Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

canım dışardan gelmiştir o dikkat et ilaçtan etkilenme...

saol tatlım offf aklıma geldikçe çıldırcak gibi oluyorum terliği kaptığım gibi geberttim ezdim sinirden..
öyle yoruldum ki gece..
Allahım insallah bebeğim erken gelmez korktum şimdi de:KK43: gerçi hareketleri iyi..
birde bu hf.tama kadar hep hareketli ve aktiftim zaten bebegim alıştı belki bişi yapmıyo yawrummm..
off kendimi çok suçlu hissediyorum birdaha boyle yormicam vucudumu :KK43:

iki gündür yatılı misafirim vardı, giripte bakamadım. hepiniz iyisiniz hoşsunuz inşallah. misafirlerim bu akşamda kalıcaklar, yarın giderlermi bilmiyorum. çok sevindim gelmelerine ama çokta yoruldum. mutfak işleri artık işkence gibi geliyo. yemek hazırla sofra kur, sonrada toparla yıkai günümün yarısı mutfakta geçiyo.
çok ayakta kalınca ve biraz fazla yürüyünce bebeğin ağırlığını çok hissediyorum, baskı yapıyor. bana herkes bebek aşağıda duruyo diyo ama umursamıyorum çünkü hep ordaydı sonradan inmedi yani. kaburgalara ve ciğerlere baskıda başladı. bu sabah nefesim kesildi birden ciğerlerimin sıkıştığını hissettim. bendeki değişiklikler bu kadar. daha 2 ay var ama sanırım bu son haftalar bayağı sıkıntılı geçecek. Allah hepimize kolaylık versin kızlar. anne olmak kolay değilmiş gerçekten. Hepinizi öpüyorum...

canımm.. banada hep çok aşağıda diyorlar az kalmış diyorlar ama benim bebeğimde hep aşağıda idi zaten..
erkek benim bebğim seninkide erkek mi o yuzden mi acaba.. yarın yine dr. gidecem bi sorim bakayım..

bu arada yarın belki çatı muayenemi olurumm.
geçen hf yapacaktı ama bekleyelim dedik... ayyy normal doğuma karar verdim ya
nasip bakalım ne diyecek dr.um..

gökçe,,

tatlım kendini doldurma sakın,, herkesin yapabilitesi başkadır takmama çalış yanında kaldığı için tesekkür et..
eline yakıştırıp yapamıyor belki,, kendi annen gibi olmasını bekleme zaten canıııııımmm.... senin için çok önemli zaman dilimi bunlar..
sakın gerilme ve kendini doldurma lütfen sakın olmaya çalış.. hepsiiiii hoooppp diye geçecek :)

Eveeeettt,Selanikli Kemalist köftecimiz .:) Çok meşhur orası gerçekten,yanındaki Kardeşler Lokantasının da döneri çok meşhur.Öğle saatlerinde oturacak yer olmuyor,Kemercountry sosyetesi bile kapıda sıra bekliyor arabaların içinde :))

Sen nereden biliyorsun canım?Tanıdık mı var bu taraflarda?

Canim enim esin cok iyi biliyir her yeri Dekorasyon isi yaptigi icin Gokturk te cok musterisi var. Ayni zamanda Gokturk te oturan bir tanidigimiz var. Ona cok gitmesemde kofteciyi asla aksatmiyorum. Ama donerciyi kesin deneyecegim. Esim giderken alir beni bir gun mutlaka. Tuyo icin tesekkur :)

Ya kızlar benmde böle karnımın bi tarafında tık tık kalp atışı gibi bişy hissettm 2-3 dk sürdü nerdeyse ama bebeğin kalp atışına oranla daha yavaş..bide sabahtan beri çok az hareket ettii.. karnımda tam yan pozisyonda yatıyo.. telaşlandım :KK43:.. üff hastaneye gidip ne durumdayız görmek istiyorum.. bu kontrol araları 1 ay cok uzun geliyo bana.. Bişey anlamıyorum icerde ne durumda diyee.. her ay böle sabrederek geciyo . hic hastaneye kontrollerim dışında bi kere bile gitmedm hep tuttum kendimi ama bi gün dayanamayıp dayancam kapıya :)..
Bide evde dura dura tek başıma bunalım geciriyorum depresyona giriyorum resmen.. iyice daraldım.. bide sıcak.. :S

canım meraklanma hıçkırıktır o , benim kızlardan birisi de ritmik şekilde öyle kalp atışı gibi hıçkırıyor.
Evham yapma , stresten uzak ol. dikkat et kendine.:KK16::KK16:

Yok canım benim sen değilsin benim daha önce yaşadığım gebelikler, kendi evhamlarım ...:KK43:hayırlısı ile bitirelim inşallah ..bu halinle bile moral dağıtıyorsun Allah senin gibi güzel kalbi olan bir anneyi üzmez en yakın zamanda iki bebişin kucağında fotoğrafını göreceğiz burda:KK66:

İnş. canım Allahım dua niyetine kabul etsin dileklerini inş. Bak bebeişin gayet iyi annesi sende iyi ol. Zaten ne kaldı ki doğurmaya :)

gökçe,,

tatlım kendini doldurma sakın,, herkesin yapabilitesi başkadır takmama çalış yanında kaldığı için tesekkür et..
eline yakıştırıp yapamıyor belki,, kendi annen gibi olmasını bekleme zaten canıııııımmm.... senin için çok önemli zaman dilimi bunlar..
sakın gerilme ve kendini doldurma lütfen sakın olmaya çalış.. hepsiiiii hoooppp diye geçecek :)

Açıkçası ne annemi ne eşimin annesini istiyorum. Yalnız kalmak en iyisi.

Canımmm umarım iyisindir. Uğrarsan haber et kendinden ve bebişinden. Allaha emanet olun.

Slm kizlar .. yorgunluktan olmek uzereyim... Ve cok cok sinirli.. dunden beri zaten moralim yoktu basim agriyordu.. dun dra gidicem demistim. Gecen haftalara kadar bebegimin gelisiminin onde oldugunu soyleyen drcum dun bebek bihafta geride diyince moralim bozuldu.. 32 +4 haftalik 1900 gram ciktik tabi bunun + si -si var umarim daha fazladir.. bebegin gelisimi 31+4 . Ve cok Az haftam kaldi... Esimde tutturdu pekmez ye sunu Ye bunu ye. Kendimi suclu hissediyorum. Esim de ne yapsin canm bizim icin soyluyorda . Pekmez yemek cok zor geliyor bana. Ama artik duzenli bir sekilde yiycem insallah.. haftada 260 civari almasi lazim bebislerin bu haftalarda. Insallah alirlar bi guzel .... Saglikli olsunlarda insallah sonrada kilo alirlar.. ama bu benim aldgm 13 kilo neyin nesi yavrucum bu kadarken diyorum.. hep kendime yemisim...

Slm kizlar .. yorgunluktan olmek uzereyim... Ve cok cok sinirli.. dunden beri zaten moralim yoktu basim agriyordu.. dun dra gidicem demistim. Gecen haftalara kadar bebegimin gelisiminin onde oldugunu soyleyen drcum dun bebek bihafta geride diyince moralim bozuldu.. 32 +4 haftalik 1900 gram ciktik tabi bunun + si -si var umarim daha fazladir.. bebegin gelisimi 31+4 . Ve cok Az haftam kaldi... Esimde tutturdu pekmez ye sunu Ye bunu ye. Kendimi suclu hissediyorum. Esim de ne yapsin canm bizim icin soyluyorda . Pekmez yemek cok zor geliyor bana. Ama artik duzenli bir sekilde yiycem insallah.. haftada 260 civari almasi lazim bebislerin bu haftalarda. Insallah alirlar bi guzel .... Saglikli olsunlarda insallah sonrada kilo alirlar.. ama bu benim aldgm 13 kilo neyin nesi yavrucum bu kadarken diyorum.. hep kendime yemisim...
Canım 1 hafta önce benimde öyle çıktı biliyosun 33. Haftada 32+ 6 da 2000 tam bile 1995 gr çıktı doktor. 4 kilo doğurmayacaksın dedi en fazla 2750 3000 gr arası dedi ki benim 1 ayım kaldı sonuna kadar beklemeyecekler napalım canım sağlıklı olsunlarda bende çok ağladım ama zayıf olsunda sağlıklı olsun diye dua ediyorum doğunca bakarız artık besleriz bol bol

Cok sinirli olmamin sebebi cocuklu misafrim vardi aksam. Ya Allahim bi dur diyin Allah askina cocuklariniza. Plssss yaa.. cok bisey yapmamistm ama evi sil supur onlar gelmeden bitiktim zaten.. Allahim cocuklarin surekli bagirmasi . Surekli heryeri kurcalamalari ve o hepsinin egitimli bir meslek sahibi olan Anneciklerin sanki onlarin cocuklari degilmiste benim sokaktan getrdigim yabanci cocuklarmis gibi davranmalari.. deli etti beni. Bian bayilcam sandim.. basima agrilar girdi bebegim bile rahatsiz oldu onlardan.... Annelik dogurmakla bitmiyor bunu bugun tekrar anldm. Ozveriyle egitmek cok cok onemli.. Buyuk konusmak istemiyorum ama birazda caba gosterilir ya ... Bizde cocuktuk Kardeslerimide gordum annem biyere gittinde kcnin dibinden ayrilmazdik.. bunlar babalarinin evinde gibi rahat.... Benm cocugumda hiperaktf olabilir harektli cocuga yapilabilecek cok bisey olmuyor ama annesi olarak bi yere zarar verdginde bir mudahale et be ablacim . Biri dusup kafasini vuracak diye korktum kadinin umru degil.. koltugu yirtacaklar sandm bian. Yamyamydi neydi.. ay cok sinirliyim.. karisik marisik anlattim icimi doktum....

amin canm ya. Okadarda yemek yiyorum. Ondan moralim bozuldu gelisim geriligi olurmu diye korktum.. rabbim ne kismet etmisse o olacak .biz ne yapsakta... Bakalim midemde bulaniyor pekmezden ama yiycem.. sen eleviti atiyormysun drum ona ara verdkten sonra bizimkinin kilosu durdu diye dusunuyoruz... Dusun drum gecen ay bana sen 3000 ile dogurmassin 3500 3800 dusunuyorum dedi. Dun use soyledgn rakamlari soyledi canm... Hayrlisi artik ne diyim... Elimden geldigi kadar guzel beslenmeye calscam.

amin canm ya. Okadarda yemek yiyorum. Ondan moralim bozuldu gelisim geriligi olurmu diye korktum.. rabbim ne kismet etmisse o olacak .biz ne yapsakta... Bakalim midemde bulaniyor pekmezden ama yiycem.. sen eleviti atiyormysun drum ona ara verdkten sonra bizimkinin kilosu durdu diye dusunuyoruz... Dusun drum gecen ay bana sen 3000 ile dogurmassin 3500 3800 dusunuyorum dedi. Dun use soyledgn rakamlari soyledi canm... Hayrlisi artik ne diyim... Elimden geldigi kadar guzel beslenmeye calscam.
Benimkide hep önden gidiyodu sonra ne olduysa geriledi ben bütün vitaminlere devam ediyorum tatlım ama şeker var bende insilün alıyorum o yüzden zayıf olabilir doktorum 2 haftada sadece 390 gr almış düşün sıkı takip dedi artık her hafta çağırdı ş
şimdi Çarşamba bi daha gidicem zaten 20 si gibi sezeryan olucam sıkma canını napalım sağlıklı olsunda artık bende şaşırdım hep protein ağırlıklı besleniyorum ama kısmet artık

Merhaba kızlar..

Bugün ilk defa hastaneye gitmedim evimde dinleniyorum. Ama kendimi rölantiye almış gibi hissediyorum. Aklım hastanede bugün ilk defa görmedim oğluşlarımı ama bedenim burada.. İyice mala bağladım. Gördüğümü görmüyor duyduğumu algılamıyorum. Dün güya haberleri izledim. Eşimle dohbet ederken aşkım haberlerde söyledi ya diyor.. Ne gözüm haber görüyor ne aklım duyduğumu algılıyor. Sadece oğluşlarımı düşünüyorum ne yaptılar acaba? Aras rahatladı mı nefes alırken? Sarp kilo aldı mı? Sütüm yarıyor mu? Beslenmeye ne zaman geçeceklerki? Herşey soru işareti.

Annem bir süreliğine kendi evine geçti. Bana kayınvalidem bakıyor şu an. Ama yalnız kalmak istiyorum. Evde alınan fazladan nefes sanki benim nefesimi daraltıyor. Açıkçası kayınvalidem saçmalamaya başladı ya da bana batıyor. Misafirim geldi bugün. Çok yakın bir avukat arkadaşım. Kahvaltıya geleceğini biliyordu. Bildiği halde 9 a kadar uyudu. Kız kahvaltıyı kendi hazırladı. Üstelik 8 de süt sağdıktan sonra kahvaltı etmem gerekiyor çünkü tüm gece birşey yemediğim için sütüm azalıyor. Umurunda bile değil kalkıp kendim hazırlıyorum. gece sürekli süt sağmaya kalktığım için kendi annem kalkar benim sağma makinemi kaynatır steril eder sonra yatardı ben sütü sağar uyurdum. kayınvalidem kalkmıyor. Sütü sağıyorum steril ediyorum yatıyorum Dolayısıyla uyku saatlerim 2,5 saatten 1,5 saate indi.

bugün avukat arkadaşımla sitede yürüdük biraz.. Geldim dedimki acıktım ben yemek yiyelim kayınvalidem oturmuş dantel yapıyor. Evde yemek yok ne yiyelim diyor. Ya sabır dedim. Ulan yemek yoksa kalk yap ne dantel işliyorsun. Her gün ben söylüyorum ne yapacağını. Bıgün nohut yap bugün püre yap bugün şunu yap. Yoruldum artık. Yalnız kalmak sanırım iyi gelecek. En azından kafamı dinlemek adına..

Düdüklüye yemek atıyor kapatayım mı, bunu da koyayım mı, şunu da alayım mı... Çığlık atsam ne demek istediğimi anlar mı acaba? Annemi aradım yarın gel dedim. Yaptıklarını söyledim. Ben istemeden suyumu vermiyor, yemek hazırlamıyor, süt olması için içmem gereken şeyleri vermiyor kalk gel dedim. Tamam yarın gelirim dedi. Annemi de bu hafta göndereceğim bir süre yalnız kalmak istiyorum diyeceğim. Ama önce gelsin ki kayınvalidem gitsin. Kötü gelinim ben çok kötüyüm hemde..

hiç kimse sana kendi annen gibi düşünemez canım. hele kaynana zaten gelini hizmetçi gibi gördüğü için kendi kalkıp gelini için bişey yapmayı yediremez. düşün ben annemin yanında hastanede sandalye tepesinde bir buçuk ay bekledim, kendi kızı beyin ameliyatı geçirmiş annesini telefonla bile arayıp sormazken. o beni bütün gün tek başıma başında beklememe rağmen gecede asla uyutmaz ayağıyla dürterdi bide...

canımm.. banada hep çok aşağıda diyorlar az kalmış diyorlar ama benim bebeğimde hep aşağıda idi zaten..
erkek benim bebğim seninkide erkek mi o yuzden mi acaba.. yarın yine dr. gidecem bi sorim bakayım..

bu arada yarın belki çatı muayenemi olurumm.
geçen hf yapacaktı ama bekleyelim dedik... ayyy normal doğuma karar verdim ya
nasip bakalım ne diyecek dr.um..

evet benimkide erkek. ama bence bu bizim kendi rahmimizn yapısından diye düşünüyorum

aynı şeyi ben de yaşadım ve hala yaşıyorum.. o kadar pekmez, et süt yumurta yememe rağmen bebeğim 32. haftada önce 1 hafta geri çıktı, 34. haftada da 1,5 hafta geri çıktı ve 35.haftada 2370 gr dı.. bebek kilo almayınca almıyor yani anlıcağın:) bir pet şişe pekmez bitirdim ikinciye başladım ama hala zayıf gidiyor... ben de artık akışına bıraktım napim, üzülmek çare olmuyor... umarım sizinkiler haftasını yakalar en kısa zamanda...

Cok sinirli olmamin sebebi cocuklu misafrim vardi aksam. Ya Allahim bi dur diyin Allah askina cocuklariniza. Plssss yaa.. cok bisey yapmamistm ama evi sil supur onlar gelmeden bitiktim zaten.. Allahim cocuklarin surekli bagirmasi . Surekli heryeri kurcalamalari ve o hepsinin egitimli bir meslek sahibi olan Anneciklerin sanki onlarin cocuklari degilmiste benim sokaktan getrdigim yabanci cocuklarmis gibi davranmalari.. deli etti beni. Bian bayilcam sandim.. basima agrilar girdi bebegim bile rahatsiz oldu onlardan.... Annelik dogurmakla bitmiyor bunu bugun tekrar anldm. Ozveriyle egitmek cok cok onemli.. Buyuk konusmak istemiyorum ama birazda caba gosterilir ya ... Bizde cocuktuk Kardeslerimide gordum annem biyere gittinde kcnin dibinden ayrilmazdik.. bunlar babalarinin evinde gibi rahat.... Benm cocugumda hiperaktf olabilir harektli cocuga yapilabilecek cok bisey olmuyor ama annesi olarak bi yere zarar verdginde bir mudahale et be ablacim . Biri dusup kafasini vuracak diye korktum kadinin umru degil.. koltugu yirtacaklar sandm bian. Yamyamydi neydi.. ay cok sinirliyim.. karisik marisik anlattim icimi doktum....

canım ben bu akrabaları anlamadım zaten. benim kendi akrabalarım gözümün içine bakıyo, yerimden kaldırmıyo ama eşimin akrabalarına bi haller oldu. normalde ellerinde tencerelerle gelir mutfakta işler bitene kadar da yardım ederlerdi. şimdi ise karnım burnumda elleri bomboş geliyolar hazır sofraya oturup kalkıyolar :125: . yaralı parmağa pislemiyolar. bide mutfak kapısının arasından kafalarını uzatıp " çok zahmet etmeseydin" deyip kaçmıyolarmı çıldırıyorum :KK67: , onu diyeceğin kadar kalk bi işin ucundan tut. boyları kadarda kızları var oturuyolar serilip. ben herşeyi bitiriyorum tam mutfaktan çıkacam "aa yardım edeyim" diyolar bide. hani sormuş olsunlar. ben artık hamile gelinlerin aşırı derecede kıskanıldığın düşünüyorum.

Cnm ben de 17 kilo almıştım 30+5 te doğum olmuştu.doğumda7gitti 10u bana kaldı.kaldıysa kaldı veririm elbet.şimdi derdim 10kilo değil bebeklerimin sağlığına kavuşması.sağlıklı olsunlar da zayıf olsunlar ben şişko kalayım umrunda değil.böyle şeyleri dert etmeyin.bizim bebekleri 2kilo olduklarında taburcu edecekler.demekki 2kilo yeterli bir ağırlık.şimdiden 2kilo olmuş say sen yavrunu.daha 1ayın var.ooooo 3kilo olup geçer belkide.

Kızlar bebeklerim 1660-1730gr olarak doğdu.aradan iki hafta geçti 1650-1530grlar.ikisinin de kan Grubu A+.ikisi de ilk hafta150-200er gram zayıflamışlar.solunum sıkıntısı daha az olan kızım toparlayıp doğduğu kiloya ulaştı.ama diğer yavrum hala kusuyormuş.anne sütünü az az veriyoruz dedi dünkü hemşire.genel durumu iyi dedi.oksijeni de artık ağzına ya da burnuna bağlı bi cihazlar almıyor.küvezin bi kenarına serum hortumu gibi ince bi hortum bırakmışlar ordan küvezin içine oksijen geliyo benim mimikim de küvezden kendi kendine nefes alıyor.dün ayağindaki ve kolundaki damar yolu açan şeyler onu çok rahatsız ediyordu.uyuduğu halde sürekli eli ayağı oynuyor,suratını buruşturuyordu.inşallah en kısa zamanda solunum sıkıntısını atlatır da rahat bi nefes alırım.şimdilik bzden haberler bu kadar.dualarınızı eksik etmeyin heleki kandil gecesi unutmayın bizi sakın.hergün girip yazdıklarınızı mutlaka okuyorum.ama telefondan yazması zor olduğu için az yazıyorum.hepinize zamanında doğumlar.sağlıklı yavrular diliyorum.kendinizi yormayın.kilo almışınız,beneklerinizzayıfmış takmayın bunları.gökçeyle bana bakın...halinize bin kere şükredin.her zaman beterin beteri var.ben de daha kötüsü olabilirdi diyerek şükrediyorum.eminim Gökçe de öyle.kalın sağlıcakla.

X