Ah ah.. ben bunları düşünecek kız mıydım..

bence haklisin ama bazen de ailelerin dediginde de haklilik payi oluyor. mesela ben onu istemem bunu istemem demistim esimin durumu yok diye. bir tek gelinligi onemsemistim. halbuki esimin ailesinin ya da ailemin de heveslendigi yapmak istedigi seyler vardi, ben o zaman isleri kolaylastiracagim diye farkedememistim. o yuzden de annenin dediklerini de hesaba katmak gerek. her yorenin ailenin adeti farkli. nihayetinde sonunda nisanlisi ile kiz kararlastirip ailelere ince ayar yaptirmalari gerekiyor. herkes annesini tanir, ne zaman mantikli ne zaman hirs yapiyor anlamak gerek.
tabi ki sizde haklısınız, altın yapılsın istenilebilir bu zaten en normali, buradaki aile de yapmayacağız dememiş. ama anne işin mutluluğundan çok, düğün telaşına kapılıp altının miktarını ne şekilde takıldığını kafaya takarsa olan kıza olur. biraz da kolaylaştırmak lazım diye düşünüyorum. bence siz yine de en iyisini yapmışsınız, ne kadar kolaylaştırırsanız ileride misli mislini görürsünüz bir şekilde. çünkü ortada başta mantıklı bulunan bir şey var, he aynı miktarı boynunda istiyorsa bu da anormal değil. ama yine de fazla karışmamaktan yanayım evlenen insanlara

Ne yazık ki böyle, sorunsuz insan yok eminim bu olmasa başka bir şeyle muhakkak imtihan olacaktım
Bu bakış açısından kurtulmakla başlayın bence işe.
Birşeylerin yanlış gittiğini görüp ne yapayım bir yerden imtihan olacağım diyerek onu görmezden gelmek çok sağlıksız. Aklımız, fikrimiz, muhakeme yeteneklerimiz boş yere verilmedi değil mi bize?

Altın istenmesi de aynı aileden olan nişanlı ve ablanın bunun karşılığında düşündükleri de yanlış. Sizin evliliğiniz cümbür cemaat yaşanacak belli. Yaşınız da küçük her gelen birşey söyleyecek, iç içe olduğunuz içinde bundan kurtulursunuz olmayacak. Sizde buda benim imtihanım diye çekeceksiniz de bari anennizi nişanlıniza karşı ezdirmeyin.

Kesinlikle öyle bakın anneme de defaten söyledim karışma dedim anne hesap yapma ne getiriyorsa al kabul et benim zaten annemde de hata var ama anne işte ondan ötesi yok o yanlışa doğru dese bile ben yanlıştan şüphe ediyorum anneme o kadar değer veriyorum nişanlımla bunu konuşmalıyım olan bize olacak demeliyim çözmek lazım bunu kriz yaşanmadan

Umarım nişanlında kendi ailesine senin annene dediğin gibi karışma diyebilir.
Bunu yapıp yapamayacağını bir dene istersen.
Soruna altın meselesi olarak yaklaşma.
Görümcen fikir belirtiyorken iyi, annen belirtince kötü oluyor. Hemen tavır.
İlişki hep bu temelde giderse ne yaparsın onu düşün. Onu tart.

Anlamadığım şey 21 yaşında nasıl hemşire oldun?
21yaşında neden insan nişanlanır evlenmeyi düşünür?
Hadi herşeyi geçtim insan neden akrabasıyla evlenir?

sen daha 21yaşındasın ve bu altın mevzularını düşünmek için çok küçük bir yaştasın. Yaşından dolayıda nişanlın dahil herkes seni ezmeye kalkmış.

Ben de nişanlıma böyle iletince tabi kendisi çıldırdı yok zarar yok ben bunu ödetirim yok ölene kadar söylerim susmam sen annenin fikriyle hareket ediyosun vs burnumdan döktü açıkcası.
şöyle bi adam var karşında ve senin derdin altın mı zannediyorsun
neyse boşa yazıcam zaten gerek yok

Yani ne yapacağım ki ne testine sokayım bilmiyorum..
Mesela bu konular konuşulurken karşıt fikirler sunun öyle uç şeyler değil ama atıyorum a alalım dedilerse b olsun istiyorum falan de mesela gerçek tepkilerini gör benim için önemli değil diyorsun ama zaten önemli olan alacağın tepkiler karşındaki kişinin illa ki her şeye evet demesine gerek yok kendi fikirleri olabilir kabul etmeyebilir hayır diyebilir ama üslup dediğimiz şey çok önemli bir şey çıldırmak kavga etmek ayrı güzellikle ikna etmek makul olanı anlatmak ayrı bakın bakalım sizinle hangi tavırda muhatap olacak mesela bir yerde okumuştum şöyle bir şey

Mesela; "Evime televizyon sokmam" diyen adamla, "Evde televizyon olmasa daha çok muhabbet olmaz mı?" diyen adamın arasındaki uçurumu size nasıl anlatayım? Ölene dek üslubun kimlik olduğunu savunacağız..

Bakın bunlar çok önemli şeyler daha hayatın çok başındasınız yeri gelecek ben bunla savaşamam dediğiniz şeylere birlikte göğüs gerip o savaştan çıkacaksınız bu zamanlarda bağırıp çağıran değil her iki tarafta da birbirine destek olan birbirini güçlendiren eşler olması lazım mesela sadece ev eşya değil özgürlükleriniz konusunda test edin siz rahat rahat hesap vermeden dışarı çıkabiliyor musunuz mesela ? Erkek arkadaşlarınız olabiliyor mu ? Size saat kısıtlamaları yapıyor mu ? Giyim kuşam konusunda size tavrı ne saygı mı duyuyor yönetiyor mu her şeye çok dikkat edin misal ben la casa de papel izlerken bir sahneden çok etkilenmiştim ve bu forumda çoğu konu açan kadının hikayesi hep böyle başlıyor diyalog şu

bir tokatla başlamıyor. öyle olsa, kimse şiddet gösteren bir adamla birlikte olmazdı. tersten gidiyor. zeki, çekici bir adama aşık oluyorsunuz. size kendinizi dünyanın merkezi gibi hissettiriyor. sonra profil resminizi kaldırıp kızınızın resmini koymanızı istediğinde tatlı olduğunu düşünüyorsunuz. işe mini etekle gitmemenizi söylediğinde ben, erkeklerin dünyasında çalışan bir kadınım, diyorsunuz. aslında beni koruyor. sonra bir gün size bağırıyor. adım adım feragat etmek gibi. korku filmlerindeki gibi, biri bodruma iner, herkes "oraya gitme!" der ama yine de gidersin. bana ilk kez o zaman vurdu. sonra ikinci, üçüncü kez.

Bu yazdıklarımın umarım alt metnini alabilirsiniz sizin kimle evlenip nasıl bir hayat kuracağınız bizi ilgilendirmez bizi etkileyen hiçbir şey yok sadece bir kişiyi kurtarsak bir kişi bile gözünü açsa yeter bizim için adamın bir garsona davranışına kadar oturun tartın düşünün siz bu ilişkiye karşılıklı emek mi veriyorsunuz yok bir taraf sürekli fedakarlık yapıyor bir taraf sürekli inatla emir mi veriyor ölçün tartın

Aramızda 4 yaş var kendisi de 25 yaşında, evet onu çok uzun zamandır tanıyorum öyle zor zamanlarımda yanımda oldu ki, öyle destekler çıktı ki bana onu yok sayıp bir anda bi köşeye atamam ailesinde hata annesi istediği her konuda ona sen karışma diyebiliyorken bu mevzuda niye karışma diyemiyor bi onu da bilsem keşke..
O zaman tek seçenek bu annesinin değil kendi görüşü söyleyemiyor annesine söyletmiş

Merhaba ablalarım kardeşlerim, ben 21 yaşında hemşire olarak görev yapan nişanlı bir kız kardeşinizim. Annemin teyze oğlu ile nişanlıyım. Daha derdim oluşmadı ama oluşacak yani eminim, önden sizden akıl almaya geldim. Ben bir doğu şehrinde yaşıyorum memleketim burası, mevzuya geçeyim bizim burada geline düğünden önce veya nişanda farketmez altın set alınır trabzon takımı olur buna benzer vs. Bu konuda zaten bi kriz yaşadık nişanlımla, görümcem kalktı dedi ki benim şimdiki aklım olsa ben sahte alırım set takımını gümüş üzerine yapıyorlar bilirsiniz, set takımının alınacağı paraya da işçiliksiz altın alırdım zarar çünkü. Biz de ne diyelim annem ve ben orda hani mantıklı evet falan dedik. Neyse annem sonrasında dedi ki olduğu gibi yapılsın niye bozdurma odaklı bakıyorsun ki takıdır dursun takarsın özel günlerinde diye. Ben de nişanlıma böyle iletince tabi kendisi çıldırdı yok zarar yok ben bunu ödetirim yok ölene kadar söylerim susmam sen annenin fikriyle hareket ediyosun vs burnumdan döktü açıkcası. Neyse bu krizi atlattık. Şimdi set takımı alınırken de geline nişanda takılan normal altınlar çeyrek yarım vs alınıp üstüne koyulup set de alınabiliyor ama hiç onları ellemeden alanlar da var. Benim annem de diyor ki zaten sana layığı ile takı takmadılar, (açıkcası biraz öyle dalga geçer gibi beş taş bak dediler geçen sene sonra da almadılar, bohçada bize altın hediye edilir ay sonunda altın düşecekmiş o zaman alıcaz dediler) altınları vermeyeceğiz kendileri set alsınlar ben söylerim teyzeme(yani kaynanam) dedi ama henüz bu olay vuku bulmadı eğer bulursaaaaa vay benim başıma, nişanlım beni artık sıkıştırıp duracak ben elli kez dedim ki benim altınlarla işim yok anneme de dedim anne karışma ne halleri varsa görsünler oğullarına ne layık görüyorlarsa onu yaparlar ben altını alıp yarın eşime vericem turşusunu kurmıcam, ama yok annem tutturdu onlar alsın ben söylicem vermeyeceğimi, e bu sefer ben annemle nişanlım arasında kalıcam, bana bi yardım eli, vallahi sinir hastası oldum. Zor bir dönemden geçtim 8-9 ay önce trafik kazası geçirdik babamı kaybettim ben daha bunu atlatamadan böyle şeylerle uğraşıyorum anneme de kıyamıyorum bir lafını iki edemiyorum o da beni düşünüyor evladına layık görüyor istiyor diye düşünüyorum ona da kızamıyorum zaten babamdan sonra o bizi ayakta tuttu ne yapacağım inanın bilmiyorum...
Sen nisanlini seviyormusun yani akraba ilişkileri nebilim çok ters hadi seviyorsun diyelim annenin dediği değilde gorumcenin dediği olunca sorun olmayacakmisti bu olayin nasıl üstünü kapadiniz anlastiniz. Görümce fikir vermiş okey ama karar tamamen senindir neyde hevesin varsa dile getirirsin yaoabilecek durum varsa yapılır durum yoksa ona göre şekillenir ama yinede ben olsam annenin teyzesinin oğlu ile böyle bir yola gitmezdim memleketi geçtim dünyada adammi kalmadi diye bir dönüp sorgularm kendimi

Merhaba ablalarım kardeşlerim, ben 21 yaşında hemşire olarak görev yapan nişanlı bir kız kardeşinizim. Annemin teyze oğlu ile nişanlıyım. Daha derdim oluşmadı ama oluşacak yani eminim, önden sizden akıl almaya geldim. Ben bir doğu şehrinde yaşıyorum memleketim burası, mevzuya geçeyim bizim burada geline düğünden önce veya nişanda farketmez altın set alınır trabzon takımı olur buna benzer vs. Bu konuda zaten bi kriz yaşadık nişanlımla, görümcem kalktı dedi ki benim şimdiki aklım olsa ben sahte alırım set takımını gümüş üzerine yapıyorlar bilirsiniz, set takımının alınacağı paraya da işçiliksiz altın alırdım zarar çünkü. Biz de ne diyelim annem ve ben orda hani mantıklı evet falan dedik. Neyse annem sonrasında dedi ki olduğu gibi yapılsın niye bozdurma odaklı bakıyorsun ki takıdır dursun takarsın özel günlerinde diye. Ben de nişanlıma böyle iletince tabi kendisi çıldırdı yok zarar yok ben bunu ödetirim yok ölene kadar söylerim susmam sen annenin fikriyle hareket ediyosun vs burnumdan döktü açıkcası. Neyse bu krizi atlattık. Şimdi set takımı alınırken de geline nişanda takılan normal altınlar çeyrek yarım vs alınıp üstüne koyulup set de alınabiliyor ama hiç onları ellemeden alanlar da var. Benim annem de diyor ki zaten sana layığı ile takı takmadılar, (açıkcası biraz öyle dalga geçer gibi beş taş bak dediler geçen sene sonra da almadılar, bohçada bize altın hediye edilir ay sonunda altın düşecekmiş o zaman alıcaz dediler) altınları vermeyeceğiz kendileri set alsınlar ben söylerim teyzeme(yani kaynanam) dedi ama henüz bu olay vuku bulmadı eğer bulursaaaaa vay benim başıma, nişanlım beni artık sıkıştırıp duracak ben elli kez dedim ki benim altınlarla işim yok anneme de dedim anne karışma ne halleri varsa görsünler oğullarına ne layık görüyorlarsa onu yaparlar ben altını alıp yarın eşime vericem turşusunu kurmıcam, ama yok annem tutturdu onlar alsın ben söylicem vermeyeceğimi, e bu sefer ben annemle nişanlım arasında kalıcam, bana bi yardım eli, vallahi sinir hastası oldum. Zor bir dönemden geçtim 8-9 ay önce trafik kazası geçirdik babamı kaybettim ben daha bunu atlatamadan böyle şeylerle uğraşıyorum anneme de kıyamıyorum bir lafını iki edemiyorum o da beni düşünüyor evladına layık görüyor istiyor diye düşünüyorum ona da kızamıyorum zaten babamdan sonra o bizi ayakta tuttu ne yapacağım inanın bilmiyorum...
Görümce kendininkini sana versin. Siz ina dedigi gibi yaptırın
Siz annenizin akliyla hareket ediyorsanız o ablasinin ki ile ediyor.

Evlenmezdim net.

Sana da mantıklı gelmiş ki kabul etmişsin. Biz eşimle anlaşsak ve annesinin lafıyla fikir değiştirse ben de çok sinirlenirim. Anneniz ne kadar karışıyor her şeye. Bu ileride de sıkıntı olur demedi demeyin. Altın benim için para biriminden öteye geçemez. Birisi bana böyle bir teklifle gelse kabul ederdim. Adamlar size altın takmayalım dememiş ki.

X