Ah şu 20'likler

MightyPineapple

La Chica Bonita
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
3.242
5.175
73
iyi geceler herkese. Şimdi derdim yirmilik dişlerim, çıkıyor mu çıkmıyor mu anlayamıyorum kendi kafalarına göre takılıyorlar.
1 yıldır en arkada diş etlerim şişip şişip acı vermeye başladı, üstteki dişlerimin ucu alttaki şişmiş etlere batıyor ve çenemi tam kapatamıyorum. Sonra iniyor, ara ara yine şişiyor. Ve bunca zaman dişlerin sadece alttan alttan uç kısımları çıktı.
Bu davul gibi şiş diş etleri beni öldürecek, alıp neşterle deşesim var tüm arka dişlerimi. Sizin nasıl oldu, ne kadar zamanda çıktı, acısı nasıldı?

sanırım o dişler daha çıkamayacak.gömük diş deniliyor.siz olmasanızda dişçiler neşterle kesip alıyorlar.benimde iki 20lik dişim gömük duruyor arada apse falan yapıyor.bir ara ben de aldırcam..

Yirmilikler üşütünce de ağrı yaparlar. Bazen çıkarlar bazen diş Eti şişince gömülü olurlar. Ben aldırdım. Sıkıntı yok artık.

sanırım o dişler daha çıkamayacak.gömük diş deniliyor.siz olmasanızda dişçiler neşterle kesip alıyorlar.benimde iki 20lik dişim gömük duruyor arada apse falan yapıyor.bir ara ben de aldırcam..
Daha 20 yaşına yeni gireceğim için hemen umutsuzluğa kapılmak istemedim ama, ileriki yıllarda da böyle devam ederse aldıracağım

20'lik dişler ağız yapısı içerisinde en gereksiz şeyler
Git aldır ve kurtul.
Çünkü fazladan yer kaplıyor.
Benim alt taraftakiler çıkmadı sadece sağ üstteki çıkmıştı, o da yamuk çıktığı için yanagimi kesip duruyordu gittim cektirdim kurtuldum

Diş çıkarken hic sorun yaşamadım çok şükür ağrısı sızısı olmadı ama alttakiler büyük ihtimal ağrılı çıkacak çünkü yer yok.
Ağrımaya başladığı an gidip aldırmayı düşünüyorum, kabir azabı gibi diş ağrısı

Ya yeri var gibi alttakilerin ama davul gibi şiş üstündeki et. Gömülü şu an bir kısmı

20lik dişin çekilmesi gerekir çünkü diğer dişlere baskı uyguluyor yer olmadığı için diğer dişler yamulmaya başlıyor zamanla. Ağrısını hiç demiyorum bile. Çektirirsin 1 hafta ağrın olur sonra kurtulursun. Ben bir tane gömülüyü çektirdim geriye kaldı 3 tane onları da çektiricem.

Canım bu kadar uzun surduyse onlar gomulu kalacak büyük ihtimalle. Belki de yanlış yönde buyumuslerdir. Bi çene cerrahina git film çeksin baksın en azından. İçeride iltihap yapmış da olabilir.

Canım dış doktor ları ilk muayene için ücret bile almıyor. Ben 6 ayda bir gidiyorum. Anlattığın a göre zorluyor. Git bir öğren derim

20lik yas dislerim ciktiginda agri sizi hic hissetmemistim Allaha sukur. Sadece siser inerdi. Ciktigini bile farkedememistim o kadar rahatti.

4 tane disim cikti. On alt dislerimdeyse hafif yamulma vardi. Doktor cikacagi kadar cikmis artik egriltmez dedi ama sanki hala egriliyor.

Doktora gidin. Benim de sisip sisip indi ama agri olmamisti. Gomulu dis demis arkadaslar. Eger oyle biseyse hic vakit kaybetmeden cektirin kurtulun.

valla benim yıllardır öyle oluyor..1 hafta falan ağrıyor sonra kendiliğinden geçiyor..röntgen bile çektirdim ortada 20 lik diş falan yok..

Benimde 1 seneden beri çıkmaya çalışıyorlar. Sol üst tarafımda hafif bi uc var diger taraflarda zaman zaman sisip agri yapıyor bi ciksalarda cektirip kurtulsam

Diş dr.nin 20 lik dişi çene cerrahı çeker ,biz çekemeyiz demesinden dolayı,biraz küçük çocuğum var diye,birazda korkudan dolayı erteledim.Her seferinde antibiyotik,ağrı kesici baktım olmuyor,gittim çektirdim.O kadar umduğum kadar korkulacak gibi değilmiş.20lik dişler çıksa da faydası olmazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…