Bu koşullarda evlenirken 85 yaşındaki babaannenin tüm gün kendi evinde kendi halinde yaşayacağını, sizin de her türlü halde kapınızı kapattığınız an kendi ailenizle kalacağınızı falan mı düşündünüz? Gerçekten merak ediyorum bunu ya. Kaç yaşında evlendiniz?Zaten babaanne onlarla yaşamak istemiş kayınvalidem otursun oturduğu yerde demiş. Aynısını ben desem sülaleye kötü gelin ilan edilirim. Eşim dışarıda kira mı vercez diyor zaten onun uykusu derin bütün günde çalıştığı için ne gece duyuyor babanneyi ne gündüz olan bana oluyor
Tabiki aynı binada yaşadığınız babaannenin sağlık sorunuyla da, gündelik ihtiyaçlarıyla da sizin ilgilenmenizi bekleyeceklerdi. Ki 85 yaşındaki kadının gündelik ihtiyaçlarının da gayet sizi de oyalayacağını tahmin etmeniz gerekirdi.
Ayrıca eğer o evin başkasına kiraya verilirse kirasını ya da satışından gelen parayı alıp çıkamıyosanız eşiniz de evden çıkmak istememekte gayet haklı. Bu koşullarda neden bi de kira masrafına girsin ki? Kira ödemeye mecbur bırakarak evden çıktığınız koşulda siz de düşündüğünüz kadar mutlu olmayacaksınız. En başında bu koşulları kabul ederek başlamışsınız günün sonunda. Enine boyuna düşünmeniz gerekirdi. Şimdi de kiraya zorlamayı enine boyuna düşünün.
Babaannenin de her şeyi battıkça daha da tahammülsüzleşeceksiniz. O yüzden en kısa yoldan takmamayı öğrenmeye bakın. Çocuğunuz doğduğunda zaten sizden beklentilerini mecburen karşılayamayacaksınız. Gürültü vs de çocuğunuzu düşündüğünüz kadar etkilemez korkmayın.