Günaydın güzel annecikler. Geçen cuma günü kontrolüm vardı. Detaylı ultrasona girdik :) Rabbime binlerce şükürler olsun hiç bir problemimiz çıkmadı. Yalnız benim sol rahim damarımda bir tembellik ve tıkanıklık varmış. Ama bu sorun 27. haftaya kadar geçebiliyormuş. Eğer geçmezse anne kontrol altına alınıyormuş yüksek tansiyona ve bebeğin gelişimde bazı etkiler yaratabiliyormuş. İlk defa duydum böyle bişey
Doktorum sorun yapmak yok dedi ama ne bilim insan takıyor yinede işte. Birde ben hiç tatlı bişiler yiyemiyordum. Ama her gün bir tane çikolata yiyerek kendimi ve bebişimi şımartmalıymışım. Gebelik sırasında çikolata tüketen annelerin bebeklerinin doğumdan sonra daha mutlu olduğu ve daha çok güldüğü tespit edilmiş. Çikolata mutluluk hormonu seroronini arttırarak insan duygu durumu üzerinde olumlu etki yapıyormuş :))) ayrıca bebeklerin kordon kanında teobromin düzeyine bakılmış ve düşük riski düzeyi yüksek olan gebeliklerde az görüldüğü bildirilmiş.Teobromin çikolatada bulunan bir maddeymiş. Ama yediğimiz çikolata bitter olacak :)))