Cnm oncelikle gecmiş olsunBenmde kanamam var maalesef.
Iģn3 vurulcak canm dia gebelik suphesi artti henuz yeniyken temizlenmesi iyi olur.
Degerim 165 olmus. Kanamayla rahim kalinligini atmisim. Rahim suan gayet ince gebelik olmasi gornurde cok zor.
Benm anlamadigim devletteki doktor illa kurtaj edicem dedi benm rahimde bsy yokki neden kurtaj ediyor ya igneyi vurun diye israr edicem
Haklisin bende igne olsun istemezdim ama oyle gozukuyor benmde.. mecbur kaldik yani dis gebelik gibi duruyor rahimde bisey yok gibi.. beklersem daha sknti olabilir durum. Hayirlisi bakalim keske dusse ama bi kere dustu sora 2 3 kez artti hala devam ediyor elden bisey gelmiyor Rabbim bi cikis yolu versin hayirlisyla insallah herkrse ne diyimCnm oncelikle gecmiş olsun
Hcg degeri geç düşüyor. Benim beş haftalık hamilelik 2 bine yakındı 2-3 haftada sıfırlandı
Kürtaj olmadım. Bir arkadasımın dÜzensiz hcg si vardı bazen dusup bazen yukseliyormus. Üni hastanesinde yattı uzun bir süre. Önce kürtaj yapmıslar hiçbir sey görünmediği halde. Daha snra beta yükseliş yine bu sefer iğne yapmıslar, oyle düşmüş deger. Dış. Gebelikmiş spontan olmustu
İğneninde zararı var. Kortizon içeriyor. 6 ay korunman gerek oncesinde hamile kalırsan bebege zarar verebilir bence kurtaj ol Sonra iğne. İğne bir kere yapılmıyor. 4-5 doj yapılıyor
Geçmiş olsun
İşinize karışmak gibi olmasın ama yazdıklarınızı okuyunca kayıtsız kalamadım, söylenen iğne kanser hastalarına kullanılan kemoterapi iğnesi ve ciddi yan etkileri var yapılsın gitsin diye düşünmeyin, o iğne vücudunuzdaki tüm sağlıklı hücrelere zarar verebilir, dış gebelik teşhisi net olarak konulursa evet ilk çare bu iğne ama değilse gereksiz yere vücudunuza bu kadar zarar vermeyin,anladığım kadarıyla durumunuz biraz karışık benzer şeyler yaşadığım için yazmak istedim, dış gebelik teşhisi net olarak konulmadan sakın iğne falan yaptırmayın şu an yapılması gereken en önemli şey kan tahlili ile hcg takibi, yanlış anlamayın lütfen benimki nacizene bir öneri sadece, inşallah en kısa sürede bu süreci sıkıntısız atlatırsınız.Kurtaji sundan yapicakmis rahime yakin biyere yerlestiyse temizlenebilirmis. Yani suan hicbi yerde tabiki gozukmuyor cunku deger dusuk.. bende degilse ne gerek var dedim igne vurulsun dedim.
Saģ tarafimda agri belirmeye basladi ama..
doktora bunu soyledigimde bana temiz kist filan yok diyor. Bide tek şey kanamaymis kanama olmasi kotuymus yani kanamada sanki gokten yagiyor :))
Canim bizim suphede kalmamiz dis gebelikle ilgili su durumdan dolayi. Rahim inceliyor gittikce.. yani rahim atiyor ustundekileri.. peki degerin dusmesi gerekmezmiydi bu durumda? Benm kanamalarim hep rahimin incelmesini gosterdi cunku olctuler hep gittikce rahim doküldü.. bu durumda rahimde bebek olabilme ihtimali elendi.. doktormlada istişare yaptik ihtimal dis gebelik kaldi o yuzden igneye karar verdik. Rahim incelmese beklicektim ama adet olur gibi yogun kanamalarim oldu rahim transferde nerdeyse 18mm filandi ve transferin ustunden kac gun gecti 9 gun.. dahada kalinlasmistir ve ben adet oldum incelmis o kanamayla.. bebegn biri rahimle gitti digeri baska yere tutundu buyuk ihtimal.Ahhh canımm aynı şeyleri yaşadım kollarım morardı artık zorlanıyorlardı alamayıp diğer koluma geçiyorlardıama şunu anladım biz gibi çok hastaları olmamış bence ki şu deyip tedavi yapamıyorlar en son kürtaj yapan doktorum kaç doktor değiştirsende nereye gidersen git bunu ancak bekleyerek çözeriz demişti gerçekten de öyle olmuştu başta dış gebelik şüphesiyle yatıp iğne olsaydım şu an ne durumda olurdum boş gebeliğe faydası olur muydu bilmiyorum rabbim yardımcn olsun inşallah çok uzamadan hayırla sonuçlandırsın...
Inanin cok uzulduk moralimiz cok bozuldu dusunduklerinizin hepsini dusundum ama baska ihtimal yok gibi.. kasiğim agrimaya baslayinca dahada suphelendim kanamasa devam edince.. korktuk yani.. artislar normal gitmiyor cunku bnu dojtorumda dig3r doktorda soyledi devletteki bile dedi.. ama surekli baska doktora devredildigi icin neticelenmedi..İşinize karışmak gibi olmasın ama yazdıklarınızı okuyunca kayıtsız kalamadım, söylenen iğne kanser hastalarına kullanılan kemoterapi iğnesi ve ciddi yan etkileri var yapılsın gitsin diye düşünmeyin, o iğne vücudunuzdaki tüm sağlıklı hücrelere zarar verebilir, dış gebelik teşhisi net olarak konulursa evet ilk çare bu iğne ama değilse gereksiz yere vücudunuza bu kadar zarar vermeyin,anladığım kadarıyla durumunuz biraz karışık benzer şeyler yaşadığım için yazmak istedim, dış gebelik teşhisi net olarak konulmadan sakın iğne falan yaptırmayın şu an yapılması gereken en önemli şey kan tahlili ile hcg takibi, yanlış anlamayın lütfen benimki nacizene bir öneri sadece, inşallah en kısa sürede bu süreci sıkıntısız atlatırsınız.
Inan kevgire döndüm. Habire kan aliniyor alttan bakiliyor hersey temiz deniyor tupler temiz deniyor gonderiliyor yazik degilmi bana yadevlete mecbur olmasam onunden gecmem ama ozelleri tek tek gezdm vuran yokk.. ya dis gebelik iyice tehlikeye girerse bana yazik degilmi yaa erkenken yapin iste biseyler.. doktor yarinki betama bakicakmis surekli farkli doktorlara laf anlatmaktan gina geldi hastanelerde yatip kalkmaktan biktim inanki.yatisim veriliyor imzali cikiyorum cunku sonuc yokk!!
Hakkında hayırlısı olsun canım biz sadece sana yaşadıklarımızı anlatıyoruz yanlış anlamanı istemem inan şu an aynı şeyleri yaşadığını bilip kendim başa dönmüş gibi oldum bi an önce sonuca ulaşman için dua ediyorum kaç doktor muayenesinden geçtim kendi doktorum telefonda ısrarla dış gebeliktir yatışını yaptır iğneni ol dediği halde beni tutan birseyler oldu zaten 1500 lerde kesenin rahimde görünmemesi dış gebeliği kesinleştircekti ve beklemek istedim ki benim demek istediğim dış gebelik olsa dahi şu an seni korkutmasın en son evre zaten değerin 5000 6000 olduğu zaman sıkıntılı oluyomuş sen içini ferah tut daha değerin çok düşük herşey yoluna girecek emin ol ama sadece biraz zaman ve sabır...Yani rahim şuan 4,5 mm.. yani temizlenmis hali olarak.. transferin 22nci gunundeyim dusün. Yani buyuk olasilik dis gebelik ihtimali Z zeynepsevde42 yoksa kesinlikle kendi dusmesi taraftariydim ama maalesef durum bnu gosteriyor.baska carem kalmadi
Allah razi olsun canim.. ne bilim korkuyor insan dedigin gibi sabretmek gerek. Haklisin ama kendi doktorumda buna karar verince benm pek fikrim kalmadi acikcasi..Hakkında hayırlısı olsun canım biz sadece sana yaşadıklarımızı anlatıyoruz yanlış anlamanı istemem inan şu an aynı şeyleri yaşadığını bilip kendim başa dönmüş gibi oldum bi an önce sonuca ulaşman için dua ediyorum kaç doktor muayenesinden geçtim kendi doktorum telefonda ısrarla dış gebeliktir yatışını yaptır iğneni ol dediği halde beni tutan birseyler oldu zaten 1500 lerde kesenin rahimde görünmemesi dış gebeliği kesinleştircekti ve beklemek istedim ki benim demek istediğim dış gebelik olsa dahi şu an seni korkutmasın en son evre zaten değerin 5000 6000 olduğu zaman sıkıntılı oluyomuş sen içini ferah tut daha değerin çok düşük herşey yoluna girecek emin ol ama sadece biraz zaman ve sabır...
Kürtaj sonrası en az 3 ay ara vermelisiniz dediler 5 dondurulmuş embriyo var dinleme süresi bittiği gibi onlar ile denemeyi planlıyoruz. Biz kürtajda alınan parça mı diyim embriyo mu diyim genetiğe gönderdik ve trizomi 16 bozukluğu çıktı yani sağlıksız oldugu için devam etmemiş (ben ve eşimin genetik testleri temiz) sonuç yeni çıktı yarın hatta tüp bebek merkezi doktorları toplantı yaparak bize döneceklermiş. Embriyoları genetiğe gönderelim mi teklifinde bulunabilirler Ama istemiyorum ona vereceğimiz para ile transferleri gerçekleştirip nasipse olur demeyi düşünüyorumAllah hepimize güç versin. Gercekten cok zor bir süreçmişşimdiki yol haritanız nasıl? Devam mı yoksa bir süre dinlenecek misiniz?
Bizden bir tane genetik test istedi doktorumuz, onu yaptıracagız. Eger onda bir sıkıntı çıkarsa, dondurulmuşlarımı da kullanmak istemeyeceklerdir
Cok tesekkur ederim. Umarım senin de hamileligin saglıkla ilerler ve güzel sürecini bizimle paylaşırsın, biz de mutlu oluruzCanım o kadar üzüldüm ki gerçekten anlatamam,seni en başından beri takip ediyordum, aynı merkezde transfer olmuştuk,inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde hamileliğin olur ve evladını kucağına alırsın...en içten dualarım seninle..Allah maddi manevi güç versin inşallah
Önlem olarak vermişlerdiCanım sende pıhtılaşma yoktu oksaparı niye vermişlerdi ki
Ben de iğneyi sormustum, 8 haftalık oldugu için bana önermediler. Cok kanaman olur, cok bulantın ve agrın olur, evde düşürürsen görürsen psikolojin bozulur kürtaj daha temiz dediler. Daha büyük oldugu için mi acabaOzeldeki o igneyi vurmuyormustek tek gezdik yapmiyorlar ya off
Canım senin kac haftalıktı kürtaj oldugunda? Biz kürtajda alınan materyali genetige gondermedik. Bize 10 12 haftadan daha küçük gebeliklerde, genetikten cok net sonuç çıkmaz, saglıksız oldugu cıkar sadece, bu da zaten belli, boşuna genetiğe göndermek için para vermeyin dediler. Biz de genetik araştırmaya göndermedik parçayı. Sadece patolojiye gitti. Henuz sonucu cıkmadı. Cumartesi kurtajdan sonraki ilk kontrolum var, o zamana kadar anca çıkar herhalde. Ama orada da bir cevap bekleyecekseniz, cevabı yok dediler. Saglıklı olsaydı kalbi durmazdı, kendinizi suçlamayın dedilerKürtaj sonrası en az 3 ay ara vermelisiniz dediler 5 dondurulmuş embriyo var dinleme süresi bittiği gibi onlar ile denemeyi planlıyoruz. Biz kürtajda alınan parça mı diyim embriyo mu diyim genetiğe gönderdik ve trizomi 16 bozukluğu çıktı yani sağlıksız oldugu için devam etmemiş (ben ve eşimin genetik testleri temiz) sonuç yeni çıktı yarın hatta tüp bebek merkezi doktorları toplantı yaparak bize döneceklermiş. Embriyoları genetiğe gönderelim mi teklifinde bulunabilirler Ama istemiyorum ona vereceğimiz para ile transferleri gerçekleştirip nasipse olur demeyi düşünüyorum
Canm aslinda genetik testlerde hrrsey temiz cikabiliyor sagliksiz gebelik olusumu herkeste gerceklesiyor 1 2 tane.. cok dusuk yapanlarda bile temiz cikiyor bircok sey pihtilasma harici.Kızlar araştırma hastanelerinde, genetik testleri yaptırmak kolay mı? İlk düşük de bu testleri yapıyor mu devlet? Bir kaç yerde 3 düşük altına devlette inceleme yapmıyorlar diye okudum. Kafam çok karışık.
Bizden sadece karyotip analizi diye bir şey istediler, bugun özel genetik merkezlerini aradım bir kaç tane. Ortalama 500 liraya özel yerler yapıyormuş. Acaba vakit kaybetmeden yaptırsam mı, yoksa araştırma hastanesine gidip biraz zorlasam mı bilemedim.
Canim kurtajla hallolcaksa olsun ama durum belirsiz bakalim yarin olsun hayrolsun..Ben de iğneyi sormustum, 8 haftalık oldugu için bana önermediler. Cok kanaman olur, cok bulantın ve agrın olur, evde düşürürsen görürsen psikolojin bozulur kürtaj daha temiz dediler. Daha büyük oldugu için mi acabaBir de progestan fitil kullanıyordum, bebegin kalbi dursa bile progestanım yüksekti. Onun düşmesini mi beklemek lazımdı kendiliğinden düşmesi için hiç bilmiyorum
Kızlar araştırma hastanelerinde, genetik testleri yaptırmak kolay mı? İlk düşük de bu testleri yapıyor mu devlet? Bir kaç yerde 3 düşük altına devlette inceleme yapmıyorlar diye okudum. Kafam çok karışık.
Bizden sadece karyotip analizi diye bir şey istediler, bugun özel genetik merkezlerini aradım bir kaç tane. Ortalama 500 liraya özel yerler yapıyormuş. Acaba vakit kaybetmeden yaptırsam mı, yoksa araştırma hastanesine gidip biraz zorlasam mı bilemedim.
Biz eşimle trakya tıp fakültesinde sadece profosör ücret farkı ödeyerek yaptırdık..bir iki ayda çıkıyor..bizde 4-5 şeye bakmışlardı..Hepsi temizdi..yalnız bizlere yapılan testler çok da bir anlam ifade etmiyor..kadın ve erkeğin genetiği temiz bile olsa yumurta ile spermin birleşiminden her daim farklı genetik birleşmeler sorunlu ya da sorunsuz oluşabiliyor..fermuarın kapanması gibi..hep aynı yerden aynı şekilde kapanmıyor..biz de bu testleri en azından bizim genetiğimizde bariz bir sorun yok diyebilmek için yaptırdık..Kızlar araştırma hastanelerinde, genetik testleri yaptırmak kolay mı? İlk düşük de bu testleri yapıyor mu devlet? Bir kaç yerde 3 düşük altına devlette inceleme yapmıyorlar diye okudum. Kafam çok karışık.
10.Haftadaydım cnm biz bir ümit bekledik kalp sesi olur mu diye ama olmadı aldılar.Canım senin kac haftalıktı kürtaj oldugunda? Biz kürtajda alınan materyali genetige gondermedik. Bize 10 12 haftadan daha küçük gebeliklerde, genetikten cok net sonuç çıkmaz, saglıksız oldugu cıkar sadece, bu da zaten belli, boşuna genetiğe göndermek için para vermeyin dediler. Biz de genetik araştırmaya göndermedik parçayı. Sadece patolojiye gitti. Henuz sonucu cıkmadı. Cumartesi kurtajdan sonraki ilk kontrolum var, o zamana kadar anca çıkar herhalde. Ama orada da bir cevap bekleyecekseniz, cevabı yok dediler. Saglıklı olsaydı kalbi durmazdı, kendinizi suçlamayın dedilerbize de 3 ay ara vermelisiniz dediler.
Ya anlamadığım olay, mesela hem senin hem eşinin genetik testleri temiz oldugu halde, nasıl sağlıksız çıkarbunun nedenini bilebilmek imkansız mı gerçekten..