Aile apartmanı problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada sizin bir aileniz yok mu onlarla konusun onlarda el atsin esiniz ayibi bu kadar dusunuyorsa sizin ailenizede edepli olur

Başta yapmadığım şeyin acısını çekiyorum şuan ve nasıl işin içinden çıkacağımı bilmiyorum tek başıma savaşmaktan bunaldım bende inanın yaşayana daha zor kendim ettim kendim buldum ve yol arıyorum
Başta sonda fark etmez böyle pısırık olursan daha çok çekersin. Kocanda iş yok, bebek doğunca gör esas kabusu, başından gitmeyecek sürekli karışacaklar. Biraz eli maşalı olsaydın kimse gık diyemezdi sana.
Hasta olsalar sana baktıracaklar bu net, kv geliyoruz gidiyoruz ne var diyecek sözde onlar bakacak ama iş esasen sana kalacak.
Kendi başını yemişsin, kötü olmadan asla bu işten kurtulamazsın ama sendede o potansiyeli göremedim.
Ben olsam çoktan delirmiştim beni rahat ettirmeyen kocaya kısaca bi baybayda demiştim. Siz hala kocamla şahsi sorunum yok diyip millete suç buluyosunuz, esas sorun eş

Kayınvalidem sigortacını cartını curtunu ödüyor diye onun üzerindeymiş araba, geçen ay eşime git konuş üstümüze alalım dediğimde kayınvalidem benim üzerime kalırsa öderim alırsanız ödemem demiş eşimde tamam demiş. Annesi pazarlık yapıyor resmen yada bilmediğim birşeyler var. Evi benle tanışmadan 2-3 sene önce vermişler üstüne eşimin ama buda planlı yani ilerde eşi hak sahibi olamasın diye önceden planlı gibi geliyor bana
Araba masraflarını kayınvalide ödüyor, ev kirası vermemek için babaanneye bakıyorsunuz. Mutfak giderlerini kim karşılıyor peki? Allah bilir sizin kişisel ihtiyacınızı da kendi aileniz karşılıyordur. Eşiniz ne için çalışıp kazanıyor acaba?
Ya da siz çalışıyor musunuz?

Araba masraflarını kayınvalide ödüyor, ev kirası vermemek için babaanneye bakıyorsunuz. Mutfak giderlerini kim karşılıyor peki? Allah bilir sizin kişisel ihtiyacınızı da kendi aileniz karşılıyordur. Eşiniz ne için çalışıp kazanıyor acaba?
Ya da siz çalışıyor musunuz?
Ben çalışmıyorum iş bulamadım ararkende hamile olduğumu öğrendim. Annemler biz söylemeden kayınvalidemden daha fazla şey yapıyor bizim için pazarımıza kadar alıyorlar genelde biz istemesekte eşim çalışıyor yetiyor paramız arabanın masraflarına da yeter ama eşime kolay geliyor galiba onun ödemesi. Asıl problem eşimin yada benim adıma olursa ödemem diye şart koşması yani ne çıkarın var kızına mı vereceksin arabayı dimi?

Ben çalışmıyorum iş bulamadım ararkende hamile olduğumu öğrendim. Annemler biz söylemeden kayınvalidemden daha fazla şey yapıyor bizim için pazarımıza kadar alıyorlar genelde biz istemesekte eşim çalışıyor yetiyor paramız arabanın masraflarına da yeter ama eşime kolay geliyor galiba onun ödemesi. Asıl problem eşimin yada benim adıma olursa ödemem diye şart koşması yani ne çıkarın var kızına mı vereceksin arabayı dimi?
Asıl problem eşiniz ve sizin yetişkin insanlar gibi hayatınızı idame ettiremiyor oluşunuz. Bir de bu şartlarda dünyaya çocuk getiriyorsunuz. Bebeğiniz için çok üzgünüm gerçekten ama sizinki bile bile lades. Hamileymişsiniz kalp kırmamak için susuyorum dilerim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Ne diyeyim kendi basinizi yakmissiniz bedava peynir sadece fare kapaninda olur bari o cocuga iyi bakin kendi kafalarina gore bakmasinlar kendinizi koruyamamissiniz o cocugu korursunuz insallah

Arkadaşlar benim bir derdim var. Müstakil bir binada eşimin babaannesiyle altlı üstlü olarak yaşıyoruz ev eşimin. Fakat şöyle bir problem var ki babaannesiyla asla bir kontak kuramıyoruz rahatsız olduğumuz şeyler hakkında. Kadın 85 yaşında gece elli kere bahçeye çıkıyor saat 2 den sonra sabaha kadar ve her bahçeye çıktığında apartman kapsını ve kendi dairenin girişinde ki kapıyı ahır kapısı kapatır gibi kapatıyor. Eşimin uykusu derin o uyanmıyor ama ben her defasında uykumdan sıçrayarak uyanıyorum. İlk evlendiğimiz zamanlarda gece 10 da bile 6-7 kere üst üste zile basıp bizi yatağımızdan fırlatmışlığı çok var. Zile bu kadar basma telefonum var birşey olunca ara dediğimde bana birşey söyleyeceği zaman apartmana çıkıp apartman demirlerine bastonuyla düşman döver gibi vuruyor çıkayım onu dinleyeyim diye ve ben eğer gündüz uyuyorsam yine panik halinde uykumdan uyanıyorum yapma etme deyince de benim elim ağır ondan ses fazla çıkıyor deyip sıyrılıyor. ve taze hamileyim korkuyla bebeğime birşey olur diye çok endişeliyim. Beni sonunda ruh hastası edecek her an beklemedeyim acaba ne zaman kapıları vurur diye. Eşim de defalarca konuştu ve yarım saat önce tekrar konuştu yapma etme diye ama eşim dışarı çıktı babaanne yine başladı kapıları vurmaya. Kayınvalidem bile çekmemiş bu kadını bırakıp gitmiş ayrı eve , eşime de bu evi vermişler eşimde taşınmak istemiyor ortada kaldım vallahi yerimde olsanız ne yapardınız. İnip aşşağıya yanlış birşey söylemekten korkuyorum yaşlı birşey olsa sebebi ben olucam.
Yaprak dökümü Cevriye hanım gibi aynı desene Allah yardımcın olsun bebeğin olduğunda nasil yapacaksin güm güm vurursa bebekte rahatsız olur

Kayınvalidem sigortacını cartını curtunu ödüyor diye onun üzerindeymiş araba, geçen ay eşime git konuş üstümüze alalım dediğimde kayınvalidem benim üzerime kalırsa öderim alırsanız ödemem demiş eşimde tamam demiş. Annesi pazarlık yapıyor resmen yada bilmediğim birşeyler var. Evi benle tanışmadan 2-3 sene önce vermişler üstüne eşimin ama buda planlı yani ilerde eşi hak sahibi olamasın diye önceden planlı gibi geliyor bana
E eşin geri kalan borcu ödesin. Zaten eşin kira ödemiyor. Kira yerine arabanınkini ödesin, arançba onun olsun.

Gerçekten ne cesaretle kabul ettiniz böyle bir şeyi? Hastalığı, geleni, gideni , bakımı hep sizi bulur. Ölecek diye beklenir mi ya benim babannem nerdeyse 100 yaşında öldü. Acil bir çözüm bulmalısınız. Sizin aileniz ne diyor bu duruma?

Eşiniz baba hakkı vs kıvırıyor bence. Bedava ev, kira derdi yok. Zaten uykusu da deirn, umursamıyor babaanneyi.

Arabada da durum aynı. Anne tarafından karşılanıyor masrafları.

Sizin ipler bebeğin doğumuyla kopacak. Bu kadar evinizin bahçesine, arabanıza, evden çıkıp çıkmama hakkınıza karışanlar doğurduğunuz bebeğin sahibi gibi davranırlar mı? Babaanneden daha fazla derdiniz olabilir bebek doğunca.

Çok fazla problemim var kayınvalidemle bile burdan fizana yol olur problemlerimiz hangi birini yazayım ki. Bananne bebek doğmadan bile eşim sabah işe gidince bazı günler sabah 8 de geliyor öğlene kadar oturup gidiyor ve inanılmaz derecede çok konuşuyor beynimden kıvılcım çıkıyor o anlatırken. Sürekli aşşağı inmemi istiyor ilgi istiyor inmeyince trip atıyor neler neler
Yaşlılarla geçinmek çok zor.hadi kaynaniz olsa bı nebze çekilir ama eşinizin babaannesi ne bakmak size mi düştü.

Ne diyeyim kendi basinizi yakmissiniz bedava peynir sadece fare kapaninda olur bari o cocuga iyi bakin kendi kafalarina gore bakmasinlar kendinizi koruyamamissiniz o cocugu korursunuz insallah
Korkuyorum inanın bende ama inşallah cocuğumu koruyabilicem

Yaşlılarla geçinmek çok zor.hadi kaynaniz olsa bı nebze çekilir ama eşinizin babaannesi ne bakmak size mi düştü.
Dimi keske evliliğimi biri bana gösterseydi bir işaret olsaydıda bu koşullarda tamam demeseydim evlendikten sonra en çok kullandığım laf sizin dediğiniz gibi kaynanamın kaynanasına bakmak bana mı düştü olmuştu ama ne çare altını temizleyip yemeğini ben yapmasamda çilesini kahırını ben çekiyorum

Eşiniz baba hakkı vs kıvırıyor bence. Bedava ev, kira derdi yok. Zaten uykusu da deirn, umursamıyor babaanneyi.

Arabada da durum aynı. Anne tarafından karşılanıyor masrafları.

Sizin ipler bebeğin doğumuyla kopacak. Bu kadar evinizin bahçesine, arabanıza, evden çıkıp çıkmama hakkınıza karışanlar doğurduğunuz bebeğin sahibi gibi davranırlar mı? Babaanneden daha fazla derdiniz olabilir bebek doğunca.
Ne öneriyorsunuz peki? Ben artık işin içinden çıkamıyorum. Bir tarafım dişini göster susma kazanacaksın diyor bir tarafımda kocam ya arkamda durmazsa diyor

Gerçekten ne cesaretle kabul ettiniz böyle bir şeyi? Hastalığı, geleni, gideni , bakımı hep sizi bulur. Ölecek diye beklenir mi ya benim babannem nerdeyse 100 yaşında öldü. Acil bir çözüm bulmalısınız. Sizin aileniz ne diyor bu duruma?
Ben sadece anneme anlatıyorum babam bilmiyor kalbinde sıkıntı var diye babamı üzmek istemiyorum annemde ben daha kötü şeyler yaşadım senin yaşadığında birşey mi gerekirse ben konuşurum düzelir diyor ama ben annemin kimseyle konuşmasını istemiyorum çocukmuşum gibi

E eşin geri kalan borcu ödesin. Zaten eşin kira ödemiyor. Kira yerine arabanınkini ödesin, arançba onun olsun.
Arabanın bir borcu yok ki yıllık vergisini sigortasını ödüyor kayınvalidem sadece

Yaprak dökümü Cevriye hanım gibi aynı desene Allah yardımcın olsun bebeğin olduğunda nasil yapacaksin güm güm vurursa bebekte rahatsız olur
Artık annelik iç güdüsüyle korumak için bende aşağı inip onun beynini gümletirim heralde

Bu arada sizin bir aileniz yok mu onlarla konusun onlarda el atsin esiniz ayibi bu kadar dusunuyorsa sizin ailenizede edepli olur
Babama söylemiyorum üzülmesin diye annemde basite alıyor yaşadıklarımı kendi daha kötü şeyler yaşamış sabret diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X