Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

çok teşekkürler arkadaşlar, umarım hepinizin bebekleri çok sağlıklı olsunlar.. Gökçecim çok geçmiş olsun canım.. doktor dediğin böyle ilgili olur işte, iyiki değiştirmişsin..

arkadaşlar merhaba.kaçgündür takip edemiyordum.şimdi okumaya başladım da valla çok erkek bebişimiz var gerçekten çok şaşırdım ne yalan söyleyeyim:))ben birkaç gündür midem bulanmıyo geçti diye sevinirken bu sabah lavaboya zor yetiştim :KK43:((Allahım bu gün 13 hafta bitiyo ama bu midemdeki rahatsızlık ne zaman geçecek yarabbim:KK43:((gökçecim sanada çok geçmiş olsun.sende 2 bebiş varya belki ondan ağrıların oluyodur canım.çünkü benim de kasıklarım ve karnım hep ağrıyo.ilk gebeliğimde hiç yaşamadım bu ağrıları.doktoruma sordum 2.gebelikler daha zor ve ağrılı olur,kanama olmadığı sürece korkma dedi.bizde bi tane var ağrıyo senin göbüş napsın şekerim herşey olması gerekenin 2 katı.Allahım şifa versin şifa bekleyen herkese.sevgiler:))

canım bende 15. haftadayım ama benimde geçmek bilmedi, umarım bir an önce biter:KK43:((

Bugun 2 li test imiz vardi ve oradan geliyorum .. Ense kalinligi ust limiti 3 mm mis.Benim 2. 83 cıkti ve dr onu olcmek icin cok ugrasti 40 dk ya yakin iceride kaldik.. Benim ufaklik surekli zipliyordu oyuzden olcemedi en son biraz fazla , ust limite yakin dedi :KK43: Burun kemigi falan iyiymis.diger organlar iyiymis.Birde kalbinde bir parlaklik var dedi.!den fazla olursa sıkıntıymis ama yinede down sendoromu icin kan tathlil sonuclarini bekleyelim dedi..

Kan tahlil sonuclari da 10 gun sonra cikacakmis.Onlarla birlite bakalim ve 17. hafta tekrar gel . Yine bir ihtimal gorurusek , kromozom testi ve amniyosentez testine bakalim dedi.Bende Dusuk ihtimali varmis onda dedigimde 1/200 oraninda dedi

Cok korkuyorummm :KK43: buyudugune sevinemedim bile :KK43: Ne olur yorum yapin .. Mİnigim iyidir di mi ? :KK43:

canım benim ilk bebeğimde bütün testlerim normal çıkmıştı ama ayrıntılı ultrasonda bağırsaklarında parlama görüldüğü için doktorum riske atmak istemedi ve amniyosentez oldum. nitekim sonuçlar temiz çıktı ama kızım doğduktan sonra 7. kromozomunda bir bandın eksik olduğu ortaya çıktı, şimdi kızımda gelişim geriliği var.. 4,5 yaşında ama hala konuşmuyor mesela, onun dışında zekası falan yerinde çok şükür.. Bu sebeple bu hamileliğimde daha ayrıntılı bakmak istedikleri için CVS (plasentadan parça alınması) yapıldı bana 11. haftamda. sadece down sendromu ve diğerlerine bakılmadı bütün kromozomları tek tek incelendi ve şükürler olsun hiçbirşey çıkmadı.. Bu arada düşük riskini kafandan at, eğer tecrübeli bir doktor yapıyorsa bu risk yok denecek kadar az.. ben çok araştırdım ve ona göre seçtim doktorlarımı.. bunları neden anlattın dersen, bence riske atma başka bir doktora daha git o da ölçsün ense kalınlığını ve gerçekten parlama varmı baksın eğer o da aynı şeyi söylerse mutlaka gerekeni yap derim ben... sonuşta o çocukla bir ömür geçirecek olan sensin.. geçmiş olsun canım..

Kizlar agrilarimin tek sebebi enfeksiyonmus. Yani eski doktorum israrla kendini dinliyorsun dssede bugunku doktor esiminde gozune kakti. o da eski doktorum gibi kendimi dinledigimi dusunuyordu. Aksam ilk ignemizi vurunacagiz tek dilegim agrilarimin dinmesi. Bebeklerim 14 cm ve 140 gr agirliginda . Kocamsn ilmuslar teyzeleri :)

ay yerim ben onları kocaman olmuşlar yaaaaa :)))

kızlar bugünden beri midem nasıl şiş karnım gerildi oturamiyorum uzamamiyorum cok kotuyum. bu midemdeki siskinlik gsz sancisi nasil gecer :-( cok ama cok acitiyor canimi ne yapicam bikemedim

kızlar bugünden beri midem nasıl şiş karnım gerildi oturamiyorum uzamamiyorum cok kotuyum. bu midemdeki siskinlik gsz sancisi nasil gecer :-( cok ama cok acitiyor canimi ne yapicam bikemedim

Canııımmm çok geçmiş olsun. Öncelikle tıka basa yemekten kaçın mideni yorma. Ben artık bir tostu bile zor öğütür oldum. Hafif şeyler ye ve mümkünse beyaz ekmek kullanma. Tam buğday ekmeği tercih edersen sindirmede de yardım eder sana. Bir de aşırı gaz yapacak baklagil ve yemeklerden kaçın. Şu an bol bol su içmekten başka yapacak bir şey yok...

Kizlar agrilarimin tek sebebi enfeksiyonmus. Yani eski doktorum israrla kendini dinliyorsun dssede bugunku doktor esiminde gozune kakti. o da eski doktorum gibi kendimi dinledigimi dusunuyordu. Aksam ilk ignemizi vurunacagiz tek dilegim agrilarimin dinmesi. Bebeklerim 14 cm ve 140 gr agirliginda . Kocamsn ilmuslar teyzeleri :)

Canım çok geçmiş olsun telefondan takip ediyorummm...İnşallah doktorunu seversin...Bebişlerini yerimmmm maşşallahhhh onlaraaa:nazar::nazar:

gene mi.. gece yazmışsın iletiyi nasıl oldun acaba.. neden böyle oluyor sana ya, hayır o kadar tecrübeli insanların buna caresiz ve ilgisiz kalabilmeleri de çok saçma yani. ilk senin başına geliyor sanki. böbreklerinde kum vardı sanırım senin onunla ilgili olmasın bu ağrılar..:44: inşallah geçer bir an önce

Hata benim canım. Sevgili profesörümün egolarını törpülemesine yardım ettim. O kadar büyümüş ki karşısındakini göremez olmuş adam. Fazla para insanlıktan çıkarmış. Belki dün geceye kadar bütün günlerimi mahvetti 3 haftadır. Ama bundan sonra daha emin adımlar atacağım.

hiç bi sakıncası yok uçagın doktorumuda sordum zaten bişe olmaz git dedi.zaten 1 saattlik heyecandan hemen geçiyo zaman hiç bi sakıncası yok sana şimdiden hayırlı yolculuklar degişlklik gerçekten iyi geldi ben istanbulda yalnızken ne uyuyordum ne yiyordum aklım hep kanamadaydı şükür burda biraz dertlerim azaldı acılar paylaşıldıkça azalırmış.

Canım benim hepsi geçecek görürsün. Sonra biz bu nazlı melekleri alacağız kucaklarımıza. Bu zamanlarımızda tecrübe olarak kalacak o kadar yani.

gökçecim canın çok geçmiş olsun kurban oldugum rabbim şifa versin işlh en kısa zamanda geçer agrıların .bel agrısı çok kötü benim bebiş tutunurkende çok belim agrımışdı çarşaf sarmışdım .acaba üşütyonmu kendini sıcak tut .bide adam akıllı denk gelir işlh.ikiz oldugundan mı acaba bu kadar agrı yapıyo .yükün agırlaşdıkça agrındamı artıyo acaba.çaresizlik çok zor elin kolun baglı beklemek .allahım dermansız dert vermesin.işlh biran önce saglıgına kavuşursun işlh bebek 8 haftadan sonra annenin ne hissettigini hissedermiş .sen kendine iyi bak bebişler mutlu olur merak etme onları

Canım evden çıkmıyorum. Merkezi sistem benim evim çok sıcak. Hatta atletle şortla oturuyordum önceden. Şimdi eşortman giymeye başladım. Sıcaktan üstümü bile örtüp uyuyamıyorum atıyorum yorganı aşağı. Ne yaşadıysam hissetti onlarda. Kıyamam yavrularıma. Hep iyi düşünüp motive ediyorum kendimi. Bebeklerim iyi olsun yeter. Hatta hepimizin bebekleri iyi olsun. Allahım hiç birine zeval vermesin.

insanın ailesi gibi varmı.. benimde burada hiçkimsem yok. komşum bile yok. o derece. eşimin ailesi dahil tüm sülalesi burada. ama eşim sbhtan akşama kdr işte olduğu için yanlızım tüm gün bir siz varsınız benim için. ailemi arkadaşlarımı çok özledim. onları görmek bana çok iyi gelecek hiç şüphem yok.. çok iyi oldu bunu konuştuğumuz benm dr.um da gidebilirsin demişti ama yaşayan biriyle konuşmak iyi geliyor..

Canım yaaa benimde hiç komşum yok biliyor musun? Akşama kadar evde film izle azıcık ortalık toparla, sizlerle konuş derken vakit geçiriyorum. Annemler İstanbul da ama çalışıyorlar emin olun bende az görüyorum. :KK19:

gokcecim cok sagol canm benim cok da yiyemiyorum zaten neden boyke oldu anlamadim elimde tekefon ayaklarimi yuksek bir yere uzattim biraz iyi geldi gibi. su icmeyi ihmal ediyorum belki dedigin gibi bol icsem daha iyi olacak

Ay canım yaa geçmiş olsun çok çok niye bu kadr ağrıyor acaba? Merak ettik bak seni bizi habersiz bırakma. İkiz gebelikten olabilir mi bu ağrıların? Bebişler büyüyor sonuçta rahimde büyüyor olabilir mi? Benimde belim ağrıyor ama dayanılmıyacak kadr değil. Kasıklarımda da dolgunluk hissi çok fazlaca. Şu sıra da dilimde aft var mahvediyor beni gece resmen uykumdan uyandırıyor sancıyla bişey de kullanamıyorum tuzlu su yapıyorum oda ilk başta bir yakıyor ki içimden bişeyler gidiyor resmen bir an önce geçse Allahım hepimizin sıkıntıları.

Canım yaaa sana da geçmiş olsun. Daha bebeklerin ağırlığı ile ilgili değil bu ağrılar canım maalesef enfeksiyon kötü vurdu beni. Yaaa senin karnın ne durumda. Kocaman oldu benimmm :) Aldığım hamile bluzları bile dar geliyor göbişimeee...

gokcecim cok sagol canm benim cok da yiyemiyorum zaten neden boyke oldu anlamadim elimde tekefon ayaklarimi yuksek bir yere uzattim biraz iyi geldi gibi. su icmeyi ihmal ediyorum belki dedigin gibi bol icsem daha iyi olacak

Canım tuvalet düzeni de önemli. Haftada 4-5 kereden az çıkıyorsan bence doktoruna söylemelisin. Valla onun rahatsızlığıda tarif edilemez. Kaç gündür bende tozumu kullanmıyordum gerildim de gerildim bugün. Karnım yırtılacak gibi hemen içtim. Sonra benden iyisi olmuyor. Kuru kayısı ye bol bolll...

Bugun 2 li test imiz vardi ve oradan geliyorum .. Ense kalinligi ust limiti 3 mm mis.Benim 2. 83 cıkti ve dr onu olcmek icin cok ugrasti 40 dk ya yakin iceride kaldik.. Benim ufaklik surekli zipliyordu oyuzden olcemedi en son biraz fazla , ust limite yakin dedi :KK43: Burun kemigi falan iyiymis.diger organlar iyiymis.Birde kalbinde bir parlaklik var dedi.!den fazla olursa sıkıntıymis ama yinede down sendoromu icin kan tathlil sonuclarini bekleyelim dedi..

Kan tahlil sonuclari da 10 gun sonra cikacakmis.Onlarla birlite bakalim ve 17. hafta tekrar gel . Yine bir ihtimal gorurusek , kromozom testi ve amniyosentez testine bakalim dedi.Bende Dusuk ihtimali varmis onda dedigimde 1/200 oraninda dedi

Cok korkuyorummm :KK43: buyudugune sevinemedim bile :KK43: Ne olur yorum yapin .. Mİnigim iyidir di mi ? :KK43:

2'li de bende ne stres yapmıştımmm..Sonra dedim ki düşünsende üzülsende hiç birşey değişmiyor ve internetten araştırdıkça daha da içine giriyorsun olayın ve sinirlerin bozuluyor...Kiiii herşey normalmiş... Hiç yaptırmayanlarıda gıptayla izliyorum gerçekten...Olumlu düşün hatta hiiiiiiiiç düşünme herşey yolundadır...Sonuçlarında %100 doğru çıkmadığınıda biliyorsundur umarım...Bende perşembe günü 4 lü sonucumu alacağım..Bak tam şu anda streslendim gene :)) İnsan araştırdıkça ve aklına geldikçe endişeleniyor bunu unutma...Herşey yolunda olacak herkes içinnn inşallah :129::129::129:

Kızlar iğne çok iyi geldi. Ağrılarım fark edilmeyecek kadar azaldı. Bu gece tek isteğim doya doya uyumak.. Bu arada bizim kontroller 15 günde 1 olarak ayarlandı. Yeni doktorum sık görmem lazım seni ikiz gebeliği riske atamam dedi. Ama herkesin merak ettiği bu vajinadan bakılan rahim ağzı açıklığına üst ultrasonla bakılabileceğini vajinal muayeneye gerek olmadığını söyledi. Benim zaten rahim ölçümlerini aldığı için erken doğum riskin yok dedi :) :KK9: İnşallah bebeklerim zamanında gelir de küvezde kalmazlar :):KK34:

Kızlar günaydınnasılsınız uzun zamandır giremedim,cumartesi ikili taramamızı yaptırdık sonuçları cuma günü alıcaz ama onun dışında ense kalınlığı burun kemiği hepsine baktı herşey yolunda gözüküyo ddi inşaallah diiğer sonuçlarımızda iyi gelir bu arada erkeğe benziyor dedi:KK55:

Gunaydın gökçe canım inan benimde karnım hızla :) büyümeye başladı neolucak sonum diye düşünmeye başladım :)

X