-
- Konu Sahibi Birpapatyagolgesi
Troll de değilim prollde değilim hanımefendi bu konuda ki en büyük travmam da dedesi tarafından tecavüz edilerek öldürülen 3 yaşında ki kız çocuğu daha bir kaç ay geçmedi üzerinden bu haberinHanımefendi konu sahibi çocuk psikiyatristi değil. Çocuğu uzmanlarla görüştürmeden, ne olmuş ne bitmiş anlamadan gecenin bu saatinde ne yapmasını bekliyorsunuz? Troll değilseniz veya bu konularda sizi tetikleyecek bir travma yaşamamışsanız komik yani yazdıklarınız. Öbür türlü anlarım. Duygusal bakıyor derim. Ayrıca ananıza babanıza güvenmiyorsunuz, çocuk bırakmıyorsunuz, iyi tamam güzel de siz hiç haberleri izlemiyor musunuz? "Profesyonel" kreşlerde/ana okullarında el kadar yavruların başına neler gelebiliyor görmüyor musunuz? Allah korusun asla başınıza gelmesin ama büyük konuşuyorsunuz, yarın bir gün çocuğunuz kreşte böyle böyle oldu diye gelse anlatsa insanlar kreşe çocuk verdiniz diye ayıplasa haklı mı olacaklar? E nereye vereceksiniz? Zaten zor bir süreçten geçen insanlara yüklenip kendinizi erdemli hissetseniz ne olur? İyi bir şey mi yaptığınız?
Ksura bakmayın ama böyle hayatta yaşanmaz şehir dışında okudum korktum da yalnız yolculuk da yaptım hemde özgecan olayı olduğunda şoförle baş başa kaldım köy yolunda gördü korktuğumu kardeş hiç korkma dedi bana böyle insanlarda var sizin dediğiniz gibi yaşamaya kalkarsak da sağlıklı bir çocuk yetiştirmek mümkün değil kusura bakmayın hemen anneyi suçlamak ne kadar kolay sana bişey olunca ne olacak peki bunu düşünüyor musun hep duracakmısın basında çocuğunun var mı garantisi bırakmak zorunda oluyoruz çünkü önce insanız tacizci öğretmenler de var o zaman okula da gitmesin hapsedelim eve böyle bir dünya yok maalesef sanki kadın cocuğu doğurmuş kucaklarına atmış ve hiç ilgilenmemiş lafım sadece size de değildi okuduğum çoğu yorumaydı
Siz nasıl bir insansınız ya söylediğiniz lafa bakın Allah sizi aynı yerden kırsın ne demek çocuklarımıza nasıl böyle bir beddua edersiniz. Allah kimsenin yavrusuna yaşatmasın. Siz vicdan yoksunusunuz, baştan beri anneliğinizden şüphemde yanılmamışım bu beddu yı eden hiçbir insan anne olamaz olmamalı. Rabbim korusun evladınızı sizin gibi başka insanların evladına beddua eden insanlardan anne olmaz. Masum melek onlar yazdığınıza dikkat edinBizde bırakmadık zaten. Kendimiz büyüttük . Ama annem ağır depresyona girdi . Depresyondan önce böbrek sandık kanser sandık kalp sandık. Endokrin va geryere gittik. Hastnalere giderken kreş öğretmeninden mi rica edicem. Gece gündüz çocuğu hasta elerde mi suruklucem. Ben uykusuz kaldığım için bayıldığım hatırlarım. Eşimi arayıp çağırdım. O süre zrfinda çocuğu kayınpederi bıraktım. Kime birakcaktim. Alt komşuya mi. Tanımadığım komşuya mi eşimin babasına mi.
Hayretsiniz ya. Allah size böyle benm ysaadigim durumları ysatsin.bakalim napiyorsunuz
Ben şuanda zaten bırakmam. Orası ayrı ama nerden bilebilirim.insan muhtaç olunca
Pardon da siznkimsiniz ya. Ben psikolog , öğretmen ve eşimle zten bir plna içerisindeyim. Sen kimsin ki bu konuya karisiyosun. Hadi karış da , burdbi karışıklık olsun da benim kızımı ben hiç koruymaaz hale geleyim bak napiyorsun sana ben de . Aynı yollardan seni alt etmiyor muyum. .şaka fivi ya. Allah sizi aynı yerden kırsın insallah
Senden ozurdilemicem ama beddua etmiyorum. Anneligimden şüphe duyuyorsun ya Allah onu ysaatsin. Bu şekilde kimseyi yargilaymaSin hakimler savcilar bile kanıtlara bakıp kırk tane şey incelip konuuyu çalışıyorlar. Bu kadar kolay yargilyamassin bana göre de ben senin nnelifinden şüphe ediyorum. Çünkü hiç bir anne başka bir anneyi bu kadar gamsizca suclayamaz. Yaziknasıl bir insansınız ya söylediğiniz lafa bakın Allah sizi aynı yerden kırsın ne demek çocuklarımıza nasıl böyle bir beddua edersiniz. Allah kimsenin yavrusuna yaşatmasın. Siz vicdan yoksunusunuz, baştan beri anneliğinizden şüphemde yanılmamışım bu beddu yı eden hiçbir insan anne olamaz olmamalı. Rabbim korusun evladınızı sizin gibi başka insanların evladına beddua eden insanlardan anne olmaz. Masum melek onlar yazdığınıza dikkat edin
Senden ozurdilemicem ama beddua etmiyorum. Anneligimden şüphe duyuyorsun ya Allah onu ysaatsin. Bu şekilde kimseyi yargilaymaSin hakimler savcilar bile kanıtlara bakıp kırk tane şey incelip konuuyu çalışıyorlar. Bu kadar kolay yargilyamassin bana göre de ben senin nnelifinden şüphe ediyorum. Çünkü hiç bir anne başka bir anneyi bu kadar gamsi
Yazık çok yazık burda hiç tanımadığım senin evladın için üzüntüden gözüme uyku girmezken benim evkadımında aynı şeyi yaşamasın dilemen gerçekten çok yazık bence ilk önce siz bi piskolağa falan görünün. Vicdanı olan hiç kimse böyle bir beddua edemez. Yavrunuza şuan daha da çok üzüldüm.Senden ozurdilemicem ama beddua etmiyorum. Anneligimden şüphe duyuyorsun ya Allah onu ysaatsin. Bu şekilde kimseyi yargilaymaSin hakimler savcilar bile kanıtlara bakıp kırk tane şey incelip konuuyu çalışıyorlar. Bu kadar kolay yargilyamassin bana göre de ben senin nnelifinden şüphe ediyorum. Çünkü hiç bir anne başka bir anneyi bu kadar gamsizca suclayamaz. Yazik
Kimse kimseye beddua etmiyo anneliğimi sorgulama hakkını nerden aldınız acaba her anne önce insandır birilerine güvendiği için bu anneanne olur dede olur çocuğunun babası olur kreşteki münkemmel sandığınız öğretmen olur kimseyi kötü anne yapmaz söylediklerimden bunu anlamış olmanız zaten ne kadar kendinizi beğenmiş olduğunuzu gösteriyo en iyi anne sizsiniz en münkemmel sizsiniz hiç hasta olmazsınız ikinci bir çocuk doğurdunuzda çocuğunuzu birine emanet etmek zorunda olmazsınız kanından canından çocuğa göz dikecek bir hayvan olduğunu tahmin edemediği için en kötü anne konu sahibi olur işi olan hasta olan sınavları olan ameliyat olan çocuğunu kreşe verecek durumu olmayıp çocuğunu babaanne anneanneye bırakan bütün anneler kötü iğrenç keşke hep yanında olabilsem hep gözetip koruyabilsem ama insanım dimi gücüm biyere kadar ve bu dünya da tek başına yaşacak kadar sağlam bir çocuk yetiştiriyosam 0 güvenle bu iş mümkün değil keşke olsa ama değil işte değil zaten ben başkasının çocuğuna bişey olsun istesem bu saatte çocuğum uyurken yatar dinlenir rahatıma bakarım hiç tanımadığım Bi çocuğun başına gelenlerle kahırlanmam merak etmeyin sizSiz nasıl bir insansınız ya söylediğiniz lafa bakın Allah sizi aynı yerden kırsın ne demek çocuklarımıza nasıl böyle bir beddua edersiniz. Allah kimsenin yavrusuna yaşatmasın. Siz vicdan yoksunusunuz, baştan beri anneliğinizden şüphemde yanılmamışım bu beddu yı eden hiçbir insan anne olamaz olmamalı. Rabbim korusun evladınızı sizin gibi başka insanların evladına beddua eden insanlardan anne olmaz. Masum melek onlar yazdığınıza dikkat edin
Troll de değilim prollde değilim hanımefendi bu konuda ki en büyük travmam da dedesi tarafından tecavüz edilerek öldürülen 3 yaşında ki kız çocuğu daha bir kaç ay geçmedi üzerinden bu haberin
Gerçekten böyle bişeyi nasıl söylüyorsun bu olmadı kimsenin evladı bunları yaşamasın hiçbir anne de bunu tecrübe etmesin bu hiç yakışmadı lütfenSenden ozurdilemicem ama beddua etmiyorum. Anneligimden şüphe duyuyorsun ya Allah onu ysaatsin. Bu şekilde kimseyi yargilaymaSin hakimler savcilar bile kanıtlara bakıp kırk tane şey incelip konuuyu çalışıyorlar. Bu kadar kolay yargilyamassin bana göre de ben senin nnelifinden şüphe ediyorum. Çünkü hiç bir anne başka bir anneyi bu kadar gamsizca suclayamaz. Yazik
İyide ben evladına beddua etmiyorum ki tövbe yarabbim. Neyse hoşçakalın ben zaten psikologa goruncem bu süreçte. Tabiki de goruncem.Yazık çok yazık burda hiç tanımadığım senin evladın için üzüntüden gözüme uyku girmezken benim evkadımında aynı şeyi yaşamasın dilemen gerçekten çok yazık bence ilk önce siz bi piskolağa falan görünün. Vicdanı olan hiç kimse böyle bir beddua edemez. Yavrunuza şuan daha da çok üzüldüm.
Hanımefendi iyi misiniz? Ne yapsın kadın gecenin köründe çocuğu kaldırıp karakollara, nöbetçi doktorlara, sosyal hizmetlere mi götürsün? Zaten planlamış ne yapacağını. Sosyal hizmet uzmanı tanıdığımız böyle durumlarda en önemli şeyin ailenin tepkisi olduğunu söylemişti. Eğer ebeveyn aşırı duygusal tepkilerini çocuğa yansıtırsa durum çocuk için daha yıkıcı olurmuş. Ağlama, bağırma, çocuğa aynı şeyi tekrar tekrar anlattırmak travmayı kat be kat artırırmış. O sebepten içimizden çığlık attığımız vakaları oyun oynar gibi, mümkünse en az tekrarla anlattırıyoruz demişti. Tekrar söylüyorum konu sahibi zaten uzmanla görüşecek sabah, şimdi ne yapabilir?Siz nasıl bir insansınız ya söylediğiniz lafa bakın Allah sizi aynı yerden kırsın ne demek çocuklarımıza nasıl böyle bir beddua edersiniz. Allah kimsenin yavrusuna yaşatmasın. Siz vicdan yoksunusunuz, baştan beri anneliğinizden şüphemde yanılmamışım bu beddu yı eden hiçbir insan anne olamaz olmamalı. Rabbim korusun evladınızı sizin gibi başka insanların evladına beddua eden insanlardan anne olmaz. Masum melek onlar yazdığınıza dikkat edin
Onlar bu olayı içselleştirmiş zaten o çocuk torunu bile değil kızıymış ve böyle o kadar olay varki ve bu ülkede tecavüzcü dayı mı amca mı maalesef davullu zurnalı karşılandı başıma böyle bişey gelse Allah korusun ben polise giidp de haklı çıkabilir miyim acaba çocuğuma ne olur diye düşünür önce olayı anlardım bu konuda anneye hak vermiştim ama başkanının çocuğunun başına gelmesi ihtimali tüylerimi diken diken etti bu konuda çok yersiz Bi laf etti maalesefTroll de değilim prollde değilim hanımefendi bu konuda ki en büyük travmam da dedesi tarafından tecavüz edilerek öldürülen 3 yaşında ki kız çocuğu daha bir kaç ay geçmedi üzerinden bu haberin
Kimse kimseye beddua etmiyo anneliğimi sorgulama hakkını nerden aldınız acaba her anne önce insandır birilerine güvendiği için bu anneanne olur dede olur çocuğunun babası olur kreşteki münkemmel sandığınız öğretmen olur kimseyi kötü anne yapmaz söylediklerimden bunu anlamış olmanız zaten ne kadar kendinizi beğenmiş olduğunuzu gösteriyo en iyi anne sizsiniz en münkemmel sizsiniz hiç hasta olmazsınız ikinci bir çocuk doğurdunuzda çocuğunuzu birine emanet etmek zorunda olmazsınız kanından canından çocuğa göz dikecek bir hayvan olduğunu tahmin edemediği için en kötü anne konu sahibi olur işi olan hasta olan sınavları olan ameliyat olan çocuğunu kreşe verecek durumu olmayıp çocuğunu babaanne anneanneye bırakan bütün anneler kötü iğrenç keşke hep yanında olabilsem hep gözetip koruyabilsem ama insanım dimi gücüm biyere kadar ve bu dünya da tek başına yaşacak kadar sağlam bir çocuk yetiştiriyosam 0 güvenle bu iş mümkün değil keşke olsa ama değil işte değil zaten ben başkasının çocuğuna bişey olsun istesem bu saatte çocuğum uyurken yatar dinlenir rahatıma bakarım hiç tanımadığım Bi çocuğun başına gelenlerle kahırlanmam merak etmeyin siz
Hanımefendi iyi misiniz? Ne yapsın kadın gecenin köründe çocuğu kaldırıp karakollara, nöbetçi doktorlara, sosyal hizmetlere mi götürsün? Zaten planlamış ne yapacağını. Sosyal hizmet uzmanı tanıdığımız böyle durumlarda en önemli şeyin ailenin tepkisi olduğunu söylemişti. Eğer ebeveyn aşırı duygusal tepkilerini çocuğa yansıtırsa durum çocuk için daha yıkıcı olurmuş. Ağlama, bağırma, çocuğa aynı şeyi tekrar tekrar anlattırmak travmayı kat be kat artırırmış. O sebepten içimizden çığlık attığımız vakaları oyun oynar gibi, mümkünse en az tekrarla anlattırıyoruz demişti. Tekrar söylüyorum konu sahibi zaten uzmanla görüşecek sabah, şimdi ne yapabilir?
Annelik konusuna gelince; serviste çocuk unutuldu bu ülkede, okulda öğretmeni ya da arkadaşı tarafından istismara uğrayan maalesef binlerce çocuk var, sokakta, parkta… Kendi evinde tecavüze uğrayıp öldürülen genç kızlar var. Kötülük her yerde. Ben çocuğumu kimselere vermem diyemezsiniz, kendini korumayı öğreteceğiz. Zaten bu vakada da anne çocuğundaki anormalliği fark etmiş. “Ben olsam”lı cümleler ve çözüme ulaştırmayacak tepkilerin kimseye faydası yok.
Evet uykusuz ve endiseliyim sözüm yanlış oldu söylemek istediğim anneligimi eleştiriyor seninde anneligine laf etsinler falan filan. K bakmayın. İçten değildi zaten . Şuan kafam da kızım dışında bişi yok mazur görün iyigecelerOnlar bu olayı içselleştirmiş zaten o çocuk torunu bile değil kızıymış ve böyle o kadar olay varki ve bu ülkede tecavüzcü dayı mı amca mı maalesef davullu zurnalı karşılandı başıma böyle bişey gelse Allah korusun ben polise giidp de haklı çıkabilir miyim acaba çocuğuma ne olur diye düşünür önce olayı anlardım bu konuda anneye hak vermiştim ama başkanının çocuğunun başına gelmesi ihtimali tüylerimi diken diken etti bu konuda çok yersiz Bi laf etti maalesef
Kendi yazdıklarını bi oku istersen yani daha da kötü oldum bu bedduanızdan sonra ben size başka birşey yazmıycam Rabbim hepimizin evladını korusun kimseye yaşatmasın inşallah yanılmışsınızdır inşallah bu kötülüğü evladınız yaşamamıştırBu arada daha kayınpederini tanımıyor denmis açıklık getiriyim, 5 sene boyunca kendisi evlerine gittiğim üstünde sıfır kol varsa üstüne gidip gömlek giyen , uzanarak oturuyosa ayağa kalkıp kendini düzelten konuşmalarına hep çok dikkat eden hiç ego konusmayn , yardımsever biri. Bes yılda oluşan profil bu.
İyide ben evladına beddua etmiyorum ki tövbe yarabbim. Neyse hoşçakalın ben zaten psikologa goruncem bu süreçte. Tabiki de goruncem.
Maalesef keşke süper gücümüz olsa evladımızı herşey den korusak ama olmuyo işte kimseye bırakmamak da çözüm değil zaten böyle bişey mümkün de değil insanlar annelerin üstüne o kadar çok gidiyor ki bu sadece bu konuda değil birçok konuda böyle hep suçlu eksikHanımefendi iyi misiniz? Ne yapsın kadın gecenin köründe çocuğu kaldırıp karakollara, nöbetçi doktorlara, sosyal hizmetlere mi götürsün? Zaten planlamış ne yapacağını. Sosyal hizmet uzmanı tanıdığımız böyle durumlarda en önemli şeyin ailenin tepkisi olduğunu söylemişti. Eğer ebeveyn aşırı duygusal tepkilerini çocuğa yansıtırsa durum çocuk için daha yıkıcı olurmuş. Ağlama, bağırma, çocuğa aynı şeyi tekrar tekrar anlattırmak travmayı kat be kat artırırmış. O sebepten içimizden çığlık attığımız vakaları oyun oynar gibi, mümkünse en az tekrarla anlattırıyoruz demişti. Tekrar söylüyorum konu sahibi zaten uzmanla görüşecek sabah, şimdi ne yapabilir?
Annelik konusuna gelince; serviste çocuk unutuldu bu ülkede, okulda öğretmeni ya da arkadaşı tarafından istismara uğrayan maalesef binlerce çocuk var, sokakta, parkta… Kendi evinde tecavüze uğrayıp öldürülen genç kızlar var. Kötülük her yerde. Ben çocuğumu kimselere vermem diyemezsiniz, kendini korumayı öğreteceğiz. Zaten bu vakada da anne çocuğundaki anormalliği fark etmiş. “Ben olsam”lı cümleler ve çözüme ulaştırmayacak tepkilerin kimseye faydası yok.
Aynen işten ayrılsın çocukla ilgilensin sonra açlıktan ağızları koksun. Çift maaşla bile başka eve nasıl çıkacaklarını düşünüyorlar kara kara. Haksız da sayılmazlar. Kiralar, gıda fiyatları ortada. Hayır ben başka bir ülkede falan mı yaşıyorum anlamadım ki...Peki dedeyle hangi zamanlarda yalnız kalıyor? Gerekirse işten ayrılın çocuğunula ilgilenin. Evde olsanız daha iyi kreş vs hepsi masraf. Evde kendiniz bsksanız daha sağlıklı
Bakın kendiniz yazmışsıniz bir evlat kolay büyümuyor. Ne emeklerle büyütüyoruz.
Çocuğunuzda fiziksel bir seyler gördünüz mü? Umarım yoktur bir şey
Noluyor ya? Ne rahatlığı? Polise gitse ne olacak ortada kanıt yok bir şey yok. Yarın uzmanla görüşeceğim diyor işte iyice saçmalamışsınız.Hanımefendi sizde birşeyleri saklıyorsunuz sanki bakın ekran görüntüsü aldım yemin ederim şu saatte giderim karakola dizide buldururum gerekirse o çocuğu da aldırana kadar uğraşırım sabah işe gideceğim ama yatamıyorum başka bir üyenin sorusuna bir kaç kötü birşey anlatıyor demişsiniz ne anlatıyor bu çocuk dedem orama dokundu mu diyor ne diyor kafayı yiyeceğim senin yavrum 3 yaşında 3 anlat bize doğru düzgün başka ne anlatıyor kızın sen şuan nasıl bu kadar rahatsin nasıl hala polise gitmedin kızın ne anlattı eksiksiz bir şekilde hepsini bize anlat
Kanıt yok mu? Daha ne kanıtı olmasini bekliyorsunuz tecavüze mi uğrasın he demek kanıt yok kanıt neyle oluyor kamera kaydı ile asıl saçmalayan sensin senNoluyor ya? Ne rahatlığı? Polise gitse ne olacak ortada kanıt yok bir şey yok. Yarın uzmanla görüşeceğim diyor işte iyice saçmalamışsınız.