• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağustos ayı tüp bebek yaptıracak olanlar !!!

Günaydın arkadaşlar, bu sabah itibariyle bütün belirtilerim kaybolmış durumda ne bu şimdi :işsiz: ne kasık ağrısı,ne o göğüslerimdeki aşırı dolgunduk ve acı sadece akıntım var baya şefffaf offf çok sıkıldım yaa çok üzgünüm
aynisi bana da oldu canim. Ben transferden sonra 10.gunde tum belirtilerim gitmisti. Ne gogus agrisi ne de kasiklarda batma hicbir sey kalmadi

Umarım dediğin gibi olur canım cidden cok üzgünüm su an
dr 16.gun dediyse daha yarisindasin oyle dediyse bir bildigi vardir elbet cunku hep 10 yada 12.gun oluyor acaba senin ovulasyon dongun mu uzun suruyor

kızlar bi fikrim var katılırmısınız bilmiyorum. Bi liste oluştursak herkes yaşını kaçıncı deneme olduğunu ve tedavinin hangi aşamasında olduğunu yazsa hem kimin test gününün yaklaştiğini kimin test yapıp pozitif sonucu aldığını daha iyi takip etmiş oluruz ne diyorsunuz.
ben katilirim guzel fikir ;)

evet bizim değişirebileceğimiz şeyler değil,ama işte o değişime gerçekten ihtiyacm var.30yaşında tek çocuklu tipik memur hayatı srüyorum bayadır.çocukları çook severim bir çocuk bana yeni bir uğraş olur diyorum,olmazsa eğer yükseklisans yapmak,evi kırsala taşımak,işten ayrılmak gibi alternatilerimde var ama :) sen de istanbulda mı yaşıyorsun?
Ben ben 4. Yıldır. Evliyim eşimde bende belli bir yaşa geldik ki ve 3 yıldır bu bebek konusu ile elim kolum bAglı yasıyorum bir süredir yıldır yurt dışındayız işe baslıyamıyorum tedaviler ameliyat hesey yarım yamalak plansız oluyor ki bu hiç alıştığımız birşey değil .tabiiki bu süreç yaşayan herkeze bir takım zorlukları beraberinde getiriyor ...ama ne yapalım ...başkalarının çocuğuna bakıyorum sürekli takıntı oldu bebek görünce kafa gidiyor bende agugugu yapıyorum bazen kafayı tırlatıcak gibi oluyorum...ama derin bir nefes alıp toparlanmaya çalışıyorum...başka çarem yok bir süreç geçecek ve bende anne olacağım...biraz zaman...

Ben ben 4. Yıldır. Evliyim eşimde bende belli bir yaşa geldik ki ve 3 yıldır bu bebek konusu ile elim kolum bAglı yasıyorum bir süredir yıldır yurt dışındayız işe baslıyamıyorum tedaviler ameliyat hesey yarım yamalak plansız oluyor ki bu hiç alıştığımız birşey değil .tabiiki bu süreç yaşayan herkeze bir takım zorlukları beraberinde getiriyor ...ama ne yapalım ...başkalarının çocuğuna bakıyorum sürekli takıntı oldu bebek görünce kafa gidiyor bende agugugu yapıyorum bazen kafayı tırlatıcak gibi oluyorum...ama derin bir nefes alıp toparlanmaya çalışıyorum...başka çarem yok bir süreç geçecek ve bende anne olacağım...biraz zaman...
bu kafayı yeme durumu tamamıyle içgüdüsel bence.çüünkü asıl problem çocugumuzun olmayışı değil,asıl problem üreyemiyor olmak.yani en ilkel, temel yaşamsal mevzuyu gerçekleşiremiyoruz ve dengemizi bozuyor.çnkü sıkıntı sadece çocuk sahibi olmak olsa,benim mesela çocugum var hiç dert etmemem lazım bu durumu ama canım sıkılıyor böyle olmasına.çünkü kısırım çünkü üreyemiyorum ve canımı sıkan bu.hayat döngüm kesintiye ugramış gibi hissediyorum.

sofiarya sofiarya Evet sende gene tek tüp kalmış hani benim durum toptan kısırlık.tabii doganin ...yasamsal döngünün isleyisine ters bir durum ama bu bir sağlık problemi.Dişinin doğasında olan birşey ...bu durumu derinlemesine ele alırsan trajik boyutlara ulaşır ve travmatik etkiler bırakır üzerimizde bu yüzden geçici bir süreç olarak değerlendirmek lazım ..nihayetinde inksansız değil..hal böyleyken .,Neden çocuk yapmadığımı soranlara direk olmuyor benim çocuğum diyorum.. eksiklik olarak görmüyorum bunu sadece ben bebeklerine biraz daha zor koşullarda kavuşacağım .hep bu dinginliği koruyamıyorsun tabii ,tıkandığım anlarda Zihnimle nefes alışverişimi dengeliyor belli bir düzene sokuyor kalp atışlarımın . Siddetini ve ritminide doğal seviyesine indirmeye çalışıyorum... ve tekrar tekrar geciçi bir süreç olduğunu hatırlatıyorum kendine...

aynisi bana da oldu canim. Ben transferden sonra 10.gunde tum belirtilerim gitmisti. Ne gogus agrisi ne de kasiklarda batma hicbir sey kalmadi

dr 16.gun dediyse daha yarisindasin oyle dediyse bir bildigi vardir elbet cunku hep 10 yada 12.gun oluyor acaba senin ovulasyon dongun mu uzun suruyor
Hiç bi fikrim yok:(
ben katilirim guzel fikir :KK66:

bu kafayı yeme durumu tamamıyle içgüdüsel bence.çüünkü asıl problem çocugumuzun olmayışı değil,asıl problem üreyemiyor olmak.yani en ilkel, temel yaşamsal mevzuyu gerçekleşiremiyoruz ve dengemizi bozuyor.çnkü sıkıntı sadece çocuk sahibi olmak olsa,benim mesela çocugum var hiç dert etmemem lazım bu durumu ama canım sıkılıyor böyle olmasına.çünkü kısırım çünkü üreyemiyorum ve canımı sıkan bu.hayat döngüm kesintiye ugramış gibi hissediyorum.
Altına imzamı atıyorum. Kesinlikle tek açıklaması bu.

Ya canım cok sağol cok moral oldu.biz antalya tüp bebek merkezine gidiyoruz.bizim embriyolar dondurulcak 2 kasımda transfer olucak.ben opu sırasında miyom aldırdım sanırım ondan dolayı.birde dondurulmuş embriyo ile tutma olasılığı daha yüksekmiş diyorlar ama bakalım hepimiz için hayırlısı.benim ilk denemem bu arada.sen bereye gidiyorsun? Kaçıncı denemeniz? İnşallah sende yakında cok gusel haberler alırsın
Merhabalar bende antalya tup bebekte tedavideyim. Dr um kemal ozgur. Sizinki hangisi? Benimde transferim tahmini 1 kasim. Hakkimizdan hayirlisi olsun canim.

ayrıca hangi merkezmiş o yahu embriyo durumunu internete mi giriyorlar? Bi taraftan güzel bişey aslında ama diğer taraftanda böyle internetten araştırayım bakayım diyince kafan karışır biraürü terim biraürü durum var
Evet canim antalya tup bebek hastalarina ozel bir uygulama yapmis. Programi indirip protokol numaran ve sifrenle giriyorsun embriyonun resminden gordugun tahliller tedaviler hepsi orda isleniyor. Cok guzel bir program akillica

Kizlar hepinizin yazdiklarini okumaya calistim yaklasik 1.5 saattir bazen aglattiniz beni, bazen umut ederek okudum. Tsk ederim yanliz olmadigimi bilmek guzelmi deseeeeeem keske bunu dusmanim bile yasamasaydi yanliz yasasaydimmi desem bilemiyorum. Bu bir yolculuk ve biz birbirimizden buyuk destek aliyoruz gercekten. Birbirimiz sayesinde Yikilip kalkiyoruz yeniden. Bende 38 yasindayim 33 de evlendim. 34 de kendiliginden hemde bir gecede ikiz gebeligim oldu ancak 3.5 aylikken kalpleri durdu ikisinide kaybettim. 1 yil dusunmedik 2 yildirda ugrasiyoruz olmuyor. Sebepsiz infertilite. Esimdede bendede hic bir sorun yok. En son tup bebege basladik ancak gecen ay dogum kontrol ilaci verdi bana. Bu ayki regl de baslayacagiz. Hakkimizdan hayirlisi olsun. Allah hepimizin gonlundekini versin. Uzulmeyin bak ben 38 im ilk denemem. Sizlerin em azindan daha uzun yollariniz var. Hepinizin o guzel kalbinden sevgiyle opuyorum.

Merhabalar bende antalya tup bebekte tedavideyim. Dr um kemal ozgur. Sizinki hangisi? Benimde transferim tahmini 1 kasim. Hakkimizdan hayirlisi olsun canim.

Saol canım benim doktorum murat bey.opu ne zaman oldu? Ben 26 kasımda oldum 3 embriyo 5. Güne ulaştı donduruldu.ama ben opu sırasında miyom aldırdım bu ayın 21 inde kontrol edilcek yenilemezse 2 kasım transfer.inşallah hakkımızda hayırlısı olsun

evet bizim değişirebileceğimiz şeyler değil,ama işte o değişime gerçekten ihtiyacm var.30yaşında tek çocuklu tipik memur hayatı srüyorum bayadır.çocukları çook severim bir çocuk bana yeni bir uğraş olur diyorum,olmazsa eğer yükseklisans yapmak,evi kırsala taşımak,işten ayrılmak gibi alternatilerimde var ama :) sen de istanbulda mı yaşıyorsun?
Canım çok şükür senin bi tane var ben gelmişim 30 uma hala çocul yok

Canım yanlış yazmışım opu 26 agustos da oldu benim :)
Benim daha Olmadi. Bu ay olacakmis. Ay sonuna dogru. Tahmini 1 kasimda transferin olacak dedi. Aslinda ben gecen ay istedigi tum tahlillerle regl oldugumda gittim. Baslar diye umit ediyordum. desolett verdi eylul reglinde dedi. Neden oyle yapti anlamadim biraz uzuldum. 11 eylule kadar kullan 13 eylulde gel dedi. Cok guveniyorum ona insallah bosa cikmam taktir allahtan. Bir arkadasim ancak 5. Tup bebek denemesinde kemal beyde kavustu bebegine. Darisi hepimizin basina insallah

hidrosalpeks için laporaskobi yaptıran arkadaşlar laporaskobiyi ne zaman yaptırdınız yani adetin kaçıncı günü gittiniz yada adetle bi bağlantısı yok mu

hidrosalpeks için laporaskobi yaptıran arkadaşlar laporaskobiyi ne zaman yaptırdınız yani adetin kaçıncı günü gittiniz yada adetle bi bağlantısı yok mu
Adetle alakalı değil canım ya,ben ameliyatın ertesi günü adet olmuştum hatta.tabi ovulasyondan sonra olmasa daha iyi olur,gebelik olursa şayet sıkıntı olmasın diye,ben ameliyata girmeden beta hcg istemişti doktor arkadaş, :)

Adetle alakalı değil canım ya,ben ameliyatın ertesi günü adet olmuştum hatta.tabi ovulasyondan sonra olmasa daha iyi olur,gebelik olursa şayet sıkıntı olmasın diye,ben ameliyata girmeden beta hcg istemişti doktor arkadaş, :)
Hımm ya o zaman benim doktorum neden beni adet olmam için bekletiyor hemen transfer yapılsın istiyorum ayrıca transfer de adettin kaçıncı günü yapılır bunun belli bi tarihi var mı yoksa endimetrium hazır olana kadar ilaç mı kullanılıyor

Hımm ya o zaman benim doktorum neden beni adet olmam için bekletiyor hemen transfer yapılsın istiyorum ayrıca transfer de adettin kaçıncı günü yapılır bunun belli bi tarihi var mı yoksa endimetrium hazır olana kadar ilaç mı kullanılıyor
bunu bende merak ediyorum

Back