• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağustos ayı tüp bebek yaptıracak olanlar !!!

Bir diğer sorum ise şu: Opu öncesi neden ultrasonla bakılmıyor? Çatlamış olabilir yumurtalar..
Ona göre opu yapıp yapmamaya o an karar vermek daha mantıklı değil mi sizce?

Bir diğer sorum ise şu: Opu öncesi neden ultrasonla bakılmıyor? Çatlamış olabilir yumurtalar..
Ona göre opu yapıp yapmamaya o an karar vermek daha mantıklı değil mi sizce?
Can'ım zaten opu esnasında yumurtaların çatlamış ya da çatlamak üzere olması gerekmiyor mu? Ben öyle düşünmüştüm. Yoksa niye çatlatma iğnesi yapsınlar.

Can'ım zaten opu esnasında yumurtaların çatlamış ya da çatlamak üzere olması gerekmiyor mu? Ben öyle düşünmüştüm. Yoksa niye çatlatma iğnesi yapsınlar.

Bence şöyle opu ne demek: çatlamaya yakın zamanda olan yumurtayı almak demek. çatlamış yumurtayı alamaz.
çatlamaya yakını alıp havuza atar ve yumurta orda çatlar ve sperm ile döllenir.

normalde çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ilişki diyorlar, tüpte 33 saat sonra yumurtalara opu yapıyorlar. yani çatlamadan alıyorlar. tedavinin tam ortasında 1 tane yumurtam çatladı gitti. bu yuzden bence önlem için bakılmalı diye düşünüyorum ultrasonla opu oncesi...

normalde çatlatma iğnesinden 36 saat sonra ilişki diyorlar, tüpte 33 saat sonra yumurtalara opu yapıyorlar. yani çatlamadan alıyorlar. tedavinin tam ortasında 1 tane yumurtam çatladı gitti. bu yuzden bence önlem için bakılmalı diye düşünüyorum ultrasonla opu oncesi...
Canım bu bilgilerden emin misin? Ben ayrıntılı sordum doktoruma ya 36 saatten önce çatlarsa diye doktorum biz ilaçlarla onu sağlıyoruz ayrıca çatlamış yumurtadan çıkan ufak yumurtalığı alıp embriyo haline sokuyoruz dedi. Senin yazdıklarını ilkkez duydum da.

ben hep gobekten yaptim hic kolu denemedim o yuzden bilmiyorum canim ama gobegim morarmadi hic simdiye kadar :KK9:
Göbek morarmıyor canım kol morarıyor ben kaç gündür koldan yaptırıyordum baktımki çok kötü bir görüntü oldu dün göbekten oldum ama bir daha olmam,gerekirse kolumun tamamı morarsın çok acıdı.

Kızlar bu arada bugün 6. Günüm arada belim ağrıyor sonra ağrısı geciyor surekli devam etmiyor bide bende akinti kanama vb. Seyler hic olmadi sadece progestan jel kullanmigimdan onu atiyor arada sag kasigima ve belime ağrı giriyor uzandigimda sonra duruyor sizce bu bi belirti olabilir mi siz ne yaşadınız :silah:

Canım bu bilgilerden emin misin? Ben ayrıntılı sordum doktoruma ya 36 saatten önce çatlarsa diye doktorum biz ilaçlarla onu sağlıyoruz ayrıca çatlamış yumurtadan çıkan ufak yumurtalığı alıp embriyo haline sokuyoruz dedi. Senin yazdıklarını ilkkez duydum da.
Cnm her gün orgalutran kullanmama rağmen 9.gün yumurtalarımdan biri çatlayıverdi. Yani olmayacak birşey oldu. Bu yüzden de korktum açıkçası. Opu yu yaparken çatlıyor mu çatlamıyor mu bilmiyorum ama bu başıma geldi...

Bende ilk defa duydum ben ignemi gece 11 de vurdum tam 36 saat sonra da opu oldum

Cnm her gün orgalutran kullanmama rağmen 9.gün yumurtalarımdan biri çatlayıverdi. Yani olmayacak birşey oldu. Bu yüzden de korktum açıkçası. Opu yu yaparken çatlıyor mu çatlamıyor mu bilmiyorum ama bu başıma geldi...
Canım doktorun verdiği ilaçla ve dozajla çok alakalı zaten maharet tüp bebeği rahime koymak değil en baştaki ilaçları düzgün ayarlayabilmek, benim doktorumda 36. Saatte topladı aslına bakarsan hep 36 dır klomen haptada aşılamada da çatlatma iğnesinden sonraki 36. Saattir belki senin biri erken çatladığı için doktorun işi şansa bırakmamak için 33 de almıştır. Kaç yumurtan toplandı kaçı döllendi senin? Bir de biliyor musun bunlar faso fiso rabbim ol derse oluyor ister 10 süper embriyon olsun ister 1 bu yüzden hepimiz içimizi ferah tutalım en güzeli bizimle olsun inşallah.

Sen de haklısın canım. Özellikle yumurta sayısı az olanlar için risk. Yumurta erken çatlamasın diye de baskılayıcı iğne yapıyorlar. Sana yapılmadı mı?

Yaa sendeki de nasıl yumurta maşallah. Benimki kendi kendine bile çatlamıyor :(
Önlemini de alıp iğne vurulmuşsun aslında. Burada doktorun hatası Yok gibi.
Ayrıca opuyu yaparken çatlasa bile onu olup spermle bir araya getirirler Can'ım. Her türlü ihtimali bilinçli bir doktorsa o da biliyordur.

Yaa sendeki de nasıl yumurta maşallah. Benimki kendi kendine bile çatlamıyor :KK43:
Önlemini de alıp iğne vurulmuşsun aslında. Burada doktorun hatası Yok gibi.
Ayrıca opuyu yaparken çatlasa bile onu olup spermle bir araya getirirler Can'ım. Her türlü ihtimali bilinçli bir doktorsa o da biliyordur.
Wala bizde şaşırdık normalde yumurtam çatlamadığı için ara sıra kist olan biriyim. Hayret ettik yani.
Neyse işallah diğer yumurtalarım yarın toplanacak:KK55:

Back