Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Selam kızlar, ilk başlarda çok güzel yazıyordum topiğe ama sonra mide bulantılarım bir başladı gözümü açamaz oldum ve herşeyi bıraktım ailemin yanına gittim annem baktı bir süre bana, şimdide annemi bize getirdim hala o bakıyor bana ve kızıma.. hala geçmedi bulantılarım öleceğim yakında.. banyo yapmak istemiyorum şampuan kokusundan, deterjan kokusu yüzünden yeni yıkanmış şeyler giyemiyorum, bulaşık yıkayamıyorum, yemek yapamıyorum, su içemiyorum, ilaç içemiyorum kısacası felaket durumdayım... kızımda hiç böyle olmamıştım..

11. haftada cvs (plesentadan parça alınması) oldum ve kromozom analiziyle kızımız olacağını öğrendik.. haftaya kromozom bozukluğu olup olmadığını öğreneceğiz ve ondan sonra biraz rahatlayacağım.. ben ikili tarama üçlü tarama falan yaptırmayacağım bu durumda, zaten down sendromu olmadığını öğrendik ama diğer kromozomları bekliyorum dört gözle.. benim kızımın 7. kromozomunda delesyon olduğundan gelişim geriliği var, bu yüzden bu bebeğimde her türlü tedbiri aldı genetik doktorumuz.. umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.. Allahım çok midem bulanıyor yaa perişanım.. sizin mide bulantılarınız ne durumda? geçmişi okuyamadım çünkü okumak bile midemi bulandırıyor o dereceyim:KK43:(((

çok geçmiş olsun inşallah sonucunuzda iyi gelir bir rahat nefes alırsınız söylediklerinizin tamamı bende de var ne yazıkki bende çok şiddetli geçiriyorum Allahtan öğle yemeklerimi annem akşamlarıda saolsun kayınvalidem yapıyor bazen yiyorum bazen yiyemiyorum banyoyu ağlayarak yapıyorum hele diş fırçalamak zulüm gibi ker fırçalamada istifra mutfağımı tamamen kapatmış durumdayım evde eşimin alamadığı ama benim sürekli burnumda olan bir koku var deterjan kokuyor diyor eşim ama gelde bana anlat su olayını bende içemediğim için bir müddet doktorumun verdiği haplarıda kullanamadım şimdiyi sorarsan 3 gün kötü 1 gün fena değil gibi oluyor ama galiba geçme devresinde inşallah seninde bir an önce geçer gerçekten çok zormuş bu süreç söyleyenlere pek inanmıyordum ne yalan söyliyim taaa ki kendi başıma gelene kadar :KK43:

Arkadaşlar merhaba bende uzun bir süredir yazılarınızı okuyorum nihayet aranıza katılayım dedim. Bende 12+4 haftalık hamileyim. Yarın ikili test için gideceğim doktora. Okuduklarımdan aklımda kalan Çiçekdemeti arkadaşım sanırım sizde Bornova Şifaya gidiyordunuz değilmi. Merak ettiğim birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim. İkili taramada sabah kan verip sonra ense kalınlığı ölçümü için doktorunuzun odasınamı geçtiniz yani aynı gün yapılıyor değilmi ikiside. Bu arada doktorunuz kim?

Arkadaşlar merhaba bende uzun bir süredir yazılarınızı okuyorum nihayet aranıza katılayım dedim. Bende 12+4 haftalık hamileyim. Yarın ikili test için gideceğim doktora. Okuduklarımdan aklımda kalan Çiçekdemeti arkadaşım sanırım sizde Bornova Şifaya gidiyordunuz değilmi. Merak ettiğim birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim. İkili taramada sabah kan verip sonra ense kalınlığı ölçümü için doktorunuzun odasınamı geçtiniz yani aynı gün yapılıyor değilmi ikiside. Bu arada doktorunuz kim?

merhaba hoşgeldin aramıza hayırlı olsun bebişin:nazar: ben şifaya gidiyorum ama basmane şifaya gidiyorum ama genel prosedür aynı yani ultrasona gidip ense kalınlığını ölçtürüyorsun öncelikle oradan sonuç kağıdını hemen alıyorsun ve kan veriyorsun çünkü kan verdiğin yerde hemşire ense kalınlığınıda rapor ediyor labratuara sonra ertesi gün kan sonucun çıkıyor ve sonucu alıp doktoruna gösteriyorsun o kadar inşallah güzel sonuçlarla gelirsin :) bu arada benim doktorum berrin korkut genel anlamda memnunum yanlız çok tutulduğu için birazcık kalabalık oluyor o kadar

Çok teşekkür ederim... Umarım hepimizin bebeği hayırlı ve sağlıklı olur. 1 günde sonuçlanıyor olmasına çok sevindim beklemek çok zor çünkü.Umarım iyi haberler alırım bende ve herkeste inşallah.

Sanırım ben topiğin ilk kız haberini verdim, çok sevindirici:)) Benim 17 ağustos görünüyor doğum ama sezeryan olacağı için daha erken alınacak inşallah. şua anda 12+4. çiçekdemeti inan bana o koku bizim evde de var:)) herkes evin güzel koktuğunu ddia edyor ama bana kokan birşeyler var.. dişlerimi hiç sorma inci gibi baktığım dişlerim çürüyecek diye ödüm kopuyor çünkü arkaları hiç fırçalayamıyorum desem yeridir, öğürmekten helak oluyorum.. nane şekeriyle yaşıyorum, su içemediğim için meyve suyu içiyorum ama bu gidişle şekerim yüksek çıkacak diye korkuyorum.. 3,5 aylık geçer diyorlar, kaldı 1,5 haftam inşallah geçerde kurtulurum...

Çok teşekkür ederim... Umarım hepimizin bebeği hayırlı ve sağlıklı olur. 1 günde sonuçlanıyor olmasına çok sevindim beklemek çok zor çünkü.Umarım iyi haberler alırım bende ve herkeste inşallah.

Canım ben geçen hafta Perşembe verdim bu hafta salı aldım. Yerine göre ya da duruma göre değişiyor anlaşılan. İkiz olunca 5 günde ancak alabildik.

Sanırım ben topiğin ilk kız haberini verdim, çok sevindirici:)) Benim 17 ağustos görünüyor doğum ama sezeryan olacağı için daha erken alınacak inşallah. şua anda 12+4. çiçekdemeti inan bana o koku bizim evde de var:)) herkes evin güzel koktuğunu ddia edyor ama bana kokan birşeyler var.. dişlerimi hiç sorma inci gibi baktığım dişlerim çürüyecek diye ödüm kopuyor çünkü arkaları hiç fırçalayamıyorum desem yeridir, öğürmekten helak oluyorum.. nane şekeriyle yaşıyorum, su içemediğim için meyve suyu içiyorum ama bu gidişle şekerim yüksek çıkacak diye korkuyorum.. 3,5 aylık geçer diyorlar, kaldı 1,5 haftam inşallah geçerde kurtulurum...

çiçek ve sana söylüyorum özellikle su içemediğiniz için meyve suyuna yüklenmeyin. Çay için, ama en önemlisi sade soda için. İnanın hiç bir zararı yok. Şahsen beni çok rahatlatmıştı.

CAN_SIN : 01.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet: ERKEK
hmfsst : 01.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
maths55 : 02.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
Symrt : 06.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet:ERKEK
missaylin : 06.08.2013 -Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
gullsah : 06.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
Gokce82 : 07 08.2013-(İkiz)Keseleri göründü,Kalp atışları duyuldu.
WizardOfOz : 07.08.2013-(İkiz)Keseleri göründü,Kalp atışları duyuldu.
Gulumse81 : 07.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
zeyaybar : 08.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
LIPAKA : 10.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
marvaa : 12.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
mutlubirisi : 12.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
Anet : 13.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
nes17 : 14.08.2013-(İkiz)Keseleri göründü,Kalp atışları duyuldu.
zacebe : 15.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet:ERKEK
irishcoffee : 16.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet:ERKEK
lili08 : 17.08.2013-Keseki göründü,Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet:KIZ
cnngmz : 18.08.2013-Kesesi göründü, Kalp atışı duyuldu.
askilotam : 18.08.2013-Kesesi göründü.
pampam34 : 21.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
tuuuuuuba : 21.08.2013-Kesesi göründü, Kalp atışı duyuldu. Cinsiyet:ERKEK
cicekdemeti : 23.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
cansu123 : 24.08.2013-Kesesi göründü.
seda05 : 24.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
karanfelen : 25.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
abiley01 : 27.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
arzu2755 : 27.08.2013-Kesesi göründü.
katumela : 27.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
ecit : 27.08.2013-Kesesi göründü.
sultann_ : 28.08.2013-Kesesi göründü.
ilktos : 28.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu
selenyum16 : 30.08.2013-Kesesi göründü.
nisanbu : 30.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
emrhan_seda : 30.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.
zelda2010 : 31.08.2013-Kesesi göründü,Kalp atışı duyuldu.

lili08 ye benden koccamannnn bir nazar boncuğuuuuu...Tahlillerinizde güzel çıkar umarım...İfade yapmayı da bilmiyorum şu taklalar atan bebeklerr falan hayal edin işte burada ,))

gökçecim malesef çaydan da nefret ettim, eskiden akşamları çay keyfi bile yapardık şimdi sabahları bile çayı kestim midemi bulandırıyor.. asitli şeyler ve meyve suyu içebiliyorum.. maden suyu alayımda limon sıkıp içmeyi deneyim bari..
cansın çok teşekkürler canım, ben hayal ettim takla atan bebekleri, nazar boncuklarını:)))

gökçecim malesef çaydan da nefret ettim, eskiden akşamları çay keyfi bile yapardık şimdi sabahları bile çayı kestim midemi bulandırıyor.. asitli şeyler ve meyve suyu içebiliyorum.. maden suyu alayımda limon sıkıp içmeyi deneyim bari..
cansın çok teşekkürler canım, ben hayal ettim takla atan bebekleri, nazar boncuklarını:)))

Canım ben hamile kalmadan önce demlik demlik çay içerdim. Hatta gün içerisinde çay içmezsem başım ağrır işkenceye dönüşürdü. Şimdi 1 bardak daha yeni yeni içmeye başladım. Bu arada sakın meyveli aromalı sodalar almayın. İçine limon sıkmak mantıklı. Bir şekilde sıvı ihtiyacını karşılıyorsun işte. Ama günde 1 soda yeter fazlaya kaçma lütfen.

CAN_SIn cım senin için ben yaparım tatlım ifadeleri. lili CAN_SIN dan sana armağan :) :nazar: :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::KK49::KK49::KK49::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:

lili o kokuyu önlemenin bir çaresini bulamadım ne yazıkki sende arama boşuna çünkü psikolojik :) ben mesela bişey iyi geliyor diye ona yükleniyorum sonra ondan da tiksiniyorum ben çok kilo verdim şuan 6 kilo oldu sen nasılsın?

çiçek ve sana söylüyorum özellikle su içemediğiniz için meyve suyuna yüklenmeyin. Çay için, ama en önemlisi sade soda için. İnanın hiç bir zararı yok. Şahsen beni çok rahatlatmıştı.

canım benim tansiyonum yükseldiği için doktorum sodayı yasakladı mineraller var içinde ondan ama çok canım çekerse bende içine limon sıkıp içiyorum allahtan çaydan tiksinmedim kızlar bu tiksinme olayı gerçekten çok berbat bişey mide bulantısınıda geçtim tiksinme ben hayatımda bilmezdim ama bebikle bunuda tatmış oldum beyaz ekmek yiyemiyorum portakalın rengine bile tahammülüm yok zeytin peynir hiç hiç göremiyorum bile sebze yemekleride aynı şekilde halimi görseniz acırsınız vallahi

:nazar: Masallah kizlar :nazar:

Bu kadar erken cinsiyet ögrenmeniz sasirtici.. :44:

Sali günü hastahane'deydim, gelmisken cocugun cinsiyetini ögreneyim dedim (13+1).. Doktor cok erken demisti..
6 - 7 hafta sonra tekrar gel demisti..
Bu kadar erken ögrenmenize gercekten cok sasirdim.. :44:
Masallah :nazar: Artik alis verise yavas yavas baslarsiniz.. :KK34:

Selam kızlar, ilk başlarda çok güzel yazıyordum topiğe ama sonra mide bulantılarım bir başladı gözümü açamaz oldum ve herşeyi bıraktım ailemin yanına gittim annem baktı bir süre bana, şimdide annemi bize getirdim hala o bakıyor bana ve kızıma.. hala geçmedi bulantılarım öleceğim yakında.. banyo yapmak istemiyorum şampuan kokusundan, deterjan kokusu yüzünden yeni yıkanmış şeyler giyemiyorum, bulaşık yıkayamıyorum, yemek yapamıyorum, su içemiyorum, ilaç içemiyorum kısacası felaket durumdayım... kızımda hiç böyle olmamıştım..

11. haftada cvs (plesentadan parça alınması) oldum ve kromozom analiziyle kızımız olacağını öğrendik.. haftaya kromozom bozukluğu olup olmadığını öğreneceğiz ve ondan sonra biraz rahatlayacağım.. ben ikili tarama üçlü tarama falan yaptırmayacağım bu durumda, zaten down sendromu olmadığını öğrendik ama diğer kromozomları bekliyorum dört gözle.. benim kızımın 7. kromozomunda delesyon olduğundan gelişim geriliği var, bu yüzden bu bebeğimde her türlü tedbiri aldı genetik doktorumuz.. umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi.. Allahım çok midem bulanıyor yaa perişanım.. sizin mide bulantılarınız ne durumda? geçmişi okuyamadım çünkü okumak bile midemi bulandırıyor o dereceyim:KK43:(((

Benimde ic bulantilari öyle bi siddetliydiki, senin gibi ne bulasik yikayabiliyordum ne yemek yapabiliyordum..
Hatta yataktan cikamaz hale geldim.. :KK14:
Degisik haplar kullandim, tuzlu kirakermi desen, aklina ne geliyorsa denedim ama olmadi..

En sonunda Akupuntur tedavisine gittim 4 defa..
Ve biliyormusun ilk denemede hemen gösterdi etkiisini
Aninda bulantiyida kusmayida gecirdi.. Kesinlikle tavsiye ederim.. :KK9::KK9:

Benimde ic bulantilari öyle bi siddetliydiki, senin gibi ne bulasik yikayabiliyordum ne yemek yapabiliyordum..
Hatta yataktan cikamaz hale geldim.. :KK14:
Degisik haplar kullandim, tuzlu kirakermi desen, aklina ne geliyorsa denedim ama olmadi..

En sonunda Akupuntur tedavisine gittim 4 defa..
Ve biliyormusun ilk denemede hemen gösterdi etkiisini
Aninda bulantiyida kusmayida gecirdi.. Kesinlikle tavsiye ederim.. :KK9::KK9:

allah allah hiç duymamıştım daha önce nasıl oluyor bizim bulantılar psikolojik değil fizyolojik geçirir mi gerçekten kim tavsiye etti doktorun ne dedi

lili o kokuyu önlemenin bir çaresini bulamadım ne yazıkki sende arama boşuna çünkü psikolojik :) ben mesela bişey iyi geliyor diye ona yükleniyorum sonra ondan da tiksiniyorum ben çok kilo verdim şuan 6 kilo oldu sen nasılsın?

canım benim tansiyonum yükseldiği için doktorum sodayı yasakladı mineraller var içinde ondan ama çok canım çekerse bende içine limon sıkıp içiyorum allahtan çaydan tiksinmedim kızlar bu tiksinme olayı gerçekten çok berbat bişey mide bulantısınıda geçtim tiksinme ben hayatımda bilmezdim ama bebikle bunuda tatmış oldum beyaz ekmek yiyemiyorum portakalın rengine bile tahammülüm yok zeytin peynir hiç hiç göremiyorum bile sebze yemekleride aynı şekilde halimi görseniz acırsınız vallahi

Canım ne yiyorsun sen peki... Kahvaltıda ne yiyorsun? Kıyamam herşeyden tiksinmişsin sennn..

Sali günü hastahane'deydim, gelmisken cocugun cinsiyetini ögreneyim dedim (13+1).. Doktor cok erken demisti..
6 - 7 hafta sonra tekrar gel demisti..
Bu kadar erken ögrenmenize gercekten cok sasirdim.. :44:
Masallah :nazar: Artik alis verise yavas yavas baslarsiniz.. :KK34:

Bende 13+1 de gittim. Soylerim demişti söylemedi doktorum. Zaten bir tanesi ters duruyordu diğerini de popodan yakaladı al bakalım sen karar ver dedi :KK1: Sanırım biri erkek :44:

Canım ne yiyorsun sen peki... Kahvaltıda ne yiyorsun? Kıyamam herşeyden tiksinmişsin sennn..

kahvaltıda adet edindim 1 tane peynirli poğaça ve çay öğlen ya makarna yada tost akşam kaynanam zorla oda gidebilirsem 1 kase şehriye çorbası (ekmeksiz) aşağı yukarı öğünlerim bu canım :KK43:

Bende 13+1 de gittim. Soylerim demişti söylemedi doktorum. Zaten bir tanesi ters duruyordu diğerini de popodan yakaladı al bakalım sen karar ver dedi :KK1: Sanırım biri erkek :44:

ay poposunu yerim ben onun benimde kuzenim gitti geçen hafta 17 haftada oda poposunu dönmüş göstermemiş üzülerek geldi göremedim diye benden 1 ay büyük birdahaki randevusu 1 martta ben 28 şubatta gideceğim kızdırıyorum onu ben senden 1 ay küçüğüm ama ben daha önce öğrenirim belki diye:)

X