Ah ah.. ben bunları düşünecek kız mıydım..

Merhaba ablalarım kardeşlerim, ben 21 yaşında hemşire olarak görev yapan nişanlı bir kız kardeşinizim. Annemin teyze oğlu ile nişanlıyım. Daha derdim oluşmadı ama oluşacak yani eminim, önden sizden akıl almaya geldim. Ben bir doğu şehrinde yaşıyorum memleketim burası, mevzuya geçeyim bizim burada geline düğünden önce veya nişanda farketmez altın set alınır trabzon takımı olur buna benzer vs. Bu konuda zaten bi kriz yaşadık nişanlımla, görümcem kalktı dedi ki benim şimdiki aklım olsa ben sahte alırım set takımını gümüş üzerine yapıyorlar bilirsiniz, set takımının alınacağı paraya da işçiliksiz altın alırdım zarar çünkü. Biz de ne diyelim annem ve ben orda hani mantıklı evet falan dedik. Neyse annem sonrasında dedi ki olduğu gibi yapılsın niye bozdurma odaklı bakıyorsun ki takıdır dursun takarsın özel günlerinde diye. Ben de nişanlıma böyle iletince tabi kendisi çıldırdı yok zarar yok ben bunu ödetirim yok ölene kadar söylerim susmam sen annenin fikriyle hareket ediyosun vs burnumdan döktü açıkcası. Neyse bu krizi atlattık. Şimdi set takımı alınırken de geline nişanda takılan normal altınlar çeyrek yarım vs alınıp üstüne koyulup set de alınabiliyor ama hiç onları ellemeden alanlar da var. Benim annem de diyor ki zaten sana layığı ile takı takmadılar, (açıkcası biraz öyle dalga geçer gibi beş taş bak dediler geçen sene sonra da almadılar, bohçada bize altın hediye edilir ay sonunda altın düşecekmiş o zaman alıcaz dediler) altınları vermeyeceğiz kendileri set alsınlar ben söylerim teyzeme(yani kaynanam) dedi ama henüz bu olay vuku bulmadı eğer bulursaaaaa vay benim başıma, nişanlım beni artık sıkıştırıp duracak ben elli kez dedim ki benim altınlarla işim yok anneme de dedim anne karışma ne halleri varsa görsünler oğullarına ne layık görüyorlarsa onu yaparlar ben altını alıp yarın eşime vericem turşusunu kurmıcam, ama yok annem tutturdu onlar alsın ben söylicem vermeyeceğimi, e bu sefer ben annemle nişanlım arasında kalıcam, bana bi yardım eli, vallahi sinir hastası oldum. Zor bir dönemden geçtim 8-9 ay önce trafik kazası geçirdik babamı kaybettim ben daha bunu atlatamadan böyle şeylerle uğraşıyorum anneme de kıyamıyorum bir lafını iki edemiyorum o da beni düşünüyor evladına layık görüyor istiyor diye düşünüyorum ona da kızamıyorum zaten babamdan sonra o bizi ayakta tuttu ne yapacağım inanın bilmiyorum...
Silkelen ve kendine gel. Kaç yıllık eşim benim anneme bu şekilde konuşamaz o kim ki konuşabiliyor. Sende de hata var ki bu adamı çok şımartmışsın. annenin adını andığı gün yüzüğü avucunun içine koymalıydın

Ne yazık ki böyle, sorunsuz insan yok eminim bu olmasa başka bir şeyle muhakkak imtihan olacaktım
Ayrıca imtihan kelimesini çok yanlış yorumluyorsunuz. Allah rahmet eylesin, babanızın vefatı çok ağır bir imtihan çünkü kimsenin elinde değil bir insanın yaşaması ölmesi.
Ancak evleneceğimiz insanı biz seçiyorsak, onun verdiği işaretlere göz yumuyorsak bu imtihan değildir. Tercihtir ve sonuçlarına katlanmaktır.

babamı kaybettık onun acısını yasayamadan bunlarla yasıyorum demıssınız
sıze acınızı yasamayın dıyen yok kı altın derdıne dusen sızsınız
habıre annenızın lafıyla hareket edıp altın lafını agzınızdan dusurmuyorsunuz burada ben bıle rahatsız oldum bundan

kendı dusuncenız ve ıstegınız neyse soyleyın yapmıyorlarsa ayrılın yapanla evlenın o zaman ne dıyelım ? bırıne zorla altın aldıramazsınız sonucta o anda evet ya dogru deyıp arkanızı donunce hayır annem boyle dıyor dersenız nısanlınız da annen yonlendırıyor senı der tabı sahte altın takalım demısler hayır ıstemıyorum sahte dersınız , ne kadar cok altın ıstedınız kı sahte dusunmek zorunda kalmıslar ?

babamı kaybettık onun acısını yasayamadan bunlarla yasıyorum demıssınız
sıze acınızı yasamayın dıyen yok kı altın derdıne dusen sızsınız
habıre annenızın lafıyla hareket edıp altın lafını agzınızdan dusurmuyorsunuz burada ben bıle rahatsız oldum bundan

kendı dusuncenız ve ıstegınız neyse soyleyın yapmıyorlarsa ayrılın yapanla evlenın o zaman ne dıyelım ? bırıne zorla altın aldıramazsınız sonucta o anda evet ya dogru deyıp arkanızı donunce hayır annem boyle dıyor dersenız nısanlınız da annen yonlendırıyor senı der tabı sahte altın takalım demısler hayır ıstemıyorum sahte dersınız , ne kadar cok altın ıstedınız kı sahte dusunmek zorunda kalmıslar ?
Kuyumcuya gönderip beştaş beğendirmişler ama almamışlar.
Iki taraf tencere kapak bence.
Biri altın alacağım diye oyalıyor diğeri İstemem yan cebime koy diyor.

Merhaba ablalarım kardeşlerim, ben 21 yaşında hemşire olarak görev yapan nişanlı bir kız kardeşinizim. Annemin teyze oğlu ile nişanlıyım. Daha derdim oluşmadı ama oluşacak yani eminim, önden sizden akıl almaya geldim. Ben bir doğu şehrinde yaşıyorum memleketim burası, mevzuya geçeyim bizim burada geline düğünden önce veya nişanda farketmez altın set alınır trabzon takımı olur buna benzer vs. Bu konuda zaten bi kriz yaşadık nişanlımla, görümcem kalktı dedi ki benim şimdiki aklım olsa ben sahte alırım set takımını gümüş üzerine yapıyorlar bilirsiniz, set takımının alınacağı paraya da işçiliksiz altın alırdım zarar çünkü. Biz de ne diyelim annem ve ben orda hani mantıklı evet falan dedik. Neyse annem sonrasında dedi ki olduğu gibi yapılsın niye bozdurma odaklı bakıyorsun ki takıdır dursun takarsın özel günlerinde diye. Ben de nişanlıma böyle iletince tabi kendisi çıldırdı yok zarar yok ben bunu ödetirim yok ölene kadar söylerim susmam sen annenin fikriyle hareket ediyosun vs burnumdan döktü açıkcası. Neyse bu krizi atlattık. Şimdi set takımı alınırken de geline nişanda takılan normal altınlar çeyrek yarım vs alınıp üstüne koyulup set de alınabiliyor ama hiç onları ellemeden alanlar da var. Benim annem de diyor ki zaten sana layığı ile takı takmadılar, (açıkcası biraz öyle dalga geçer gibi beş taş bak dediler geçen sene sonra da almadılar, bohçada bize altın hediye edilir ay sonunda altın düşecekmiş o zaman alıcaz dediler) altınları vermeyeceğiz kendileri set alsınlar ben söylerim teyzeme(yani kaynanam) dedi ama henüz bu olay vuku bulmadı eğer bulursaaaaa vay benim başıma, nişanlım beni artık sıkıştırıp duracak ben elli kez dedim ki benim altınlarla işim yok anneme de dedim anne karışma ne halleri varsa görsünler oğullarına ne layık görüyorlarsa onu yaparlar ben altını alıp yarın eşime vericem turşusunu kurmıcam, ama yok annem tutturdu onlar alsın ben söylicem vermeyeceğimi, e bu sefer ben annemle nişanlım arasında kalıcam, bana bi yardım eli, vallahi sinir hastası oldum. Zor bir dönemden geçtim 8-9 ay önce trafik kazası geçirdik babamı kaybettim ben daha bunu atlatamadan böyle şeylerle uğraşıyorum anneme de kıyamıyorum bir lafını iki edemiyorum o da beni düşünüyor evladına layık görüyor istiyor diye düşünüyorum ona da kızamıyorum zaten babamdan sonra o bizi ayakta tuttu ne yapacağım inanın bilmiyorum...
bu adamla evlenmek istediğini emin misin?

Altın fiyatları yüksek evet almakta zorluk çekiyor olabilir ama nişanlınız şimdiden anneniz ve size bu şekilde davranması ileride nasıl muamele göreceğinizin göstergesi.

Bune yahu daha şimdiden altın için kırmış, kirilmissiniz. Böyle zoraki istemeyle , diretmeyle yapılacak şeyden ne hayır gelir? Üstelik annenizin kafa eskide kalmış ama altın fiyatları uçmuş gitmiş, anneniz farkında değil galiba? Gram altın bile ne kadar haberiniz var mı? Set işi evet hem çok kaba hem çok eskilerde kaldı hem de satınca para etmiyor. Bu çok doğru bir yaklaşım. Altınla işiniz yoksa, kaba kaba setleri nasıl takacaksiniz? Annenizin tarafinda olmanıza şaşırmadım çünkü altınla hava atma derdindeniz çevrenize.

Ben eşimle nisanliyken hiç bu konulara girmedik, o da hiç bana böyle yaparım şöyle yaparım demedi. Nisanliniz, sizin altın sevdanizdan dolayı annenize ailece bileniyor, ileriki hayatınızda bunları burnunuzdan getirecek ama siz hala altın altın...

21 yaşındayken ben de herşeyi bildiğimi ve hayatı çözdüğümü düşünüyordum. Bir mok bilmediğimi fark etmem 30 larımı buldu. Sizi baştan bu kadar uyaran insanları dinlemeyip evleneceğinizi de cevaplarınızdan görebiliyorum.

İyi, evlenin. Kendi düşen ağlamaz. Yalnız şunu bilin de, Annemin teyze oğluna dayı diyorum ben🤦🏼‍♀️Uzak bir akraba değil kesinlikle. İlla evleneceğim diyorsanız lütfen genetik seçilimli tüp bebek konusunu araştırmadan çocuk sahibi olmayı düşünmeyin.

Ne takarlarsa artık o takılanları bozdurup bu alanda kullanmanızı öneririm. Kendi hayatınızı göz göre göre karartacaksınız, bari çoluğunuz çocuğunuz çekmesin.

Peki az ama öz takılsa kabul eder misiniz? Mesela uygun fiyatlı ama sahte olmayan bir set ile 1-2 bilezik olsa? Valla bu altın mevzuları çok sıkıntı. Gösteriş için sahte takmak ne kadar saçma ise erkek tarafından altın istemek de o kadar ayıp.
yani birbirinizi bulmuşsunuz kafalar aynı çalışıyor. Zaten akrabalık da var şaşırtmadı.

annenizin teyze oğlu kaç yaşında?

Birincisi anneniz sizi düşünse bile tarzı çirkin. Böyle numaralarla elde edilen altından hayır gelir mi?
İkincisi nişanlı kişisinin daha düğün olmadan ettiği lafları ben eşimden 10 yıldır duymadım. Saygısı hiç yok size ve de vahşi kusura bakmayın.
Üçüncü ve en önemlisi güzelim 21 yasında meslek sahibisin acelen ne Allah aşkına. Hem de akraba. Bemce evlenme.

Ne yazık ki böyle, sorunsuz insan yok eminim bu olmasa başka bir şeyle muhakkak imtihan olacaktım
Böyle düşünürsen kendini bile isteye çıkmaza sokarsın olmuyorsa olmuyordur daha iyisi daha sorunsuzu elbette var yaşınız 21 hemşiresiniz hayat önünüze ne fırsatlar çıkarır. Hayatını kendi ellerinle çıkmaza sokma bugün ablasının lafıyla sana hırlayan adam yarın ne yapmaz attığın her adımda karşı tarafın tepkilerini düşünmekten kafayı yersin görünen köy kılavuz istemez.

X