Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım ben ameliyata girmeden makyajımı yaptım. Makyaja birşey demiyorlar. Ama deodorant ve parfüm emzirdiğin için kullandırmıyorlar.

Ben kendi eşyalarımı ayrı bir çanta yapmıştım. Bebek çantasına pek ihtiyaç olmadı biliyorsun. Ama kendi çantamdan ben ameliyattan çıktıktan sonra eşyalarımı alıp giydirmeleri daha kolay oldu. O yüzden ayrı çanta yapmanı ve yakınlarından birine içindekileri anlatmanı tavsiye ederim. Hoş ben anlattığım halde bile o nerede bu nerede diye arandı millet. O halimle bile ben söyledim yerlerini. Seni iyi dinleyecek birine anlatman senin açından faydalı. bu konuda eşini görevlendirme çünkü o gün aptallaşıyorlar :) Tecrübeyle sabittir.

Ceviz fındık sakın eksik etme. inan çok faydalı ben hala her gün bir avuç yiyorum süte faydası varmış. Fakat vazgeçemediğim birşey var çay.. İçmeden duramıyorum. Çayla fındık çayla ceviz vazgeçemiyorum.

afiyet bal şeker olsun ozaman:) bende içiyorum çok açık olmakla beraber.. arada bir türk kahvesi ve nescafe de içiyorum. ben kola hastasydım ama hamileliğimden beri toplasan 4 kere içmişimdir en fazla.. beyaz peynir haşlanmış yumurta ağzıma sürmezdim aylardır yiyorum hergün:KK53: herşey minişlerimiz için.. buarada üzüm yememenizi söyledi bir arkadaşım ne kadar doğru bilemiyorum ama, iyi gelmiyormuş doğumdan sonra.. bir araştırın isterseniz

buarada kızlar misafirlerin nevresim takımlarıydı pikeleriydi vs. sbhtan beri çamaşır yıkayıp asıyorum toplayıp katlıyorum.. ütü birikti bir yığın zaten dolu ütü vardı... ütüler kalıcak artık.. olmazsa kadın gelicek 3 hafta sonra ozaman o temizlerken bende ütü yaparım dimi yoksa günde 1-2 1-2 yapsammı

Açıkçası ütü yapmamanı tavsiye ederim. Evde yaptığım en son iş ütüydü. Ayakta yaptığım için yerçekiminden dolayı çok sancılanmıştım. Malum oğluşlar ağırlaşmıştı aşağı baskı yapıyorlardı. Şimdi olsa elimi işe falan sürmem malak gibi yatardım.

Açıkçası ütü yapmamanı tavsiye ederim. Evde yaptığım en son iş ütüydü. Ayakta yaptığım için yerçekiminden dolayı çok sancılanmıştım. Malum oğluşlar ağırlaşmıştı aşağı baskı yapıyorlardı. Şimdi olsa elimi işe falan sürmem malak gibi yatardım.

aman boşver ozaman zaten hiçte istemiyordum yapmayı şimdi hiçten yapmam:) fena sıcak bide.. hastane yakınmı evine gökçe

afiyet bal şeker olsun ozaman:) bende içiyorum çok açık olmakla beraber.. arada bir türk kahvesi ve nescafe de içiyorum. ben kola hastasydım ama hamileliğimden beri toplasan 4 kere içmişimdir en fazla.. beyaz peynir haşlanmış yumurta ağzıma sürmezdim aylardır yiyorum hergün:KK53: herşey minişlerimiz için.. buarada üzüm yememenizi söyledi bir arkadaşım ne kadar doğru bilemiyorum ama, iyi gelmiyormuş doğumdan sonra.. bir araştırın isterseniz

üzüm iyidir canım arkadaşına katılmıyorum. hastaneden çıktığımdan beri ilk kayısı kompostosu şimdi de üzüm kompostosu yiyorum hem sütüme hem bağırsaklarıma faydası var. Kesinlikle gaz yapmıyor. Meyve olarak da tüketiyorum. Maalesef aynı görüşte değiliz arkadaşınla.

Canım ben bugün Lactamil aldım. 1 bardağını içtim bile. Ama lactamilin üzerinde kesinlikle süt arttırıcı özelliği var demiyor. Süt oluşurken annelerin depolarından kullandığı için anne depolarına takviye yapar diyor. Bu sayede kalitesi artabilir eşine katılıyorum. Süt arttırıcı özelliği olan Humana Still Çay.. Üzerinde bağıra bağıra düzenli kullanımda süt arttırır diyor.

Ama bu Aptamil ve Bebelac olayı süper oldu. Bende Bebelac düşünebilirim. Aynı işlevi görecekse neden daha fazla vereyim dimi yani. Aradaki farkla çocuklarıma birşeyler alırım :) :KK16::KK1::KK35:
Vallahi canım eşimde diyo aptamil almam inanmasa para pul umrunda olmaz tanıyorum çünkü banda mantıklı geldi aptamilde immunofortis yazıyomuş bebelacta onun diğer adı hiç farkı yokmuş aynı fabrikada üretilip ambalaj farkı varmış sadece hemen paylaşmak istedim aklımızda bulunsun dediğin gibi kalan parayı çocuklarımıza harcarız iyi fikir:KK9:

aman boşver ozaman zaten hiçte istemiyordum yapmayı şimdi hiçten yapmam:) fena sıcak bide.. hastane yakınmı evine gökçe

Canım trafik varsa 1 saat sürüyor bazen geçebiliyorda. Trafik yoksa 15-20 dk da hastanedeyim. Ama acil durumlarda mesela eko çekileceği gün dörtlüleri yakıp emniyete soktum 10 dk da hastanede olduk.

Canım trafik varsa 1 saat sürüyor bazen geçebiliyorda. Trafik yoksa 15-20 dk da hastanedeyim. Ama acil durumlarda mesela eko çekileceği gün dörtlüleri yakıp emniyete soktum 10 dk da hastanede olduk.

yakın olması çok iyi.. bende de buaralar kabızlık gibi eskiden hergün çıkıyordum şimdi 2 güne bir çıkıyorum. kayısı ve elma iyi geliyor banada.. yarın gidip alayım bari. sen bir toz içiyordun ona devam ediyormusun sadece başta mı içiyordun. bana duphalac diye bir şurup vermişti evde bulunuyor ama içmek istemiyorum. son çare yani.

yakın olması çok iyi.. bende de buaralar kabızlık gibi eskiden hergün çıkıyordum şimdi 2 güne bir çıkıyorum. kayısı ve elma iyi geliyor banada.. yarın gidip alayım bari. sen bir toz içiyordun ona devam ediyormusun sadece başta mı içiyordun. bana duphalac diye bir şurup vermişti evde bulunuyor ama içmek istemiyorum. son çare yani.

Canım ben toz içiyorduma ma bağırsaklarımda sorun çıkınca bırakmak zorunda kaldım. ben hiç kabızlık yaşamadım. Canım duphalac ı bana sezeryandan sonra verdiler. Gaz sorunum olduğu için. Onu da iki gün kullandım anormal ishal yapıyor bırakmak zorunda kaldım. Hem daha çok sancı yapıyordu hemde ishal olduğum için aşırı su kaybı yaşıyordum ki bu süt verirken pek iyi birşey değil. hatta gebeliğinizin sonlarında olduğunuz için sizin içinde pek iyi değil. çünkü benim doktorum hep şey derdi son zamanlard bana. Sakın ishal olma su kaybetme. Aklında olsun kayısı ve elmaya devam bence. Doğal yolla.

Herkese merhaba. İyi olduğunuzu görmek, duymak ne kadar güzel. Az kaldı hemde çok az. İnanılmaz heyecanlıyım. Rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın, yavrularımızı sağlıklı sıhhatli alalım kucaklarımıza. Gökçem canım güzel haberlerinizi almak çok güzel. Hep dua ediyorum sizlere. Pek giremiyorum ama takipteyim. Biran evvel kavuşursun çocuklarına inşallah. Birde canım hangi hastanede doğum yaptın sen. Sanki Medical Park Bahçelievlere gidiyordun gibime geldi. Aklında olsun tatlım eğer o hastane ise benim eltim yeni doğan yoğun bakımda görevli. Bilgilerini veririm bir şeye ihtiyacın olursa yardımcı olur. Hepiniz Allaha emanet olun. :)))

kızlar günaydın hepinize yarın badana başlıyor nasipse ev alt üst olacak :KK53: şu işler bir bitseydi kafamdan çıksada rahat etsem badanadan sonrada hafta içleri hergün temizlik var 1 hafta boyunca

günaydın kızlar..
dün akşam minicik bi böcek gördüm ewde.. amak ıyameti koparttaım. 4 yıldır aynı ewdeyim hepi topu 4-5 böcek anca görmüşümdür böyle oluca abarttım tabi.. akşam başladık eşim ile temizliğe heryere çamaşır suyu, loc ne bulduysam döktüm...sa:02:30 da yatışa geçmek üzereydim sabahta 07:00 de iş tabi:)
ama çok şükür dinç ve iyiyim bebeğim beni hiiiçç üzmüyor :)
daha koltuklarım kaplamaya verilecek, halılarım yıkamaya verilecek, o esnada ewim ilaçlanacak.. (1 böcek gördüm ama ruh sağlığım bozuldu)
bebeğimin ve benim çantam hazır değil..
bebeğimden sonra iznim bitmeden de yeni ewe geçeceğiz... oofff çok işim var:KK43:

kızlar günaydın hepinize yarın badana başlıyor nasipse ev alt üst olacak :KK53: şu işler bir bitseydi kafamdan çıksada rahat etsem badanadan sonrada hafta içleri hergün temizlik var 1 hafta boyunca

aynen tatlım şuan bebek odası boşaltılmış durumda yarın boyası yapılacak ertesi gün mobilyası kurulacak bende perdesini yıkayıp takıcam ve kıyafetlerini yıkıycam minişimin:) evi görseniz varya ayağa bile kalkmak istemiyorum odayı boşaltınca içinden çıkanlar şuan salonda.. oturma odamda.. yatak odamda.. fena yani ev:) elektrk süpürgemin filtresi de görümcemde kaldı.. dünyanın bir ucunda yani:S komşudan istiycem bir süre napıyım.. Allah kolaylık versin çiçek ve lili sanada ve banada ve diğer kızlaara da:)

benimde hastanem ewime çook yakın 5 dk. bulmuyor gitmemiz..
o yüzden bebeğimden sonra taşınacağım.. şimdi herşeyi 2 kere yapacağım demek oluyor bu ..
hem bu ewi temizle pakla.. hem yeni ewi... wuuuuuu :)
Rabbim bize güç kuvvet versin :KK43:

benimde hastanem ewime çook yakın 5 dk. bulmuyor gitmemiz..
o yüzden bebeğimden sonra taşınacağım.. şimdi herşeyi 2 kere yapacağım demek oluyor bu ..
hem bu ewi temizle pakla.. hem yeni ewi... wuuuuuu :)
Rabbim bize güç kuvvet versin :KK43:

evet ya.. birde günden güne ağırlaşacağız.. salı günü annemler gelicek ankaradan bana cts dönecekler onun vermiş olduğu gazla işlemleri hızlandırıyorum:) yoksa mıy mıy anca yapardım. aman zaten 2-3 hafta sonra temizlikçi gelicek. onu bebek odasına hiç sokmam çünkü ozamana kadar ben halletmiş olurum daha iyi. o diğerlerini yapsın. bende marmara eğitim araştırma hastanesine gidicem. doğumuda orada düşünüyorum. çok önerdiler. evede 5 dk. dediğin gibi. yeterki sağlıklı olsun. ilk kez de bir özel hastane devleti öneriyor sanırım:)

günaydın kızlar..
dün akşam minicik bi böcek gördüm ewde.. amak ıyameti koparttaım. 4 yıldır aynı ewdeyim hepi topu 4-5 böcek anca görmüşümdür böyle oluca abarttım tabi.. akşam başladık eşim ile temizliğe heryere çamaşır suyu, loc ne bulduysam döktüm...sa:02:30 da yatışa geçmek üzereydim sabahta 07:00 de iş tabi:)
ama çok şükür dinç ve iyiyim bebeğim beni hiiiçç üzmüyor :)
daha koltuklarım kaplamaya verilecek, halılarım yıkamaya verilecek, o esnada ewim ilaçlanacak.. (1 böcek gördüm ama ruh sağlığım bozuldu)
bebeğimin ve benim çantam hazır değil..
bebeğimden sonra iznim bitmeden de yeni ewe geçeceğiz... oofff çok işim var:KK43:

oyyy aynen bende dün banyoyu temizledim porçözlerle sözde yardıma gelecek görümcemler kınamasınlar diye evi elden geçirdim:KK1: ne yapayım gerçi ev temizdi ama panik yapıyorum ben çok

aynen tatlım şuan bebek odası boşaltılmış durumda yarın boyası yapılacak ertesi gün mobilyası kurulacak bende perdesini yıkayıp takıcam ve kıyafetlerini yıkıycam minişimin:) evi görseniz varya ayağa bile kalkmak istemiyorum odayı boşaltınca içinden çıkanlar şuan salonda.. oturma odamda.. yatak odamda.. fena yani ev:) elektrk süpürgemin filtresi de görümcemde kaldı.. dünyanın bir ucunda yani:S komşudan istiycem bir süre napıyım.. Allah kolaylık versin çiçek ve lili sanada ve banada ve diğer kızlaara da:)

canım benim amin benim ev dandini görsen herşeyi toparladık muşambalarla sardık sanki yeni taşınıyormuşum gibi şu dağınıklığı bir halletsek çok huzursuz oluyorum ev azcık dağıldımı rabbim kolaylık versin hepimize hem temizlikte hem doğumda inşallahhhhh

Merhaba annecikler :)

İşler güçler bitmiyor,aralıklarla girebiliyorum ne çok şey olmuş.Kaybı olan arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet ve sabırlar diliyorum.Çok üzüldüm :KK43:

Hastası olanlara Allah'tan acil şifalar dilerim.

Gökçe,göks sizin de bir an önce yavrularınıza kucaklaşmanız dileğiyle.Allah sabırlar versin,sütünüz bol olsun,bir çırpıda serpilip yuvalarına,anneciklerine babacıklarına kavuşsun melekleriniz.

Ben artık iyice ağırlaştığımı hissediyorum kızlar,hareketlerim çok kısıtlandı.Biraz yorulsam yattığım yeri bilmeden uyuyorum gece ve sabah uyanmakta çok zorlanıyorum.Ayakta çok durunca ilk kez şişmeye başladım.2 gündür evde boya badana vardı.Mobilyalarımız geldi.Yorgunluktan öldüm.Bacaklar ayaklar davul gibi oldu.Hala da tam inmiş değil ve ağrı yapıyor.:KK43:

Minik kızım içimde kıpı kıpır şu anda bile,artık dışarıdan bile izlenebiliyor hareketleri.Hala doğum pozisyonu almadı,hissediyorum.
İlk kızım başaşağı döndüğünde kaburgalarıma inanılmaz bir baskı oluyordu,şu anda hala tık yok.Yanlara doğru yayılıyor karnım.
Salı günü kontrolümüz var,artık 2 haftada bir gidiyoruz.

Büyük kızımın odasını yeniledik,onun büyüyen yataklı bebek odasını da kardeşine devrettik.
Ev pazar yerine döndü tabii haliyle aktarım yaparken.Kızımın oda takımıyla ilgili de ciddi sıkıntılar yaşadık.Krem istediğimiz oda beyaz geldi.15 gün izin verin boyayalım diyorlar bir de ..Sanki benim elimde ne zaman doğuracağım.Şu anda bile geç kaldık birçok şey için,15 gün az bir zaman mı?
Ben bir an önce yer açılsın,bebek kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip yerleştireyim diyorum,adam 15 gün zaman istiyor.
Duvar kağıdıyla beyaz mobilya çok uyumsuz olduğu için ekstra iş çıkardılar bize,büyük kızımn odasını apar topar usta getirip boyattık dün.Geçen hafta da bebişimizin odası boyanmıştı.Evde tadilat, boya ,temizlik ,derle topla iş bitmiyor,kafayı yemek üzereyim.
Yardım edecek kimsem de yok,haftada bir gelen yardımcı kız dışında.Önümüzdeki haftadan itibaren haftada 2 güne çıkarmayı düşünüyorum onu,zira yetişemiyorum.Kızım da sağolsun,çok tepkisel davranmaya başladı.Sürekli benden ilgi bekliyor,kucağıma almamı istiyor ki normalde babası varken yüzüme bakmayacak kadar düşkündür babasına.Kucağıma alamayınca ağlama krizleri tutuyor,karnıma ufak ufak tekme atmaya çalışıyor, bir de benim tepkime bakıyor.O yanımdayken sürekli diken üstündeyim.
Stres yorgunluk had safhada.Artık tamamen istirahatle geçirmemiz gerekiyor aslında bu son haftaları.
Güç toplamak,doğum travmasını daha rahat atlatıp,daha az sorunlu bir lohusalık dönemi geçirmek,uykusuz gecelere vücudu hazırlamak için.Ama ne mümkün ?

Allah hepimize güç kuvvet kolaylıklar versin.

Kızlar ya eleviti sabah 9:30 içmiştim unutum 14:30 gene içtim zararı olurmu acaba aklıma takıldı fazla vitamin yüklenmesi olurmu acaba ?

Kızlar ya eleviti sabah 9:30 içmiştim unutum 14:30 gene içtim zararı olurmu acaba aklıma takıldı fazla vitamin yüklenmesi olurmu acaba ?

bişey olmaz canım bende bir kere içmiştim. sanmıyorum zararı olcaacağını. sonuçta bi kereden bişey olmaz gibime geliyor bende olmadı yani.

X