• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah be kaynana naptın bize?

En başta ilk olumsuz sinyalleri aldıpında eşini karşına alıp rest çekecektin çok pasif kalmışsın

Eşin farkında değil mi? Farkında, eee? Ben hem çalışıyorum hem eve bakıyorum, benim ailem beni bunun için büyütmedi, sana yansıtmaktan, dırdırcı gibi görünmekten bıktım. Ayrı eve çıkmazsak ben yokum diyeceksin. Bu konu bugün burada açıldı, sana 6 ay süre, seneye şu ayda hala bu evde olursak bil ki ben eşyamı toplayıp gideceğim. O tarihe kadar da susup sabır göstereceğim, sana da tek bir laf etmeyeceğim, aradığım her gün hır gür değil, aradığım ömür boyu huzur, o huzuru da bu evde bulamıyorum diyeceksin. Tarihi de görünür bir takvime işaretler. Korunmaya özen göster bu süreçte, erkekler bi çocuk yaparım gidemez kafasına gelebilirler.
Canım içimi okunuşsun aynı bunları söyledim bende ve eşimde kararlı borca girecez oda farkında ama bir yandan da benden olacak ondan dolayı aslında o da bıktı bu gerilimden sürekli geç oldu rabbim güç etmesin yavaş yavaş alışveriş yaomaya başladım bende yeni evime hiçbirşeyim yok çatal kaşık tabak mutfak eşyası hepsini sıfırdan alacaz Allah sabır versin 2 ay daha tek umudum bu anamın evine dönersem taaa avusturalyaya gidecegım demek yani beni daha nah görürler ki kaynanam ayılıp bayılır bu duruma ondan ona bsy demiyprum ama oglu bunun farkında hazıran 21 28 arası tatılde olacaz annem gelıyor 19unda yani bu pazartesi annemde destekcim hem bana iyi olacak onun gelmesi allah razı olsun dinlediğiniz için hak aramaktan bıktım haklımıyım haksızmıyım bılemedım benden kptusu yok suan onun gözünde verdogım onca emege uzuluyorum o kadar

Gözünüz aydın, inşallah başarırsınız. Sakın geri adım atmayın. Keşke ta annesinden 2. maaş bağlandığı zaman evi ayırmayı teklif etseydiniz.
Şimdi borcu bahane ediyorsa kredi kartını kapatıp borcu üstlenmek çözüm olabilir. Ben olsam bu kahrı çekmektense asgarisini ödeyerek borcu kapatmayı tercih ederim. Bir daha kart almasına da engel olurum.
Kart olayı bıttı canım artık bagıra cagıra maaş kartlarını aldık elınden kredıkartlarına yatırıyoruz vallahı yeterkı bıtsın kurtulalım dırdırından

En başta ilk olumsuz sinyalleri aldıpında eşini karşına alıp rest çekecektin çok pasif kalmışsın
Keşke yapabılseydım ama olmadı cnm annem beni boyle yufka yureklı yetıstırdı keske gıdebılseydım yada gonferseydım ama bu sekılde ıyı oldu kocam benı desteklıyor en azından aramızda sorun cıkaramadı anasının yuzunu gprmuş oldu

Oha artık oha! gelişmeleri okumadan yazmıştım, iç odaya geç kitap oku, akşam eve geç gidin, temmuza bi şey kalmamış amaaaa temmuzda kocan ık mık ederse, çek git ananın evine. seni doğurup büyütene bu kadar hizmet ettin mi? bide kredi kartı martı almış borç yapmış, valla yalnızlıktan korkan yalnız kalmak istemeyen yaşlılar edebiyle oturup destek olacak yoksa çıkar gider böyle evlatları.
Anam avusturalyada keske yanında olsada anama sıgınsam anama vermedım bunca emek ona yanarım anneme hergun helalık ıstıyorum benım annem meger melekmiş

Canım içimi okunuşsun aynı bunları söyledim bende ve eşimde kararlı borca girecez oda farkında ama bir yandan da benden olacak ondan dolayı aslında o da bıktı bu gerilimden sürekli geç oldu rabbim güç etmesin yavaş yavaş alışveriş yaomaya başladım bende yeni evime hiçbirşeyim yok çatal kaşık tabak mutfak eşyası hepsini sıfırdan alacaz Allah sabır versin 2 ay daha tek umudum bu anamın evine dönersem taaa avusturalyaya gidecegım demek yani beni daha nah görürler ki kaynanam ayılıp bayılır bu duruma ondan ona bsy demiyprum ama oglu bunun farkında hazıran 21 28 arası tatılde olacaz annem gelıyor 19unda yani bu pazartesi annemde destekcim hem bana iyi olacak onun gelmesi allah razı olsun dinlediğiniz için hak aramaktan bıktım haklımıyım haksızmıyım bılemedım benden kptusu yok suan onun gözünde verdogım onca emege uzuluyorum o kadar

Evi 1+1 tutun ve sert bir şekilde mesafe koyun. Eşyaları hepsibuarda dan falan al geç, eşya nedir ki huzur olsun. Bu dönemde bol taksit yapan bir kredi kartı çok iyi oluyor, az az ödeyebiliyorsunuz böylece. Bu evde kalmak sizi maddi anlamda rahatlatsaydı şimdiye ev parası birikirdi, en azından peşinat. Karı koca bi peynir ekmek koyar yersin ama evde büyük olunca mutfak masrafı da ona göre, ısınma da ona göre, kombiyi kısıp gideyim diyemezsin. Maddi anlamda dikkatli olursanız yeni evlenmiş gibi olursunuz o eve geçince. Allah bundan sonra mutluluğunuzu arttırsın :KK37:

Evi 1+1 tutun ve sert bir şekilde mesafe koyun. Eşyaları hepsibuarda dan falan al geç, eşya nedir ki huzur olsun. Bu dönemde bol taksit yapan bir kredi kartı çok iyi oluyor, az az ödeyebiliyorsunuz böylece. Bu evde kalmak sizi maddi anlamda rahatlatsaydı şimdiye ev parası birikirdi, en azından peşinat. Karı koca bi peynir ekmek koyar yersin ama evde büyük olunca mutfak masrafı da ona göre, ısınma da ona göre, kombiyi kısıp gideyim diyemezsin. Maddi anlamda dikkatli olursanız yeni evlenmiş gibi olursunuz o eve geçince. Allah bundan sonra mutluluğunuzu arttırsın :KK37:
Saol canım benim inşallah bizde öyle yapacaz ama evi 2+1 bakıyoruz bebek ıstıyorum ben eşimden memnununm sadece anası sorun o da kalkınca tedavıye baslayacam işi bırakacam hepsini plan yaptım yavaş yavaş Allah izin verirse olacak inşallah duanızı eksik etmeyin hem yetim hem öksüz gibiyim anam babam kimsem yok sizlerden başka Allah hepinizden razı olsun derdime ortak oldunuz

kızlar 4 yıllık evliyim evlendiğim ilk günden beri kaynanam bizimle oturuyor. eşi 20 yıl once vefat etmiş
ilk başlarda güzel hoştu. ama ilk sinyali ben anlamamışım tabiki. balayına giderken o da gelmek istemiş benim sonradan haberim oldu tabiki ne alaka dedim. karşı çıktım.
evliğimin ilk yılı alışma süreci ev düzenleme çalışmak vs derken bir baktım o bize değil sanki ben onlara yerleşmişim havası evde hiçbirşey içime sinmedi . hala bazen aklıma gelir hevesim ağlarım

sürekli tencere tava masa sandalye halı örtü yatak yatak odası çamaşır herşeyimize karışır oldu. tabiki bende huy hayatta susmam eşimi arada bırakmamak için kendim hep savaş verdim ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı eşime de şikayet eder oldum.
Eskiden benim yemeğimi herşeyimi begendiğini soyleyen kadın gitti
şimdi çay demlesem bile ona kılıf uyduruyor once cayı kım demledi diye soruyor. eşim ben demledim diyince iyi ellerıne saglık oglum dıyor ama ben demledim diyince ehh iste olmamış gibi laflar ediyor kalbımı kırıyor.
temizlik yemek cay hıcbırseyımı begenmıyor ve sureklı basımda dırdır elestırıyor bunu yap bunu koy oyle olmaz.

evde sürekli kavga gürültü çok negatif bir kadın. kalktığı 1.sn den berı baslıyor soylenmeye yatana kadar cenesi durmuyor.
eşim bile sus artık kadın diyor yani. evde sürekli politika konuşuyor- ben x partiliyim o x partili sürekli aşağılıyor hakaret ediyor bağıra çağıra evde resmen beddua edıyor.

herşeye karışır demiştim dimi ama inanım ki diş fırçalamadan içindeki don rengine kadar yani o derece karışıyor. odamıza gırıyor karıstırıyor.

ben hem çalışıyorum hemde evime bakıyorum elimden geldiği kadar ama hiç bir şekilde yaranamıyorum hal boyle olunca evı ısı yapmayı bırak eve gıtmek ıstemıyorum.

canım iyice sıkıldı eşimden boşanmak istemiyorum ama çekilecek çile de değil.

eşime evi ayıralım dedim ama pek oralı olmadı ne yapmam lazım.
bir oğlu daha var o da eltimlerin memleketine taşındı gitti (kıza da gına gelmiş ilk 4 yıl beraber yaşamışlar)

ne olur akıl verin napayım günden güne aklımı kaybedecem. :KK43:
Kaynanaın suyu ısındı artık. Evleri ayır. Başka çare yok. Böyle kötü olacağına öyle kötü ol.

tatlım emin ol biz 2 gelini 4 yıldır parmagında oynatıyormuş yeni anladık
orda benım yemem ıcmememı gıymemmı gezmemı temızlıgımı kotuler
bıze gelır benı orda aç bıraktılar yok ıste buna benzer kötüler
ben 4 yıldır eltimi paracı cıkarcı gıbı sandım gunahını aldım kızın anlattım ozurdıledım
o da benı ayrı sanmıs anlattı gülüştük sinirden.
şimdi ogluna demiş ki özlemin annesi gelsin ona şikayet edecem.

yolmama az kaldı yeminle zor duruyorum bazen.
eltımın arası bozulmasın kocasıyla ve kendı kocamın hatrına ama yeter vallahı doldum bende
temmuz da ayırdık ayırdık buyuk konusmak ıstemem ama anamın evıne donecem yoksa
Sonuna kadar haklısın zaten evi ayırmazsanız bu işin sonu kötü... boğaz Boğaz'a girebilirsiniz annem ve babaannemin başına gelmişti ben küçükken :)) sen olabildiğince az muhabbet etmeye çalış Temmuz'a kadar karşı karşıya gelmemeye çalış kötü kalpli insanlar yalnızlığa mahkumdur kendi kendini yalnız bıraktı daha çok şikayet eder sızlanır...

Cocugunuz yok sanirim." Evde herhangir bir ozel hayatimiz kalmadi. Resmen arkadas gibi olduk. Ben seninle yalniz kalmak istiyorum artik. Annende tabi ki yalniz zorlanabilirdi basta. Fakat bize yakin bir yer tutariz. Sık sık da gideriz. Ben sadece en azindan aksamlarimiz bizim olsun istiyorum. " tarzi kirmadan incitmeden hatta cilveyle bu isi halledebilirsiniz diye dusunuyorum. Ya bana gore karisini seven her kocanin mutlaka bir zaafi vardir ve mutlaka ikna edilebilir.

bayanlar uzun bir aradan sonra tekrar geldim dertleşmeye
kaynanam erzincandan geldi.
ev taşıma işi olmasın diye 3 bin tl kredikartına borç yapmış eşim delirdi.
bilerek yapıyor benım borcum var olmaz demek ıcın
Biz enine boyuna eşimle konuştuk ve kaynanamla eşimin konuşması benim ise sadece dinlemem daha iyi olur diye konuştuk.

Velhasıl kelam biz gidiyoruz, evi ayırıyoruz dedik.
benı borcum var (kredıkartları) dedı ve başladı bağırmaya birbirine kattı evi.
enine boyuna adam akıllı anlattı zor olduğunu huysuz çekilmez herşeye karıştıgını 5 yıldır bu kız da perişan falan diye.
kendi düzenin olur seninde ev üstüne ev zor anne ben ortada kalıyorum dedi. (bravo bekledıgımden de ıyıdı eşim)
hatta sen zorlanma biz sana eşyaları da bırakırız borca girme rahat et dedi. eşim 1500tl kredı aldı ısyerınden ve onun kartının 1ını kapattı sonradan.

bu ık mık dedı - dondu bana evınıze ASLA adımı atmam beni çok arıyacaksınız dıye bana bağırdı bır agız dolusu.
ve 1 hafta benımle konusmadı.

benıme canıma mınnet kafa dınlıyordum kı eltimle konuşmaya dertlesmeye basladık bırazda uzuluyordum bu kadın bana nıye tavır aldı dıye.

eltim de melek ablam olsa bu kadar severım sayarım.
eltım dedıkı özlem üzme kendini bak kadın senın hakkında neler yazıyor ve mesengerdan ne var ne yok bana yolladı

şimdi kimse eltime laf soylemesın ben cok sıkıştırdım kızı ve Allah adı verdim kaynanama onun yolladıgını soylememek ıcın.

Allahım neler yazmış
ben pismişim elimden yemek yenmezmiş
pasaklı evi b..k toz toprak almış goturuyor. (çalışıyorum ve evım temız yalan yanı)
yemeklerım berbatmış (5 yıldır sankı ebesı yemek yapıyo)
saygısız ılletmişim.
evdeki pislikleri ona bırakıyormuşuz onu laik gormuşuz (zorlanmasın dıye ben borca gırcem yaa)
Allahım ben bunları da mı gorecektım duyacaktım dedım perişan oldum.
Hakkım zıkkım olsun dedım harcadığım emeğe saygıya üzüldüm.

Allahım nasip ederse temmuzda evı taşıyoruz biran önce gelsin istiyorum yaa
sizce ben ne yapmalıyım sürekli bana laf sokuyor dayanacak durumda degılım sınırden gecen gun elımı duvara vurdum morardı :KK43:
Ne kadar şanslısın ki eşin durumun farkında. Kaynananın yaptıklarını takma. O sadece kendini rezil etmekle meşgul. Bırak olabildiğince rezil kepaze olsun. Siz mesafenizi koruyun. Öfkelenmemeye çalışın. Evinize gidinceye kadar dişinizi sıkın. Biraz daha sabredin. Eşinize de yazık. Onun hatırına serinkanlı olmaya devam edin. Az kaldı....

Ne kadar şanslısın ki eşin durumun farkında. Kaynananın yaptıklarını takma. O sadece kendini rezil etmekle meşgul. Bırak olabildiğince rezil kepaze olsun. Siz mesafenizi koruyun. Öfkelenmemeye çalışın. Evinize gidinceye kadar dişinizi sıkın. Biraz daha sabredin. Eşinize de yazık. Onun hatırına serinkanlı olmaya devam edin. Az kaldı....

aynen canım dişimi sıkıyorum ne yapayım vallahi zor eşimin yerine de düşünüyorum tabiki onu ortada bırakmamak ıcın 5 yıldır ben ezildim sustum ağladım ama artık benimde canıma tak etti.
artık bende hayatımı yaşayacam huzur için mutluluk için evlendim yoksa ne işim var burda dimi ama ?

eşimin ağbisi hanımını dinledi gitti gayet memnunlar yılda 2-3 ay yanlarına gıder kaynanam orayı bırbırıne katar gelır :)
ay valla artık içimden ekmek su vermek gelmiyor ne yalan soyleyım :KK43: benı de kotu ınsan yaptılar ya
Karşılıklı yada altlı üstlü diye oturmaya ikna etseniz diyeceğim qma o zamanda anahtarınızı ister sizden çıkmaz valla en iyisi kararlı davranıp uzağa gitmek

ben gerçekten şunu merak ediyorum. nasıl böyle bişeyi kabullenip yaşayabiliyorsunuz birlikte? hiç mi başbaşa yemek yemek, başbaşa sessizce oturmak, ya da daha uç bir örnek vereyim evin her yerinde sevişmek istemiyorsunuz? böyle bir evliliği benim aklım hafsalam almıyor. evini ayırın o kadının çekilecek çile değil dediğiniz gibi. iyi sabretmişsiniz.

ben gerçekten şunu merak ediyorum. nasıl böyle bişeyi kabullenip yaşayabiliyorsunuz birlikte? hiç mi başbaşa yemek yemek, başbaşa sessizce oturmak, ya da daha uç bir örnek vereyim evin her yerinde sevişmek istemiyorsunuz? böyle bir evliliği benim aklım hafsalam almıyor. evini ayırın o kadının çekilecek çile değil dediğiniz gibi. iyi sabretmişsiniz.

ilk zamanlar alışma süreci içinde evde pek durmadı ablasına gitti 2-3 gün takılırdı.
sonra yılda 1 aylıgına erzıncana gıderdı oglunun yanına derken bır baktım evden cıkmaz başımızdan tepemizden inmez oldu.
harbiden bende istemezmiyim yoksa özel hayat diye birsey yok vallahı eşime dedim bizim niye cocugumuz olmuyor cunku annen saolsun yatmaya gıderız odaya erken ne yatacanız ne ısınız var gıbı sacma sorulara maruz kalmak ıcın bız kanka olduk kocamla resmen:)

Evleri ayırmanız en uygunu. Eşinizi karşınıza alın ve ciddi olduğunuzu belirterek konuşun.

Back