Aile evinde yaşamak

visnetozu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2021
551
1.035
63
Herkese merhaba. 24 yaşındayım üniversiteden mezun oldum ve iş bulamadığım için haliyle evde KPSS çalışıyorum. evde sürekli sığıntı gibiyim. Karşıma geçip bir şey demiyorlar ama bu durumdan memnun kalmadıklarını da konuşmalarıyla, hareketleriyle belli ediyorlar. annem sürekli evlilikten konuşuyor sevgilim yok, ayrıldık hem zaten işsiz haldeyken biriyle evlenmekte istemiyorum. Kaç senedir aynı kabanla duruyorum, aylardır kendime sadece bir tane sweat alabildim. Sürekli kendilerinden, ihtiyaçlarından bahsediyorlar bana zoraki bi bir şey istiyor musun diyorlar ben de yok diyorum tamam deyip geçiyorlar. Kitap parası istemek için saatlerce düşünüyorum. Benim durumumda üni bitirip evde duran bir sürü tanıdığımız var ama umurlarında değil. Beni işe yaramaz görüyorlar. Kendimi derse vermeye çalışıyorum ama bu durum o kadar kafama takılıyor ki sürekli ağlayasım geliyor, evde her işe yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince ama gözlerinde hep işe yaramaz biri olarak kalıyorum. Canım çok sıkılıyor ne yapsam bilmiyorum içimi boşaltmak istedim.

Değişik bir durum. Empati yapamadım ama bence aile olmak bu demek değil.
Sonuçta keyfinizden oturmuyorsunuz evde, mecburiyetten evdesiniz anlamaları lazım. Nedense bu tip ailelerde evde oturan kız KPSS kazanınca birden memur çocuğum diye hava atılmaya başlanıyor, sonra ondan düzenli para bekleniyor falan.

Işe bak biraz zorlana bilirsin işin büyüğü küçüğü deme iş başvurusu yap sabah en azından orda olursun akşam ders çalışırsın kendi ihtiyacını alırsın
Evden uzaklarmış olursun
Hangi bölüm mezunusun?

Başlığa göre önce yazayım aile evinde belli bir yaştan sonra yaşanılmaz. Kimse aile evi güzellemesi yapmasın. Herkes sağ sağlıklı olsun evinde olsun. Aile evinden ayrilmak için evlenmeye de gerek yok. Benim yaşadığım çevre o kafadan. Bende aile evinde yaşıyorum. Çalışıyorum da sırf kendi memleketime atandığım için mecbur onlarla kalıyorum el alem ne der diye onlarla kalıyorum.zihniyete bak. gerçi hiç bir zaman ailem olmadılar.( Aile derken anne babam değiller)

Yanlış anlıyor olabilirmisiz
Çocuklar aileye yük olmaz ya, bence yani
İş bulamamış olmak sizin suçunuz değil
Durumlar malum, ailenizde bunu gayet biliyordur
Part-time iş araştırın, özel ders verin, yarım gün çocuk bakıcılık gibi işler araştırın. En azından harçlığınız çıkarsa kendinizi daha iyi hissedersiniz, o sıra iş aramyaa devam edin. Ne mezunusunuz bilmiyorum ama KPSS ye odaklı kalmayın.

Dönem dönem özel ders veriyorum çevredekilere ama onlarda sürekli olmuyor genelde çocuklarına sınav dönemi ders aldırıyorlar. Online özel ders veren sitelere üyeyim ama orada aynı şekilde sürekli olmuyor. İş bakıyorum tabii baya başvuruda yaptım ama bir dönüş almadım henüz. Mağazalara girmek için bile tanıdık olması lazım sanırım.

Cafe tarzı yerlere başvurdunuz mu? Gençlere çok ihtiyaç oluyor aslında. Mağza zor olabilir tabii tecrübede isterler genelde.
Ümidinizi yitirmeyin. Ve dediğim gibi ailenize yük olduğunuzu sanmıyorum. Siz kendinizi rahatsız hissediyorsunuzdur anlıyorum ama anne-baba hadi okulun bitti senle işimiz kalmadı demez.
Siz üzüldüğünüz için üzülüyorlardır

unvden sonra evde oturmak zor gelıyor
+ bırde alınganlık yaptıgınızı dusunuyorum
bende kendımı boyle hıssetmıstım ıse yaramaz yuk gıbı... halbukı aılemın bırsey dedıgı yoktu
ıse gırmem gerek dusuncesındesınız ya okudum calısmam gerek
sankı ondan oyle hıssedıyorsunuz

sıze bırsey dedıler mı bununla ılgılı ?

oyle bos durayım yan gelıp yatayım bırıde degılmıssınız zaten ... bence bıraz rahatlayın sız kendınız alınganlık yapıyorsunuz

oyle bos durayım yan gelıp yatayım bırıde degılmıssınız zaten ... bence bıraz rahatlayın sız kendınız alınganlık yapıyorsunuz
Ya bilmiyorum alınganlık yaptığımı düşünmüyorum. Annem evlilik olayına takıldı, kuzenim nişanlı mesela annem biri olsaydı şimdi beklemezdik biz hemen düğün yapardık diyor. Çevrede evlenen ve işe başlayan akrabaları anlatıyor bana sürekli. Sözleşmeli memurluk alımlarına başvuruyorum mesela şehir seçme bak kötü de olsa yaz her yeri diyor. sürekli kendi paranı kazanmak şöyle güzel böyle güzel diye anlatıyor sanki ben çalışmak istemiyormuşum gibi davranıyor. KPSS’den ben 80 aldım ülkemizde memur olmak, atanmak için yetmiyor malum, annem sürekli sen nasıl atanacaksın, yapamıyorsun diyip duruyor. Temizlik yapmadığım ve ders çalışmadığım anlarda evde başım ağrıyor kısaca.

Şu an ki durumunuzdan motive olarak Kpss ye sıkıca çalışıp kazansaniz.Hem kpss hem iş olmaz,ben katılmıyorum buna..çok fazla konu var ayrıntı var.Ben olsam kıyafet vs ihtiyac düşünmem hedefime odaklanirim,onlar da aileniz oluyor yabancı evinde degilsiniz ki,belki işsiz oluşunuza üzülüyorlardir siz farklı anlıyorsunuzdur.
Hem neyse ne aldırış etmeyin hedefinize odaklanın.

evlendıgınızdede cocuk ıcın baskı yapacak bunun sonu yok
babaevıne hosgeldınız
hepımız yasadık bunu ınanın
emeklerınız bosa gıtmesın neresı olursa yaz demek ıstıyor
oyle konustugu zaman motıvemı kırıp benı umutsuzluga surekledıgınde elıne bırsey gecmeyecek benı kendınden uzaklastırmaktan baska dersenız belkı daha dıkkatlı konusur anneler bazen dusunmeden hareket edebılıyorlar
kendınızı sıgıntı gıbı hıssetmeyın sızınde evınız orası azcık daha sabır...

Ben de sen gibiydim aynı duyguları hissediyordum ama kpss çalışmak yerine bir mağazaya girdim. Keşke yapmasaydım. Kitap parası da vermezlerdi ki isteyemezdim de. Yine de pandemi yoktu tabi marketlerde tanıtım yapıyordum, bayram şekeri satıyordum. Maddi anlamda destek olmuyorlarsa part time bir iş bulmaya çalış. Keşke aileler böyle yapmasa. Hep kafalarında şunun çocuğu mezun olmuş şurda iş bulmuş lafları var onu da yansıtıyorlar işte.

Siz alınganlık yapıyorsunuz gibi geldi bana. Evlilik muhabbetini hemen hemen her anne yapar. Üniversiteden mezun olduğum aylarda bir keresinde annemin bir lafını yanlış anlayıp hüngür hüngür ağlamıştım ben size yük mü oluyorum diye. Aslında bu onun değil benim düşündüğümdü. Eve para getirmiyorum, okumuyorum da aileme yük oluyorum diye kuruyordum kafamda. Takıldığınız bazı noktalar bana acayip geldi. Bir ihtiyacın var mı diye sorduklarında yok diyormuşsunuz elbette tamam diyecekler.

Aynen öyle.

Bir insan bana zoraki sen de bir şey istiyor musun derse yok diyorum. Bunda anormal ne var? Sizinle kişiliğimiz farklıysa bu beni acayip yapmaz bence. Samimiyetle sorulsa ben de anlatırım derdimi ki kitap paralarının ne kadar olduğunu artık bilmeyen mi kaldı, onlar düşünemiyor mu bu kız çalışıyor ama hangi kitaba çalışıyor diye. Ben sormadan en azından kitap için para verebilirler. Takıldığım başka hangi nokta acayip geldi söylerseniz iyi olur. Kıyafete takıldıysanız da siz sanırım kıyafet almıyorsunuz.
Siz annenizin bir cümlesini yanlış anlayıp ağlamışsınız, benim annemle her konuşmamdan sonra salya sümük ağlamam lazım o zaman.

Benim kızım olsaydınız,size destek olur,moral verir,arada kapınızı tıklatıp kahve getirir,"geçecek" derdim.
"Çok güzel günlere kavusacaksin,rahat edeceksin,emeklerinin mükâfatını göreceksin,dayan"
Siz size söyledim gibi kabul edin olur mu

Bu sene dişini sık ve tamamen sınava odaklan inşallah kazanırsın.Baktin ki olmadı o zaman hem çalışıp hem sınavi bir yürütürsün kendini de böyle kötü hissetmezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…