Kızlar bebeklerim 1660-1730gr olarak doğdu.aradan iki hafta geçti 1650-1530grlar.ikisinin de kan Grubu A+.ikisi de ilk hafta150-200er gram zayıflamışlar.solunum sıkıntısı daha az olan kızım toparlayıp doğduğu kiloya ulaştı.ama diğer yavrum hala kusuyormuş.anne sütünü az az veriyoruz dedi dünkü hemşire.genel durumu iyi dedi.oksijeni de artık ağzına ya da burnuna bağlı bi cihazlar almıyor.küvezin bi kenarına serum hortumu gibi ince bi hortum bırakmışlar ordan küvezin içine oksijen geliyo benim mimikim de küvezden kendi kendine nefes alıyor.dün ayağindaki ve kolundaki damar yolu açan şeyler onu çok rahatsız ediyordu.uyuduğu halde sürekli eli ayağı oynuyor,suratını buruşturuyordu.inşallah en kısa zamanda solunum sıkıntısını atlatır da rahat bi nefes alırım.şimdilik bzden haberler bu kadar.dualarınızı eksik etmeyin heleki kandil gecesi unutmayın bizi sakın.hergün girip yazdıklarınızı mutlaka okuyorum.ama telefondan yazması zor olduğu için az yazıyorum.hepinize zamanında doğumlar.sağlıklı yavrular diliyorum.kendinizi yormayın.kilo almışınız,beneklerinizzayıfmış takmayın bunları.gökçeyle bana bakın...halinize bin kere şükredin.her zaman beterin beteri var.ben de daha kötüsü olabilirdi diyerek şükrediyorum.eminim Gökçe de öyle.kalın sağlıcakla.
bende pekmeze basladm ama midem bulanyor.
valla akraba olsun olmasin bir insanda vicdan olacak... Canm. Suan yeni uyandm ve ayaklarim basarken agriyor.. anladmki misafir agirlayacak gucum yok artik... Annecim gelseydide bi rahat etseydim.. rabbim kimseyi sahipsiz birakmasin.. canim annem yakinmda olsaydi cok rahatlcaktm...
canm kzmrl dogru soyluyor. Bebislerde ilk dogduklarnda sislik oluyor biraz kilo veriyorlar. Zaten bu sebepten sorun ediyoryz ben ve esim...haldir huldur yemeye basladim.. kendi kilolarimi takmiyorum bebegim saglikli olsunda insallah. Bu kadar yedim butun kiloyu Ben almisim diye soylendm. :) ... Bebisler haftada 260 civari alabiliyorlarmis canm.. ben inaniyorum cok kisa zamanda kucaklariniza alip guzel guzel fotolarinizi koyacaksiniz.... Rabbim guc kuvvet versin sanada gokceyede... Bebislerinizede saglik insallah.. hayrlisiyla bu son aylari atlatip alirz kucagimiza insallah...
hiç kimse sana kendi annen gibi düşünemez canım. hele kaynana zaten gelini hizmetçi gibi gördüğü için kendi kalkıp gelini için bişey yapmayı yediremez. düşün ben annemin yanında hastanede sandalye tepesinde bir buçuk ay bekledim, kendi kızı beyin ameliyatı geçirmiş annesini telefonla bile arayıp sormazken. o beni bütün gün tek başıma başında beklememe rağmen gecede asla uyutmaz ayağıyla dürterdi bide...
Kızlar bebeklerim 1660-1730gr olarak doğdu.aradan iki hafta geçti 1650-1530grlar.ikisinin de kan Grubu A+.ikisi de ilk hafta150-200er gram zayıflamışlar.solunum sıkıntısı daha az olan kızım toparlayıp doğduğu kiloya ulaştı.ama diğer yavrum hala kusuyormuş.anne sütünü az az veriyoruz dedi dünkü hemşire.genel durumu iyi dedi.oksijeni de artık ağzına ya da burnuna bağlı bi cihazlar almıyor.küvezin bi kenarına serum hortumu gibi ince bi hortum bırakmışlar ordan küvezin içine oksijen geliyo benim mimikim de küvezden kendi kendine nefes alıyor.dün ayağindaki ve kolundaki damar yolu açan şeyler onu çok rahatsız ediyordu.uyuduğu halde sürekli eli ayağı oynuyor,suratını buruşturuyordu.inşallah en kısa zamanda solunum sıkıntısını atlatır da rahat bi nefes alırım.şimdilik bzden haberler bu kadar.dualarınızı eksik etmeyin heleki kandil gecesi unutmayın bizi sakın.hergün girip yazdıklarınızı mutlaka okuyorum.ama telefondan yazması zor olduğu için az yazıyorum.hepinize zamanında doğumlar.sağlıklı yavrular diliyorum.kendinizi yormayın.kilo almışınız,beneklerinizzayıfmış takmayın bunları.gökçeyle bana bakın...halinize bin kere şükredin.her zaman beterin beteri var.ben de daha kötüsü olabilirdi diyerek şükrediyorum.eminim Gökçe de öyle.kalın sağlıcakla.
Selam guzel anneler..
Dr gittim sabah bebegim 2300 gr.. olmus..
Cati muayenemide yaptik..
Asiri dar degil . Ama 3500 uzeri bebek icin hic rahat degil dedi.. yani diguma yakin belli olacak ne oldugu... tatile gudebilirsin hic acilma yok suyun cok guzel bebek cok rahat dedi.. cok sukur Rabbime.
Allah hepimuze guzel haberler almayi nasip etsin insallah..
Birde cati uayenesinde gik bile demedim hissetmedim desem yeridir :)
bu gece berbattı kızlar, artık kaburgamda sancılar başladı ara ara batmalar. uyku yok doğru dürüst ama herşeye binlerce şükür Rabbim.
hayırlısı bakalım artık sona doğru yaklaşıyoz. hepinizi çok seviom. çok uzun yazamıycam. Allah'a emanet olun.
Kızlar bayagıdır giremiyordum iyiyim de bide şu sıcaklar olmassa çok bunalıyorum gece yatamıyorum kaburgalarım sırtım hep birden ağırıyor.
bende pekmeze basladm ama midem bulanyor.sucu icmemekte buluyordum desene almassa almiyor bebis.. canm.
Allahım dayanma gücü ve kuvvet versin sana canım. Bebişine de sağlık.
Canım pekmezi yoğurda karıştırıp yiyebilir misin? Ya da suya koy erit iyice meyve suyu gibi ye. belki faydası olur. Daha rahat yersin.
Canım biliyorsun benim oğluşlardan Sarp 1425 gr Aras da 1650 gr doğdu. İlk 1 hafta kilo verdiler. Perşembe kilolarını sordum. Sarp 1660 Aras 1750 civari olmuş. Neredeyse 100 gr almışlar. Bu iyiye delalet. Allahıma çok şükür beslenmede sorunları yok. Küvez oksijenine geçmelerine sevindim. Ama benimkilerde ağızlarındaki hortumları çekiştiriyorlar. Bir de takılı serumları sürekli yer değiştirdikleri için artık yavrularımın ellerinde ayaklarında kollarında takacak yerleri kalmamış. Geçen gittiğimde Arasın serumu sağ omzuna takılmıştı. Her yerleri delik deşik mosmor olmuş yavrularım. Her gün Allahım beni affet diyorum. Kendimi o kadar çok suçlu hissediyorumki. Canımın acısını anlatamam. Gerçekten çok zor durumdayım. Psikolojim yerlerde. iki gündür görmüyorum yavrularımı bu şekilde evde beklemek daha kötüymüş. Tabi ki bizden daha kötü durumda olanlar var. Kadın zamanında doğum yapmış bebek yüz felçmiymiş aynı yoğun bakımdalar. Birinin karnından amniyon sıvısı alırken annenin akciğerine amniyon sıvısını kaçırıp hem anneyi hem bebekleri ölümden döndürüyorlar ama ikizlerden birini kaybediyor kadın. Diğer yavrusu için mücadele ediyor. Bunları görünce çok şükür rabbime diyorum. Allahım yavrularıma zeval vermedi en azından sadece erken doğum sebebiyle yatıyorlar.
yopun bakım kapısının önünde konuştuğum bir kadın çocuğumun şah damarı tıkandı dedi. Açmışlar. Hayata döndürmüşler. Millet neler yaşıyor. Her ne kadar şükretsekte engel olamıyoruz kendimize. 15 gündür ellerimiz bombos ne bir temas edebildik ne doyasıya koklayabildik yavrularımızı. Gücümün tükendiğinin farkındayım. Allaha sığınıyorum her gün bana da yavrularıma da kuvvet ver diye. Daha fazla Polyannacılık oynayamayacağım. İçimde çok kuvvetli bir çığlık büyüyor. Birazcık ucunu bıraksam toparlayamayacağımın farkında yaşıyorum.
canım allah yardımcın olsun ben 1 taneyle böylesem senin halini düşünmek bile zorSelam annecikler. Okuyorum fakat yazamadım bir türlü. Perşembe kontrol günümüz dü bebişler 2 şer kg. Olmuşlar bir sıkıntımız yok dedi doktorum önden gidiyorlarmış ve ben halen iyimi kötümü anlamış değilim bu durumda olan varmı?Kontrollerimiz haftalık devam edicek. Sonlara yaklaştıkça karnım iyice ağırlaştı gece uykularım çok iyi değil uyanıyırum sürekli birde belim fena ayaklar şişiyor zaten. Bide sıcaklar bunaltıyor. Buna da şükür diyorum şikayetçi tabiki değilim:) bizden bu kadar.
Gökçe Göks dualarımız sizinle Rabbim tez zaman da kucağınıza almak nasip etsin.
canım allah yardımcın olsun ben 1 taneyle böylesem senin halini düşünmek bile zorama maşallah kuzularına büyümüşler artık