Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Bugun 2 li test imiz vardi ve oradan geliyorum .. Ense kalinligi ust limiti 3 mm mis.Benim 2. 83 cıkti ve dr onu olcmek icin cok ugrasti 40 dk ya yakin iceride kaldik.. Benim ufaklik surekli zipliyordu oyuzden olcemedi en son biraz fazla , ust limite yakin dedi :KK43: Burun kemigi falan iyiymis.diger organlar iyiymis.Birde kalbinde bir parlaklik var dedi.!den fazla olursa sıkıntıymis ama yinede down sendoromu icin kan tathlil sonuclarini bekleyelim dedi..

Kan tahlil sonuclari da 10 gun sonra cikacakmis.Onlarla birlite bakalim ve 17. hafta tekrar gel . Yine bir ihtimal gorurusek , kromozom testi ve amniyosentez testine bakalim dedi.Bende Dusuk ihtimali varmis onda dedigimde 1/200 oraninda dedi

Cok korkuyorummm :KK43: buyudugune sevinemedim bile :KK43: Ne olur yorum yapin .. Mİnigim iyidir di mi ? :KK43:

canım hemen telaş yapma bu testler zaten kesin sonuç vermiyor ki olasılığa bakıyorlar ben doktoruma sormuştum madem neden yaptırıp bu kadar stres yaşıyoruz diye herkes amniyosentez yaptırmasın diye demişti elek gibi bu testler dedi eleniyor kalanlara yapılıyor dedi Allaha emanet bebeğin inşallah iyi sonuç alırsın için rahat eder ense kalınlığı tek başına bişey ifade etmiyor kimyasallarla birleştirip ayrıca bir sonuç çıkarıyorlar

İnş.hiç bişeyi yoktur canım içini ferah tut dua edicem senin ve bebeğin için iyi düşün iyi olsun canım

Bugun 2 li test imiz vardi ve oradan geliyorum .. Ense kalinligi ust limiti 3 mm mis.Benim 2. 83 cıkti ve dr onu olcmek icin cok ugrasti 40 dk ya yakin iceride kaldik.. Benim ufaklik surekli zipliyordu oyuzden olcemedi en son biraz fazla , ust limite yakin dedi :KK43: Burun kemigi falan iyiymis.diger organlar iyiymis.Birde kalbinde bir parlaklik var dedi.!den fazla olursa sıkıntıymis ama yinede down sendoromu icin kan tathlil sonuclarini bekleyelim dedi..

Kan tahlil sonuclari da 10 gun sonra cikacakmis.Onlarla birlite bakalim ve 17. hafta tekrar gel . Yine bir ihtimal gorurusek , kromozom testi ve amniyosentez testine bakalim dedi.Bende Dusuk ihtimali varmis onda dedigimde 1/200 oraninda dedi

Cok korkuyorummm :KK43: buyudugune sevinemedim bile :KK43: Ne olur yorum yapin .. Mİnigim iyidir di mi ? :KK43:

canım aslında bu testleri hepimiz yaptırıyoruz ama doğruluk payları çok düşük. yani kendimden örnek vereyim. annem 40 yaşındayken adet görmedi 2 ay üst üste.dr.a gittik. ne kanda ne de ultrasonda hiçbirşey çıkmadı. menapoza giriyorsun dediler. annem menapoz ilaçları aldı. buarada grip falan oldu antibiyotikler ağrı kesiciler... karnı giderek büyümeye başladı. annem şişkinlik sandı adet de göremediği için ama gti gide büyüyodu yani... baktık bi tuhaflık var gataya gittik. ankarada. ve annemin hamile olduğu ortaya çıktı.:KK53: biz inanamadık tabi. bize size bu ilaçları yazan dr.u dava edin dediler. düşünsene göremediler bebeği. sonra amniyosentez sonucu bu bebeği kesinlikle aldırmalısın sakat doğar çok ilaç kullanmışsın denildi. annem aldırmadı. şuan 12 yaşında cin gibi bir kız kardeşim var. Rabbime çok şükür sadece doğunca sarılığı biraz uzun sürdü hemen geçmedi. şimdi kartopu gibi benim minik farem:) yani kaldıki seninki o noktada bile değil, çok daha uzağında. Allah da göstermesin inşallah. sen içini ferah tut. sakın kendini de bebişini de boş yere strese sokma.

ya kızlar gökçe ne oldu acaba bu saate kadar da girmedi nete geceden beri.. inşallah bu sefer adam akıllı bir şey söylerler. kaç gündür dr. dr. sürünüyor kız hamile hamile...

canım aslında bu testleri hepimiz yaptırıyoruz ama doğruluk payları çok düşük. yani kendimden örnek vereyim. annem 40 yaşındayken adet görmedi 2 ay üst üste.dr.a gittik. ne kanda ne de ultrasonda hiçbirşey çıkmadı. menapoza giriyorsun dediler. annem menapoz ilaçları aldı. buarada grip falan oldu antibiyotikler ağrı kesiciler... karnı giderek büyümeye başladı. annem şişkinlik sandı adet de göremediği için ama gti gide büyüyodu yani... baktık bi tuhaflık var gataya gittik. ankarada. ve annemin hamile olduğu ortaya çıktı.:KK53: biz inanamadık tabi. bize size bu ilaçları yazan dr.u dava edin dediler. düşünsene göremediler bebeği. sonra amniyosentez sonucu bu bebeği kesinlikle aldırmalısın sakat doğar çok ilaç kullanmışsın denildi. annem aldırmadı. şuan 12 yaşında cin gibi bir kız kardeşim var. Rabbime çok şükür sadece doğunca sarılığı biraz uzun sürdü hemen geçmedi. şimdi kartopu gibi benim minik farem:) yani kaldıki seninki o noktada bile değil, çok daha uzağında. Allah da göstermesin inşallah. sen içini ferah tut. sakın kendini de bebişini de boş yere strese sokma.

Dr. kaslarini falan catti baya .. Israrla 17. haftada gel dedi.Sonuclari mutlaka getir dedi... :KK43: Bende telas yaptim ne biliimm .Gerci hep diyorum rabbime emanet diye ama yinede kendime engel olamiyorum..Bu 10 gun gecmez artik :KK43:

Cok sagolun kizlar iyi ki varsiniz.. Allah hepimizi sag saglim saglikli yavrularimiza kavustursun insallah..

Dr. kaslarini falan catti baya .. Israrla 17. haftada gel dedi.Sonuclari mutlaka getir dedi... :KK43: Bende telas yaptim ne biliimm .Gerci hep diyorum rabbime emanet diye ama yinede kendime engel olamiyorum..Bu 10 gun gecmez artik :KK43:

Cok sagolun kizlar iyi ki varsiniz.. Allah hepimizi sag saglim saglikli yavrularimiza kavustursun insallah..

zaten normalde de 16-18 de gitmen gerekiyor. yani normal gitmen gereken zamanda çağırmış dr.un seni. bence içini ferah tut. limite yakın diye üzülme bu kadar. sonuçta bunların doğruluk payıda yüzde yüz değil.. bunuda düşün. Amin buarada canım benim, Rabbim hepimze sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.. doğunca ısırırsın poposunu hepsini unutursun bunların. tabi kıyabilirsen annesi:KK49:

gökçeyi bende merak ediyorum nasıl oldu acaba ama kendi zayıf ikizleri olacak bence vücut ilk defa ve 2 kat daha fazla yük aldığı için reaksiyon gösteriyor gibi geliyor bana o yüzdense çekilir bu ağrılar tabi çekmeyen bilemez rabbim acil şifalar versin ona ve onun gibilere benim reaksiyonumda işte bulantılar:KK43: inşallah geçicek hep dua ediyorum ama miniğim iyi olsun yeter ne yapayım bu arada biraz önce bir bayan geldi müşteri eczanelere krem satıyormuş emekli hemşire biraz muhabbet ettik çatlak kremini mutlaka kullanmalısın dedi yoksa bacaklara kadar iniyormuş çatlaklar kırmızı ve mor şekilde:KK43: kaşıntın başladıysa ihmal etme dedi senin oğlun olacak dedi beyaz tenli kim dedi benim dedim eşim esmer beyaz tenli sağlıklı gözleride ela olacak dedi şaşırdım ben nasıl yani ya dedim nerden biliyosun falda bakıyorum ben dedi sağlıklımı peki dedim evet hiç üzmicek seni dedi gitti allah allah

Kızlarr gene sancılı gene ağrılı gene kötüyüz. Kasıklarım belim öldürüyor beni. Duş aldım tam rahatladım derken duşun etkisi geçince vurmaya başladı yine. Bu gece acillik olmazsak iyidir. İnternetten araştırdım. Bebeklerim acaba benim ağrılarımı hissediyor mu diye. Hiç bir şey bulamadım. :KK25: Ben galiba dayanamayacağım bu ağrılara.. Eşime yalvarıyorum sabahtan beri ne olur bir çaresini bul diye. Adam da ne yapacağını şaşırdı. :KK14: Şu an herkese yalvarabilirim bir çaresini bulun diye.

Ay canım yaa geçmiş olsun çok çok niye bu kadr ağrıyor acaba? Merak ettik bak seni bizi habersiz bırakma. İkiz gebelikten olabilir mi bu ağrıların? Bebişler büyüyor sonuçta rahimde büyüyor olabilir mi? Benimde belim ağrıyor ama dayanılmıyacak kadr değil. Kasıklarımda da dolgunluk hissi çok fazlaca. Şu sıra da dilimde aft var mahvediyor beni gece resmen uykumdan uyandırıyor sancıyla bişey de kullanamıyorum tuzlu su yapıyorum oda ilk başta bir yakıyor ki içimden bişeyler gidiyor resmen bir an önce geçse Allahım hepimizin sıkıntıları.

çok geçmiş olsun inşallah tamamen geçer canım. buarada ailenin yanına gitmen harika bir fikir. Allah korusun bi ağrın sızın olsa tek başına napıcaksın.. benimde 1 martta annemler geliyorlar. ankaradan. 2 günlüğüne haftasonu tatili yani. babam arabasıyla geldiği için ordan bana bir güven geldi bende onlarla ankaraya geçip şöyle 2 hafta falan bidahaki kntrole kdr kalsammı diye düşündüm. dönüştede de uçakla dönerim düşüncesi vardı ama hep korkuyordum. malum uçak yüksek basınç altında bırakıyor insanı. damarlarımızda daha gergin. kanama yaparmı diye korkuyorum. sen öyle bir şey yaşamadın sanıyorum. şimdi daha bir gidesim geldi:) bi sıkıntı oldumu uçakta canım?

canım ben uçakla 4 haftalık hamileliğimden beri yolculuk yapıyorum hiç de birşey olmadı. hatta 3 ay içinde yaayım kaç kere gittiğimim 4 haftalıkkken uçakla gidiş dönüş 8 haftalıkken otobüsle gidiş uçakla dönüş 12 haftalıkken üçakla gidiş dönüş tam iki saat sürüyor birde benim zerre rahatsızlanmadım şükürler olsun korkma bence hiç de birşey olmuyor çok rahat

canım Allahın izniyle inş sağlıklı doğar bebişin. genelde olasılıklardan bahsedince doktorlar tedirgin oluyoruz ama sonuçta olasılık olmayabilirde. eskiden bu testler var mıydı yoktu belki bir çoğumuzda böyle ölçümler vardı ama sağlıklı doğduk şükür sıkma canını. test süren dolmadıysa içini rahatlatmak için başka bir doktora daha ölçüm yaptır istersen. ben genelde ölçüm olunca özelden kaçınıyorum saçma sapan tüm testleri yapmak için korkutuyorlar gibi geliyor.

Kızlarr gene sancılı gene ağrılı gene kötüyüz. Kasıklarım belim öldürüyor beni. Duş aldım tam rahatladım derken duşun etkisi geçince vurmaya başladı yine. Bu gece acillik olmazsak iyidir. İnternetten araştırdım. Bebeklerim acaba benim ağrılarımı hissediyor mu diye. Hiç bir şey bulamadım. :KK25: Ben galiba dayanamayacağım bu ağrılara.. Eşime yalvarıyorum sabahtan beri ne olur bir çaresini bul diye. Adam da ne yapacağını şaşırdı. :KK14: Şu an herkese yalvarabilirim bir çaresini bulun diye.

canım geçmiş olsun inşallah iyisindir. biz bir tanesini taşırken neler çekiyoruz sen iki can taşıyorsun evde ağrıyı geçirmeyi beklemek daha kötüdür doktora gidersen hiç olmazsa rahatlamanı sağlayacaklardır. tekrardan çok geçmiş olsun

Kizlar ben geldimmerak etmissinuz beni gordum. Oncelikle ilginizden dolayi tesekkur ederim.

Geceyi kivrana kivrana atlattiktan sonra sabah Medikal Park a gittim. Yeni doktorla tanistim. İlgi, alaka mukemmel. Oncelikle bebeklerle tanismak istedi yine ikisininde elleri ayaklati ic organlari beyni bacak ve kol uzunluklari kalp atisi ve kalp kapakciklari kontrol edildi. Sonuclarimiz iyi. Agrilarima gelince rahim agzini rahim genisligini bebeklerle arasindaki mesafeyi olctu. Agrilarin kesinlikle bebeklerle alakali degil dedi. Eski doktorumun aksine iki tane igne ve bir toz verdi. Agrilar devam ederde derhal geleceksin dedi. Kilo ve tansiyonumuz olculdu kilomu fazla buldu onu da duzenleyecegiz dedi. Sonra bana soylemek istedigin sormak istedigin baska sikayetin ne varsa soyle dedi. O zaman tamamdir bu doktor dedim. İsin bitti git yok oturtup karsisina soruyor.

Simdi fazla meraklandirmayim diye cepten baglandim yaziyorum. Hepinize tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayin. Ama kendini dinliyorsun diye bastan savan doktoruma odediklerimi de helal etmiyorum. Sanirim buraya devam edecegim. Sizi seviyorummmmm

Canim ben inanmiyorum bu olcume. Bence senin doktorunda bir sorun var. Bugunki doktorum bebegin burnu gorunuyoraa zaten down sendromu ihtimali cok azdir dedi.

Kalbinde birsey gorduyse haftalik takibe alsaydi. Yakistirmak kolaydir ama anneyi ne kadar uzdugunun farkinda degiller mi kasitli mi yapiyorlar anlamdim. Sapa saglam senin minigin. Bence yarin baska doktora git annesi. Bos yere uzme kendini de yavrunu da

Kizlar ben geldimmerak etmissinuz beni gordum. Oncelikle ilginizden dolayi tesekkur ederim.

Geceyi kivrana kivrana atlattiktan sonra sabah Medikal Park a gittim. Yeni doktorla tanistim. İlgi, alaka mukemmel. Oncelikle bebeklerle tanismak istedi yine ikisininde elleri ayaklati ic organlari beyni bacak ve kol uzunluklari kalp atisi ve kalp kapakciklari kontrol edildi. Sonuclarimiz iyi. Agrilarima gelince rahim agzini rahim genisligini bebeklerle arasindaki mesafeyi olctu. Agrilarin kesinlikle bebeklerle alakali degil dedi. Eski doktorumun aksine iki tane igne ve bir toz verdi. Agrilar devam ederde derhal geleceksin dedi. Kilo ve tansiyonumuz olculdu kilomu fazla buldu onu da duzenleyecegiz dedi. Sonra bana soylemek istedigin sormak istedigin baska sikayetin ne varsa soyle dedi. O zaman tamamdir bu doktor dedim. İsin bitti git yok oturtup karsisina soruyor.

Simdi fazla meraklandirmayim diye cepten baglandim yaziyorum. Hepinize tek tek cevap veremiyorum kusura bakmayin. Ama kendini dinliyorsun diye bastan savan doktoruma odediklerimi de helal etmiyorum. Sanirim buraya devam edecegim. Sizi seviyorummmmm

Gökçecim çok geçmiş olsun canım.Çok sevindim hem prenslerinin iyi olmasına,hem de yeni doktorundan hoşnut kalmana.
İnşallah sorunsuz devam edersiniz doğuma kadar.
Ağrıların bebeklerle alakalı değilse neymiş peki sebebi ?Verdiği iğneler ve toz ne için?İdrar yolu enfeksiyonu ile mi alakalı ?

canım çok sevindim ağrıların için UĞRAŞta bulunmasına. ayrıca ilgili ve alalkalı bir dr. ne güzel. inşallah bende iyi bir dr. bulurum:KK49:

çok sevindim ya. doktorun insaniyeti çok önemli ne güzel mutlu olacağın bir doktoru bulman harika oldu :) ağrılarında bir daha gelmemek üzere gitsin inş :)

Canım çok sevindim. Oğluşların da olacakmış bakamamıştır 3-4 gündür. Sende erkek anneler kervanına katıldın. Allah'ım sağlıklı, sıhhatli doğmalarını nasip etsin inşallah. Benimde ilk başlarda yaşadığım kasık ağrılarım hafifledi ama bu sefer karnımın üst tarafları ağrıyor. Magnezyum verdi doktorum. İçiyorum bir kaç gündür iyi geldi gibi. Bende Kurtköyde Emsey Hospital a gidiyordum. Biraz uzak diye değiştirmiştim. Gebzede Merkez Hastanesi var oraya gittim bir kaç kere ama şu detaylı ultrason olayı yokmuş orda. Vaz geçtim yine doktoruma geri döndüm. Benim oğlumunda acelesi var teyzesi 1 hafta önden gidiyormuş :) Şu detaylı ultrasonuda atlatırsam çok ama çok rahatlıycam. Kendi kendime hep sıkıntı yapıyorum. Ama düşünüyorum da olumsuz bir şey olsa yine 2'li testte ve ultrasonda çıkardı diye ne bilim morale ihtiyacım var benim :KK43:(((

Canım çok sevindim. Oğluşların da olacakmış bakamamıştır 3-4 gündür. Sende erkek anneler kervanına katıldın. Allah'ım sağlıklı, sıhhatli doğmalarını nasip etsin inşallah. Benimde ilk başlarda yaşadığım kasık ağrılarım hafifledi ama bu sefer karnımın üst tarafları ağrıyor. Magnezyum verdi doktorum. İçiyorum bir kaç gündür iyi geldi gibi. Bende Kurtköyde Emsey Hospital a gidiyordum. Biraz uzak diye değiştirmiştim. Gebzede Merkez Hastanesi var oraya gittim bir kaç kere ama şu detaylı ultrason olayı yokmuş orda. Vaz geçtim yine doktoruma geri döndüm. Benim oğlumunda acelesi var teyzesi 1 hafta önden gidiyormuş :) Şu detaylı ultrasonuda atlatırsam çok ama çok rahatlıycam. Kendi kendime hep sıkıntı yapıyorum. Ama düşünüyorum da olumsuz bir şey olsa yine 2'li testte ve ultrasonda çıkardı diye ne bilim morale ihtiyacım var benim :KK43:(((

canım senin dediğin o sıkıntıları yşamış biri olarak tek diyeceğim şey aklına kötü hiç birşey getirme. bende aşırı derecede kaygı durumu vardı hamileleik öncesinde de . hamile kalıncada daha çok artmıştı ve ben tıp gelişti bir sorun çıksa söylerlerdi. ki sorun çıkacaksa hayatımızda Allah göstermesin karnımızda birşey olmaz doğunca olur Allahım asla yaşatmasın. yani hayatta her an herşey olabilir sen tadını çıkar hamileliğinin bugünümü yaşamayı öğrendiğimden beri mutluyum. geleceği planlamaktan düşünmekten vazgeçmeyi bırakınca zihnim rahatladı

Kizlar agrilarimin tek sebebi enfeksiyonmus. Yani eski doktorum israrla kendini dinliyorsun dssede bugunku doktor esiminde gozune kakti. o da eski doktorum gibi kendimi dinledigimi dusunuyordu. Aksam ilk ignemizi vurunacagiz tek dilegim agrilarimin dinmesi. Bebeklerim 14 cm ve 140 gr agirliginda . Kocamsn ilmuslar teyzeleri :)

Kizlar agrilarimin tek sebebi enfeksiyonmus. Yani eski doktorum israrla kendini dinliyorsun dssede bugunku doktor esiminde gozune kakti. o da eski doktorum gibi kendimi dinledigimi dusunuyordu. Aksam ilk ignemizi vurunacagiz tek dilegim agrilarimin dinmesi. Bebeklerim 14 cm ve 140 gr agirliginda . Kocamsn ilmuslar teyzeleri :)

Maşallah onlara inşallah herşey düzene girer yaşadıklarını bir daha yaşamazsın:)

X