• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağustos ayı tüp bebek yaptıracak olanlar !!!

Kizlar bisey sorucam. pgt yaptiran varmi icinizde? Dr benden pgt de istiyor. Aslinda esimdede bendede kromozom sorunu cikmadi ama daha once ikiz kaybimdan dolayi sanirim istiyor. Fiyat bilgisi olan varmi ?

insallah cok heyecanli :) yarin ben yine betahcg vericem dua et bana hamilelerin duasi kabul olurmus :KK66:
canım arkadaşımm sen çok sıkıntılı zamanlar geçirdin.zaten hepimizin stres yumağına dönüştüğü bu süreçte sen bizden iki kat fazla çile çektin,üzüldün yıprandın.. gönlünden geçen nevarsa senin olsun,senin için hayırlı olan btün duaların kabul olsun.inşallaah HCG katlanarak çoğalmıştır,yarın senin bayram günün olsun bunu eniçten dileklerimle söylüyorum, allah hepimziin yüzüne gülsün :dua:

Aynı şeyi bende düşünüyorum canım işe gitsen bi dert gitmesen bi dert ne yapacaz :işsiz::işsiz::işsiz:
Valla arkadaşlar benim nispeten yoğun bir işim var tahmin edersiniz,hemşireyim genellikle ayaktayım.ben bayram tatili bitince 10gün rapor aldım,gitmiyorum şuanda ama evde de yatmıyorum,sıkıntı basıyor.6 yaşında ki kızımla koca gün dışarıdayız yürüyoruz parka gidiyoruz,evde bütün işimi 3.günden beri kendim yapıyorum hareketi kısıtlayıp yatmayı mantıklı bulmuyorum.ben gitmedim işe çünkü evde ailemle bu süreci yaşamak onlarla Yanyana olmak istedim. Tabi benim eşimde evde genellikle home ofis çalışıyor giderse birkaç saatliğine şantiyeleri dolaşmaya çıkıyor,ilk gündem beri hep birlikteyiz. Siz de evde vakit geçirebilirim diyorsanız iZin alın,sıkılırım derseniz de hiiiiiç almayın çünkü iş yorgunluğu sonucu etkilemeyecektir hem çalışırsanız zaman da çabuk geçer bu da bir gerçek :KK66:

canım arkadaşımm sen çok sıkıntılı zamanlar geçirdin.zaten hepimizin stres yumağına dönüştüğü bu süreçte sen bizden iki kat fazla çile çektin,üzüldün yıprandın.. gönlünden geçen nevarsa senin olsun,senin için hayırlı olan btün duaların kabul olsun.inşallaah HCG katlanarak çoğalmıştır,yarın senin bayram günün olsun bunu eniçten dileklerimle söylüyorum, allah hepimziin yüzüne gülsün :dua:
ne guzel dualar etmissin cok sagol. Hepimiz neler cekiyoruz kim bilir. Ben de uzuldum evet ama insallah dedigin gibi bayramim olur cok tesekkur ederim.

Kızlar transfer sonrası kaç gün rapor aldınız? İşe gitmekmi iyi evde de zaman geçmez gibi...
Evde zaman geçmiyor Can'ım ya. Ben çalışmıyordum evde durdukça sürekli kafanda kuruyorsun bişeyler. Birkaç gün dinlen sonra çalış masa başıysa işin.

Opu sırasında miyomda alındı benim.sonrasıda agrısız zahmetsiz korkmayın gayet kolay geciyor.biraz agrı oluyor tabi ama önemli değil yenilemesin yeter.ben antalya tüp bebek merkezindeyim.opudan 2 ay sonaya attılar transferi ama geç olsun güç olmasın diorum inşallah.gusel haberler verelim inşallah bizlerde
canım verdiğin bililer icin teşekkür ederim.

Canım embriyo genetik tanı sanırım..ben baktırmadım ama gerekli görülseydi baktırırdım ..bence iyi birşey ..kafa ı kurcalayan nedir?
Ne bileyim ya yaptiranlarda ya saglam cikan olmayip erteleniyo. Ya bir tane cikiyo. Sanirim bu embriyoyada zarar veriyo. Ote yandandada sansini 50 lerden 70 lere yukseltiyo. Dr ne derse yapicamda gerci. Kafamda karisti moralim bozuldu

Son düzenleme:
Pgt yaptiran bir kisi bile yok herhalde
Okudum mesajlarından İkiz kaybın var ve yaşın 38 ama Esin'de ve sende kromozom vs herşey normal miş..yani genelde ileri yaş düşük kaliteli embiriyo da belki baktırırdım hani 1 yumurtam olur döllenen kalite kötüdür emin olmak için bakılıyor genelde 40 yas üstü ama senin durumda neden istediler bilmiyorum..

Ne bileyim ya yaptiranlarda ya saglam cikan olmayip erteleniyo. Ya bir rabe cikiyo. Sanirim bu embriyoyada zarar veriyo. Ote yandandada sansini 50 lerden 70 lere yukseltiyo. Dr ne derse yapicamda gerci. Kafamda karisti moralim bozuldu
Embriyoya gelişim sürecinde zarar verip vermediğini bilmiyorum ama bazı çiftler şüpheli durumlarda özellikle istiyorlar.yani aslında birandan avantajlı ...yani akrabalarda filan varım sorunlu birşey ..bazen o doldurduğunuz formlarda birsürü şey soruluyor .sen aklını kurcalayan ne varsa shekime Sor ..Benden neden bu testi istediniz riskleri nedir..elinizde karşılaştırmalı klinik çalışma varım vs sor yani..onun görevi seni bilgilendirmek..kafanda soru işareti varsa önce onları çözümle,,,

C
Embriyoya gelişim sürecinde zarar verip vermediğini bilmiyorum ama bazı çiftler şüpheli durumlarda özellikle istiyorlar.yani aslında birandan avantajlı ...yani akrabalarda filan varım sorunlu birşey ..bazen o doldurduğunuz formlarda birsürü şey soruluyor .sen aklını kurcalayan ne varsa shekime Sor ..Benden neden bu testi istediniz riskleri nedir..elinizde karşılaştırmalı klinik çalışma varım vs sor yani..onun görevi seni bilgilendirmek..kafanda soru işareti varsa önce onları çözümle,,,
Cok sagol tsk ederim. Benim ikiz kaybim var yasta 38 sanirim bununla alakali. Neden kaybettigim yada tekrar kaybetme olasiligim varsa yok etmek adina istedi diye dusunuyorum. Iyi birsey evet de. Diger yandanda 1 tane ya cikiyor ya cikmiyor. Akrabalarda sorun yok. Allahim cok zor ya. Hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Bu hesaplar kitaplar insani bitiriyo

C

Cok sagol tsk ederim. Benim ikiz kaybim var yasta 38 sanirim bununla alakali. Neden kaybettigim yada tekrar kaybetme olasiligim varsa yok etmek adina istedi diye dusunuyorum. Iyi birsey evet de. Diger yandanda 1 tane ya cikiyor ya cikmiyor. Akrabalarda sorun yok. Allahim cok zor ya. Hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Bu hesaplar kitaplar insani bitiriyo
canım pgt için neden endişeleniyorsun ki??? işlem teknik olarak şansını düşürecek hiçbir komplikasyon içermiyor. 1tane embriyo geçiyor genetiği demişsin ama zaten pgt den geçemeyenlerinde çogu implante olamıyor transferin ardından.boşuna beklemiş ümit etmiş oluyorsun. PGT den sağlıklı embriyo gelmesi şansını kat be kat arttırır geriye sadece rahim tabakasında bir problem yoksa tutunmak kalır,hem gebeliğin devamı içinde oldukça önemli bir girişim.ücret olarak bayaa tuzlu diye biliyorum gerçi 1500-2000 usd lerden bahsediyorlar embriyo başına.bunu ticarii kaygı olarak mı yapıyorlardır merkezler o da bir soru işareti??? aslında burda tek gen geçişli spesifik hastalıklar yoksa anne ya da babadan gelen,bu paralara bu işlemi yaptırmak bana pek anlamlı gelmiyor. ama diğer taraftanda rastgele embriyo seçilimlerinde üst üste negaif sonuç almakta aileleri yıpratıyor,Prenatal genetik tanı ile enazından daha spesifik bir embriyo seçilimi yapmış oluyrosun.

C

İste 1 tane çıkıyor çıkmıyor o yüzdende istiyor olabilir... ikiz kaybın var yasında küçük ..bunlara sebep ne diye araştırmış belki en son olarak buna karar kılmıştır..canım sen embriyom ziyan olur vs diye bakma sağlıklı bir bebeğe kavuşmamıza yardımcı olacaklarsa ne güzel..biraz sabırla saglıkla sağlıklı olarak bebeklerimize kavuşalım insallah...

canım pgt için neden endişeleniyorsun ki??? işlem teknik olarak şansını düşürecek hiçbir komplikasyon içermiyor. 1tane embriyo geçiyor genetiği demişsin ama zaten pgt den geçemeyenlerinde çogu implante olamıyor transferin ardından.boşuna beklemiş ümit etmiş oluyorsun. PGT den sağlıklı embriyo gelmesi şansını kat be kat arttırır geriye sadece rahim tabakasında bir problem yoksa tutunmak kalır,hem gebeliğin devamı içinde oldukça önemli bir girişim.ücret olarak bayaa tuzlu diye biliyorum gerçi 1500-2000 usd lerden bahsediyorlar embriyo başına.bunu ticarii kaygı olarak mı yapıyorlardır merkezler o da bir soru işareti??? aslında burda tek gen geçişli spesifik hastalıklar yoksa anne ya da babadan gelen,bu paralara bu işlemi yaptırmak bana pek anlamlı gelmiyor. ama diğer taraftanda rastgele embriyo seçilimlerinde üst üste negaif sonuç almakta aileleri yıpratıyor,Prenatal genetik tanı ile enazından daha spesifik bir embriyo seçilimi yapmış oluyrosun.
Kromozomlarimizda sorun cikmadi bizim. Ama istedi yinede. Evet maliyetli birsey 1000 dolar. Yaptircam mecbur. Bunca eziyeti cekiyorum maddi manevi. Olmazsa pgt yaptirmadin dedirtmeyecegim. Insallah saglikli cikarda rahat ederim

Back