Ağustos 2017 anne adayları

Merhaba Kızlar çarşamba akşamı doktorda randevum var 17 haftayı doldurmuş olucam sanırım cinsiyeti belli olmuş olur etrafımdaki herkes cinsiyetini soruyor bende rüyamda gördüm bu sabah yine daha öncede görmüştüm 3. kez kız görüyorum göbeğimi görenler erkekte diyor.Yediklerime göre ve bütün cinsiyet belirtilerine göre kız gibi, bilmiorum hayırlısı artık bende kız hissediyorum ama acaba kız istiyorum diyemi böyle hissediyorum anlayamıyorum allahım sağlıklı olarak bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip etsin inşallah en önemlisi o beklemek çok heyecanlı sizinle paylaşmak istedim

Kizlar ben de 17 haftalik hamileyim bebegim ultrasonda hep hareketsiz en fazla kolunu azcik oynatiyor cok korkuyorum sizlerin nasil ultrasonda hareketli mi kalp atislari iyi ama ck sukur
canım içini ferah tut uyku haline gelmiştir belki ultrasona girmeden 1 saat önce çikolata falan ye kalp atışları iyiyse bir problem yoktur bence yine doktorun daha detaylı bilgi vermiştir zaten sana

kız görünce erkek derler
bende erkek gördüm banada kız dedi doktor.

Oğluma hamileykende erkek görmüştüm erkek çıktı o :) bakalım bunda ne gelicek birde bunda 13. haftada ayakları kapattı önünü sakladı bizde öyle olunca hemen kıza yorduk bütün işaretler kız gibi, çarşamba gösterirse yazarım buraya kız mı erkek mi

Kızlar ıhlamur içiyor musunuz? Çok kansız olduğum için çay izlemeye çalışıyorum,alternatif olarak ıhlamur içiyorum, dr karınızın bu konuda görüşleri nedir acaba?

Bana ilk gittigimde icevilecegim be icemicen seyleri soylemisti. Ogretmen oldugum icin coxuklardan surekli grip bulasiodu. Hemen ne yapabilirim diye sormustum. Ihlamurun kesinlikle bi sucu yok ama herseyin fazlasi zarar. Gunde 2 kupa icebilirsin dedi.

slm kızlar nasılsınız bizde yarın 20 hafta olacaz inşallah ama benim bir sorunum var ben normalde de hap içemeyen biriyim şimdi de içemiyorum küçük olunca zorluyorum ama büyük hapları içemiyorum decavitte onlardan biri kesinlikle yutamıyorum benim gibi olan var mı

Valla denilene aldanma bana etrafımdaki herkes erkek dedi. Göbeğimde dik oda erkek belirtisi. Ama bugun cinsiyeti öğrendim kızım olacakmış

Arkadaslar seker yuklemesiyle ilgili bi bilgisi olan var mi. Benim doktorum bi sonraki kontrolde seker yuklemesi yapilacagini soyledi. Ama malum medya da falan gereksiz hatta zararlı oldugu yonunde haberler cikti. Cok tereddut edioyorum sizler ne düsunuyosunuz acaba?

Ben de 20. Haftada yaptıracakmışım çünkü gebelik öncesi insülin direnci için sabah akşam ilaç içiyordum. Benimki zorunlu gibi bir şey

Ben de yaptırıp yaptırmakla konusunda kararsızım kizimda yaptirmistim ,o zaman böyle bir konu gündem olmamıştı,şimdi de dr isterse mecburen yaptırırım gibi.

Bebek hareketlerinin ne durumda? 20+ 2 yiz bugün ve son birkaç gündür özellikle oturunca ve uzatınca bariz bir şekilde hareketlerini hissetmeye başladım hissedince insan hamile olduğunu anlıyor, gÜzel oluyor

Merhaba Lovelymom, benim doktorum da önümüzdeki ay bana şeker yüklemesi yapacağını söyledi, yapmasak olmaz mı diye ben de sordum, o da karatay sayesinde bu konuşmayı her gelen anne adayıyla yapıyoruz ancak bu testi yapmadan gebelik şekeri olup olmadığını anlamak o kadar da kolay değil o yüzden herkese yapıyoruz , bu rutin bir işlem ve size de yapmanızı öneririm dedi. Gebelik şekeri çıkması durumunda diyet yapılması, ilaç veya insülin kullanma durumları olabiliyormuş. Ben hamilelikte ilaç veya insulin kullanımı olmaz sadece belki de diyet verirler diye düşünmüştüm, bu yüzden de testi yaptırmak istememiş , gerekiyorsa ben her halukarda diyet yapayım demiştim. Ancak bizim ailede babadan şeker hastalığı var , benim de kilo fazlalığım var, dolayısı ile şeker hastalığı konusunda zaten yüksek risk grubunda bir adayım, bu durumda mecbur testi yaptıracağım sanırım. ayrıca hafta sonu ayrıntılı ultrason için başka bir doktora gideceğim, ona da sormayı düşünüyorum ne düşündüğünü. Ayrıca karatay ın söylediği gibi bu testi yurt dışında gelişmiş ülkeler hiç yapmıyor değil, mesela amerika da tüm annelere yapılan standart bir test olduğunu araştırıp bulabilirsiniz. Bir çok ülkede standart bir test olarak yer alırken bazı ülkelerde sadece yüksek risk grubunda olan annelere önerilmiş. Yani dünya üzerinde bu testin yapılması veya yapılmaması gerektiğine dair tek bir görüş yok. Tabi her anne kendisi araştırmalı ve ikna olduğu seçenek üzerinde yoğunlaşmalı diye düşünüyorum.

merhaba arkadaslar bugun bebegimin sag lobunda koroid pleksus kist oldugunu ögrendim. detaylıda incelenmesini istedi doktor.böyle bir durumla karsılasan varmı?su içmekle alakalı olabilirmi.ilerleyen haftalarda kendiliginden geçebilir diyor internette baktıgımda.detaylı için nereye gidiceksiniz buarada?

sonunda kendi topiğimi buldum hep arıyodum sadece ağustos anneleri var mı diye hatta kendim açıcaktım size denk geldm :) diğerleri ya bizden önde yada geride bence biz daha çok yardmcı oluruz birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…