Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçen hafta tatildeydim. Onlarca bebe, bir çok da gebe vardı sitede. Ay diyorum bu bebeklerin hepsi nasil tuttu, nasıl oldu. Gidip bravo çok iyi şaapiyosunuz demek geldi içimden hehehe 😅
Ama sonra düşündüm tabi belki hepsi o kadar da kolay olmadı. Eninde sonunda bizim de olacaktır 🤗
Bişi dicem hamile görünce benimde konfeti patlatasım bravoooo falan diye yırtınasım geliyo 😂😂

Yaa benim olmuyor ki ben neden korunayım. Burda neler okuyorum prezervatif kullanırken patlak çatlak olmadan hamile kalan olmus. ☺️Ben korunmam ama onlar komple ilişkiyi kessinler bence. Hatta ayrı evlerde kalsınlar. Mazallah dokununca olur falan 😅

Gülmim diyorm başıma gelecek korkuyorum 🤣ama çok iyi sebeb hamile kalmak için prezervatifi yırtık 🤣🤣🤣ucuz muydu derse doktor ne diyeyim 🤣🤣🤣

Gülmim diyorm başıma gelecek korkuyorum 🤣ama çok iyi sebeb hamile kalmak için prezervatifi yırtık 🤣🤣🤣ucuz muydu derse doktor ne diyeyim 🤣🤣🤣
Benim eltimi kaynanam sevmiyo küsler kız hamile kaldı diyoki bilmişeee bak kesin prezervatifi yırtıp pakete geri koyup oğluma onu kullandırttı 😂

Maviesra Maviesra canım nerelerdesin? Ne var ne yok?
Canım randevum arifeye ve bayram sonrasına var hangisine gidicem bakalim bilmiyorum yarın esim le didime tatile gidiyoruz onun telaşı var birde taşınma telaşı pek bakamadim buralara ama doktora gidince bilgilendirecem kızlar sizi ❤ clife macun aldım 2 gündür kullaniyoeum :)

Onu bana sormayın diyesim var anlatıcam arada durumuma kahkaha atıyorum 🤣🤣🤣başıma gelene bak bir evrende herşey insana sen çocuk yapma der mi bu kadar. 🙈Seninle konuşmuştuk adetim tam gününde geldi doktora gittim işte bütün tahlillerim yapıldı aşılama olacağım yani rapor filanda çıkartacağım benim prolaktin 41 olmuş 😱tuttu doktor ben bununla aşılama yapamam ilaç başlarım o ilaç yumurtlamanı engellerse o kadar masraf boşa gider bununla aşılama yapamam dedi sonra aç mı verdin dedi evet hafta sonu olduğu için pazartesi gel tekrar bakalım dedi 28 oldu düştü ama referans 23 ben yine aşılama yapmam dedi. 😏 Ve böyle bu ayda böyle bitti bat 29 temmuz birde çocuk filan yapma dedi üstüne 🤣şimdi güler misin ağlar mısın? Birde arada lafa karıştırdı beyin emarın istemiş miydim dedi bende yok istemediniz dedim sonra daha o konuyuuda açmadı. Şimdi ilaç kullanıyorm dostinex arkadaş oldu bu ay bana inşalalh bu sefer hep düşmez değerim. Artık ben pesss diyorm bu çocuk bana gelmemek için inat etti gelirse pir gelecek bir gelecek valla korkmaya başladım bu işten bu kadarına pess etmek de haksız mıyım senin derdin ney tam aşılama olacakken süt ürettin 😄
Bazen tümör kaynaklı prolaktin yüksekliği olabiliyor o yüzden mr I sormuştur ama o baya yüksek değerlerde oluyor. Aşırı bir yüksekliği yok prolaktin benimde düşmüştü yine 37 olmuş tekrar görüneceğim

Bazen tümör kaynaklı prolaktin yüksekliği olabiliyor o yüzden mr I sormuştur ama o baya yüksek değerlerde oluyor. Aşırı bir yüksekliği yok prolaktin benimde düşmüştü yine 37 olmuş tekrar görüneceğim

Evet bende öyle biliyorm ama doktorların emar çekmeden ilaç başlaması iyi değilmiş benimkisi biraz aşılama hazırlama amaçlı verdi ama ben ilaca karşıyım bana yan etkileri biraz fazla oldu birde şu gerçek var ailede baba da iyi huylu tümör hastalığı var ben biraz bu açıdan emar çektirip rahatlamak istiyorm. Emar da birşey yoksa ilaç gerek yokmuş arada çoğumuz da iner çıkarmış zaten. 👍 Bence stres dedikleri şey en büyük etken belki klişe olacak ama ne zaman çok aşırı yüklenirsem kendime yükseliyor bu. Çok aşırı yüksek değil ama gebeliğe engel oluyor işte süt olması bir bebeğim olsaydı bu süt de umrumda olmayacak insin çıksın zaten stres hayatımızda hep onu kontrol edemeyiz herzman ki.
Siz ilaç kullandınız mı hiç?

Kızlar bugün reglin 10.günü, ovulasyon testi baya silik olmasına rağmen 3 gündür sürekli akıntım var. Neden böyle oluyor anlamadım. Maviesra Maviesra Selizay Selizay Margee Margee H HTCNM
Kuzum benim de akıntım hiç tutmaz en somut örneğini bu ay vereyim. Düne kadar 2,3 gündür uzayan sürekli akıntım vardı ama gel gör ki yumurtalarım çatlamadı bile. Bugün iğne vuruldum yarın çatlayacak veeeee kupkuru 😇

Kuzum benim de akıntım hiç tutmaz en somut örneğini bu ay vereyim. Düne kadar 2,3 gündür uzayan sürekli akıntım vardı ama gel gör ki yumurtalarım çatlamadı bile. Bugün iğne vuruldum yarın çatlayacak veeeee kupkuru 😇
Ya durmadan çamaşır değiştiriyorum. Gidip kendime bi 10 tane daha don alayım en iyisi 😂

Kızlar instgramda Zilhicci ayı 3. Günü hamile kalmak için edilen bi dua yazısına denk geldim bir gebenin günlüğü paylaşmış. İnternette araştırdım yapmak isteyen olursa yarınmış günü.

Bebeği olmayanlar Zilhicce ayının 3. Günü Enbiya Süresinin 88-89-90-91.Ayetlerini okuyup Rabbimden Hayırlı evlat istesinler.

O gün evlat sahibi olmak isteyenlerin dualarının geri çevrilmediği belirtiliyor.

Bu Ayeti kerimler Rabbim Senden hayırlı salih ve sağlıklı bir evlat istiyorum diyerek salih bir niyet ile 3-7-21-41 veya 101 gibi tekli sayılar ile okunabilir.

Enbiya süresi 88-89-90-91 ayetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ

Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm(gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne).

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).

Festecebnâ lehu, ve vehebnâ lehu yahyâ ve aslahnâ lehu zevcehu, innehum kânû yusâriûne fîl hayrâti ve yed’ûnenâ ragaben ve reheben, ve kânû lenâ hâşiîn(hâşiîne).

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn(âlemîne).

Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.

X