herkese merhaba ben yeni haytıma alışmay a çalışıyorum meleğim çok güzel ya ilerleyen zamanlarda resimlerini eklerim doğum hikayeme gelince 22 ağustos perşembe sabah hasteneye gittik yatış yapıldı sancı yok açılma 1parmak önce muayene edildim sonra suyum patlatıldı saat 11se suni sancı başlatıldı saat 2 ye kadar herşey iyiydi çok şükür koridorda bi ileri bi geri sancılar ufak ufak giriyordu kendi sancım nstde 3 tane çıktı ben hissetmiodum ama suni sancının en ufağı bile cnını acıtıyomuş insanın açıklık 3 cm idi saat 2.5 gibi 5 cm oldu çok yürümemden ödemmi ne oluşnuş yatmalıymışım ama ne mümkün ağrılar girdikçe rabbime dua ediyorum nnem eşim yanımda sırtıma masj yapıyorlar ya sabır demekten başka çarem yoktu çok çaresiz hissettim kendimi ve tam açılma kimbilir nezaman olacaktı allahım diodum ha gayret diodum ha gayret derken saat 4 gibi 7 cm dediler allahım çok şükür dedim ağlıcam ama ağlayamıyorum içim kaynıyor ıkınma gibi bişiler hissetmeye başladım büyük tuvaletimi yapama hissi gibi bişi 4 10 gece doğum masasına alındım açıklık 9 cm dediler bebek yukarıdaymış bi türlü kanala inmek bilmedi 30 dak boyunca ömrümden ömür gitti diyebilirim hep kelimei sahadet getirdim dediler az kaldı dedim kandırmıyosunuz dimi olmucak dedim açlıktan susuzluktan bayılacak seviyeye geldim arık 16 38 de bebeişim doğdu inanamadım artık dinlen dediler ıkınma dediler nasıl dedim inanamadım oyle boş boş bakıyorm meleğim karşımda gözlerim bulanık görüyoo yanıma getirdiler gözleri açıktı öptüm kokladım sonrada plesanta yapışıkmış onunla uğraştık biraz mecburen kesi yapıldı 4 dikiş var 2 tande dışarda çıknca ağladım rahatladım kızım sağlıklı çol şükür memeden ayrılmak istemiyorallah herkese hayırlısını versin çok zordu ama allahıma çok şükür kısa sürdü dualar sayesinde şimdilik bizden haberler böyle doğum yapan diğer arkadaşlarımada kolaylıklar diliyorum geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün
bebeğim doğduğunda ohhh diyodum emiyo uyuyo...gazı bile yokkk...
ne bileyim ben içinden bir gazman çıkacağını ... meğerse ilk hafta pek olmazmış...
kızcağızım okadar çok emiyorki...patlama derecesinde...buraya kadar güzel ama kaka yapamıyor...ıkın ıkın çocuk nasıl sancı çekiyooo..offf çok zor diyorum....
valla o kaka yapıp gaz çıkarınca sanki ben rahatlıyorum...
ben zaten doğdu doğalı ağızdan gaz çıkardığını hiç görmedim...yaparsa alttan oda yaparsa...bebeklerin bağırsak mide sistemleri doğduklarında tam çalışmazmış...oyüzden zorlanırlarmış...
nette araştırırken zinco damla die bi ilaç okudum...içeriğinde anason,badem yağı,rezene falan var hepsi bitkisel...günde 4 kere 3 damla verin yazıyor...
ben dün sabah 3 akşam 3 verdim..allahım kızım bir rahat uyudu nasıl anlatamam...hem kaka yaptı hem gazını rahatça çıkardı...
bazı drlar önermiş bazıları önermemiş...kafam karıştı...bi yanda rahatça uyuyan bebeğim...bi yandan ileride kabızlık yapıyormuş düşüncesi...
ANNE olmak gerçekten sabır istiyorrrr
göğsümün iç kısmında bir sertlik oluştu 3 seferdir arka arkaya aynı göğsümü emziriyorum sıcak uyguluyorum masaj yapıyorum artık ova ova acımaya başladı zaten emzirirken de acıyo hala.. nasıl geçicek ağlıycam ya nedir bu emzirmeden çektiğim benim.. ne zaman geçicek bu acılarım emzirrken bile canım çok yanıyor hala birde bu selik çıktı
Mrb kızlarr... Ne zamandır giremiyorum cünkü girmeye fırsatım yok gecmişi bile pek okuyamadım... Bulduğum zamanda uyumaya calışıyorum yada işime gücüme bakıyorum.. Bizimkinin sarılığı hala gecmedi kızlar 22 gün oldu hala sarılık devam bnm gibi olan varmı yaa.. Hem gaz hem kusma sorunumuz var.. beslenmeden sonra aralıklı hep kusuyoruz bi süre sonra kesilio bi sonraki beslenmede yine aynı..
Bu arada silikon göğüs ucuyla emziriyorum başından beri ucum yoktu şuan var ama alıştı ona diğer türlü emziremiyorum.. arada biberonla sağıp veriyorum bu yüzden sütüm gidicek diye korkuyorum.. Napıcam bilmiyorum .. Bi fikri olan varsa yazarsanız sevinirim..
Bendeki durumlar böyle kızlar emzir, gaz çıkart, uyut, alt değiştir öyle devam ediyoruz..
kızlar bende iki gün önce acile gittim sabaha karşı 5 gibi. devamlı o kist gibi olan göğsümü emzirmeme rağmen azalmadı arttı şişlik. artık kıpırdayamaz oldum yatakta sağdan sola dönemiyordum. dr. antibiyotik ve ağrı kesici verdi. 2 tane de krem. o göğsünü daha çok emzir dedi. ağlaya ağlaya emzirmeye çalışıyorum onu. biraz indi gibi şişi ama o sertlik sanki hala orda gibi kolumu yukarı kaldırrken ağrıyo. bebekde o göğsümü eskiden löp löp emiyordu şimdi okadar emmiyo. 1 hafta içinde geçmezse cerrahi müdahale yapıcaz dedi. dua edin kızlar gerek kalmasınçok moralim bozuk çok canım yanıyo doğumdan betermiş bu ya
Bu arada bebeğin günde 10 kere fln kaka yapması normalmi .. bizimki her emzirmeden sonra yapıyoda :s
Canım bebeğinin emmemesinin sebebi süt anne göğsünde bekledikçe ekşir o yüzden emmek istemezs sen dediğim gibi bol bol sağ iki göğsünüde boşalt sıcak duşta masaj inan operasyona gerek kalmadan bitecek. bende de olmuştu hatırlarsanızç
Canım önce sıcak suyla masaj yap göğsüne, sonra göğsündeki süt bitene kadar sağ. Emz,rmekle geçmez o aynısı bende de olmuştu. daha ilerlerse ateş ve süt kesiğine çevirir. Bunu 3 saat aralıklarla ağrıların ve sertlik geçene kadar tekrarela.
kızlar 4 gündür kabızım.. elma yiyorum kayısı kompostusu içiyorum 3 lt su içiyorum kepek ekmek yiyorum makarna pilav vs yemiyorum bgne kadar kabız olmadım ama bgn 4 gün oldu. 1 ay oldu ameliyat olalı ıkınmak istemiyorum korkuyorum. ilaç varmı bildiğiniz bebeğe geçmeyen
cnm zeytinyağ iç bi kaşık
canım demek ondan emmek istemiyordu yavrumama şimdi indi çok şükür göğsüm baya.. o sertlikde gitti.. ama o göğüsümn ucundaki yarık kapanmadı hala dğer göğsüm iyileşti çok şükür. buarada antibiyotik bitince tekrarlamaz umarım
benimde iki göğsümde yara, pavloderm iyi geldi, birde emzirdikten sonra göğsünü kapatmadan kendi sütünü sıkıp memeucuna yay öyle kapat. yine acıyo ama bir iki emdikten sonra acısı geçiyo....
kızlar ben çok kötüyüm. sürekli başım dönüyo ve soğuk soğuk terliyorum. çok halsizim. kansızlık diyolar, benim gibi geçiren var mı? korkuyorum iltihabım olmasın.
kızlar ben çok kötüyüm. sürekli başım dönüyo ve soğuk soğuk terliyorum. çok halsizim. kansızlık diyolar, benim gibi geçiren var mı? korkuyorum iltihabım olmasın.
Kızlar nasılsınız giremedim ne zamandır kuzumla annemdeyim bayramdan beri 15 gün daha kalıcaz çok hastalandım bi ara süt sıtması oldum bi kaç kez acillik oldum çok şükür geçti şimdide kuzum grip oldu sürekli burnu akıyo aspratörle çekiyoruz burnunu rahat oldu burda ilgilenen çok dinlene bbiliyorum arada hala sağıyorum. 3 saatte bir emirhan Seda doğurmuşsunuz hayırlı olsun kaç kilo doğdu bebişin diğer doğuran arkadaşlar Allah analı babalı büyütsün sunbal krmzı sizde sağlıkla alın kuzularınızı kucağınıza inşallah
Canım bişey olmaz benimkide arada yapıyo bence korkma herşeyi kafaya takar oldukkızlar bebeğim baktım şimdi yeşil kaka yapmış. acaba hasta mı oldu ya sizin başınıza da geldimi