Ah ah.. ben bunları düşünecek kız mıydım..

meraklimelahatbirisi meraklimelahatbirisi kendine ya da ailene bir saygisizlik yaptirmaman gerektigini dusunuyorum, su an bu durumun ilerde sana ne olarak yansiyacagni dusunemiyor olabilirsin bnce odaklanman gereken kisim saygi. Sahte taki takmak fln hos degil, yapamiyorlarsa takmasinlar, o da bir secenek degil mi?
Ya harika böyle yorumları okudukça demek ki tek böyle düsünen ben değilim diyorum abi takamayacaksan de ki takamıcam gücüm yok kadın nişandan bi gün sonra annemi arayıp dedi ki ya layığıyla yapamadım herşeyi yapacağım gereken ne ise örf adet ne ise onu yapacağım bana geçen kış beştaş bak dedi gidip denedim beğendim gerisi gelmedi salak mısınız abi o zaman ne diye gönderip baktırıyosun beni alma sanki ben takıcam onu aldıkları tek taş duruyor evde hastanede eldiveni deliyor diye onu bile takmıyorum :)))

Asil yazik size gercekten, kendini gerceklestirememis insanlar baska hayat tarzlarina bu kadar kucumser yaklasirlar:) bu da sizin sucunuz degil gerci, hayat size o firsati vermemis, insallah gencsinizdir de zamanla olur.
Kendini gerçekleştirememiş bir insan sence başka hayat tarzını nasıl küçümser? Baya mantıksız bir cümle olmuş. 21 yaşında bir kız doğuda böyle diye bu yaşta annesiyle altın derdine düşüp akraba evliliği yapıyor. Doğuda böyle diye normal mi karşılayalım? Eee o zaman doğuda çocuk yaşta evlilikleride normal karşılayalım. Kuma olaylarınıda normal kabul edelim. Hatta resmi nikaha gerek yok dini nikah daha makul diyelim. Karşımızda üniversite mezunu bir kız var bırakta anormal karşılayalım.

5 yıllık bir ilişkim var. Ailesi keşke sahte altın alsaydık yok ay sonu daha ucuz olacak o zaman alalım vs dese ve o da saçmaladıklarını söylemese, bu küçük hesapları anormal bulduğunu belirtmese buz gibi soğurum, bir değeri kalmaz gözümde.

Bu yaşananları nişanlınızın karakterinden bağımsız olarak değerlendirmemenizi öneririm.
Haklısınız teşekkür ediyorum ben de zaten tereddüt ediyorum kafam bu yüzden karışık belki diyorum hani belki bu altın mevzuları biterse çünkü normalde biz böyle sıkıntılar yasamıyoruz onunla

Gerçekten en doğru yaklaşım bu net olmak lazım o masada ben yok ya ne gerek var belki bozdurmam takarım deseydim hic bunları yasamayacaktım iste.
canim illa denemek istiyorsun sakin bir zamanda karsina al guzel bir sekilde konus.

eger seninle sakince konusamiyorsa, o problemi birlikte cozemiyorsaniz, o zaman zaten yanlis olan bir seyler var.

ama konusmak demek birbirine yag yakmak, olmayacak sozler vermek degil.

sen mesela annene tavrindan rahatsiz oldugunu soyleyebilirsin, o da neyden rahatsiz oldugunu soyler. mesela diyelim ki o annenin seni gazlamasindan rahatsiz oldu. sen de ona annenin soyleme sebeplerini anlatir, ardindan da seni anliyorum ama benim icin onemli olan bizim ne karar verdigimiz. annem boyle dedi ama ben de mantikli buldum yoksa annemin her dedigini yapmak zorunda degiliz diyebilirsin. sonra da ama ben de senden ayni seyi bekliyorum, ablandan degil senden duymak isterdim vs vs. o yuzden de siz aranizda bir seyleri kararlastiracaksiniz, sonra da o ailesine sen de kendi ailene soyleyeceksin. eger boyle konusmayi yapacak kadar olgun birisi degilse bir daha dusun derim. bence sen akilli bir kiza benziyorsun.

Kendini gerçekleştirememiş bir insan sence başka hayat tarzını nasıl küçümser? Baya mantıksız bir cümle olmuş. 21 yaşında bir kız doğuda böyle diye bu yaşta annesiyle altın derdine düşüp akraba evliliği yapıyor. Doğuda böyle diye normal mi karşılayalım? Eee o zaman doğuda çocuk yaşta evlilikleride normal karşılayalım. Kuma olaylarınıda normal kabul edelim. Hatta resmi nikaha gerek yok dini nikah daha makul diyelim. Karşımızda üniversite mezunu bir kız var bırakta anormal karşılayalım.
Altın derdine düştüğümü nerden çıkardınız okumadığınız çok belli yorum için teşekkürler fazlasına gerek yok.

canim illa denemek istiyorsun sakin bir zamanda karsina al guzel bir sekilde konus.

eger seninle sakince konusamiyorsa, o problemi birlikte cozemiyorsaniz, o zaman zaten yanlis olan bir seyler var.

ama konusmak demek birbirine yag yakmak, olmayacak sozler vermek degil.

sen mesela annene tavrindan rahatsiz oldugunu soyleyebilirsin, o da neyden rahatsiz oldugunu soyler. mesela diyelim ki o annenin seni gazlamasindan rahatsiz oldu. sen de ona annenin soyleme sebeplerini anlatir, ardindan da seni anliyorum ama benim icin onemli olan bizim ne karar verdigimiz. annem boyle dedi ama ben de mantikli buldum yoksa annemin her dedigini yapmak zorunda degiliz diyebilirsin. sonra da ama ben de senden ayni seyi bekliyorum, ablandan degil senden duymak isterdim vs vs. o yuzden de siz aranizda bir seyleri kararlastiracaksiniz, sonra da o ailesine sen de kendi ailene soyleyeceksin. eger boyle konusmayi yapacak kadar olgun birisi degilse bir daha dusun derim. bence sen akilli bir kiza benziyorsun.
Çok teşekkür ederim bence de konuşmadan hiç bir şeyi çözemeyiz çok sakin bir zamanda onu karşıma alıp konuşacağım bu durumu..

Emin ol bu kin gutmek simdi anlamazsin toz pembe gozukur ama ilerde bunu bile basina kakar annene hep uzak davranir
Abla keşke herşey toz pembe olsa, babamı canını kucağımda teslim etti ve hayat o günden sonra benim için grileşti bu mevzularla uğraştığım için kendime kızıyorum hele bak diyorum sen ne yaşadın ve nelerle uğraşıyorsun ama işte hayat böyle ben de anlamaya calısıyorum elbet hata yapıyoruz ne diyeyim

Kendisi bir üniversitede araştırma görevlisi.
Yargilamak istemem ama şimdiden annenize bu sekilde davraniyorsa bilin ki evlenince anneniz size pek gelemez sizde ona gidemezsiniz akraba evlilikleri gercekten bu sekilde oluyor. İyi düşünün daha 21 yaşındasınız çalışıp annenizle birlikte biraz hayatın tadını çıkarın bence evlilikte aceleci olmayın kolay degil çünkü

Altın derdine düştüğümü nerden çıkardınız okumadığınız çok belli yorum için teşekkürler fazlasına gerek yok.
Gayet belli açık beyan yok altın düşücek sonradan yapıcaklar diye kafanıza takmışsınız, yok bohçada altın gelir olmadı yok efenim beştaş almadılar tek taş eldivenimi deliyor. Belkide insanları çıldırttınız isteklerinizle nerden bilelim? O kadar eğitimlisin madem annenin kuzeninden iste ailesinden niye beştaş altın istenir anlamam. Senin annen ne takıcak sana? Çeyizini yaptın mı ? Hani daha yaşın 21 ya ne ara yaptın?

Abla keşke herşey toz pembe olsa, babamı canını kucağımda teslim etti ve hayat o günden sonra benim için grileşti bu mevzularla uğraştığım için kendime kızıyorum hele bak diyorum sen ne yaşadın ve nelerle uğraşıyorsun ama işte hayat böyle ben de anlamaya calısıyorum elbet hata yapıyoruz ne diyeyim
Allah yardimcin olsun yasin cok genc ve su hayatta annenden daha degerli kimse olmasin hayatinda emin ol annenin dedikleri cok onemli altin para bunlar onemli degil yapmasalar olur diye dusunme annen ne diyorsa kendi dusuncen gibi îlet birsey olursa buraya yaz kimse senden onemli degil alttan alma hic birseyi

Kurdugunuz cumleyi tekrar okur musunuz? Zaten kendini gerceklestiremeyen bir insan baska bir hayat tarzini kucumser, karsisindakinin penceresinden bakamadigi icin bu gibi kelimeler kullanir, fikirlerini o sekilde ifade eder. Kuma ile kucuk yasta evlilikle 21 yasinda meslek sahibi insanin 6 yildir cocuk yastan beri tanidigi insanla evlilik adimi atmasinin ne alakasi var? Kendisi 21 de karsisindaki 70 mi? Yine de anormal buluyorsak bile 'Yazik' ne demek?Benim kulturumde, benim kafamda baska oncelikler vardi ben 29 yasinda evlendim, altindan baska konularimiz da oldu burada durum baska ne var bunda? Bize uymayan her seye 'Yazik' diyeceksek kimse buraya dert tasa yazmasin o zaman oyle mi? Kimse kimseyi rencide etmesin, soylediklerimde hic yanlis bir sey yok, yorum yapalim diye burdayiz ama kimse de kimseyi rencide etmemeli ne yanlis var bunda?

Gayet belli açık beyan yok altın düşücek sonradan yapıcaklar diye kafanıza takmışsınız, yok bohçada altın gelir olmadı yok efenim beştaş almadılar tek taş eldivenimi deliyor. Belkide insanları çıldırttınız isteklerinizle nerden bilelim? O kadar eğitimlisin madem annenin kuzeninden iste ailesinden niye beştaş altın istenir anlamam. Senin annen ne takıcak sana? Çeyizini yaptın mı ? Hani daha yaşın 21 ya ne ara yaptın?
hahahahaha evet çeyizim biteli aylar oluyor pandemi döneminde hic dısarı çıkamadığımız için param çok cebimde kaldı inanır mısın bir oda çeyiz dizdim çok güzel tabaklar aldım, annem sağolsun bana takacağı şeyi çoktan alıp kenara koydu merak etme ben gerekeni yapamayacak olsam bunu da belirtirim. Derdim şu yapamayacaksan yapamayacağım de ben beştaş istemedim kayınvalidem gidip baksın demiş evet altın düşecek sonra alıcaz ne demek benim için ufak hesap bu senin için olmayabilir hiç almasa gözümde bir şerefi olur.

25 yaşını bu yıl dolduruyorum, kendimden küçük bir genç kıza bu konuda yorum yapmak benim canımı acıtıyor.
Yorumlarımdan hoşlanmadı konu sahibi o yüzden çok müdahil olmak istemedim ama cidden üzüldüm ben. Konu sahibinden büyük yeğenlerim var benim. Sizleri onların yerine koyarak yorum yapıyorum her zaman. Onlara söylemeyeceğim şeyi size söylemem. 21 yaş öyle güzel bir yaş ki bu yaşta yapılacak onca keyifli şey varken evlilik ve altın derdine düşmeyi aklım almıyor. Kaçıyor mu evlilik diye düşünüyorum. Ya üç beş sene sonra akılları başlarına gelecek ne yaptım ben diyecekler ya da çarkların arasında kaybolup gidecekler.

Allah yardimcin olsun yasin cok genc ve su hayatta annenden daha degerli kimse olmasin hayatinda emin ol annenin dedikleri cok onemli altin para bunlar onemli degil yapmasalar olur diye dusunme annen ne diyorsa kendi dusuncen gibi îlet birsey olursa buraya yaz kimse senden onemli degil alttan alma hic birseyi
Benim kendi düsüncemi sorarsan bir alyansım olsun parmağımda bana yeter, alyansımı pek severim ilk taktığım günden beri manevi bir değer verdim ona ama geri kslan gelse de bir gelmese de işte annem faktörü beni zaten zorluyor ve dediğin gibi en en en değerlim annem olduğu için de onu kıramıyorum ve arada kalıyorum yoksa onlar kim ki tenezzül edeyim ne haliniz varsa görün der geçerim

Kurdugunuz cumleyi tekrar okur musunuz? Zaten kendini gerceklestiremeyen bir insan baska bir hayat tarzini kucumser, karsisindakinin penceresinden bakamadigi icin bu gibi kelimeler kullanir, fikirlerini o sekilde ifade eder. Kuma ile kucuk yasta evlilikle 21 yasinda meslek sahibi insanin 6 yildir cocuk yastan beri tanidigi insanla evlilik adimi atmasinin ne alakasi var? Kendisi 21 de karsisindaki 70 mi? Yine de anormal buluyorsak bile 'Yazik' ne demek?Benim kulturumde, benim kafamda baska oncelikler vardi ben 29 yasinda evlendim, altindan baska konularimiz da oldu burada durum baska ne var bunda? Bize uymayan her seye 'Yazik' diyeceksek kimse buraya dert tasa yazmasin o zaman oyle mi? Kimse kimseyi rencide etmesin, soylediklerimde hic yanlis bir sey yok, yorum yapalim diye burdayiz ama kimse de kimseyi rencide etmemeli ne yanlis var bunda?
Konu sahibi bu yaşta belli yani yanlış bir evlilik yapacak. Bu yaşta şu an maaşını alıp gezıp tozması gerek. Sizin evlendiğiniz yaşa gelince fikirleri her şeyi değişecek ve eminim ki pişman olacak

Yorumlarımdan hoşlanmadı konu sahibi o yüzden çok müdahil olmak istemedim ama cidden üzüldüm ben. Konu sahibinden büyük yeğenlerim var benim. Sizleri onların yerine koyarak yorum yapıyorum her zaman. Onlara söylemeyeceğim şeyi size söylemem. 21 yaş öyle güzel bir yaş ki bu yaşta yapılacak onca keyifli şey varken evlilik ve altın derdine düşmeyi aklım almıyor. Kaçıyor mu evlilik diye düşünüyorum. Ya üç beş sene sonra akılları başlarına gelecek ne yaptım ben diyecekler ya da çarkların arasında kaybolup gidecekler.
Bakın söylediklerinizde haklısınız hoşlanmadım değil ben size yanılıyorsunuz diyemem ama biz nişanlımla hep başka hayal ettik siz onu bu konuda değerlendirip eleştirdiniz inanın ki o da bende 4-5 sene çocuk yapmayı bile düşünmüyoruz ben dgsye hazırlanıyorum lisans tamamlama yüksek lisans düşünüyorum o doktorasını yapıyor gezip görecek yerler listemiz bile var ben sizi anlıyorum ama işte örf adet denen o bok şey araya girince böyle şeyler de yaşanıyor anladınız mı

X