- 2 Aralık 2017
- 2.740
- 3.938
- 32
-
- Konu Sahibi Birpapatyagolgesi
Evet şimdi bı densiz de beni polise gidecekmis. Çocuğumu elimden alacaklarmis.ben burda neyle endiseliyim. Bana yaptığına bakar mısınız. Zaten üzgünüm . bide söylediği lflara bakın. Allah ıslah etsin ne diyimSonucu merakla bekliyorum inşallah düşündüğümüz gibi değildir beynim uyuştu bırakıp açıköğretim sınavına gidiyorum dişciye gittim mecburum küçücük çocuğu heryerde peşimde sürükleyemem ki yazın babası ile beni kapıda beklediler ama ya kışın herkes manşallah harika böyle yazıları okudukça gerçekten dehşete düşüyorum normalde bir dede bunu asla yapamaz bu normal olmayan bir pisliğin işi sadece ki kreşte yokmu sapık o zaman oraya da bırakmayalım evde çocukla oturalım hep yaşamayalım biz inşallah en az zararla kurtulur söyledikleriniz maalesef ters Bi şeylerin varlığını gösteriyor
Yarın okull agorusme var ama ayrı bir pedagogla gorusecegimMerhaba, psikoloğum. Muhtemelen pedagog diye okul psikoloğundan bahsediyorsunuz. Okulda psikolog varsa çoktan farketmesi gerekirdi diye düşünüyorum ben de kreşte çalıştım çünkü, özellikle şimdiye kadar kızınızın bir mahremiyet eğitimine katılmış ve bu tip bir durumu paylaşmış olması gerekiyordu. Çocuklar bu yaşta bu tip dokunuş ve mahrem bölgeleri bilmez biz eğitim verir onlara doğru ve yanlış durumları anlatıp bilinçlenmesini ve tacizden korunmalarını öğretiriz. Okulda psikolog varsa resim analizi ve oyun terapisi ile üzerine gitsin bu durumun size tavsiyem. Yoksa da bu uygulamaları yapacak iyi bir psikolog veya psikiyatriste gitmelisiniz.
Bakın ben sizi kınamıyorum aksine şuan okadar kötü oldumki anlatamam böyle şeyler duyunca kan beynime sıçrıyor. Tavrınıza kızıyorum hala buraya yazmanıza hiçbirşey yapmamanıza. Ve gerçekten o pisliği bile doğru düzgün tanımıyorsunuz yapmışsınız bir hata bırakmışsınız diyemiyorum çünkü o hata o çocuğa belkide ömür boyu yara olarak kalıcak. Eşiniz birsey demiyormu yani insan babasını tanımazmı. Nasıl durabiliyorsunuzEvden çalışıyorum ztaen cocguma da kendim bakıyorum. Konuda geçenleri sayfaları okursanız anlarsiniz.
Yoo ben inanabiliyorum. Sadece çok sakinim. Usulüyle herşeyi halletmeye caliscam ama uyuyamıyorumçocuklar yalan söylemez
direk tacize yönelik şeyler söylüyorsa kesinlikle doğdurur
oyun terapisi her şeyi açığa çıkarır
asla kamera işine girmeyin tekrar aynı şeyleri yaşamasın
böyle olaylar zaten yakın çevreden olur maalesef inanamamanız çok normal
çok küçük bir ihtimal adamın dikkatsiz oluşu da var
başlı başına evde başkası varken banyodan havluyla bence bornozla bile çıkmak zaten normal bir davranış değil
taciz yoksa bile bu büyük ihmal sadece çocuğa değil size karşı da normal tavır değil
her halükarda o ortam çocuğunuza zararlı
Peki siz bilirsiniz o çocuk sizin elinizden alınsın da o zaman görün ihmallerle çocuk büyütmek nasıl oluyormuş ben bunu görüp okuyup yetkililere haber vermezsem eğer insanligimdan şüphe duyarım
Hanımefendi sizde birşeyleri saklıyorsunuz sanki bakın ekran görüntüsü aldım yemin ederim şu saatte giderim karakola dizide buldururum gerekirse o çocuğu da aldırana kadar uğraşırım sabah işe gideceğim ama yatamıyorum başka bir üyenin sorusuna bir kaç kötü birşey anlatıyor demişsiniz ne anlatıyor bu çocuk dedem orama dokundu mu diyor ne diyor kafayı yiyeceğim senin yavrum 3 yaşında 3 anlat bize doğru düzgün başka ne anlatıyor kızın sen şuan nasıl bu kadar rahatsin nasıl hala polise gitmedin kızın ne anlattı eksiksiz bir şekilde hepsini bize anlat
Ne yapayım hanfedendi.ust kata çıkıp evi mi dagitayim ne yapayım. Sabah olacak bisiler yapacağız. Öğretmen psikolog pedagog. Gece gece ne yapayım. Tabiki buraya yazıyorum iyi ki de yazmışım. Bir çok bu konuyla ilgili çocuk gelişim ileri psikologlar bilinçli annler yzdi.kiyasladim oturtttum kafamda. Gece gece pedagog. Nasıl godebilirimBakın ben sizi kınamıyorum aksine şuan okadar kötü oldumki anlatamam böyle şeyler duyunca kan beynime sıçrıyor. Tavrınıza kızıyorum hala buraya yazmanıza hiçbirşey yapmamanıza. Ve gerçekten o pisliği bile doğru düzgün tanımıyorsunuz yapmışsınız bir hata bırakmışsınız diyemiyorum çünkü o hata o çocuğa belkide ömür boyu yara olarak kalıcak. Eşiniz birsey demiyormu yani insan babasını tanımazmı. Nasıl durabiliyorsunuz
Evet kimseye güvenmiycez, dediğiniz gibi taciz eden babalar bile var nasıl güvenelim. Önceden iyiydi efendiydi şimdi böyle terbiyesizleşti tarzı konuşmasına kızdım ben yani kendi bile tam olarak tanımıyor bence, ben mükemmel bir anneyimde demiyorum ama kayınpederimi çocukluğumdan beri tanırım melek gibi bir insan yinede bırakmıyorum, evet robot anneyim hayallerimden kariyerimden gezmemden tozmamdan herseyimden vazgeçtim kızım doğunca kimseye bırakamıyorum güvenemiyorum. Okadar çok şey duyuyoruzki ben yapamıyorum bırakamıyorumYa taciz eden babalar bile var öyle sapıklar var diye kimseye güvenmeyecekmisin ne saçma konuşuyorsunuz bazen insan mecbur olduğunda bırakıyor işte sınavın oluyor işin oluyor annesin robot değilsin şimdi böyle bişeyi fark ettikten sonra hala yanında bırakıyor sa göz yumuyor sa yokya çocuk uyduruyordur diyip peşine düşmüyosa amenna illaki bırakıyoruz üstelik babaannesi de var evde kadını resmen kötü anne ilan ettiniz derdi büyük zaten şuan ben bile kendimi o kadar kötü hissettim ki kendi çocukluğum geldi aklıma dedelerim le diyaloğum bir gün görmese gözünde tüterdim bir gün olsun böyle sapık şeyler yaşamadım koynunda uyuduğum bile oldu Allah aşkına ya normal insanlar böyle şeyler yapmazlar ve güvenilirdir ki zaten konu sahibi de bırakıp da çocuğunu görmezden de gelmemiş fark etmiş kurcalamış farkındaysanız sanki kimse dedeye babaanne ye çocuk vermiyor herkez mükemmel herşeye yetişen harika anneler yapmayın şunu Allah aşkına
Eğer o çocuk oradan kurtulacaksa facia da çıksın kavga da çıksın bu insan müsveddesi üst katta oturuyor çocuğunun celladı bir üst katında oturuyor bu olay bugün saat kaçta öğrenildi neden hicbirsey yapılmadı o çocuğun başına ne geldi bu kadarıyla mi sınırlı bakın ben şuan kendime engel olamıyorum ağlamaktan annesi bu kadar sakinken ben şuanda tüm yetkili mercilere ulaşıyorum eşim de benle birlikte oturduk gecenin şu saatinde o masum yavrunun başına ne geldi ne yaşadı da o cümleleri kullanabiliyor diye kahroluyoruzşu an saçmalıyorsunuz
nasıl dışardan müdahele edersiniz
bir aile faciasına bile yol açabilirsiniz
kadın yardım istemiş zaten gereken şeyleri yapacak
travma yaşayan insanlara tekrar travma mı yaşatmak istiyorsunuz
Ksura bakmayın ama böyle hayatta yaşanmaz şehir dışında okudum korktum da yalnız yolculuk da yaptım hemde özgecan olayı olduğunda şoförle baş başa kaldım köy yolunda gördü korktuğumu kardeş hiç korkma dedi bana böyle insanlarda var sizin dediğiniz gibi yaşamaya kalkarsak da sağlıklı bir çocuk yetiştirmek mümkün değil kusura bakmayın hemen anneyi suçlamak ne kadar kolay sana bişey olunca ne olacak peki bunu düşünüyor musun hep duracakmısın basında çocuğunun var mı garantisi bırakmak zorunda oluyoruz çünkü önce insanız tacizci öğretmenler de var o zaman okula da gitmesin hapsedelim eve böyle bir dünya yok maalesef sanki kadın cocuğu doğurmuş kucaklarına atmış ve hiç ilgilenmemiş lafım sadece size de değildi okuduğum çoğu yorumaydıEvet kimseye güvenmiycez, dediğiniz gibi taciz eden babalar bile var nasıl güvenelim. Önceden iyiydi efendiydi şimdi böyle terbiyesizleşti tarzı konuşmasına kızdım ben yani kendi bile tam olarak tanımıyor bence, ben mükemmel bir anneyimde demiyorum ama kayınpederimi çocukluğumdan beri tanırım melek gibi bir insan yinede bırakmıyorum, evet robot anneyim hayallerimden kariyerimden gezmemden tozmamdan herseyimden vazgeçtim kızım doğunca kimseye bırakamıyorum güvenemiyorum. Okadar çok şey duyuyoruzki ben yapamıyorum bırakamıyorum
Bizde bırakmadık zaten. Kendimiz büyüttük . Ama annem ağır depresyona girdi . Depresyondan önce böbrek sandık kanser sandık kalp sandık. Endokrin va geryere gittik. Hastnalere giderken kreş öğretmeninden mi rica edicem. Gece gündüz çocuğu hasta elerde mi suruklucem. Ben uykusuz kaldığım için bayıldığım hatırlarım. Eşimi arayıp çağırdım. O süre zrfinda çocuğu kayınpederi bıraktım. Kime birakcaktim. Alt komşuya mi. Tanımadığım komşuya mi eşimin babasına mi.Evet kimseye güvenmiycez, dediğiniz gibi taciz eden babalar bile var nasıl güvenelim. Önceden iyiydi efendiydi şimdi böyle terbiyesizleşti tarzı konuşmasına kızdım ben yani kendi bile tam olarak tanımıyor bence, ben mükemmel bir anneyimde demiyorum ama kayınpederimi çocukluğumdan beri tanırım melek gibi bir insan yinede bırakmıyorum, evet robot anneyim hayallerimden kariyerimden gezmemden tozmamdan herseyimden vazgeçtim kızım doğunca kimseye bırakamıyorum güvenemiyorum. Okadar çok şey duyuyoruzki ben yapamıyorum bırakamıyorum
Pardon da siznkimsiniz ya. Ben psikolog , öğretmen ve eşimle zten bir plna içerisindeyim. Sen kimsin ki bu konuya karisiyosun. Hadi karış da , burdbi karışıklık olsun da benim kızımı ben hiç koruymaaz hale geleyim bak napiyorsun sana ben de . Aynı yollardan seni alt etmiyor muyum. .şaka fivi ya. Allah sizi aynı yerden kırsın insallahEğer o çocuk oradan kurtulacaksa facia da çıksın kavga da çıksın bu insan müsveddesi üst katta oturuyor çocuğunun celladı bir üst katında oturuyor bu olay bugün saat kaçta öğrenildi neden hicbirsey yapılmadı o çocuğun başına ne geldi bu kadarıyla mi sınırlı bakın ben şuan kendime engel olamıyorum ağlamaktan annesi bu kadar sakinken ben şuanda tüm yetkili mercilere ulaşıyorum eşim de benle birlikte oturduk gecenin şu saatinde o masum yavrunun başına ne geldi ne yaşadı da o cümleleri kullanabiliyor diye kahroluyoruz
Evet kimseye güvenmiycez, dediğiniz gibi taciz eden babalar bile var nasıl güvenelim. Önceden iyiydi efendiydi şimdi böyle terbiyesizleşti tarzı konuşmasına kızdım ben yani kendi bile tam olarak tanımıyor bence, ben mükemmel bir anneyimde demiyorum ama kayınpederimi çocukluğumdan beri tanırım melek gibi bir insan yinede bırakmıyorum, evet robot anneyim hayallerimden kariyerimden gezmemden tozmamdan herseyimden vazgeçtim kızım doğunca kimseye bırakamıyorum güvenemiyorum. Okadar çok şey duyuyoruzki ben yapamıyorum bırakamıyorum
O konu sahibi daha çocuğunu taciz eden kayinpederi olacak serefsizden şikayetçi olmuyor sabahı bekliyormuş neyini bekliyor sabahın devletin her daim nöbetçi çalışanları yok mu sanıyorsunuz siz neyin şoku bu kayinpederim önceden iyiydi sonradan kötü oldu vs vs bakın ortada sevgiliden ayrilma durumu yok 3 yaşında minicik savunmasız bir kız çocuğu var daha bebek o bebek dedemde de var bundan dediği şey cep telefonu değil PENİS anlıyor musunuz şimdi benikadın şokta çünkü
ne yapacaktı bugün öğrenince psikiyatriste götürmeden söyler misiniz
yeğenine tecavüz eden amca hapishaneden çıkarken davulla karşılandı bu ülkede
her şeyin yolu yordamı sırası var değil mi
gidip raporunu alacak savcılığa gidip gerekeni yapacak
bu saatte ne yapsın istiyorsunuz
dede yukardaysa ne olacak gece vakti bunların evini mi basacak
peki gece vakti şoktaki insanların evine polis gelip çocuğu almaya kalkarsa çok mu iyi olacak
çocuk daha büyük travma yaşamayacak mı
bunun vebalini ödeyemezsiniz
konu sahibi siz de bu kullanıcıdan şikayetçi olun
peki şu saatte ne yapmayı tavsiye ediyorsunuzO konu sahibi daha çocuğunu taciz eden kayinpederi olacak serefsizden şikayetçi olmuyor sabahı bekliyormuş neyini bekliyor sabahın devletin her daim nöbetçi çalışanları yok mu sanıyorsunuz siz neyin şoku bu kayinpederim önceden iyiydi sonradan kötü oldu vs vs bakın ortada sevgiliden ayrilma durumu yok 3 yaşında minicik savunmasız bir kız çocuğu var daha bebek o bebek dedemde de var bundan dediği şey cep telefonu değil PENİS anlıyor musunuz şimdi beni
Sen varya insan bile olmadan ana olmuşsun sen insan olsan benim çocuğum için aynı şeyi dilemezsin neyse ki ben senin gibi sorumsuz anacık değilim aç da kalsam çocuğumu güvenli kurumlara bırakıyorum saati saatine ayarlı bir şekilde büyütüyorum kimsenin ona aile bağımız olsa dahi kucağına alıp sevmesine izin vermiyorum senin gibi çıplak kayinpederimle çocuğumu oda da yalnız başına bırakmam ben ana ol anaBizde bırakmadık zaten. Kendimiz büyüttük . Ama annem ağır depresyona girdi . Depresyondan önce böbrek sandık kanser sandık kalp sandık. Endokrin va geryere gittik. Hastnalere giderken kreş öğretmeninden mi rica edicem. Gece gündüz çocuğu hasta elerde mi suruklucem. Ben uykusuz kaldığım için bayıldığım hatırlarım. Eşimi arayıp çağırdım. O süre zrfinda çocuğu kayınpederi bıraktım. Kime birakcaktim. Alt komşuya mi. Tanımadığım komşuya mi eşimin babasına mi.
Hayretsiniz ya. Allah size böyle benm ysaadigim durumları ysatsin.bakalim napiyorsunuz
Ben şuanda zaten bırakmam. Orası ayrı ama nerden bilebilirim.insan muhtaç olunca
Pardon da siznkimsiniz ya. Ben psikolog , öğretmen ve eşimle zten bir plna içerisindeyim. Sen kimsin ki bu konuya karisiyosun. Hadi karış da , burdbi karışıklık olsun da benim kızımı ben hiç koruymaaz hale geleyim bak napiyorsun sana ben de . Aynı yollardan seni alt etmiyor muyum. .şaka fivi ya. Allah sizi aynı yerden kırsın insallah
K Kazen şu kişiyi banlar misin lütfenSen varya insan bile olmadan ana olmuşsun sen insan olsan benim çocuğum için aynı şeyi dilemezsin neyse ki ben senin gibi sorumsuz anacık değilim aç da kalsam çocuğumu güvenli kurumlara bırakıyorum saati saatine ayarlı bir şekilde büyütüyorum kimsenin ona aile bağımız olsa dahi kucağına alıp sevmesine izin vermiyorum senin gibi çıplak kayinpederimle çocuğumu oda da yalnız başına bırakmam ben ana ol ana
Hanımefendi konu sahibi çocuk psikiyatristi değil. Çocuğu uzmanlarla görüştürmeden, ne olmuş ne bitmiş anlamadan gecenin bu saatinde ne yapmasını bekliyorsunuz? Troll değilseniz veya bu konularda sizi tetikleyecek bir travma yaşamamışsanız komik yani yazdıklarınız. Öbür türlü anlarım. Duygusal bakıyor derim. Ayrıca ananıza babanıza güvenmiyorsunuz, çocuk bırakmıyorsunuz, iyi tamam güzel de siz hiç haberleri izlemiyor musunuz? "Profesyonel" kreşlerde/ana okullarında el kadar yavruların başına neler gelebiliyor görmüyor musunuz? Allah korusun asla başınıza gelmesin ama büyük konuşuyorsunuz, yarın bir gün çocuğunuz kreşte böyle böyle oldu diye gelse anlatsa insanlar kreşe çocuk verdiniz diye ayıplasa haklı mı olacaklar? E nereye vereceksiniz? Zaten zor bir süreçten geçen insanlara yüklenip kendinizi erdemli hissetseniz ne olur? İyi bir şey mi yaptığınız?O konu sahibi daha çocuğunu taciz eden kayinpederi olacak serefsizden şikayetçi olmuyor sabahı bekliyormuş neyini bekliyor sabahın devletin her daim nöbetçi çalışanları yok mu sanıyorsunuz siz neyin şoku bu kayinpederim önceden iyiydi sonradan kötü oldu vs vs bakın ortada sevgiliden ayrilma durumu yok 3 yaşında minicik savunmasız bir kız çocuğu var daha bebek o bebek dedemde de var bundan dediği şey cep telefonu değil PENİS anlıyor musunuz şimdi beni
Bu ülke de keşke sapıklar tecavüzcüler pislikler ettiklerini bulsalar hemen ama öyle değil işte çocuğa Bir dünya unutamayacağı travma yaşatma olasılıkları da yüksek düşünsenize küçücük çocuksunuz bianda polisler belki muayneler vs bu saatte nereye gitsin ne yapsın en az hasarla çözmeye çalışıyor kendince biraz daha yapıcı konuşsak kolay değil bunlar göz yummuyor dede de evi basacak değil öyle sapıklar bunu göz göre göre yapmaz zaten kendini sıyırma ihtimali bile var yanlış bişey yapmamak lazım çok hassas Bi konu bu sizi de anlıyorum başıma ağrı girdi uyuştu resmen bEğer o çocuk oradan kurtulacaksa facia da çıksın kavga da çıksın bu insan müsveddesi üst katta oturuyor çocuğunun celladı bir üst katında oturuyor bu olay bugün saat kaçta öğrenildi neden hicbirsey yapılmadı o çocuğun başına ne geldi bu kadarıyla mi sınırlı bakın ben şuan kendime engel olamıyorum ağlamaktan annesi bu kadar sakinken ben şuanda tüm yetkili mercilere ulaşıyorum eşim de benle birlikte oturduk gecenin şu saatinde o masum yavrunun başına ne geldi ne yaşadı da o cümleleri kullanabiliyor diye kahroluyoruz
Hanımefendi konu sahibi çocuk psikiyatristi değil. Çocuğu uzmanlarla görüştürmeden, ne olmuş ne bitmiş anlamadan gecenin bu saatinde ne yapmasını bekliyorsunuz? Troll değilseniz veya bu konularda sizi tetikleyecek bir travma yaşamamışsanız komik yani yazdıklarınız. Öbür türlü anlarım. Duygusal bakıyor derim. Ayrıca ananıza babanıza güvenmiyorsunuz, çocuk bırakmıyorsunuz, iyi tamam güzel de siz hiç haberleri izlemiyor musunuz? "Profesyonel" kreşlerde/ana okullarında el kadar yavruların başına neler gelebiliyor görmüyor musunuz? Allah korusun asla başınıza gelmesin ama büyük konuşuyorsunuz, yarın bir gün çocuğunuz kreşte böyle böyle oldu diye gelse anlatsa insanlar kreşe çocuk verdiniz diye ayıplasa haklı mı olacaklar? E nereye vereceksiniz? Zaten zor bir süreçten geçen insanlara yüklenip kendinizi erdemli hissetseniz ne olur? İyi bir şey mi yaptığınız?