Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar kalça çıkıklığı ultrasonografisini ne zaman yaptırıyorsunuz? yada yaptıracakmısınız? herhangi bir çocuk dr.dan mı randevu alıcaz bilgisi olan varmı?

canım ben bizimkiler yoğun bakımdan çıkınca yaptırdım hemen. 1 aylık olunca yaptırın bencede.. çok şükür birşey çıkmadı bizde...ultrason bölümünden randevu alıyorsunuz..

kızımın gaz sancıları başladı 2 gün önce kaka yapıyodu şimdi kakasınıda yapamıyor...kıvım kıvım kıvranıyo yavrum...derecenin ucunu zeytinyağına batırıp azcık poposunu uyarıyorum...ancak öyle yapıyo..kakasıda su gibi..normal miki???

biri diyo üşütmüş..öbürü diyo üstünü az giydir ateşlenir..napıcamı şaşırdım...:KK43::KK43::KK43:

lohusalıkta vuruyo yavaş yavaş o ağladıkça benim de ağlayasım var..uykusuzluk yorgunluk bi yandan...dün sabah 9 dan öğlen 3e kadar kucakta oyalamaya çalıştık :KK43:(

Canım benim iki oğluşumda da gaz problemi var. Öyle böyle değil ama ne uyuyabiliyorlar ne sancıdan beslenebiliyorlar. göğsümüde biberonu emerkende bağıra bağıra yemeye çalışıyorlar..

Öncelikle süt veriyorsan çorapsız gezme.. gaz yapmayacak şeyler ye ve bol sıvı tüket. Yediğin herşey 3 saat sonra sütüne karışıyor unutma. Asitli içeceklerden uzak dur. Soda hariç.

İkinci olarak unutmaki hiç bir ilaç fayda etmiyor.. ne bitkiseli ne normali denemediğimiz şey kalmadı. Tek memnun olduğum BİO GAİA adlı bir ilaç. İlaç demek yanlış olur. bağırsak florasını düzenliyor. Hatta bu şeyle yoğurt mayalanıyor. bebeğe sıfır zarar sıfır yan etki. Tavsiye ederim. Bana da bir doçent verdi bunu.

Kucakta pıt pıtla olmaz mümkünse evine salıncak kur şaka yapmıyorum. Çingene salıncakları gaz sancısını azaltıyor. Benim minik beşiklerim var oğluşlarım yatıyor bende sallıyorum uyuyorlar o zaman. Salıncağı da dayım ben özel yaptıracağım dedi ki gerek yok. Çamaşır ipine sereceksin çarşafı koyup içine sallayacaksın bak gıkı çıkıyor mu..

Şu an yazarken bile uykusunda inliyor benimkiler. Biz çok ağır geçiriyoruz prematüre olduğumuz için. Ama ne rezene ne anason ne papatya çaylşarı ne de ilaçlar yok bunun ilacı. Geçen gittiğim doçentte söyledi bunun ilacı yok tek ilaç anne sütü mamalar dah açok gaz yapıyor bu bir süreç sabırla atlatacaksınız dedi haberin ola..

Eğer sütünü biberonla veriyorsan 1 çay kaşığı zeytinyağı dök canım iyi geliyor kakaya da çıkartıyor. ben iki döktüm sen 1 deneyebilirsin.Şimdi gördümde eski sevgilimin yeni sevgilisi çok çirkin.. hani cadılar bayramın da herhangi bi kostüme ihtiyacı yok kendi öylece gidebilir. Ayrıca yenş doğan bebeklerin kakaları sarı ve cıvık olur. Yeşile kaçarsa sorun vardır. Üşütme falan yok bebişin gayet sağlıklı kaka yapmıyordur sadece. Bir de eğer 4 gün kaka yapmazsa 5. gün mutlaka fitil at. 1 dk içinde tüm bağırsaklarını boşaltıyor. Özellikle 5 gün bekle diyorum. Fitille çıkmaya alışmasın diye. sende o zeytinyağı işlemini fazla yapma.. uyararak çıkmaya alıştırma..

Son düzenleme:
selam kızlar
kadir gecesi günü doğum yaptım, 15 günlük oldu kızım. normal doğum yaptım. 18 saat sancı çektim. kendim hep kolay olacak umuduyla korkmadan istemiştim normal doğumu. doktor da çatın iyi yaparsın diyordu. ama çocuğun kilolu olduğunu söylemedi. 3,820 doğdu kızım. haliyle çok zor bir doğumdu. açılmam da 18 saat geçmesine rağmen tam olmadı. kilolu bir hemşire üstüme çıktı resmen çocuk çıksın diye. bir de doğumdan önce başladı yırtılmalarım. çok kan kaybettim, doğumdan sonra bayıldım, iki ünite kan verildi. bir gece yattım hastanede. velhasıl sanırım ilk olduğu için zor bir doğumdu. Allaha çok şükür 5. 6. gün toparlandım dikişlerimin acısı azaldı. doğumdayken çok pişman oldum normal yaptığıma ama şimdi düşünüyorum ikinciyi de herhalde normal yaparım. ben iyiydim ama ailem çok endişelenmiş. onlar izin vermeyebilir normal yapmama:) şimdi kızımı büyütüyorum, uyku düzeni almaya çalışıyoruz. yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz. ilk hafta çok kötü geçiyor ama sonra gelen giden de olunca rahatlıyorsun. şimdi tek derdim göbeğim. hala hamile gibiyim yaa. 6 aylık hem de. karnım çok fazla kaldı. iner diyolar ama benim umudum yok. kendimi çok kötü hissediyorum. şişliklerim var ama hala. ayaklarım hala hamileleiğimdeki gibi.
doğum yapacaklara Allahtan kolaylık diliyorum. hele normal yapacaksanız bol bol dua etmeyi unutmayın. gerçekten hayatın dönüm noktası o çektiniz sancılar.

canımmm ne zor geçmiş kıyamam sanaa. Ama kavuşmuşsunuz çok şükür. Şimdi bir gülüşü unutturur herşeyi sana. Resim bekliyoruzzz..

ben emzirirken ağlıyorum resmen. iki farklı krem kullandım ama nafile. emziriş şeklinden kaynaklanıyo. kızım gidip gidip ucunu emiyo ondan. zamanla geçer inşallah

canım bebeğin göğüs ucunu emmesi yaraya hatta bir süre sonra göğüs ucunun kopmasına sebebiyet verir.. mümkün olduğunca devamınıda sokmaya çalış ağzına. alışacaktır. Lansinoh kullan devamlı sürekli hiç ara vermeden.. geçecek merak etme.. benim sağarken kanıyordı çok sütlerimi döktüm o yüzden çok şükür şimdi sarkmış göğüslerimin uçları gayetttt yarasız.. ve lastik gibi...

ayy kocaman abi olmus annesiii...Ne kadar guzelbakmissin sen :)

Sarp di mi bu ?

valla helal olsun.. yüz yüze gören ayırt edemiyor sen çlok kötü bir resimden sarp ı teşhis ettin. çok fotografik bir hafızan var anlaşılan. Sarp cnm. büyüdük tabi doğan büyüyor. gözüm gibi bakıyorum. arasımda kocaman oldu :)

Kızlaar selam valla çok özledim hepinizi. Topiği yalnız bırakmışız eksikleri tamamlamaya geldim. Ağustos anne adaylarının çoğu doğum yaptı ve yavrularına sağlıcakla kavuştu çok şükür. Az bir kısımda hala kavuşmayı bekliyor. İmşallah onlarda sağlıcakla kavuşacaklar. Anne olan arkadaşlara hayırlı olsun dileklerimi letiyorum.. bekleyenlerede bol sabır diliyorum.

bize gelince oğluşlar büyüyor. Gaz sancılarımız had safhada devam ediyor. onların sancıları ve sürekli bekleyen ilgilerine koşturduğum için düzensiz süt sağmaktan sütüm çok azaldı. Hem çok hemde çok kaliteliydi sütüm. yarıyordu oğluşlarıma şimdi yeniden gelir mi diye emzirmeye ve sağmaya özen gösteriyorum. Bu konuda fikri olan varsa ve bilgi verirse sevinirim.

Aras ile ilgili hala bazı sorunlarımız var. Hastanelerdeyiz. Geçen gaz sancısı yüzünden 3 saat aralıksız ağladığı için başka bir dr a götürdüm. medipol de bir doçent.. aras ile ilgili çok dikkat etmem gerektiğini kesinlikle hastalanmamasını özellikle üst solunum uoolu enfeksiyonu geçirmemesini bizim bile grip aşısı olmamız gerektiğini kafamıza kaka kaka anlattı. ne için gittim ne oldu çıktım diye çok üzüldüm. şimdi kimse kucağına alamıyor ve çok yakınına yaklaşmıyor çocuklarımın. çünkü sarp da hastalansa aras a bulaşır. tabi anlayan anlamayan herkesle uğraşıyorum. Başta eşim eminim abarttığımı düşünüyor. ama bilmiyorki 35 gün benim canımın yandığı kadar onunki yanmadı. topuk kanı değerleri üksek çıktı diye yien kan vermiştik haturlarsanız. Bu verdiğimizde de bazı değerlerimiz yüksek çıktı. Çarşamba gidip yeniden kan ve idrar vereceğiz.

Kendime gelince asla zaman ayıramıyorum. İnanın wc ye gitmeye zamanım olmuyor. annemi yeniden çağırdım çünkü beslenmeye bile vakit bulamıyorum. En azından o bana ben çocuklarıma bakıyorum.

Psikolojik anlamda hala rölantideyim. Kendimi beklemeye almışım hissediyorum. Çocuklarım gaz sancısı yüzünden acı çektikçe benim psikolojim bozuluyor. Gezmekten geri kalmıyorum ama. Alıyorum onları koyuyorum arabalarına bahçeşehir de ne yapılablirse onu yapıyoruz. Dışarıda sakinler çünkü. Tek sorun aaaaaaaaaaa ikizler mi diye yolda durduruyorlar ya beni parçalayasım geliyor insanları. Yok gerizekalı tek çocuk ama ben egoistim ondan ikiz arabası aldım. Sürekli sorulan sorulardan biri de biri kız diğeri erkek mi? hayır salak ikisininde üzerinde mavi battaniye var baksana diye dalasım geliyor. Valla puset sineklikleri var ön kısmına örtüyorsun onlardan alıp kapatacağım. Bıktım durdurulmaktan. Ne görgüsüz milletiz yaa. Hayır kadınlar bu konuda daha meraklıdır. geçen Metro ya gittik adamın biri geldi bir de diyorki dokunabilir miyim. Hayır dokunamazsınız dedim. onlar yoğun bakımdan yeni çıktı. Bunu artık bağırarak söylemişim herkes bize baktı. gerçek anlamda bu olaylara tahammülüm kalmadı.. biri elimde kalacak..ç

Sordum canim sivi birikmesi olurmus oda diyaframa baski yaptigi icin nefes alirken batma yaparmis.ilac degistirdik ama tereddutlerim var emziriyorum bebegime zarar verir mi ilac.yoksa ben dayanamiyorum.sasirdim kaldim

Canım şu an öncelik senin.. Sen iyi olmazsan iyi de bakamazsın bebeğine.. dr unu dinlee

Sivi birikimi olmus canim ilaci degistirdik bide bu ara gaz sorunum var oda yapmis olabilir sanki

geçmiş olsun canım eğer nefes almnda zorluk geçmez ise ağrında artrasa göğüs kafesinde nolur nolmaz göğüs hastalıklarınada danış derim pıhtı atması olmasın inş korkutmak için söylemiyorum aklında bulunsun nolur nolmaz erken teşhis erken tedavi umarım bu yazdığım seni endişelendirmez yoksa çok üzülürüm

geçmiş olsun canım eğer nefes almnda zorluk geçmez ise ağrında artrasa göğüs kafesinde nolur nolmaz göğüs hastalıklarınada danış derim pıhtı atması olmasın inş korkutmak için söylemiyorum aklında bulunsun nolur nolmaz erken teşhis erken tedavi umarım bu yazdığım seni endişelendirmez yoksa çok üzülürüm

Canim agriyi cigerlerimde hissetmiyorum midemin oralarda var agri.bebegim tersti hep oralarda dururdu bosaldi iyice oralar sizlamalar batmalar oralarda.cumartesi kendi doktoruma gidicem eger hala gecmezse yonlendirir beni zaten.sakinim canim rahat ol :-)

Canim agriyi cigerlerimde hissetmiyorum midemin oralarda var agri.bebegim tersti hep oralarda dururdu bosaldi iyice oralar sizlamalar batmalar oralarda.cumartesi kendi doktoruma gidicem eger hala gecmezse yonlendirir beni zaten.sakinim canim rahat ol :-)
allah korusun olmasında zaten

canım geçmiş olsun inş geçer gider ama işte sadece kendinle ilgilensen bu kadar sorun olmazda bebeişte olunca dahada zorlauyordur seni cennet boşuna annelerin ayağı altında değil rabbim bu nimeti bizlere vermiş çok şükür:KK16:

Ayrintilar çok kötü ama çok şükür bende c.tesi sabah 8 de dogum yapıtım.. Ve her sanci anımda sizlere de bol bol dua ettim... 18 saat sanci sonunda sezeryan ile paşama kavuştum :) çok şükür iyimiz ama agir atlatiyorum ben çünkü hem normal doğumun agrili tüm asamalarini atlattim hem de sezeryani yasadim oglusum iyi çok şükür ya herseye deger ..

Aklim hep sizdeydi ama kzmrl sunbal inşallah dogurmussunuzdur şimdi gecmisi okuyacagim ve sizlerde resim yollayacagim hemen :KK66:

selam kızlar
kadir gecesi günü doğum yaptım, 15 günlük oldu kızım. normal doğum yaptım. 18 saat sancı çektim. kendim hep kolay olacak umuduyla korkmadan istemiştim normal doğumu. doktor da çatın iyi yaparsın diyordu. ama çocuğun kilolu olduğunu söylemedi. 3,820 doğdu kızım. haliyle çok zor bir doğumdu. açılmam da 18 saat geçmesine rağmen tam olmadı. kilolu bir hemşire üstüme çıktı resmen çocuk çıksın diye. bir de doğumdan önce başladı yırtılmalarım. çok kan kaybettim, doğumdan sonra bayıldım, iki ünite kan verildi. bir gece yattım hastanede. velhasıl sanırım ilk olduğu için zor bir doğumdu. Allaha çok şükür 5. 6. gün toparlandım dikişlerimin acısı azaldı. doğumdayken çok pişman oldum normal yaptığıma ama şimdi düşünüyorum ikinciyi de herhalde normal yaparım. ben iyiydim ama ailem çok endişelenmiş. onlar izin vermeyebilir normal yapmama:) şimdi kızımı büyütüyorum, uyku düzeni almaya çalışıyoruz. yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz. ilk hafta çok kötü geçiyor ama sonra gelen giden de olunca rahatlıyorsun. şimdi tek derdim göbeğim. hala hamile gibiyim yaa. 6 aylık hem de. karnım çok fazla kaldı. iner diyolar ama benim umudum yok. kendimi çok kötü hissediyorum. şişliklerim var ama hala. ayaklarım hala hamileleiğimdeki gibi.
doğum yapacaklara Allahtan kolaylık diliyorum. hele normal yapacaksanız bol bol dua etmeyi unutmayın. gerçekten hayatın dönüm noktası o çektiniz sancılar.

Kizlar minigim karsimda simdi.dogum yapmayan arkadaslar gercekten cok iyi dinlenin dogum sonrasi buna firsatiniz olmiycak

İkinizinde minisleri gölgelemiş kizlar :) Rabbim saglik versin onlara...

Ayrintilar çok kötü ama çok şükür bende c.tesi sabah 8 de dogum yapıtım.. Ve her sanci anımda sizlere de bol bol dua ettim... 18 saat sanci sonunda sezeryan ile paşama kavuştum :) çok şükür iyimiz ama agir atlatiyorum ben çünkü hem normal doğumun agrili tüm asamalarini atlattim hem de sezeryani yasadim oglusum iyi çok şükür ya herseye deger ..

Aklim hep sizdeydi ama kzmrl sunbal inşallah dogurmussunuzdur şimdi gecmisi okuyacagim ve sizlerde resim yollayacagim hemen :KK66:

canım çok sevindim ses çıkmayınca şüpelenmiştim zaten:) Allah analı babalı büyütsün inşallah.. sana da geçmiş olsun. normal sez. mı oldun canım?

cnmmm hadi gözünaydın. çok sevindim iyi olmanıza.. Allah analı babalı büyümeyi nasip eder inş..:KK16:

X