Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Gittim canım benim kuzu anca 2000 gr olmuş zayıf yani :KK50::KK50:Doktor sorun yok dedi ama ben üzüldüm bayağı bi şekerli annelerin ya çok iri olurmuş yada zayıf olurmuş işte en fazla 2750 doğar dedi napalım sağlıklı olsunda yapıcak bişii yok doğunca büyür artık her hafta gel dedi 4 hafta sonra her an alırız dedi yani 1 ayım kaldı:KK9::KK9:

ayy cnm yok masallah gayet iyi kuzun.. Her hafta ortalama 200 gr. alsa 2800 yapiyo.. Saglikli olursa belki biraz daha durur , belkide 2800 dogsa bile , kucuk doganlar daha cabuk toparlaniyo yaa .. Bizim bi kiz arkadas 1.55 boyunda 40 kilo hamile kaldi.Dr. bebegin 2.5 kiloyu gecmez..Senden daha buyugu cikmaz demisti :) gercekten 2.480 gr. dogdu bebek ama masallah simdi 4 aylik ve parmaklarindan tutunca zipliyo :) Yurutecte yuruyo.. Daha guclu ve yasitlarindan daha buyuk..Hemen toparlandi yani..Eskilerde derler ya kucuk bebekler daha cabuk toplanir diyee.

Onemli olan Eliz in saglikli olmasi annesii...Sen masallah iyi bakmissin kuzuna :)

moonsum üzülme canım sanki benimkide zayıf doğacak gibi bende de şeker çıktı biliyosun kan akışları normal çentik de yok dedi ama belki biraz zayıf doğabilir dedi boyu uzunmuş benim sıpanın öyle dedi en son 28 haftanın başında gitmiştim boyu 29 hafta kilosu 27 hafta dedi :44: sağlıklı olsunlarda hiç önemli değil inşallah sütümüz bol bol olurda besleriz kuzucukları

Ozaman boy ve kilo ortalamasini alirsak hersey gayet normal haftasiyla uyumlu :) Saka bir yana saglikli yaa zayif olursa , dogunca toparlanir prensess.. :)

Ya kızlar benmde böle karnımın bi tarafında tık tık kalp atışı gibi bişy hissettm 2-3 dk sürdü nerdeyse ama bebeğin kalp atışına oranla daha yavaş..bide sabahtan beri çok az hareket ettii.. karnımda tam yan pozisyonda yatıyo.. telaşlandım :KK43:.. üff hastaneye gidip ne durumdayız görmek istiyorum.. bu kontrol araları 1 ay cok uzun geliyo bana.. Bişey anlamıyorum icerde ne durumda diyee.. her ay böle sabrederek geciyo . hic hastaneye kontrollerim dışında bi kere bile gitmedm hep tuttum kendimi ama bi gün dayanamayıp dayancam kapıya :)..
Bide evde dura dura tek başıma bunalım geciriyorum depresyona giriyorum resmen.. iyice daraldım.. bide sıcak.. :S

ayy cnm sen baya daralmissin .. bende bir kere gittim agrim var diye onda da cok az gordum kuzumu ..Benim icinde zaman gecmiyo bi turluu :KK43: ultrason da sonucta elektromagnetik dalga yayiyo .. Hani %100 guvenli degil .oyleoldugunu bilsem bende her hafta giderdim kesin :)
sicakta ta bir yere cikilmiyo ki be kuzumm .. napalim .. Bekleyecez artik aksam ustlerini mecburen.. en azindan sokaga cikip bi hava alirsin aksam ustleri..

canım.. benim şekeri yok en fazla 200 gr oynuyordur aramızda. sıkma canını 2000 34. hf. iyi geldi bana .. güzel düşün güzel olsun tatlımm.

moonsum üzülme canım sanki benimkide zayıf doğacak gibi bende de şeker çıktı biliyosun kan akışları normal çentik de yok dedi ama belki biraz zayıf doğabilir dedi boyu uzunmuş benim sıpanın öyle dedi en son 28 haftanın başında gitmiştim boyu 29 hafta kilosu 27 hafta dedi :44: sağlıklı olsunlarda hiç önemli değil inşallah sütümüz bol bol olurda besleriz kuzucukları

ayy cnm yok masallah gayet iyi kuzun.. Her hafta ortalama 200 gr. alsa 2800 yapiyo.. Saglikli olursa belki biraz daha durur , belkide 2800 dogsa bile , kucuk doganlar daha cabuk toparlaniyo yaa .. Bizim bi kiz arkadas 1.55 boyunda 40 kilo hamile kaldi.Dr. bebegin 2.5 kiloyu gecmez..Senden daha buyugu cikmaz demisti :) gercekten 2.480 gr. dogdu bebek ama masallah simdi 4 aylik ve parmaklarindan tutunca zipliyo :) Yurutecte yuruyo.. Daha guclu ve yasitlarindan daha buyuk..Hemen toparlandi yani..Eskilerde derler ya kucuk bebekler daha cabuk toplanir diyee.

Onemli olan Eliz in saglikli olmasi annesii...Sen masallah iyi bakmissin kuzuna :)
işte kızlar annelik böyleymiş çok kızardım bebeği zayıf diye üzülen annelere ne var sağlıklı olsun derdim ama kendinin olunca insan üzülüyormuş dün ağlarken efe aldı telefonu teyze şaşırdın mı niye ağlıyorsun Diyo ben 900. Gr doğmuşum benim 2 katımı geçmiş diyo:KK9::KK9: Dedim çocuk bile daha mantıklı benden Sedacım babası 120 kilo annesi 80 kilo küçücük bişey mi doğurucam dedim doktora millet şaşıracak bu anne babadan bu çocuk diye gülüştük öyle :KK9::KK9:Allah sağlıklısını versin başka bişey istemem artık

dün aynı şeyden bahsetmiştim tatlım. dün ilk defa olduğundan hareketlerinde kısıtlama gözlemlenip telaşlandım ana yemek felan yiyince normale dondu.. bugun yine aynı saatlerde hissettim kalp atışı gibi tık tık vurmaları.. ama hareketleri güzel olduğu için telaşlanmadım.. sanırım artık yerleri dar ve büyüyorlar her şeyi hissediyoruz.

ben bebeğimin uyuma saatlerini ezberledim :)
her gün aynı saatlerde hareket ediyor aynı saatlerde uyumaya geçiyor.. hepsini yazoyrum he aynı saatler..
bakalım inşallah doğduğunda test edecem gerçekten o saatlerde uyuyor mu diye :)

aa benimkide ayni saatlerde uyuyo ama ben not almadim..Bende deneyeyim bi ama benimki hepe gece uyaniyoo ..eger doguncada oyle olursa yandik :)

Ya kızlar benmde böle karnımın bi tarafında tık tık kalp atışı gibi bişy hissettm 2-3 dk sürdü nerdeyse ama bebeğin kalp atışına oranla daha yavaş..bide sabahtan beri çok az hareket ettii.. karnımda tam yan pozisyonda yatıyo.. telaşlandım :KK43:.. üff hastaneye gidip ne durumdayız görmek istiyorum.. bu kontrol araları 1 ay cok uzun geliyo bana.. Bişey anlamıyorum icerde ne durumda diyee.. her ay böle sabrederek geciyo . hic hastaneye kontrollerim dışında bi kere bile gitmedm hep tuttum kendimi ama bi gün dayanamayıp dayancam kapıya :)..
Bide evde dura dura tek başıma bunalım geciriyorum depresyona giriyorum resmen.. iyice daraldım.. bide sıcak.. :S
Canım bende bugün pek hissetmiyorum bebeği oluyo arada tabi aklım hep onda benim doktorum hiç 1 ay vermedi kontrolü hep 15 günde 1 di kalan haftalarda başka doktora gittik her hafta gördüm kuzumu şimdi kendi doktorum haftada 1 e düşürdü
vallahi benide bu stres bitirdi oynadımı oynamadımı iyimi nasıl diye düşünmekten yoruldum sağlıkla zamanında gelsin kuzularımız

işte kızlar annelik böyleymiş çok kızardım bebeği zayıf diye üzülen annelere ne var sağlıklı olsun derdim ama kendinin olunca insan üzülüyormuş dün ağlarken efe aldı telefonu teyze şaşırdın mı niye ağlıyorsun Diyo ben 900. Gr doğmuşum benim 2 katımı geçmiş diyo:KK9::KK9: Dedim çocuk bile daha mantıklı benden Sedacım babası 120 kilo annesi 80 kilo küçücük bişey mi doğurucam dedim doktora millet şaşıracak bu anne babadan bu çocuk diye gülüştük öyle :KK9::KK9:Allah sağlıklısını versin başka bişey istemem artık

haklisin cnm..Yapmam dedigimiz herseyi yapip , yaparim dediklerimiz yapmaz olduk..Ben ablama cok kizardim gram gram yerdi.Surekli aman bu faydali aman bunu yemem diye..Ozaman dogunca zaten yiyecek cocuk alissin diyordum ama ben 8 aydir meyvesuyu bile icmiyorum :) Annelik psikolojisi cok farkli..Bakalim dogunca nasil olacaz..Rabbimm o gunleri saglicakla gostersin insallahh .. :)

Eliz bi dogsun gor bak hemen toparlanacak ki zayif dogarsa tabi..daha koskoca 4 haftamiz var hem belki ultrasonda yaniliyordu..Bazilari fazla bazilari az gosteriyo yaa ..

benimde aklima su geliyo bende yapiliiyim esimde..Cocuk bi cikiyomus 35 cm :) Annem ve k.validem kisa yaa onlara cekerse bizede diyecekler herhalde anneye bak babaya bak cocuga bak parmak cocuk :)

sende temmuz annesi olacaksin insallahh.. :) Ayy cok heyecanli yaa :) Saglikcakla gelse bi kuzular soyle bi sevsek .. :)

Kızlaaarrrr valla kızıyorum ben size yaaa.. Bazen yazdıklarınızı kaşlarımı çatarak okuyorum. Moon bebeğin gayet sağlıklı Allahın izni ile 2 kilo olmuş bugün doğsa hayata devam edecek durumda neyine üzülüyorsun kuzum sen.

Hareket etmiyor diyen arkadaşlar bu haftalarda bebekler rem uykusuna geçiyor hareketler daha kısıtlı ve bebişler daha çok uyur modda oluyorlar. Yani hareketsiz değiller büyümek için uyuyorlar anneleri.

Kilo aldım beeeeenn diyen arkadaşlar valla bu yazdıklarınızı görüncede çok kızıyorum sizeee.. Keşke 40 kilo alsaydım bebeklerim şu an yoğun bakımda değil de olması gerektiği yerde olsalardı.

Ben doğumdan sonra manyak gibi yedirmelerine rağmen (süt olsun diye) 7 kilo vermişim. Daha da ödemlerim var yani veririm. 18 kilo aldım biliyorsunuz şimdi üzerimde 11 kilo kaldı. Emsinler hastaneden çıksınlar onu da veririm. Kanımla canımla bakacağım çünkü çocuklarıma.

Bazen sesli yanıt vermek istiyorum size. Sesli sesli hııııııııııııııııı diye kızmak istiyorum. :KK19:

Kızlaaarrrr valla kızıyorum ben size yaaa.. Bazen yazdıklarınızı kaşlarımı çatarak okuyorum. Moon bebeğin gayet sağlıklı Allahın izni ile 2 kilo olmuş bugün doğsa hayata devam edecek durumda neyine üzülüyorsun kuzum sen.

Hareket etmiyor diyen arkadaşlar bu haftalarda bebekler rem uykusuna geçiyor hareketler daha kısıtlı ve bebişler daha çok uyur modda oluyorlar. Yani hareketsiz değiller büyümek için uyuyorlar anneleri.

Kilo aldım beeeeenn diyen arkadaşlar valla bu yazdıklarınızı görüncede çok kızıyorum sizeee.. Keşke 40 kilo alsaydım bebeklerim şu an yoğun bakımda değil de olması gerektiği yerde olsalardı.

Ben doğumdan sonra manyak gibi yedirmelerine rağmen (süt olsun diye) 7 kilo vermişim. Daha da ödemlerim var yani veririm. 18 kilo aldım biliyorsunuz şimdi üzerimde 11 kilo kaldı. Emsinler hastaneden çıksınlar onu da veririm. Kanımla canımla bakacağım çünkü çocuklarıma.

Bazen sesli yanıt vermek istiyorum size. Sesli sesli hııııııııııııııııı diye kızmak istiyorum. :KK19:

evet çok haklısın aslında ama insanoğlu işte.bulunduğumuz zamanı düşünüyoruz sadece daha kötüsü de olabileceği ihtimalini hiç düşünmüyoruz başımıza gelmeyince.allah yine de bizi ve bebeklerimizi korusun.sen de güle güle büyüt sağlıkla inş

benimkide yapıyor ara sıra ayyyyyyy kuzum hıçkırıyormuymuş benimmmmmmmmmmmm:KK16:

cnmm senne zaman gideceksn dr.a ? Senin kiz neler yapiyo acaba iceride ? :)

canım haftaya perşembe gideceğim ben nasipse bakalım ama sanki büyüdü arrtık uyutmuyor annesini

canımmmmmmmm haklısın valla insanoğluyuz işte başımıza gelmeden anlamayız aman gelmesinde:18:

haklisin cnm..Yapmam dedigimiz herseyi yapip , yaparim dediklerimiz yapmaz olduk..Ben ablama cok kizardim gram gram yerdi.Surekli aman bu faydali aman bunu yemem diye..Ozaman dogunca zaten yiyecek cocuk alissin diyordum ama ben 8 aydir meyvesuyu bile icmiyorum :) Annelik psikolojisi cok farkli..Bakalim dogunca nasil olacaz..Rabbimm o gunleri saglicakla gostersin insallahh .. :)

Eliz bi dogsun gor bak hemen toparlanacak ki zayif dogarsa tabi..daha koskoca 4 haftamiz var hem belki ultrasonda yaniliyordu..Bazilari fazla bazilari az gosteriyo yaa ..

benimde aklima su geliyo bende yapiliiyim esimde..Cocuk bi cikiyomus 35 cm :) Annem ve k.validem kisa yaa onlara cekerse bizede diyecekler herhalde anneye bak babaya bak cocuga bak parmak cocuk :)

sende temmuz annesi olacaksin insallahh.. :) Ayy cok heyecanli yaa :) Saglikcakla gelse bi kuzular soyle bi sevsek .. :)

Meyve suyu neden içmiyorsun zararlı mı ? ben içiyorum arada canım istiyor kahve çok az çay aynı şekilde sadece tek yemediğim sosis ve salam kesinlikle yemiyorum

kızlarr bu arada hiç çatlamadım diye sevinirken :KK43: dün göbeğimin alt tarafı acayip kaşınmaya başladı bir baktım 7 8 tane kırmızı çatlak önce üzüldüm sonra mınnakımın bana hatırası dedim alıştırdım kendimi

Hepınıze hayırlı huzurlu gunler arkadaslar :emir_bebek:

Kac gundur yazamadım herkez ıyıdır umarım...

Bız sabırsızca beklıyoruz ıste yolun sonunu-gece bıle kac kez dogum kavusma anı dusunup duruyorum gorende ılk bebegım sanır-ıkıncı olmasına ragmen heyecan had safhada :KK53:
Rabbım kolaylık versın hepımıze...

Arada gecelerı yada sabah kalkmadan adet sancısı gıbı sancılarım oluyor-kıbırdıyamıyorum adeta.
Sagıma ve duz olarak yatamıyorum nefesım daralıyor.
Sabah kalkınca da belım nasıl agrıyor rahat yatamayınca olurya o sekıl-ıyıce uykularım duzensızlestı ve hafıf oldu anında uyanabılıyorum :26: vs...vs...vs...

ıkı hafta var kontrolume merakla beklıyorum... Belkı cınsıyetı kesın soyler doktorum bu sefer :KK37::KK37::KK37::KK37::KK37:

Canım bendede cok sık oluyor - bebeklerımız hıckırıyor ondan oluyor :KK52:
Ama garıptır kı ben ıkı gun asagıdan hıssetsem ıkı gun sagdan ıkı gun doldan bazn yukardan hıssedıyorum ıcerıde sabıt durmuyorum bır turlu bebegımmm :KK53: :emir_bebek: :KK53:

Kızlaaarr selam yeni geldik hastaneden. Doktorumuzla konuştuk şimdilik durumları iyi büyüyorlar dedi. Süt miktarını arttırmış gene. Hafta sonu inceleyip karar vereceğim dedi. Sanırım bu şu anlama geliyor. Önümüzdeki hafta biberonla beslenip beslenmeyeceklerine karar vereceğim demek istedi gibi geldi bana. Pazartesi belli olacak.

Hemşire eşimle benim yanımda uyansınlar diye altını değişti besledi. Ama benim sıpacanlar gözünü bile açmadı. Bunları yaparkende biraz eğitim verdi. Artık tam çıkmaya yakın Aras la konuştum. Sesimi duyunca gülümsedi sıpam. Sonra zorla da olsa açtı gözlerini babasıyla ve benimle göz temasını kurdu. Sesimi tanıyorlar sanırım. Henüz babaya çok tepki vermesede ne zaman konuşsam tepki alıyorum. Hemşireye söyledim 8 ay her gün konuşuyordum sohbet ediyordum onlarla. Arada konuşun ne olur dedim.

Aras çok sinirliymiş. Annesine çekmiş dedim. Kıyamet koparıyor dedi. uyanınca farkedin istiyor acıkınca farkedin istiyor canı sıkılıyor farkedin istiyor sürekli ağlıyormuş. Her odadan duyuluyor sesi dedi. Kısacası yanmışız bunu söyledi. Dedim hiç uyumayım yeterki yanımda olsun ben hep farkederim onu. Sarp babaya benzememesine rağmen sakinliğini babasından almış. Kız kendini paraladı gık demedi. Aras ı besledikten sonra yüzsütü çevirdi hemen mızıklandı. Hazırda bekliyor oğluşum. Az kaldı yakında siz besleyeceksiniz dedi. Bir kere dokunmak için kokularını duymak için ömrümü veririm dedim.

Ben bu kadar uzak kalırken hemşirelerin çocuklarımla bu kadar temasta olması bazen geriyor beni. Annesi onların saçının teline kurban olur. Allah sabır versin bana da yavrularıma da..

benimkide yapıyor ara sıra ayyyyyyy kuzum hıçkırıyormuymuş benimmmmmmmmmmmm:KK16:

canım haftaya perşembe gideceğim ben nasipse bakalım ama sanki büyüdü arrtık uyutmuyor annesini

canımmmmmmmm haklısın valla insanoğluyuz işte başımıza gelmeden anlamayız aman gelmesinde:18:

çiçeğim geçmiş olsun bu arada.. dikkat et kendine...

Hepınıze hayırlı huzurlu gunler arkadaslar :emir_bebek:

Kac gundur yazamadım herkez ıyıdır umarım...

Bız sabırsızca beklıyoruz ıste yolun sonunu-gece bıle kac kez dogum kavusma anı dusunup duruyorum gorende ılk bebegım sanır-ıkıncı olmasına ragmen heyecan had safhada :KK53:
Rabbım kolaylık versın hepımıze...

Arada gecelerı yada sabah kalkmadan adet sancısı gıbı sancılarım oluyor-kıbırdıyamıyorum adeta.
Sagıma ve duz olarak yatamıyorum nefesım daralıyor.
Sabah kalkınca da belım nasıl agrıyor rahat yatamayınca olurya o sekıl-ıyıce uykularım duzensızlestı ve hafıf oldu anında uyanabılıyorum :26: vs...vs...vs...

ıkı hafta var kontrolume merakla beklıyorum... Belkı cınsıyetı kesın soyler doktorum bu sefer :KK37::KK37::KK37::KK37::KK37:

Canım bendede cok sık oluyor - bebeklerımız hıckırıyor ondan oluyor :KK52:
Ama garıptır kı ben ıkı gun asagıdan hıssetsem ıkı gun sagdan ıkı gun doldan bazn yukardan hıssedıyorum ıcerıde sabıt durmuyorum bır turlu bebegımmm :KK53: :emir_bebek: :KK53:

inş cnm allah kolaylık versin sana da...

X