söylemek için. Evladını sinir anlarında boğan kadını eleştirdik diye bizi kötü ilan edip, o kadının yaptığından ne farkınız var vb anlamsız cümleler kurmuştu.

Neyse, Öte yandan Çocuk gelişimci hanım, ispat için tekrardan çocuğu o ortama sokup ses ve görüntü kaydı almayı öneriyor. Ama çocuğun alacağı travmayı umursamıyor sanırım.
İlk paragrafında dediğiyle hemen 2. Paragrafta söylediği de birbirine uymuyor fark ettiyseniz.

Ayrıca bu konuda çocuk gelişimi uzmanı vb değil çocuk psikiyatrisi kılavuz olarak kabul edilmelidir. Rica ediyorum siz bir uzmana danışmadan bir şey yapmayın. Zaten görüşeceğim demişsiniz, bizi gelişmelerden haberdar edin olur mu

katılıyorum
konu sahibi çocuğu sürekli konuşturmayın
burda açık öğretimden çıkmış dağ başı üniversitelerinden mezun insanların dediklerini uygulamayın
kamera ispat olaylarına asla girmeyin
direk uzman bir çocuk psikiyatristine gidin

allah aşkına şu densizi cezasız bırakma otrera
görsün evden alınmak neymiş
terbiyesiz
Arkadaşlar
Kızım diyor ki

Öğretmenine diyor ki

oyun terapisi sizi rahatlatacak
kızım 18 yaşında bana yeni söylüyor
evde şiddet olmadığı ve tv izlemediğimiz için ilk kavgayı kreşte iki çocuk arasında görmüş
eve gelince bebeklerini kavga ettirmiş ben fark etmemiştim
çocuk farkında olmadan her şeyi açığa çıkaracak merak etmeyin
tekrar söylüyorum çocuğa sürekli soru sorup olayı anlattırmayın
uzmana bırakın

Bende böyle düşünüyorum. Yani yaciz değil dikatsizlik bence de. Dedenin cocugun yanında nasılsa küçük diye giyinip soyunması olayı.
Umarım öyledir.
Birde gerçekten kötü bir şey yok ise dedenin içine düşeceği durumda çok kötü.
Hepsi için böyle bir şeyin ihtimali bile yıkım gerçekten.

Sen varya insan bile olmadan ana olmuşsun sen insan olsan benim çocuğum için aynı şeyi dilemezsin neyse ki ben senin gibi sorumsuz anacık değilim aç da kalsam çocuğumu güvenli kurumlara bırakıyorum saati saatine ayarlı bir şekilde büyütüyorum kimsenin ona aile bağımız olsa dahi kucağına alıp sevmesine izin vermiyorum senin gibi çıplak kayinpederimle çocuğumu oda da yalnız başına bırakmam ben ana ol ana
Gelmiş gene ben şöyle anayım böyle anayimci mavallari atanlar.sanki kadın keyfe keder bırakmış sanki bile isteye göz yummuş. Var ya her konuda konunun zırt dediği yerden tutup empati yapmadan kendini tribünlere salmak.

Kadının burda bana göre eleştiriye açık yaklaşımı ev planını düşünüp o insanlarla muhattap olmaya mecbur da olsa devam etmesi

Merhaba arkadaşlar
Kizlar
3 yaşında kızımda kreşe gitmediği gün tuhaf davranışlar farkettim. Yastığını alıp bı yana kaçıp karnını açıyor bazen karnına oyuncak sokup bu benim falan diyor. Hafta içi de yapıyordu ama iki saat gördüğüm için çok üstünde durmamıstim. Evde durduğu gün dikkatimi çekti ve onu karşıma alıp bisiler sordum. Bana dedesinden bahsetti. Tabi emin olamadim. Öğretmenini arayıp yardım rica ettim. Öğretmeni de biraz konuşturdu ona da tuhaf şeyler söylemiş ama tam belli olmayan. Sonra aklıma erkek oyuncak bebek geldi. Ogretmeni erkek oyuncak bebek üzerinden sorular sordu. Anlatmaya mecalim yok. Halim yok. Midem bulanıyor sikintidan. Size şunu soracagim.
3 yaşında bir bebek , bundan dedemde var , dedemde bunu gördüm , yaramazlık yaptı dede diyebilir mi böyle bir uydurma yapabilir mi
Birde bir gün biz otururken durup dururken babasının organını işaret edip bu ne diye sordu. Biz ikimizde şaşırıp birbirimize baktık. 3 yaşında bir çocuk erkek kız ayrımı nasıl yapabilir de babasına bunu sorar. Üstelik evde erkek bebek yok
Kızımla ilgilenecek kimse olmadığı için ben çalışırken kızım bazen dedesinde duruyordu mecburen . Başka birakcam kimsem yok. Bazen 1 saat bazen 2 saat.
Bir keresinde onlardayken o adam banyodan çıktı. Üzerinde bornoz yok altında havlu vardı. Bende hemen kostüm kızıma seslendim yatakodasindan almak için , orda dedesinin eşyalarını karıştıriyordu dedesi izin verip alıştırmis oraya. =(dolapta vidalar cer çaput bisiler var ) . Neyse ben kostüm adam kalsın kalsın diyip hızlıca içeri girdi ve kapadı. Ben kızıma tekrar seslendim. Kayınvalide dursun canm baban dikkat eder ama dedim banyodan çıktı olsun o dikkat eder gibi bişey dedi. Hani onun önünde.giyinmez gibi.
Şimdi ben şunu sormak istiyorum pedagoglar.
Ben çok etkilendim Türkiye'deki taciz konularindan . Biraz.paranoya miyim diye düşündüm ama;
Yarın öğretmenler pedagog ve babası toplanıp konuscam bu videoların açıklamasını ama sonrasında ben yine pedagoglar götüruruüm kizimi
Ancak bu iki uçlu pis değnek. Her konuda ben vebale.giriyorhm. 3 yaşında bir çocuk erkek organını bilir mi
Bu organı göstererek bunda gördüm diye uydurabilir mi

Birde ben emin olmak için baban sana dokunuyor mu diyorum evet diyip kolunu başını heryerini gösteriyor. Ama konu dedeye gelince hepsinden sonra ya da önce mutlkaa kendi poposuyla orasını gösteriyor

Bana yardım edin akıl verin. Anneler pedagoglar. Çok fikre ihtiyacım var. Zaten bu şüphe bile benim bu adamdan nefret etmeme yetiyor ama yanlış işler yapmak istemiyorum

Düzenleme; yarınki toplantı sonrası bilgilendirme yapacağım arkadaşlar. Şimdi uyumaya caliscam.

Konumu düzenliyorum
Çünkü gerçekten buradaki kargaşa beni bunalttı.
Bunula ilgili öğretmeni psikilog ben ve eşim bir yol izliyoruz.
Durum anlaşılınca pedagog görüşmelerimden sonra buraya bilgi geçeceğim.durumu ben öğretmeni ve eşim tam anlayamadım. Çünkü ben burda yetişkin olarak yazıyorum bunu okuyorsunuz ancak kızım kariaik konuşuyor takdir edersiniz ki 3 yaşında ve anlattıklarından emin olmam için uzmanla ilerlemek gerek.
Takip ediyorum buraya merak eden arkadaşlara da aktaracağım.
İyigunler

GUNCELLEME
kızımın kreşi devlet kurumu olduğu için , kurumun hem psikiyr hem hukuki işlerinden sorumlu bölümden kişilerle görüşme sagladik. Onlarla birlikte yolumuza devam edeceğim. Eşim yanımda . Oyun terpaistinde karar kılacağız. Ve malesef eşim için çok uzulsem de eğer ki böyle bişey varsa ki inşallah yoktur yine de 🙏 eğer ki varsa hukuki işlem istesek de istemesek de başlayacak.
İyigunler arkadaşlar desteğiniz için sağolun. Özellikle bana moral veren hak veren destek veren yön veren fikir veren yapıcı annelere minnetarim.
Sonucu da ayrıca paylaşacağım. Ama sonuç ilk seansta mi belli olur bilemiyorum. Bugün yeniden goruscegiz.
Allahım çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum:KK43:
Umarım yoktur umarım:KK43: uzmanla hareket etmeniz çok yerinde bir karar olmuş.

dünyada kimseye güven olmuyor
Babasıyla bile baş başa bırakmayınn
Devir çok kötü
Umarım böyle mide bulandırıcı bir durum yaşanmamıştır.

Allah yardımcınız olsun. Burada çoğu kişi sizi ayıplamış ama bu devirde ana babamıza çocuğumun dedesine kayınvalidesine emanet edemiceksem kime edicem bu çocuğu. Kreşlerde bile neler oluyor görüyoruz. İnsanlar başka insanların içini bilemez nereden tahmin edebilirdiniz ki böyle bir şey olacağını size haksızlık yapılmış. Siz zaten doğru yerlerle iletişime geçip gerekeni yapıyorsunuz inşallah sadece yanlış anlaşılma olmuştur. Sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak dede giyinirken çocuk görüp çocuğun merakıdır diye düşünüyorum.

Yazık size
Çocukluğunuz travmalarla geçmiş belliki
Dede, baba falan size kötü şeyler mi yaşattı?
Size bir haberim var
Herkes sizin gibi hasta ruhlu insanlara büyümüyor
Babaannem ve dedemle iç içe büyüdüm. Rahmetli Dedem benim kahramanımdı. Beni kreşden/ okuldan alır parka getirir ordan yemeğe giderdik birlikte. Annem babam çalışıyorken, Gece vardiyasından gelir bizi okula bırakıp harçlığımızı vermeden gidip yatmazdı. Bikaç saat uyku uyur sonra tekrar almaya gelirdi. Sade bana değil kardeşlerim ve tüm kuzenlerimiz öyle büyüdük biz.
Çok şükür çocuklarımında iki dedesi aynı.Tanımamışsınız diyip durmuşsunuz, siz sapıkları gözünden tanıyor olmalısınız? Şak diye bu sapık bunla çocuk tek kalmaz diyebilmek büyük yetenek, size bakanlık falan verilse tüm çocukları korusanız keşke!
Kp çocukluğunuzdan beri tanımanız büyük şans gerçekten, iyi bir insan olduğunu anlamanız yıllarınızı almış.
Ayrıca evet yüzyılın en en mükemmel annesi sizsiniz. Tebrik ederim. Özgüvensiz ve anneye bağımlı bireylere çok ihtiyacı var toplumun, iyi yapıyorsunu

Ben asla doğru bulmuyorum. Fakat bir hocam şöyle demişti. Çocuk yanlışlıkla görürse telaşa kapilmayin normal gibi davranın.
Belki çocuk görünce dede telaş yaptı. Umarım öyle bir şeydir. Çok hassas bir konu. Konu sahibi bence tekrar çocuğunu birakmayacak. Fakat şu an hassas davranarak çok doğru yapıyor diye düşünüyorum.
Tamam o oldu diyelim ki gerçekten olmasını anlayamadım. Dedem genital bölgeme ve popoma dokunuyor demesi yine supheli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X