Kızlar yine pembe akıntım geldi duşa girip doktora gidicez nolur ne olmaz diye
cnm biraz renk ver istersen , kiz ise pembemsi, hali avize falan , erkek ise cagla yesili yada hafif mavi , halilar falan guzel olur bence..
merhabalar kontrolüm vardı canım çok sıkıldı bebek 2300 gr çıktı 35+2 de doktor zayıf dedi ne yapsamda kilo aldırsam var mı duyan bilen?
hiç üzülme canını sıkma boş yere, benim bebeğim de 35+4 te 2370 gr dı:) şuanda 2800:) doğuma 2 hafta var, en az 2900ün üstünde doğmasını bekliyoruz eğer vaktini doldurursa... son haftalarda daha fazla kilo alıyor, benimki haftada 200 gr mın üstünde almaya başladı seninki de öyle olur canını sıkma...
ama bol bol süt içmeye çalış ben içebildiğim kadar çok süt içiyorum gün içinde çok faydasını gördüm.. bir de ceviz ve meyve ihmal etme..
icine sinen bir oda bulmussun cnmm :) Cok sevindim senin adina..Artik gelince resmini paylas bizle..Bakalim eylul prenses nerde yatacak :) Ayy rabbim saglickla kullanmayi nasip etsin insallahh :)
Darisi basimiza insallahh ..Bebek nasil peki ? suru gelmis mi hemen..Benim surekli kafamda bunlar dolaniyo ..
Kızlar o kadar yorgunum ki anlatamamİşler bitmek bilmiyor.Yüzdüm kuyruğuna geldim artık gerçi ama öte yandan da bittim.
Bugün ani bir gelişme olsa doğum başlasa vallahi normal doğum yapacak gücüm yok.Asıl ondan korkuyorum.Yoksa herşey yolunda giderse Allah'ın izniyle kendimi hem fiziksel hem psikolojik olarak doğuma hazırlayabileceğim koskoca 1 ayım var.Ama şu belirsizlik öyle kötü ki..Bir de burada yaşanan erken doğumlar,çevremden duyduklarım hep tetikte olmama neden oluyor.En ufak bir sancıda ağrıda gidip bakıyorum nişan nişan var mı diye..
Dün özellikle çok yoruldum.Ütülerimi bitirdim.Hastane çantamı hazırladım.Paso çamaşır yıkıyorum zaten.Koltuk kılıflarına kadar yıkadım dün.akşamüstü öyle bir sancı girdi ki rahim ağzından,aklım çıktı.Sonra bir daha,bir daha..Wc ye gidip bakmaya korktum nişan gelmiştir diye.Neyse ki birşey olmadı ama kızım bana iyi bir ders verdi.Otur artık oturduğun yere,beni de kendini de yorma demek istedi sanırım.:)
Bugün de biberon,emzik,süt sağma mak.aksesuarları,göğüs kalkanı vs sterilize ettim,kilitli buzdolabı poşetlerine koydum.Dünden yıkadığım ana kucağı kılıflarını taktım,o da hazır.Kızımın ablasından ona geçen odası perdeleri hariç hazır,ama ilk 3-4 ay benim yanımda uyuyacağı için Park yatağımızı yatak odasına kurdum.
Yorgun ama huzurluyum.En azından hazırlıklar bitti.Bir de perdeye karar verebilsem ..
Çok merak ediyoruz minik prensesimizi.Ablası hergüne konuşuyor,gel artık seni çok özledim diyor sürekli..
Acaba kardeşine sipariş ettiği hediyeyi mi özledi diye takılıyoruz eşimle :)
Ooooof of sütüm yok denecek kadar az.sabah akşam 3 saate bir sağıyorum 24saat boyunca toplam sütüm 200cc/ml....millet bi sağmaya 300-400cc sağıyor hastanede 41 kere maşallah.benim yarın doğum yapalı 4hafta bitiyor.pazar günü tam 30gğn olacak ama sütüm yok yok yok.inşallah sizlerin bol sütü olur da benim gibi sıkıntı çekmezsiniz.
İküçük kızımda da idrar yolu enfeksiyonu çıktı.antibiyotik tedavisi veriyorlarmış.zaten ona canım sıkkın.bi de sütümün olmayışı.allahım sen yardım et.Ne olur..
Selam kızlar kabuz gibi bir günden sonra geldim yine evime.
Moonn umarım hayırlı haberlerle gelirsin ve umarım 20 sine kadar beklersin.
Sarp ve Aras küvezde kaldığı süre içerisinde sarılık oldu ve fototerapi gördü. Bilmeyenler için söyleyim bir çeşit ışın tedavisi. Bu tedaviyi görürken gözleri maske ile örtülüyor ve bir süre ışının altında yatırılıyorlardı. Fototerapi gözlere etki etmiş mi etmemiş mi diye göz muayenesi adı altında rop muaynesi yapıldı bugün.
Çocukların gözlerini bir aparatla açıp gözün altındaki kırmızı bölgeye başka bir aparatla bastırılarak yapılıyormuş. Bugün Sarp' a yapıldı. Önce gözbebeğini büyütmek için damla damlatıp yarım saat beklettiler. Sonra içeri aldılar bizi. Gözüne aparatı yerleştirdiler pek sesi çıkmadı. Dr gözüne bastırmasıyla son gücüyle ağlamaya başladı. Ben çocuğumun neredeyse 1 aydır böyle ağladığını görmedim. Muayene kısa sürüyor ama o ağladı ben ağladım 1 dk sonra kucağıma verdiler yavrumu. Sarıldım sarıldım ağladım. Daha neler yaşayacaklar merak ediyorum. Özür dilerim annecim dedim. Neyseki işlem biter bitmez sustu. O sustu ama beni susturabilene aşkolsun. Sakinleşene kadar kucağımda kaldı. Sonra besledim. Bıraksalar günlerce haftalarca aylarca ağlayabilirim. İçimin parçalanmasını anlatamam. Önümüzdeki haftada Aras' a yapılacak. Ben bugündn ağlamaya başladım çocuğumun canı yanacak diye. Aile hekimliğine bebeklerin durumlarını bildirmişler onlarda arayıp duruyor çıkınca getirin topuk kanı alacağız diye. Götürmeyeceğim canların yakacaklar diye dedim ama bugünki muayeneden sonra topuk kanı alınmasına razıyım. Herhalde 10 kere topuk kanı alınsa yine de bu kadar canı yanmazdı yavrumun. Allahım güç versin yavrularıma ama bana daha fazlasını versin. Çünkü bunlara dayanacak gücüm kalmadı artık.
inşallah dediğin gibi olur, içimi rahatlattın. benim bebeğin (ac) ölçümü, karın cevresi de düşük çıkıyo ama boyu ve başı iyi suyuda iyi, 38. doldurmasını istiyoruz dedi doktor bakalım nolucak.seninkinin ölçümleri nasıl dı 35. haftanda?
Ooooof of sütüm yok denecek kadar az.sabah akşam 3 saate bir sağıyorum 24saat boyunca toplam sütüm 200cc/ml....millet bi sağmaya 300-400cc sağıyor hastanede 41 kere maşallah.benim yarın doğum yapalı 4hafta bitiyor.pazar günü tam 30gğn olacak ama sütüm yok yok yok.inşallah sizlerin bol sütü olur da benim gibi sıkıntı çekmezsiniz.
İküçük kızımda da idrar yolu enfeksiyonu çıktı.antibiyotik tedavisi veriyorlarmış.zaten ona canım sıkkın.bi de sütümün olmayışı.allahım sen yardım et.Ne olur..
Selam kızlar kabuz gibi bir günden sonra geldim yine evime.
Moonn umarım hayırlı haberlerle gelirsin ve umarım 20 sine kadar beklersin.
Sarp ve Aras küvezde kaldığı süre içerisinde sarılık oldu ve fototerapi gördü. Bilmeyenler için söyleyim bir çeşit ışın tedavisi. Bu tedaviyi görürken gözleri maske ile örtülüyor ve bir süre ışının altında yatırılıyorlardı. Fototerapi gözlere etki etmiş mi etmemiş mi diye göz muayenesi adı altında rop muaynesi yapıldı bugün.
Çocukların gözlerini bir aparatla açıp gözün altındaki kırmızı bölgeye başka bir aparatla bastırılarak yapılıyormuş. Bugün Sarp' a yapıldı. Önce gözbebeğini büyütmek için damla damlatıp yarım saat beklettiler. Sonra içeri aldılar bizi. Gözüne aparatı yerleştirdiler pek sesi çıkmadı. Dr gözüne bastırmasıyla son gücüyle ağlamaya başladı. Ben çocuğumun neredeyse 1 aydır böyle ağladığını görmedim. Muayene kısa sürüyor ama o ağladı ben ağladım 1 dk sonra kucağıma verdiler yavrumu. Sarıldım sarıldım ağladım. Daha neler yaşayacaklar merak ediyorum. Özür dilerim annecim dedim. Neyseki işlem biter bitmez sustu. O sustu ama beni susturabilene aşkolsun. Sakinleşene kadar kucağımda kaldı. Sonra besledim. Bıraksalar günlerce haftalarca aylarca ağlayabilirim. İçimin parçalanmasını anlatamam. Önümüzdeki haftada Aras' a yapılacak. Ben bugündn ağlamaya başladım çocuğumun canı yanacak diye. Aile hekimliğine bebeklerin durumlarını bildirmişler onlarda arayıp duruyor çıkınca getirin topuk kanı alacağız diye. Götürmeyeceğim canların yakacaklar diye dedim ama bugünki muayeneden sonra topuk kanı alınmasına razıyım. Herhalde 10 kere topuk kanı alınsa yine de bu kadar canı yanmazdı yavrumun. Allahım güç versin yavrularıma ama bana daha fazlasını versin. Çünkü bunlara dayanacak gücüm kalmadı artık.