Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kizlar rotavirus asisi yaptirdinizmi bide ek gidaya baslayinca kavanoz mama vermeyi dusunuyomusunuz sizce evdekilermi saglikli vitaminli hazir mamalarmi aklim karisti disaridan alicam meyve sebze ne kadar dogal mama ne kadar katkisiz ikilemde kaldim

ben yaptırdım cnm.. ben kavanoz mama vermedim kendim yapıyorum. bana yakın mandıra ve çiftlikler var. oralardan alıyorum sebzeyi ve sütü

of kızlar ya bebeğim kilo almıyor 5300 olmuş 2 ay 20 günlük ebede 15 gün daha bakalım dedim olmazzsa mama dedi

of kızlar ya bebeğim kilo almıyor 5300 olmuş 2 ay 20 günlük ebede 15 gün daha bakalım dedim olmazzsa mama dedi

3-4 aylarda kilo alımı yavaşlıyor sanırım.. Benimde 1 haftada 100 gr falan almış mesela biliyosun bnmkide zayıf .. 3.ay kontrolunde mama vermesini isticem ama yine hayır dicek :KK43:.. sağlıklı olsunlar yeterki

canım sen al kullan. benimkininde başından beri vardı önemsemedim armut gibi olanlardan almıştım burnun ucuna geleni onunla temizlemeye çalışıyodum ama o hiç bi işe yaramıyomuş. iki gecedir oğlum nefessiz kalarak uyanıyo kaldırıyorum yine alamıyo uzun bi süre uğraşıyorum nerdeyse boğuluyodu oğlum.
bu sabah acile götürdük çok dolmuş neredeyse ciğerlerine inecekmiş serumla yumuşatıp nazal aspiratörle günde 4-5 kere çek dedi. hastanedede ince bi hortumla temizlediler.
o yüzden sende ara ara onunla temizle

Bende alıcam cnm.. Başka yoluda yok ztn sanırım.. saol cnm

Kızkar ek gıda kullanımımız iptal edildi. Eski dr uma döndüm Medicaşl Parktaki. İstiyorsan ver ama çok erken dedi. 6 ay sadece anne sütü anne sütü yoksa mama.Bende bıraktım ek gıda vermeyi çünkü zaten eninde sonunda alacaklar ek gıdayı erken vermenin mantığı yok. Ek gıda klo aldırmaz dedi. Biz sebzeyi meyveyi zayıflamak için kullanıyoruz unutma dedi.

Bu arada bildiğiniz üzere sütüm kesilmişti. Artık 204 saat bekletip sağsam bile 4-5 damla çıkıyor artmıyordu. Yemediğim içmediğim kalmadı. Gelmedi. Medipole gittiğim dr a söyledim bunun bir çaresi yok mu dedim. Mutilium diye bir ilacın yan etkisi prolaktin hormonunu arttırmakmış. İlacın içeriği aslında mide tedavisi. Reflü gibi hastalar için. Sabah öğle akşam birer tane başladık. 1 hafta sonrada 2 şer taneye çıktık.. Şimdi sütüm geliyor :) Hemde 3 saatte bir sagınca 50 cc ye kadar çıktı. Gitgid artmayada dvam ediyor. Oğluşlarım artık anne sütü alıyorlar.1 günde biten mama iki günde bitmeye başladı.Nasıl mutluyum anlatamam. :KK9::KK16:

kızlar 2 aylık aşılarını nasıl yapıyorlar??

ilk önce koldan sonra bacaklardan mı? yoksa çocucugu susturup her defasında tekrar tekrar mı???

kızlar 2 aylık aşılarını nasıl yapıyorlar??

ilk önce koldan sonra bacaklardan mı? yoksa çocucugu susturup her defasında tekrar tekrar mı???

Peşpeşe valla beklediklerini görmedim. Kolunu yaptı bacağını yapana kadar ağlaması azaldı sonra bacaklarını yaptı.

Dün 4. ay aşılarımızı olduk. Kızlar dikkat edin. Yapılan ikinci karma aşılar ateş ve huysuzluk yapıyor. İlkinde sorun yoktu tabii ama dün kabus gibiydi. Akşam yatmadan Spasmo-Panalgine yarım fitil attım ki ben en son aşamada yaparım düşünün yani. Neyseki rahat uyudular. Ama bu sabah ateşleri devam ediyor. Fitil atmadım üzerlerini incelterek biraz düşürdüm. Çok artmazsa atmayacağımda. Elimde ateşi ölçer bir ona bir oan dakikada bir. İkiz anneleri mutlaka yardımcı olacak birini alın yanınıza. Ben yalnızım anam ağlıyor :KK43::KK53::KK5:

devit3 ferrum kullanıyorumm
gökcecim merhaba bir kac sorum daha olcak sana
şimdi bizde devit3 kullanıyoruz ama kan damlası ferrum kullanmıyoruz.
erken dogan bebeklerde devit3 yerine multitabs kullanılıyormuş saglık ocagının hemşiresi 6 aya kadar onu kullan demişti ben onumu alsam buna devammı etsem bilemedim.
ben kızımda da doktor direk özelde bana multi vermişti kullanmıştım daha kapsamlı bir vitaminmiş ama biraz digerine göre pahalı. ferrumu tahlil sonucuna göremi verdi yoksa direk dogumdamı veriliyor.
Benim dogumdan sonra bebeklerin kontrol muayeneleri karıştı biraz ilk doktora gittik sonra saglık ocagına oranın doktoru risk almamak icin her sordugum soruya öylede olur böylede olur net bir cevap vermiyor.
Cocukların ikiside 3 günde bir kaka yapıyorlar 1aydır.normal degil sanırım .
bu ayın 17sinde 3 ayımız bitti ama benim sütüm var gibi 3 kere mama veriyorum.
biraz karışık oldu :KK34:

Son düzenleme:
gökcecim merhaba bir kac sorum daha olcak sana
şimdi bizde devit3 kullanıyoruz ama kan damlası ferrum kullanmıyoruz.
erken dogan bebeklerde devit3 yerine multitabs kullanılıyormuş saglık ocagının hemşiresi 6 aya kadar onu kullan demişti ben onumu alsam buna devammı etsem bilemedim.
ben kızımda da doktor direk özelde bana multi vermişti kullanmıştım daha kapsamlı bir vitaminmiş ama biraz digerine göre pahalı. ferrumu tahlil sonucuna göremi verdi yoksa direk dogumdamı veriliyor.
Benim dogumdan sonra bebeklerin kontrol muayeneleri karıştı biraz ilk doktora gittik sonra saglık ocagına oranın doktoru risk almamak icin her sordugum soruya öylede olur böylede olur net bir cevap vermiyor.
Cocukların ikiside 3 günde bir kaka yapıyorlar 1aydır.normal degil sanırım .
bu ayın 17sinde 3 ayımız bitti ama benim sütüm var gibi 3 kere mama veriyorum.
biraz karışık oldu :KK34:

canım bende ACD3 diye bir vitamin kullanıyordum Bu ay devite geçtim. Aslında onlar için önemli olan D vitamini. Erken doğan tüm bebeklere ıkıncı ayında Ferrum veriliyormuş. Ama biz yinede tahlil yaptık... Bence Devit e devam et. Benimkilerde 3 günde bir kaka yapıyordu. Şimdi anne sütü ve kısa süreli geçtiğimiz ek gıda her gün kaka yapmalarına sebep oldu. İlla her gün çıkacak diye kaide yok. 5 güne kadar normal...

3-4 aylarda kilo alımı yavaşlıyor sanırım.. Benimde 1 haftada 100 gr falan almış mesela biliyosun bnmkide zayıf .. 3.ay kontrolunde mama vermesini isticem ama yine hayır dicek :KK43:.. sağlıklı olsunlar yeterki

cnm avet biliyorum ama benimkide bu sefer 20 günde 200 gr almış sadece 15 gün daha takip yapalım dedi olmazsa tek öğün mama verelim dedi dr götürcem bakalım üstüne bide hasta oldum diş ağrısıda geldi hepsi üstüste ... sık emziriyorum gece kalkmasa bile 2 saatte bir kaldırıyorum ama genede almamış inş düzelir hepsi en sağlık anne sütü ama almazsa kiloda yapacak bi şeymiz yok vericez mama

Kızkar ek gıda kullanımımız iptal edildi. Eski dr uma döndüm Medicaşl Parktaki. İstiyorsan ver ama çok erken dedi. 6 ay sadece anne sütü anne sütü yoksa mama.Bende bıraktım ek gıda vermeyi çünkü zaten eninde sonunda alacaklar ek gıdayı erken vermenin mantığı yok. Ek gıda klo aldırmaz dedi. Biz sebzeyi meyveyi zayıflamak için kullanıyoruz unutma dedi.

Bu arada bildiğiniz üzere sütüm kesilmişti. Artık 204 saat bekletip sağsam bile 4-5 damla çıkıyor artmıyordu. Yemediğim içmediğim kalmadı. Gelmedi. Medipole gittiğim dr a söyledim bunun bir çaresi yok mu dedim. Mutilium diye bir ilacın yan etkisi prolaktin hormonunu arttırmakmış. İlacın içeriği aslında mide tedavisi. Reflü gibi hastalar için. Sabah öğle akşam birer tane başladık. 1 hafta sonrada 2 şer taneye çıktık.. Şimdi sütüm geliyor :) Hemde 3 saatte bir sagınca 50 cc ye kadar çıktı. Gitgid artmayada dvam ediyor. Oğluşlarım artık anne sütü alıyorlar.1 günde biten mama iki günde bitmeye başladı.Nasıl mutluyum anlatamam. :KK9::KK16:

cnm ben sana diyecektim daha çok erken değil mi diye ama vardır bi bildiği dr dedim çünkü 6 ay a kadar süt yetmese bile devam sütü verilmeli diyorlar ya hadi bakalım sütünün gelmesine sevindim benimde günü gününü tutmuyor ama şunu diyiyim sana siyah üzüm oşafı ve yeşil mercimek bana süt getiriyor haberin olsun dene istersen bol bol su tabi bide bu lactamil var ya onuda içiyorum

cnm ben sana diyecektim daha çok erken değil mi diye ama vardır bi bildiği dr dedim çünkü 6 ay a kadar süt yetmese bile devam sütü verilmeli diyorlar ya hadi bakalım sütünün gelmesine sevindim benimde günü gününü tutmuyor ama şunu diyiyim sana siyah üzüm oşafı ve yeşil mercimek bana süt getiriyor haberin olsun dene istersen bol bol su tabi bide bu lactamil var ya onuda içiyorum

Lactamil bende içiyorum cnm. İkizlerden yemek yiyemediğim için depo takviyesi alıyorum. Canım bir doktorun dediği diğerini tutmuyır ki. Mesela sünnet olayı konuşuyorum dr larla herkes ayrı birşey diyor. KLafayı yedirtiyıorlar bazen..

Lactamil bende içiyorum cnm. İkizlerden yemek yiyemediğim için depo takviyesi alıyorum. Canım bir doktorun dediği diğerini tutmuyır ki. Mesela sünnet olayı konuşuyorum dr larla herkes ayrı birşey diyor. KLafayı yedirtiyıorlar bazen..

dr lar maalesef birinin dediğini öteki onaylamıyor tıpta bir doğru vardır ama işte... rotavirüs yaptırdım dün nette baktım onaylayanda var onaylamayanda

dr lar maalesef birinin dediğini öteki onaylamıyor tıpta bir doğru vardır ama işte... rotavirüs yaptırdım dün nette baktım onaylayanda var onaylamayanda

Şahsi fikrim gerekli birşrey. Kimse boşu boşuna aşı çıkarmaz. Bu durumda milyonda bir ihtimali bile değerlendirmek gerekir.

cnm avet biliyorum ama benimkide bu sefer 20 günde 200 gr almış sadece 15 gün daha takip yapalım dedi olmazsa tek öğün mama verelim dedi dr götürcem bakalım üstüne bide hasta oldum diş ağrısıda geldi hepsi üstüste ... sık emziriyorum gece kalkmasa bile 2 saatte bir kaldırıyorum ama genede almamış inş düzelir hepsi en sağlık anne sütü ama almazsa kiloda yapacak bi şeymiz yok vericez mama

canım diş icin bir şey yaptınmı benimde bu aralar dişim apse yapmış üstüne basamıyorum doktora gitsem antibiyotik vercek gitmiyorum süte gecer diyedahada ne kadar bekliyebilirim bilmiyorum...:KK50:

kızlar geçmişi okuyamadım iyisinizdir inşallah aranızda regl olan varmı bilmiyorum ama ben açılışı bugün itibari ile yaptım gözüm aydın darısı sizi başınıza

canım diş icin bir şey yaptınmı benimde bu aralar dişim apse yapmış üstüne basamıyorum doktora gitsem antibiyotik vercek gitmiyorum süte gecer diyedahada ne kadar bekliyebilirim bilmiyorum...:KK50:

dr gittim cnm dayanılacak gibi olmuyor diş bi gece ağırdı ağrı kesicide almadım süte geçer diye ertedi gün dr gittim morfin direk süte geçer dedi vurmadı kanal tedavine başladı cnm benim apse yapmamış allahtan ama ihmal etme dahada kötü olabilir git bi göster emzirdiğimiz için kalsiyum eksikliği dişlere vuruyor

X