Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Birsey yoktur annesi merak etme sen .. Senin minigin masallah cok dusunceli annesi dun aci cekmissin diye oda uslu uslu oturmus yaa :KK66: Birazdan dunun acisini cikartip , kipir kipir oynamaya baslarr :)

canım benim çok saol öyle oldu galiba çok gerildim çünkü dün KIZLAR YA BURASIDA OLMASA KAFAYI YERİZ bırakmayalım birbirimizi maşallah topik çok iyi insanlarla dolu birdaha bu kadar uyumlu insanların bir araya gelmesi zor :)

Ben yaptırmayacağım canım. Doktorum gerek yok dedi.

Ben dr.uma sordum..Sen bilirsin, ama yaptirmazsan yaptirana kadar surekliarayip taciz ederler dedi :) Bende , bebek anne karninda direk bagisiklik kazaniyo diye yaptirmak istedimm..16 haftadan sonra gel demislerdi.Gecen hafta gittim 17 haftaligim dedim onlarda 20 den sonra gel dediler..Anlamadim ama neyse.. Nisan in 3. haftasi gitmeyi dusunuyorum bende..Cunku , sezeryan falan olursa (ne kadar guvensekte, surekli duyuyoruz ) hastanelerde neler oluyo makas falan unutuyolar :KK43: Tedbir almak lazim bence ..

canım benim çok saol öyle oldu galiba çok gerildim çünkü dün KIZLAR YA BURASIDA OLMASA KAFAYI YERİZ bırakmayalım birbirimizi maşallah topik çok iyi insanlarla dolu birdaha bu kadar uyumlu insanların bir araya gelmesi zor :)

Haklisin cnm :)Ne guzel oldu boyle toplanip , birbirimizle surekli paylasim icerisinde olmamiz :) insallah dogumdan sonra da devam ederiz , miniklerimiz boyle soyle diye :) Ayy dis cikartmalari , yurumeleri falan :) Dusundukce heyecanlaniyorum ben ve heyecanlandigimda da minigim de tepki veriyo bana icerden :)

Canım annemin kantine gittim yardıma. Onun elemanı işten çıktı eleman bulana kadar da bir ben bir ablam gidiyoruz. Ama dün çok yoruldum ve çok kötü oldum akşam. malum okul kantini oılduğu için oturmamız nadir görülen birşey. Hamileyken hele bunu yapmak çok zor. Alan da dar biraz annemde malum 100 kilonun üzerinde. Ben göbişimi o koca dötünü benden sakınıyor.. Ama yine de benimle zorlansa da bana mecbur kalıyor. Bugün evdeyim yarın belki yine gideceğim. Ama dünkü gibi kötü olmak istemiyorum.

Bu arada ben hala sağdaki bebeğimi çok net hissedemiyorum nes.. ikiz olduklarından mıdır nedir fazla hareket etmiyor benimkiler. Sağdaki yavrumu çok az hissediyorum ama soldaki maaşallah onun açığını da kapıyor.

Benim gece uyku olayı falan düzensizleşmeye başladı. Sağa sola dönüşlerde yatak başına tutunmak zorunda kalıyorum. Bazen de eşimi çekiştiriyorum, uyanıyor adam :) Eğilip yerden bişi almak için yere oturmak zorunda kalıyorum. Ayakkabı bağlamam ve çözmem imkansız zaten. Ayaklarımı uzatıp oyurduğumda omuriliğim ağrıyor ve kaburgalarıma vuruyor agrısı. Sırt üstü yattığımda nefes alamıyorum sanki ciğerlerim ağzımdan çıkacak gibi. Yan yattığımda oğluşlar tepişiyor. Doğru yolu bir türlü bulamadım :):KK1:

cnm kayınpederimin arkadaşının bebek mağazası var. A dan Z ye herşey satıyor adam. 7. ayda falan gidip toplu olarak alışveriş yapacağım. Ben çok kıyafet aldım. Prematür de aldım. Aklında olsun ne olur ne olmaz bi prematür takım bulunsun sende de..

Ay ben isyan edeceğim artık. Bu kadar kazmalık olmaz ya. 20 haftaya gelmiş bebeğin cinsiyetine nasıl hala belki diyebiliyorlar.

geldim kızlar oldu bayağı manyak bu doktorlar vallahi hatta odundu bugün doktorum sağolsun sinirlerimi tepeme çıkarıp üzdü beni. ama şükür herşey yolundaymış veeeee cici kızımız oluyoooooor :KK16::KK16:şükür öğrendik nihayet.

gökçe hareket iyidir aslında ama işte yürüyüş gibi olanı böyle yorucu olunca çalışma gibi insanı mahvediyor dinlen ama
bol bol çok yorma kendini. lojmanda bir arkadaşın ikizleri var 3 yaşında kız diyor ki birisi hep az hareket eerdi diğeri daha fazla hareket ederdi hala aynılar o çok hareket eden oğlum yönetiyor herşeyi diğeri daha mülayim diyor. ama çok mutlu öyle olduklarına hem uslu hem yaramaz iki oğlu var.

keşke benimde olsaydı şöyle güzel bir tanıdık bebek mağazası olan yaaaa. dişlerini ihmal etme sakın ben çok çektim hamileyken implant bile yaptırmış olarak diş deyince tüyleirm diken diken oluyor. hatta ikinici üniv oku deseler dişçi olup bedava insanları tedavi ederdim o kadar çok çektim yani
:KK1::KK1:

tetanoz aşımı olamk için gün sayıyorum bir an önce aradan çıksın diye. detaylıyada girdik şekerde bitti mi tamamdır bir doğurması kaldı
:KK1::KK1::KK1: unnadoda çok güzel çantalar vardı kızlar almayanlarınız varsa bebek çantası.benimde aldıklarım vardı internetten hala gelmedi bazıları çok sinir oldum yaaa niye gelmediler diye dört gözle bekliyorum vallahi

bizim minik bebek çıldırdı bir haftadır nazar değmesin maşallah her gün pıt pıt vuruyor hele babası eliyle tutunca birşeyler oluyor çocuğa o kadar ben uyuyamayayım bel ağrısından öleyim o gitsin babayı tekmelesin sadece o tutunca zoruma gitti vallahi
:KK1:

geldim kızlar oldu bayağı manyak bu doktorlar vallahi hatta odundu bugün doktorum sağolsun sinirlerimi tepeme çıkarıp üzdü beni. ama şükür herşey yolundaymış veeeee cici kızımız oluyoooooor :KK16::KK16:şükür öğrendik nihayet.

gökçe hareket iyidir aslında ama işte yürüyüş gibi olanı böyle yorucu olunca çalışma gibi insanı mahvediyor dinlen ama
bol bol çok yorma kendini. lojmanda bir arkadaşın ikizleri var 3 yaşında kız diyor ki birisi hep az hareket eerdi diğeri daha fazla hareket ederdi hala aynılar o çok hareket eden oğlum yönetiyor herşeyi diğeri daha mülayim diyor. ama çok mutlu öyle olduklarına hem uslu hem yaramaz iki oğlu var.

keşke benimde olsaydı şöyle güzel bir tanıdık bebek mağazası olan yaaaa. dişlerini ihmal etme sakın ben çok çektim hamileyken implant bile yaptırmış olarak diş deyince tüyleirm diken diken oluyor. hatta ikinici üniv oku deseler dişçi olup bedava insanları tedavi ederdim o kadar çok çektim yani
:KK1::KK1:

tetanoz aşımı olamk için gün sayıyorum bir an önce aradan çıksın diye. detaylıyada girdik şekerde bitti mi tamamdır bir doğurması kaldı
:KK1::KK1::KK1: unnadoda çok güzel çantalar vardı kızlar almayanlarınız varsa bebek çantası.benimde aldıklarım vardı internetten hala gelmedi bazıları çok sinir oldum yaaa niye gelmediler diye dört gözle bekliyorum vallahi

bizim minik bebek çıldırdı bir haftadır nazar değmesin maşallah her gün pıt pıt vuruyor hele babası eliyle tutunca birşeyler oluyor çocuğa o kadar ben uyuyamayayım bel ağrısından öleyim o gitsin babayı tekmelesin sadece o tutunca zoruma gitti vallahi
:KK1:

Sonunda cinsiyeti netleştirmişiz. Canım ya hayırlı olsun valla. Nasıl merak ettim anlatamam. Yahu normal doktor yok mu yaaa.. Mal mı yani hepsi. Ya bir insan hastasının ki biz hasta değil hamileyiz canını niye sıkar ki.

Bende şimdi aile hekimliğini aradım. Özellikle bizim gibi doğum zamanı belli olmayan gebelerin yaptırması gerekiyormuş. Sebebi de yolda doğurursak bebeğin göbek bağından bu virüsü alma ihtimali varmış. Gözümü korkuttu valla. Yaptıracağım sanırım.

Ya ben internetten sipariş verince en geç 1 hafta içinde geliyor elime. Ama bazıları kampanya bitene kadar bekleyip öyle kargoluyor. Gecikmesi ondandır ama kesin gelir. Artık sipariş vermeyeceğim valla evde 4 koli bebek kıyafeti oldu. Daha da bir sürü alacağım.

Benimkilerde aksine babayı tekmelemiyor. Anneye vuruyorlar baba tutunca duruyorlar :)

dediğin gibi kampanya bitimleri biraz uzun sürdü bende meraktan çatladım tabi o arada. adam gibi bir doktor kısmet olmadı bana haberlere çıkıcam die korkuyorum doktorumun yakasına yapışmaktan.:KK1: insan dayanamıyor ki ben 0-3 ay aldım ama şimdide daha büyük bedenleri almak istiyorum hep bu işin sonu yok yani kendimi durduramıyordum ta ki eşim yuhh artık diyene kadar eve gelenleri görünce.:KK1: şu ıvır zıvır minik şeylerde bir bitseydi. birde gökçe sen chicconun biberonunu almıştın ya hani ağız kısmı nasıl olandan aldın belli bir ismi var mı ben bir türlü karar veremedim chicco ile dr. brown arasında çünkü

Son düzenleme:
dediğin gibi kampanya bitimleri biraz uzun sürdü bende meraktan çatladım tabi o arada. adam gibi bir doktor kısmet olmadı bana haberlere çıkıcam die korkuyorum doktorumun yakasına yapışmaktan.:KK1: insan dayanamıyor ki ben 0-3 ay aldım ama şimdide daha büyük bedenleri almak istiyorum hep bu işin sonu yok yani kendimi durduramıyordum ta ki eşim yuhh artık diyene kadar eve gelenleri görünce.:KK1: şu ıvır zıvır minik şeylerde bir bitseydi. birde gökçe sen chicconun biberonunu almıştın ya hani ağız kısmı nasıl olandan aldın belli bir ismi var mı ben bir türlü karar veremedim chicco ile dr. brown arasında çünkü

canım hadi gözün aydın atlatmışsın detaylıyıda darısı bizim başımıza artık

ya kızlar bu sağlık ocağı beni delirtiyor annem gitmiş biraz önce aşı varsa gelsin kızım izin alamıyor sürekli diye aşı yo ne zaman geleceğide belli değil diyorlarmış sinir oldum kafama göre sürekli gidip geldimi gelmedimi diye soracak halim yok herhalde ne biçim insan bunlar ya

Canım şimdi doktor kontrolüm var çıkmam lazım.. Ama gelince senin için ağız kısmının fotosunu çekip koyacağım. Görür görmez anne memesine ne kadar benziyor demiştim ben. Bakalım sen ne düşüneceksin.

canım hadi gözün aydın atlatmışsın detaylıyıda darısı bizim başımıza artık

yok fıstık ben detaylıya gitmedim nisanda erzuruma gideceğiz detaylı için bu gittiğim akıntılarım, kramp ve baş dönmesi yüzündendi. detaylıya daha var canım ben,m bir atlatsaydım hayırlısıyla bende. birde cinsiyet hala kesin değildi ya hani onu kesinlştirdi şükür onun dışında birşey yapmadı

yok fıstık ben detaylıya gitmedim nisanda erzuruma gideceğiz detaylı için bu gittiğim akıntılarım, kramp ve baş dönmesi yüzündendi. detaylıya daha var canım ben,m bir atlatsaydım hayırlısıyla bende. birde cinsiyet hala kesin değildi ya hani onu kesinlştirdi şükür onun dışında birşey yapmadı

aa ben yanlış anlamışım demekki canım olsun en azından cinsiyet tamam olmuş:)

Rica etsem son durumlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Gökçecim benim bebeklerimin ikiside erkek. martın 16sında 315 ve 310 gramlardı. :) soluk soluğa kalıyorum merdiven çıkarken. geceleri huzursuz uyuyorum. sağdan sola dönemiyorum. sırt üstü yatınca da nefes alamıyorum. 7 aylık gebe gibiyim. benim oğlanlar altlı üstlü yatıyor. alttaki çok hareketli diğeri daha sakin maşallah :) senin bebeklerinin gelişimi nasıl canım?

Kızlar selam. Aşıdan bahsetmişsiniz ya doktora mı sormak lazım beni kimse aramadı:)

kızlar merhabalarr...
bikaç gündür giremedim. çocuklardan grip bulaştı, boğazımda enfeksiyon varmış. doktora gittim ilaç verdi ama cesaret edip kullanamadım.
baktım bunun geçeceği yok doktorumu aradım. kullanabilirsin dedi. yarın alıcam kullanıcam artık. hapşura tıksıra bi hal oldum :)
topiğimizde de kaldığım yerden yetişeyim dedim sizlere :)
bebişleri hissetmeye başladıkça heyacanımız da artıyor sanki :)))

Kızlar selam. Aşıdan bahsetmişsiniz ya doktora mı sormak lazım beni kimse aramadı:)

Cnm saglikocagi seni ariyo yada sen gidip soyluyorsun.. Ben ailehekimine kayit olurken , hamilekaldiginda haber ver demisti.Bende 13-14 haftalikken ugradim bi.Ozaman gittigimde tetanoz asinin vurulmasi gerektiginisoylediler.Genelde 20. haftadan sonra yapiliyormus..Zaten her insan omrunde en az 3 doz sonraki her 10 yilda 1 de 1 er doz olmaliymis.Dr.uma soyledim oda hastanede dogum yapacagin icin gerek yok ama saglikocaklari siz o asiyi vurulana kadar hergun arayip, taciz ediyorlar dedi.Bende soyle dusunuyorum ; hem minigim ilerisi icin anne karnindan bagisikligi kazansin hemde hergun bi haber duyuyoruz hastaneler ne kadar iyi olursa olsun ya birsey olursa en azindan benkendi onlemimi alayim istiyorum..Saglam kaziga baglamak istiyorum yani :KK66: Sen bi ara git bi sor ailehekimine..Onlardna gelecekdonuse gore kendi kadin dogumdr.lada gorus sonra sen kararini ver..

ya kızlar bu sağlık ocağı beni delirtiyor annem gitmiş biraz önce aşı varsa gelsin kızım izin alamıyor sürekli diye aşı yo ne zaman geleceğide belli değil diyorlarmış sinir oldum kafama göre sürekli gidip geldimi gelmedimi diye soracak halim yok herhalde ne biçim insan bunlar ya

bizimkilerde hem ariyorlarmis , artik gelin diye ki bana dediler biz sizi arariz diye , hemde milletin ayagina gidiyorlarmis..Bana dediler ki ayrica son aylarda ,agirlasinca onlar gelip halini hatrini soruyolarmis..Her cuma gebeleri geziyorlarmis.. Soylesene bi bu durumu..Bolgeden bolgeye degisiyo mu ki ? en azindan seni arasinlar bari...
Bizim saglik ocagi Esenyurt saglik ocagi.İstersen dr. un adini da veririm sana..

canım benim doktorum söylemişti tetanoz aşını yaptır diye ona göre gittim sağlık ocağına ama saolsunlar aşı yok diyip duruyorlar sinir oldum

Bende gittiğimde sorayım bari bu aşıyı. Allah Allah aşı olmazmıy Mış sağlık ocağında değişik

X